Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täydellinen matka Irlantiin

Tämänkertaisen Instagram Travel Thursdayn aiheena on lempimaa tai -paikka. Teemaan sopivista vaihtoehdoista valitsin tällä kertaa aina yhtä sympaattisen Irlannin.

Vierailin maaliskuiseen Irlanti-viikkoon liittyen Kilkennyn kaupungissa ja kiertelin hieman Ireland’s Ancient Eastiksi nimetyllä alueella. Noista kohteista kirjoitellessa heräsi halu kertoa maasta laajemmin ja tuoda esiin lisää saaren upeimpia kolkkia. Niinpä suunnittelinkin nyt täydellisen matkaohjelman Irlantiin!

Reitti perustuu omaan ensimmäiseen Irlannin-matkaani, jota olen täydentänyt kolmen sen jälkeen tekemäni reissun parhailla paloilla. Totta kai mieltymykset vaihtelevat, joten joku muu haluaisi ehkä kiertää maata eri tyylillä. Tämän matkan varrelta jää myös pois monia upeita paikkoja, joten jos haluat esimerkiksi Pohjois-Irlantiin, käy lukemassa vinkit Saanan Live now – dream later -blogista. Tämä kaksiviikkoinen unelmamatka on suunniteltu vuokra-autolla toteutettavaksi. Reittiä voi soveltaa myös julkisen liikenteen turvin, mutta ennen laukkujen pakkaamista kannattaa lukea Nooran postaus Irlannin busseista ja junista. Kuinka hyvänsä, nyt alkaa kaikkien aikojen reissu Irlantiin. Hyvää matkaa!


1. päivä: Aloita matka tyylillä ja majoitu ensimmäiseksi yöksi linnaan. Dublinin lentokentän suunnalta löytyvä Clontarf Castle Hotel on mukava vaihtoehto, jonne voisi jäädä pidemmäksikin aikaa. Pääkaupungin eteläpuolella kohoava Fitzpatrick Castle Hotel tarjoaa puolestaan mahdollisuuden käydä ihailemassa merimaisemia viereiseltä Killiney Hilliltä. Koska Irlanti on täynnä linnoja, ei majoituksen hinta ole välttämättä juurikaan perushotellia tyyriimpi.


2. päivä: On aika siirtyä kohti Irlannin upeimpia maisemia ja ajaa Galwayhin. Saaren poikki kulkeva moottoritie on tylsä, mutta voit noudattaa Kohteena maailma -blogin vinkkejä ja pysähtyä matkan varrella Clonmacnoisen raunioille tai Kilbegganin viskitislaamoon. Majoitu Galwayhin päästyäsi neljäksi yöksi johonkin kodikkaaseen bed & breakfastiin, jossa saat nauttia irlantilaisesta vieraanvaraisuudesta. Tunne merituuli kasvoillasi, nauti eloisan yliopistokaupungin nuorekkaasta tunnelmasta, kuuntele katusoittajia ja ihaile vanhoja rakennuksia. Palaa illan tullen Ramin Kohteena maailma -blogiin ja lähde vinkit luettuasi oluenmakuiselle unelmareissulle Galwayn pubeihin.

3. päivä: Toivottavasti edellinen ilta ei venähtänyt liian pitkäksi, sillä edessä on ainutlaatuinen autoilukierros epätodellisissa maisemissa. Burrenin kivikkoinen ympäristö todistaa, kuinka karu voi olla kaunista. Kierrä Dunguairen linnan, Ailween luolien ja Poulnabronen dolmenin kautta Cliffs of Moherin ikonisille kallioille. Kun kaikki edellämainitut on nähty, voit sulatella kokemuksiasi Gus O’Connor’sissa tai jossakin muussa Doolinin pikkukylän pubissa. Cliffs of Moheria pääset fiilistelemään jo etukäteen FiftyFifty-blogin tuoreiden kuvien kautta.


