Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irlanti-viikko alkaa jälleen!

Alkaa olla taas se aika vuodesta, kun irlantilaisten juhlima Pyhän Patrickin päivä värjää osan muustakin maailmasta vihreäksi. Pian alkavalla Irlanti-viikolla 12.–19.3.2017 neljä matkabloggaajaa julkaisee runsaasti Vihreään saareen liittyvää materiaalia niin blogeissa kuin sosiaalisessa mediassakin.

Matkabloggaajien Irlanti-viikko sai viime vuonna alkunsa spontaanista ideasta, joka kasvoi nopeasti onnistuneeksi kampanjaksi. Tänä vuonna mukana on neljä matkabloggaajaa, jotka kävivät äskettäin keräämässä tuoreita kokemuksia eri puolilta Irlantia. Kampanjan pääyhteistyökumppani Tourism Ireland tarjosi suurimman osan majoituksista, mutta matkat olivat muuten omakustanteisia. Kampanjan blogikirjoitukset sekä muuta aiheeseen liittyvää materiaalia kootaan Irlanti-viikon Facebook-sivulle. Ota sivu seurantaan!

FlagstaffKuva: Saana Jaakkola

Live now – dream later -blogin Saana tutustui helmikuussa Pohjois-Irlantiin, jonka maisemat taisivat ylittää suurimmatkin odotukset. Saana on luvannut antaa käytännön vinkkejä Pohjois-Irlannissa autoiluun ja kertoa mitä piilotettuja helmiä Causewayn rannikon maailmankuulujen nähtävyyksien ääreltä löytyykään. Näkemieni kuvien perusteella Saanan matkalta on odotettavissa huikeita tarinoita, aaveita unohtamatta. Viettihän Saana yhden yön kummituslinnassa!

Tigh Neachtain's Pub, GalwayKuva: Rami Rajakallio

Kohteena maailma -blogin Rami seikkaili saaren länsiosassa ja pääsi tutustumaan osaan maailman pisimmästä merkitystä maisemareitistä Wild Atlantic Waysta. Rami kertoo Irlanti-viikon aikana muun muassa luonnonkauniin Connemaran alueen tarjonnasta. Oluen asiantuntija johdattaa lukijansa sujuvasti myös ikimuistoiselle kierrokselle Galwayn kaupungin parhaisiin pubeihin. Sisämaassa Rami ehti vierailla Kilbegganin viskitislaamossa sekä Clonmacnoisen keskiaikaisen luostarin raunioilla.

DalkeyKuva: Leena-Mari Laukkanen

London and beyond -blogin Leena-Mari kertoo Irlannista lapsiperheen näkökulmasta. Matkan miehensä ja vauvansa kanssa tehnyt bloggaaja nautti Dublinin seudun pikkukylistä, joihin kulkeminen onnistuu sujuvasti rannikkoa seuraavan DART-junan avulla. Sekä omien että Leena-Marin kokemusten perusteella tiedän Irlannin erittäin lapsiystävälliseksi maaksi, jossa tenavat ovat tervetulleita kaikkialle. Leena-Marin blogissa on luvassa tunnelmia ainakin Dalkeyn ja Howthin idyllisistä kylistä.

Hook Lighthouse
Viihdyin omalla matkallani Irlannin itäosassa, jota markkinoidaan nimellä Ireland’s Ancient East. Tutustuimme keskiaikaiseen Kilkennyn kaupunkiin, joka tarjoaa pienestä koostaan huolimatta monipuolisia kokemuksia. Vierailimme muun muassa kuuluisassa linnassa, opimme oluen historiasta panimokierroksella, pääsimme seuraamaan hurling-ottelua ja kiipesimme tuhat vuotta vanhaan torniin. Autoilukierros vei meidät tuuliselle Hookin niemelle, jossa kohoaa maailman vanhin toimiva majakka. Ehdimme kiertää hetken myös Tipperaryn kreivikunnassa, jonka päänähtävyyksiä ovat Cahirin ja Rock of Cashelin linnoitukset.

Kenmare
Tuntui mahtavalta palata Irlantiin ja aistia taas kerran niitä tunnelmia, joiden ansiosta olen saareen alun perin ihastunut. Kurvailimme kapeilla maalaisteillä, joiden reunoilla sateessa kastuneet lampaat söivät ruohoa. Siellä täällä kukki keltainen piikkiherne, muratin peittämät rauniot seurasivat toisiaan ja talojen pihoilla liehuivat ylpeästi kreivikuntien kaksiväriset liput. Täyteen kukkaan päässeet narsissit antoivat lupauksen keväästä. Silloin tällöin taivaan peitti kevyesti leijaileva sade, toisinaan rankempi kuuro, ja aina välillä auringonsäteet kirkastivat kumpuilevien niittyjen vihreän sävyt uudenlaiseen loistoon. Jos tuuli tuntui liian viileältä, pääsi sitä pakoon lämminhenkiseen pubiin. Puheliaat irlantilaiset pitävät huolen siitä, että vieras tuntee aina olonsa harvinaisen tervetulleeksi.

Mystinen Irlannin saari kätkee sisälleen tuhansia tarinoita. Irlanti-viikon blogikirjoituksissa välitetään yllä mainituilla matkoilla koettuja tunnelmia ja jaetaan käytännön vinkkejä matkailijoille. Kampanjaa kannattaa seurata myös kilpailujen vuoksi, sillä jokaisessa blogissa arvotaan viikon aikana jotain Irlantiin liittyvää. Pysy menossa mukana ja ota Irlanti-viikon Facebook-sivu seurantaan.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Céad míle fáilte!

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 12.19.3.2017 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä kampanjan sisällöstä ja kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Live now – dream later | London and beyond | Lähtöportti

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley's
Kelttikorut The Pint of no Return

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply