Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ping Helsinki – vappuviikonlopun innostavin karnevaali

Minulla oli ilo ja kunnia osallistua Ping Helsinki -sisällöntuotantofestivaaliin viime perjantaina. Clarion Hotel Helsingissä järjestetty tapahtuma oli täynnä inspiraatiota ja ajankohtaista tietoa alan kuulumisista. Uskon Lähtöportinkin kehittyvän entistä paremmaksi blogiksi saamieni eväiden avulla.

Ping Helsingin nerokkaana ideana on yhdistää sisällöntuottajat ja heidän palveluistaan kiinnostuneet yritykset toisiinsa. Verkostoitumisen ohessa kuullaan erilaisia luentoja ja tietoiskuja alan innostavimmilta asiantuntijoilta. Pullataikinan lailla paisunut tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Saavuin paikalle ensikertalaisena, mutta tiesin jo etukäteen kaiken tapahtuvan ilon kautta ja hyvällä sykkeellä. Tähän sykkeeseen päästiinkin heti ensi hetkistä lähtien, kun yllä näkyvän kuvan herrasmies Santi Carcasona kävi lavalla antamassa tapahtumalle oman rytminsä.

Pingin tapahtumapaikkana toimi viime vuonna avattu Clarion Hotel Helsinki. Kirjoitin marraskuisen vierailuni pohjalta postauksen, jossa toivoin hyvät puitteet omaavan hotellin saavan toimintansa rullaamaan pienen alkukankeuden jälkeen sujuvasti. Näin vaikuttaakin tapahtuneen.


Päivän pääesiintyjänä oli YouTube-maailman supertähti Casey Neistat. Joudun tunnustamaan, etten tiennyt tästä karismaattisesta amerikkalaisesta etukäteen mitään, vaikka hänen kanavallaan yli seitsemän miljoonaa seuraajaa onkin. Oma YouTuben katsomiseni rajoittuu lähinnä mainioihin Ikilomalla- ja Lanttimatkat-vlogeihin, mutta saatan tämän jälkeen perehtyä hieman myös Caseyn tuotantoon. Neistatin puheenvuoro oli inspiroiva tarina siitä, mitä unelmiinsa uskomalla voi saavuttaa.


Neistatin lisäksi puhujista jäi mieleen erityisesti superenerginen Ann Handley sekä tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Halava tarjosi viihdyttävän puolituntisen, jonka aikana hän maalaili kuvia työelämästä, jossa ei ole enää rangaistuksen makua. Tylsät tehtävät automatisoidaan ja työnteosta tulee niin hauskaa, ettei vapaa-ajallakaan ole enää niin väliä. On mielenkiintoista seurata mitkä ennustuksista käyvät toteen ja jäävätkö esimerkiksi ihmisten ohjaamat autot historiaan ennen omaa eläkeikääni.

Kaikkien esitysten annin voisi tiivistää toteamukseen, että erilaisille tarinoille on tällä hetkellä todella paljon tilausta. Ilkka Halavan mukaan nykypäivän ihmiset muodostavat maailmankuvansa itse valitsemansa lähipiirin kautta. Eletään mielipidevaikuttajien aikaa, jossa sisällöntuottajilta vaaditaan rohkeutta, suuria ajatuksia ja kykyä kertoa omaa tarinaansa. Sisällöntuottajan suurin virhe on varman päälle pelaaminen, sillä Casey Neistatin sanoin keskinkertaisuus on aina huonouttakin pahempi vaihtoehto. Päivän luentojen tärkeimpiin sanomiin voi tutustua Linda Saukko-Raudan taidokkaiden piirrosten kautta.


Hain tapahtumasta vastausta siihen, minne matkablogit ovat tulevaisuudessa menossa. Sain vahvistusta käsityksilleni alan voimakkaasta etenemisestä ammattimaisempaan suuntaan. Taso ja arvostus nousevat, mutta samalla kilpailu luonnollisesti kovenee. Yritykset alkavat ottaa matkablogeja koko ajan vakavammin, mutta yhteisten pelisääntöjen sopiminen uudella alalla on haasteellista. Omalta osaltani olen luonnollisesti kiinnostunut yhteistyömahdollisuuksista, mutta niiden täytyy olla blogin teemaan sopivia. Haluan kaupallisen sisällön määrän myös pysyvän kohtuullisena, jottei blogin uskottavuus kärsisi.