4. päivä: Irlannin upea luonto todistaa taas uudella tavalla monimuotoisuutensa, kun lähdet Galwayn pohjoispuolelle Connemaran kansallispuiston maisemiin. Turvesoiden, matalien vuorten ja kapeiden järvien keskellä voit miettiä, oletko sittenkin Suomen Lapissa tai Skotlannin Ylämailla. Käy ihailemassa Kylemore Abbeyn luostarilinnaa ja tee pieni kävelyretki jollakin kansallispuiston patikkapoluista. Retken jälkeen voit arvioida, tekikö Connemara sinuun yhtä suuren vaikutuksen kuin Matkoja, retkiä, hetkiä -blogin Marjaan.

5. päivä: Aja heti aamutuimaan Rossaveeliin ja astu Aran-saarille vievään lauttaan. Älä ahnehdi liikoja, vaan keskity päivän aikana saarista suurimpaan Inis Móriin. Lue lyhyen merimatkan aikana Irlantia rakastavan Tanjan vinkit saarelle Levoton matkailija -blogista. Vuokraa Kilronanin satamaan saavuttuasi polkupyörä tai turvaudu huonon sään sattuessa kiertoajeluun pikkubussilla. Käy ihmettelemässä Dún Aengusin linnan raunioita, mutta pidä varasi ettet putoa huimaavalta jyrkänteeltä mereen. Hakeudu juttusille paikallisten asukkaiden kanssa ja kuuntele tarinoita elämästä tuulten pieksämällä saarella. Jos haluat sijoittaa laadukkaisiin matkamuistoihin, osta mukaasi aito Aranin villapaita. Palaa illalla vielä kerran Galwayn pubeihin ja valmistaudu kertomaan mielipiteesi Aran-saarista. Asia nimittäin kiinnostaa paikallisia varmasti, jos kerrot saarilla käyneesi.


6. päivä: Jätä Galway taaksesi ja suunnista kohti kaunista Kerryn kreivikuntaa. Majoitu useimpien muiden matkailijoiden tapaan Killarneyn pikkukaupunkiin. Voit huokaista helpotuksesta huomatessasi, että kaupunki on suosiostaan huolimatta säilyttänyt mukavan tunnelmansa. Kyllä täälläkin neljän yön yli viihtyy! Tutustu heti aluksi Muckrossin kartanoon ja laajaan maalaismuseoon kotieläimineen tai Rossin linnaan. Nähtävyyksien suljettua ovensa voit lähteä kävelylle kauniin Lough Leane -järven rannoille, hengittää raikasta ilmaa ja ihailla kaikissa vihreän sävyissä kohoavia kukkuloita.


7. päivä: Varaa koko päivä Irlannin tunnetuimman maisemareitin Ring of Kerryn kiertämiseen. Voit tutustua Iveraghin niemen monipuoliseen antiin aiemman postaukseni kautta.


8. päivä: Herää virkeänä ja lähde patikoimaan Gap of Dunloen maisemiin. Virittäydy tunnelmaan lukemalla aiemmin julkaisemani juttu ja harkitse, haluatko taittaa matkaa myös hevoskärryillä tai polkupyörällä. Myös veneretken sisältäviä kierroksia järjestetään. Lähde vielä reippaan päivän päätteeksi nauttimaan Celtic Steps -esityksestä, joka johdattaa irlantilaiseen kulttuuriin taidokkaiden tanssi- ja musiikkiesitysten kautta.


9. päivä: Astu jälleen autoon ja suunnista kohti Dinglen niemimaata. Tämä upea alue on jäänyt ehkä liikaakin Ring of Kerryn maineen varjoon. Lue tarkemmat vinkit Wild Atlantic Wayn mutkikkaille teille, Dinglen kaupunkiin ja maan parhaaseen jäätelöbaariin aiemmasta postauksestani.


10. päivä: Joudut jättämään The Kerry Kingdomin taaksesi, mutta edessä on jälleen uusia elämyksiä. Lue aiempi postaukseni ja päätä, pysähdytkö tutustumaan Cahirin linnaan vai Rock of Casheliin. Jätä jompi kumpi väliin, jotta ehdit hyvissä ajoin iltapäivällä Irlannin mielenkiintoisimpaan sisämaakaupunkiin Kilkennyyn. Kertaa vinkit Kilkennyn monipuoliseen tarjontaan maaliskuisesta postauksestani 10 x Kilkenny ja tarkista GAA:n sivuilta, pelataanko matkasi aikaan hurling-ottelua.