Päivän hyödyllisimpään antiin kuului Satu Rämön, Joonas Linkolan, Janicke Hansenin ja Melvin Böcherin yhteinen puheenvuoro, jonka aiheena oli työn hinnoittelu. Konkreettisia lukujakin kuultiin, mutta tapauskohtainen hinnoittelu on aina monen tekijän summa. Työhön käytettävän ajan ja yleisön määrän lisäksi erityisen tärkeää on oikeaan kohderyhmään osuminen.


Ping Helsingin yksi päätarkoituksista on tietenkin verkostoituminen. Oli mukavaa vaihtaa ajatuksia uusien ihmisten kanssa, vaikka melko suuri osa ajasta kuluikin vanhojen tuttujen seurassa. Matkablogit ovat tutustuttaneet mahtaviin tyyppeihin, jotka muodostavat hienon yhteisön. Tällaisessa porukassa eivät jutun aiheet ainakaan lopu kesken.

Liityin jokin aika sitten mukaan Keski-Uudenmaan bloggaajiin eli Kubloon. Ping Helsingissä oli paikalla muutama muukin Kublon jäsen, mutta emme valitettavasti törmänneet tällä kertaa. Keski-Uudenmaan blogiyhteisö on aloittamassa toimintaansa energisellä tavalla, joten luvassa on vuoden mittaan monenlaista ohjelmaa. Nykypäivään kuuluu, että blogi- ja somevaikuttajat jalkautuvat rohkeasti lukijoidensa pariin.


Kokonaisuutena Ping Helsinki oli erittäin hyvin järjestetty tapahtuma. Esiintyjien taso oli ilahduttavan korkea ja aiheet monipuolisia. Paikalle oli kutsuttu sopivassa suhteessa niin koti- kuin ulkomaisiakin osaajia. Pienryhmille suunnattujen luentovaihtoehtojen osalta oli jopa runsaudenpulaa, eivätkä kaikki toisaalta mahtuneet haluamiinsa tuokioihin.

Ping Helsinki tarjosi roppakaupalla hyvää fiilistä, inspiraatiota ja samalla itseluottamusta omaan tekemiseen. Lähtöportilla menee muutenkin mukavasti, sillä edelliset pari kuukautta ovat olleet lukijamäärillä mitattuna selvästi blogin parhaita ja luotan suunnan pysyvän jatkossakin positiivisena.

Kiitän Ping Helsingin järjestäjiä, Rantapalloa, esiintyjiä ja kaikkia tapahtumaan osallistuneita mahtavasta päivästä! Aika kului mielenkiintoisen ohjelman ja hyvän seuran parissa nopeasti varhaisesta aamusta aina pikkutuntien hamaan Final Countdowniin saakka. Jos sinulla on mahdollisuus osallistua vaikkapa ensi vuoden Ping Helsinkiin, käytä tilaisuus hyväksesi! Niin minäkin haluaisin tehdä.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Rouva Sana 2.5.2017 at 10:31

  Mikä järjetön sääli, että emme törmänneet Pingissä perjantaina Mika! Tiesin, että olet siellä ja sivusilmällä yritin bongata sinua joukosta, kehnoin tuloksin. Eikä se lopulta ollut ihme. PING Helsinki on kasvanut alun vuosista niin mittavaksi festariksi, että järkevä tyyppi sopii jatkossa treffit, eikä luota ”törmäämismahdollisuuteen”. Se iloisessa väentungoksessa on nimittäin jo aika suuri mahdottomuus (mutta toisaalta tapaahan siellä näin paljon uusia kasvoja :)…).

  Kublon synnyn voi laskea muuten PING Helsingin ansioksi <3. Tapahtuma on tuonut minulle sisällöntuottajana ainakin paljon, paljon hyvää – ellei täydellistä. Lämmin suositus täältäkin siis.

  • Reply Mika / Lähtöportti 3.5.2017 at 09:36

   Samoin, yritin bongata sinua, mutta nyt kävi näin. Jälkeenpäin on helppo sanoa, että olisi pitänyt sopia tapaaminen vaikka Brella-pöydän ääreen, mutta eipä tullut etukäteen mieleen. Emmeköhän kuitenkin näe tässä jossain välissä Kublon merkeissä 🙂

   Hauska kuulla, että myös Kublo on jollain lailla Pingin ansiota! Tapahtuma oli niin hyvin järjestetty ja täynnä inspiraatiota, ettei ole ihme jos sen ansiosta syntyy upeita juttuja.

  Leave a Reply