11. päivä: Nyt on hyvä kuulostella mahdollisen reissuväsymyksen voimakkuutta ja päättää päiväohjelma sen mukaan. Voit jäädä nauttimaan Kilkennystä rauhalliseen tahtiin tai lähteä autoilemaan Hookin niemelle. Irlannin vanhimmasta majakasta ja kummitusten valtaamasta kartanosta löytyy luettavaa aiemmasta postauksestani.

12. päivä: Ympyrä alkaa sulkeutua, kun saavut Dublinin vilinään. Hienostunut matkailija juo iltapäiväteensä Shelbournessa, mutta jos budjetti alkaa olla käytetty, karkottuu nälkä mukavasti Leo Burdock’sin fish & chipseillä. Lähde katsomaan nähtävyyksiä Lauran mukana Trinity Collegen kirjastoon tai Jennin kanssa Guinness Storehouseen. Jos mukana on lapsia, kannattaa lukaista kokemuksia myös Katin Lähinnä kauempana -blogista. Pääkaupungille ei ole tällä matkalla varattu kovin paljoa aikaa, sillä paras Irlanti löytyy sittenkin muualta – ja pääseehän Dubliniin koska tahansa takaisin vaikka lyhyelle viikonloppureissulle.


13. päivä: Tukevan irlantilaisen aamiaisen jälkeen voi vetää vielä kerran patikointiin sopivat kengät jalkaan, sillä edessä on retki Glendaloughiin. Aja Dublinista etelään Wicklow’n kansallispuiston upeiden maisemien halki tai taita matka linja-auton kyydissä. Käy katsomassa Glendaloughin muinaisen luostarin raunioita, mutta varaa suurin osa päivästä kävelyyn upean luonnon keskellä. Valitse monista reittivaihtoehdoista omaan kuntoosi parhaiten sopiva polku ja aisti kauniiden laaksojen taianomaista tunnelmaa.

14. päivä: Aika alkaa käydä vähiin, joten joudut tekemään vaikean valinnan. Dublinista kannattaa tehdä helppo retki Dart-junalla johonkin rantakylään, mutta mihin niistä? Laura suosittelee Howthia, Maarit Dún Laoghairea ja Hannelin mielestä kannattaisi kävellä Greystonesista BrayhinJos kuitenkin haluat nähdä yllä näkyvän linnan, ota suunnaksi Malahide, joka on yksi kolmesta Leena-Marin suosittelemasta kylästä.


15. päivä: Tulee aika lähteä kotimatkalle. Luultavasti viimeistään tässä vaiheessa Irlanti on sulattanut sydämesi ja alat epätoivoisesti harkita paluulennon peruuttamista. Voit kuitenkin pyyhkiä haikeuden kyyneleen silmäkulmasta hyvillä mielin, kun huomaat Dublinin lentokentän seinältä lohduttavat sanat ”it’s not a goodbye but see you soon”.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat  Travellover, Muru Mou ja Skimbaco. Lue tempauksesta lisää täältä.


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 4.5.2017 at 17:44

  Erinomaisen upea loma Irlannissa. Tuntui kuin olisin itse ollut mukana, niin elävästi tarina lukiessa piirtyi. Ja kiitos linkkauksesta!

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.5.2017 at 23:28

   Kiitos Hanneli! Mukavaa että tarina vei mukanaan. Sitten vaan takaisin Irlantiin tätä reittiä seuraillen 🙂

 • Reply Niko 4.5.2017 at 18:12

  Olen suuressa osassa Eurooppaa vieraillut, mutta Irlannin olen sivuuttanut kokonaan. Ehkä siksi, että UK vieressä ei ole suosikkikohteeni. Irlanti tosin saattaa olla aika erilainen, eli pitäisi käydä siellä 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.5.2017 at 23:33

   Minuakaan UK (Skotlantia lukuunottamatta) ei ole valtavasti sykähdyttänyt. Irlannissa on toisaalta paljon samaa, mutta se on silti erilainen. Joku on kuvaillut Irlantia mannereurooppalaisemmaksi tunnelmaltaan. Lähde ihmeessä joskus Irlantiin tekemään oma arviosi 🙂

 • Reply Marja 4.5.2017 at 18:22

  Kiitos linkkauksesta, tämä kooste on kyllä loistava! Ilahduin, kun Dingle ja Aran-saaret pääsivät mukaan. Pahasti kyllä alkaa taas Irlanti-kuume nousta…

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.5.2017 at 23:36

   Kiitos Marja! Tykkään kovasti tunteikkaasta Connemara-tekstistäsi. Dingle ja Aran-saaret kuuluvat ehdottomasti Irlannin unelmamatkan ohjelmaan. Dinglessä olen käynyt kahdesti, mutta myös Aran-saarille haluaisin kovasti toisenkin kerran.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 4.5.2017 at 18:26

  Olipa erinomainen postaus ja lisätty valtavalla määrällä lisäinformaatiota linkkien muodossa! Mielenkiinnolla odotin, millainen unelmareissusi Irlantiin olisi ja kyllähän tämä voisi olla omanikin, jos golfmailat ei ole matkassa mukana. Tässä tuli paljon sellaisia kohteita missä vielä en ole käynyt ja paljon sellaisia, mitkä on tuttuja, mutta täytyy mennä uudestaan. Lisäksi tuli pari sellaista vinkkiä, mistä en ole kuullutkaan aikaisemmin – iso kiitos tästä postauksesta!

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.5.2017 at 23:39

   Kiitos Rami! Toivon että tästä olisi iloa monelle Irlannin-matkaa suunnittelevalle. Sulla tietenkin golf kuuluu yleensä ohjelmaan, mutta ilman mailoja tässä olisi hyvä reissusuunnitelma. Tai sitten varaat ylimääräisiä päiviä matkan varrelle osuvia kenttiä varten 🙂

 • Reply Mikaela Savolainen 4.5.2017 at 18:54

  No jopas oli huikea retkiohjelma-aviisi! Ja hyvin linkitelty.

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.5.2017 at 23:40

   Kiitos Mikaela! Uskon että linkkien kautta löytyy hyvää lisätietoa, moni bloggaaja on kirjoittanut erinomaisia Irlanti-juttuja.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 4.5.2017 at 20:31

  Ihana Irlanti <3 Voi kun löytyisi ajohalukas reissukaveri, niin lähtisin tuolle kierrokselle vaikka heti! Kiitos linkkauksesta mun epätoivon purkaukseen Irlannin julkisen liikenteen suhteen. Sain siitä näppylöitä pitkäksi aikaa 😀 Onneksi se ei ole muuten vähentänyt halujani palata Irlantiin. On kyllä ihmeellistä, miten tuollainen pieni saari kätkee itseensä niin paljon ihanaa nähtävää.

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.5.2017 at 23:47

   Irlanti on ihana! Oli niin mukava lukea sun upeita kokemuksia saarelta, mutta tuo liikennepostaus sopi helpoiten linkattavaksi. Mä olen itse asiassa parilla ekalla reissulla kulkenut Bus Eireannilla kaupungeista toiseen, enkä saanut näppylöitä. Mutta toisaalta tulin noudattaneeksi ohjettasi suurissa kaupungeissa pysymisestä… 😀

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 4.5.2017 at 22:02

  Kiitokset kommentista minun IGTT-postaukseeni. Tämä sinun kirjoituksesi oli kerrassaan mainio. Intohimoisena suunnittelijana tykkään lukea tällaisia hyvin mietittyjä juttuja. Ja kuvathan olivat tuttua Irlanti-osastoa, eli huikeita.

  Irlannin kiertomatkasta on meillä ollut usein puhetta, mutta emme vielä ole löytäneet sille sopivaa rakoa. Paremmalla puoliskolla olisi Dublinissa perhetuttukin, jonka luokse voisi mahdollisesti majoittua hetkeksi ennen tien päälle siirtymistä.

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.5.2017 at 23:58

   Kiitos Aron! Omien Irlannin-reissujeni ja mieltymysteni pohjalta tämä matkasuunnitelma on varmasti paras mahdollinen, jos keskittyy maan eteläiseen puoliskoon. Jos teillä kerran on jo majapaikka Dublinissa odottamassa, niin ei muuta kuin matkaan 🙂 Mullakin muuten ensimmäinen Irlannin-matka siirtyi syystä tai toisesta varmaan vuosia, mutta onneksi tuli lopulta lähdettyä.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 4.5.2017 at 22:42

  Hauska postaus, matkaopas 🙂

  Edellisessä lukemassani IGTT-postauksessa oli jo Irlannista juttua ja omat muistelut herätti kuumeen Irlantiin, mutta sinä pistit kyllä vielä pahemmaksi! Niin paljon muistoja tulvii mieleen, Galway, Connemara, Moherin kalliot, Kylemore Abbey, Dublin, Dun Laoghaire… uijui. Upea, kiehtova Irlanti ❤

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.5.2017 at 00:00

   Kiitos Jane! Irlanti on todellakin kiehtova ja upeista paikoista olet saanut jo muistoja kerättyä. Itse haluaisin näistä palata ennen kaikkea Connemaran suunnalle, koska siellä käynnistä on jo yli 10 vuotta.

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 5.5.2017 at 14:05

  Pitääpä oikein kartan kanssa lukea tämä juttu uudestaan läpi, minä kun en ole koskaan käynyt Irlannissa. Vielä. Ensimmäinen matka sinne on kuitenkin tiedossa lokakuussa, sillä olen ilmottautunut TBEX-matkabloggaajakonferenssiin Killarneyssa. Toiveissa ja suunnitelmissa on, että muutakin ehtisi nähdä. Tuu sinäkin sinne 😉 Virtuaalivinkitkin kelpaavat.

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.5.2017 at 00:10

   Ai Killarneyssa on tuollainen tapahtuma? Houkuttaisi tietenkin, mutta meillä on luultavasti lokakuun ohjelmassa pariviikkoinen reissu jonnekin muualle kuin Irlantiin.

   Killarney kansallispuistoineen on mulle sitä kaikkein rakkainta Irlantia. Maisemat on yksinkertaisesti lumoavan kauniita. Ei missään tapauksessa Irlannin dramaattisimpia ja jylhimpiä maisemia, mutta vihreät kukkulat ja järvet miellyttävät silmää. Mulla on tavallaan varastossa pari Killarney-postausta, jotka toivottavasti ehdin julkaista ennen lokakuuta. Ashville House oli muuten tosi kiva pieni kodikas majapaikka, kokemus on tosin yli 10 vuoden takaa. Viime kertaisen olkikattotalon vuokraamista en sen sijaan ihan varauksetta uskalla suositella. Käy kokeilemassa Murphy’s jäätelöbaaria ja raportoi mitä mieltä olet Rooman gelaterioihin verrattuna 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 6.5.2017 at 13:05

  Voi hyvänen aika, olipas inspiroiva Irlanti-postaus! Oon jotenkin mieltänyt sen aina pieneksi saarivaltioksi, mutta miten paljon siellä onkaan nähtävää! Eniten sykädyttää kyllä nuo luontokohteet Aranista Ring of Kerryyn. 🙂 Kiitos maininnasta! Pitääpä kirjoitella taas omia Irlanti-postauksia kuntoon.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.5.2017 at 11:03

   Kiitos Sonja! Irlannista löytyy vaikka mitä ja yllättävänkin monipuolista nähtävää. Toivottavasti sulla on seuraavalla reissulla enemmän aikaa kuin edellisellä 🙂 Aran-saaret on kaikessa karuudessaan mielenkiintoisia. Asumaan en todellakaan muuttaisi, mutta käymisen arvoisia ne ehdottomasti on. Killarneyn ympäristö Ring of Kerryineen on sitä mulle kaikkein rakkainta Irlantia, jos olisi pakko yksi paikka nimetä.

 • Reply JohannaK 7.5.2017 at 14:08

  Tosi mukaansatempaavasti ja hauskasti kirjoitettu postaus, kiitos tästä! Irlanti on vielä uusi tuttavuus, mutta tämän luettuani voisin kyllä haluta tutustua maahan tarkemmin! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 8.5.2017 at 09:31

   Kiitos Johanna! Toivottavasti tästä löytyi inspiraatiota Irlannin-matkan suunnitteluun, sillä suosittelen tuota vihreää saarta lämpimästi 🙂

 • Reply Riitta Reissaa 8.5.2017 at 20:49

  Mainio kierros! Itse tähyän Irlantiin ratsastusmatkalle – mm mainitsmaasi Galwayhin… ja tottahan Connemara-nimikin on tutu connemaraponeista:). TÄytyykin miettiä, olisiko mahdollista yhdistää ratsastusreissuun kuvaamasi kiertomatka. Menee mietintään:)

  • Reply Mika / Lähtöportti 8.5.2017 at 21:04

   Kiitos Riitta! Irlanti on varmasti hevosmatkailijan unelmakohteita. Maan hevospääkaupunki taitaa olla Kildare, josta löytyy Irish National Studin lisäksi esimerkiksi Curraghin laukkarata. Yhdistän hevoset myös esimerkiksi Dinglen seutuun, niin pitkille hiekkarannoille kuin vihreille nummillekin. Mutta minne päin Irlantia ikinä menetkin, niin hevosia ja kauniita maisemia varmasti riittää 🙂

 • Reply Tanja/Levoton matkailija 8.5.2017 at 21:50

  Lähes kaikki paikat olivat mulle tuttuja 🙂 Hyvän kuuloinen kaksiviikkoinen Irlannissa ehdottomasti! Gap of Dunloe on vielä näkemättä, ei ole harmiksi sopinut minkään reissun ohjelmaan vielä. Ehdottomasti haluan senkin vielä joskus nähdä.
  Kiitos linkkauksesta ja hyvää kevättä! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 9.5.2017 at 21:25

   Sä olet kiertänyt Irlantia tosi kattavasti ja blogistasikin löytyy paljon juttuja saaren eri puolilta. Gap of Dunloe on tosi kaunis, uskon että näet sen seuraavan kerran kun lähdet Kerryyn. Kiitos kommentista ja mukavaa kevättä sullekin! 🙂

 • Reply Katja / Lumiomena 9.5.2017 at 13:02

  Ihana, houkutteleva teksti. Niin paljon olisi Irlannissa koettavaa – ja mikä parasta, fiilis siellä on aina ihan omanlaisensa.

  Tuota Clontarf Castlea aiomme kokeilla majapaikkana joku kerta. Parina edelliskesänä olemme olleet Fitzpatrick Castlessa, joka on aika persoonallinen paikka. Kiehtova ja historialtaan rikas, toisaalta vähän ränsistynyt, parhaat päivänsä nähnyt. Ja silti: palvelu oli huippuhyvää, sijainti Dalkeyn ja Killineyn välillä ihastuttava, maisemat huikeita jne. Kirjoitin hotellista blogiini:
  http://luminenomena.blogspot.fi/2016/07/irlannissa-4-ylistyslaulu-hotellille.html

  Tänä vuonna emme matkaa Irlantiin, vaikka sinne on jo vähän ikävä. Nyt muut maisemat kutsuvat, mutta viimeistään ensi vuonna Irlantiin on pakko päästä. Etelä houkuttaisi nyt.

  • Reply Mika / Lähtöportti 9.5.2017 at 21:37

   Kiitos Katja! Irlannissa tosiaan on jotain suorastaan maagista, samanlaista tunnelmaa ei ole missään muualla.

   Nukuin ensimmäisen Irlannin-matkani ensimmäisen yön juuri tuolla Fitzpatrickissa. Mieleen jäivät myös aulabaarin runsaat voileivät ja ylellisen upottavat sohvat sekä elävä pianomusiikki. Sijaintinsa puolesta Fitzpatrick on mainio ja voisin palata sinne joskus, kun haluan koluta rannikkokyliä muutaman päivän ajan. Hienosti kuvailet linnaa blogissasi! Clontarf on vähän eri tyylinen linna, mutta kannattaa kokeilla sitäkin.

 • Reply Travelloverin Annika 10.5.2017 at 04:39

  Otsikko on kyllä houkutteleva: millainen olisi täydellinen loma ja miten joku voi väittää tietävänsä siihen reseptin. 🙂 Mutta kyllähän tämä aika lähelle meni. Toki pubissa istumiset ja viskitislaamot skippaisin suosiolla. Olen ollut Irlannissa vain vajaan viikon, ja siihen aikaan yritimme tietenkin kiertää suunilleen koko saaren. Älytöntä. Liikkuminen oli vuokra-autolla yllättävän hidasta. Moherin kallioiden puuttumista reissusuunnitelmastasi vähän hämmästelin. Eikö niiden näkeminen enää ”kuulukaan” jokaiselle Irlannin-kävijälle? Irlannin luonto jäi kallioita lukuunottamatta silloin näkemättä. Silloin yli kymmenen vuotta sitten en oikein vielä tiennyt, mitä luonto on ja mitä sillä tehdään.

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.5.2017 at 10:22

   Myönnetään, että otsikko oli tällä kertaa tavallista rohkeampi. Seison kuitenkin sen takana, että tämä on hyvä matkasuunnitelma, vaikkei tietenkään kaikille täydellinen. Tästä voi poimia ne itselle parhaiten sopivat osat ja soveltaa niitä haluamallaan tavalla. Autolla liikkumiseen täytyy tosiaan varata aikaa, sillä monet tiet on yllättävän hidaskulkuisia. Kyllä ne Moherin kalliotkin tuolla ohjelmassa on, kolmannen päivän kohdalla. Mukavaa, että olet viime vuosina löytänyt myös luontomatkailun. Luonnon osuus on omillakin reissuilla lisääntynyt jatkuvasti, olen itsekin kiertänyt joskus aiemmin lähinnä suurten kaupunkien nähtävyydeltä toiselle.

 • Reply Saana | Live now – dream later 10.5.2017 at 08:37

  Irlanti-jalka alkoi taas vipattaa tätä lukiessa ja kuvia katsellessa. Joskin olen samoilla linjoilla Annikan kanssa, että täydellisiä lomia ja matkasuunnitelmia on vähintään yhtä monta kuin on matkailijaakin. Tämä postaus tarjoaa niin valtavan määrän vinkkejä, että onpahan ainakin ideoita, joista poimia ne itseä eniten houkuttelevat mukaan omaan matkasuunnitelmaan. Tuo Ring of Kerryn kuva sai ihan väreet kulkemaan selkää pitkin. Nuo korkeuserot ja kinttupolut näyttävät niin tavattoman houkuttelevilta, että olisin valmis lähtemään jo pelkästään tuon kuvan perusteella (niistä kummituksista puhumattakaan…)! 😀

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.5.2017 at 10:32

   Näinhän se on, että jokaisella on varmasti ihan omanlaisensa käsitys täydellisestä matkasta. Niin pitääkin olla. Tämä on vain kooste parhaista Irlannissa näkemistäni paikoista, jotka omalla matkailutahdillani saisin kahteen viikkoon mahtumaan. Reitin varrelle jää varmasti myös sellaisia kätkettyjä helmiä, joista en ole koskaan kuullutkaan. Mutta kuten mainitsit, tästä voi varmasti poimia paljon ideoita ja saada ehkä vinkkejä siitä, minkä verran aikaa minnekin voisi varata. Uskon että juuri sulle Burren, Connemara ja Kerry voisi maisemiensa ja luontoseikkalujensa puolesta olla sopivia paikkoja. Ja onnea kummitusjahtiin! 🙂

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 11.5.2017 at 23:40

  Kiitos tästä! Otankin tämän heti talteen ja toteutan siinä vaiheessa, kun pieninkään lapsista ei enää halua lähteä meidän kanssa matkalle. He kun huutavat tuskasta jo kaksituntisen mummola-matkan alusta loppuun, niin noin pitkäksi aikaa en uskaltaisi edes ehdottaa asettumista autoon. Itse kyllä lähtisin mielelläni vaikka heti!

  • Reply Mika / Lähtöportti 12.5.2017 at 10:07

   Jotenkin tunnistan tilanteen 😀 Toivotaan, että takapenkki vähitellen rauhoittuu tulevina vuosina 🙂 Irlannin välimatkat ei ole kartalla pitkiä, mutta kapeilla ja mutkikkailla teillä saa kulumaan paljon aikaa. Jos haluaa tehdä helpon mutta antoisan autottoman reissun, niin toki Dublinissakin riittää nähtävää ja Dart-junalla voi kiertää noita mukavia rantakyliä läpi.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 12.5.2017 at 10:03

  Nyt vasta ehdin lukemaan tämän! Voi, miten hauskasti toteutettu ja jäsennelty postaus! Tämä on oiva opus hyvin monenlaiselle reissaajalle: voi toteuttaa vaikka koko suunnitelman tai poimia omat herkut. Irlantiin tekisi mieli palata taas, vaikka viime kesänä vasta oltiin. Kiitos myös linkkauksesta! Vaikka todella antoisaa meillä olikin, niin seuraavan kerran haluaisin lähteä ilman (ihan pieniä) lapsia. Hih!

  • Reply Mika / Lähtöportti 12.5.2017 at 10:17

   Kiitos Kati! Tästä voi nimenomaan poimia ne omat juttunsa ja tehdä sellaisen reissun kuin haluaa. Irlannissakin voi totta kai viettää antoisan loman pienten lasten kanssa, mutta eihän sieltä valtavia huvipuistoja tai kovin lämpimiä uimarantoja löydy. Kun nyt maaliskuussa oltiin pitkä viikonloppu vaimon kanssa kahdestaan Irlannissa, niin oli mahtavaa kun sai autoilla hyvillä mielin ja katsella paikkoja juuri itselle sopivaan tahtiin.

 • Reply Henna / Kulkutautiset 13.5.2017 at 21:15

  Voi kekku. Tämän täytyy todellakin olla täydellinen matka Irlantiin, sen verran hyvältä kuulostaa! Milloin voi alkaa pakata laukkuja? Päivät 2-5 olen jo joskus aikoinaan suorittanut, mutta niin messevää oli, ettei uusinta olisi ollenkaan pahitteeksi. Ring of Kerry kiinnostaisi kovasti, mutta saat kyllä kaiken kuulostamaan niin hienolta, että pakkohan nämä muutkin on nähdä! 🙂 Irlanti ♥

  • Reply Mika / Lähtöportti 14.5.2017 at 12:13

   Mahtavaa että olet päässyt näkemään Connemaraa, Aran-saaria ym., sillä maisemat tuolla suunnalla on ihan uskomattomia. Omastakin reissusta noille rannoille on jo yli 10 vuotta, joten sinne pitäisi ehdottomasti päästä uudelleen. Mutta jos ette seuraavalla Irlannin-matkalla ehdi kaikkialle, niin menkää ainakin Kerryyn. Näen jo mielessäni valokuvan, jossa teidän perhe on istumassa Killarneyn järvien rannalla 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 18.5.2017 at 14:56

  Huh, ihan alkoi hengästyttää tämä mahtavan kuuloinen kierros – ja upeat kuvat! Olen miettinyt viikonloppureissun tekoa Dubliniin, mutta näköjään Irlannin-reissuun pitäisi varata useampi viikko! ?

  • Reply Mika / Lähtöportti 19.5.2017 at 23:27

   Irlannista ei saa tarpeekseen, vaikka tekisi monen viikon reissun! 🙂 Viikonloppumatka Dubliniin on silti hyvä idea, kyllä siinäkin jonkinlaisen käsityksen maasta ehtii saamaan. Siinä tapauksessa suosittelen kuitenkin lämpimästi myös jonkinlaista retkeä keskustan ulkopuolelle. Glendalough on kaunis ja nuo mainitut rantakylät todella helposti saavutettavissa.

  Leave a Reply