Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2016 matka-aakkoset

Palaan nyt Instagram Travel Thursdayn merkeissä vielä viime vuoden tunnelmiin. Instagramissa julkaistujen kuvien ohessa on siis jotain jokaiseen aakkosten kirjaimeen liittyen.

Idean aakkosiin sain alunperin La Vida Loca 2.0 -blogin Sarilta, jonka mukaan tämän tyylinen postaus on legendaarista matkablogikamaa. Samalla kaavalla on kirjoitellut myös ainakin Kohteena maailma -blogin Rami. Tässä oma matkailuvuoteni 2016 aakkosten muotoon koottuna.

Alhambra auringonnousun aikaan
A – Alhambra
kuuluu niihin paikkoihin, joita voi kuvailla sanalla tarunhohtoinen. Granadan kaupungissa sijaitseva maurien rakentama palatsi on yksi upeimmista koskaan näkemistäni rakennuksista.

Baskimaa
B – Baskimaa ehti roikkua toivelistallani vuosikausia, kunnes vihdoin viime toukokuun lopulla pääsimme Biskajanlahden rannoille. Baskimaa on kaunista ja karismaattista seutua, jossa riittäisi tutkittavaa useammallekin matkalle. Nähtävää löytyy moneen makuun San Sebastiánin ja Bilbaon kaltaisista kaupungeista lumoaviin luontokohteisiin.

Caminito del Rey
C – Caminito del Rey avattiin uudistettuna pari vuotta sitten. Andalusiassa sijaitsevan huiman kävelyreitin maisemat täyttivät odotukset ja tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

D – Deutschland, Deutschlaaaand kaikui Lillen kaduilla ja toreilla jalkapallon EM-kisojen aikaan. Saksa voitti näkemässäni ottelussa Ukrainan 2–0.

Egeskovin linna
E – Egeskovin linna puutarhoineen, leikkipaikkoineen ja erilaisine museoineen jäi mieleen harvinaisen miellyttävänä paikkana viettää kesäpäivä Tanskassa.

F – Fuengirola tunnetaan Aurinkorannikon suomalaiskeskuksena. Pikavisiitti ei jättänyt kaupungista erityisen houkuttelevaa kuvaa, mutta ymmärrän hyvin ilmaston ja suomenkielisten palveluiden muodostaman vetovoiman.

Gibraltar
G – Gibraltar on omalaatuinen pala Britanniaa Espanjan etelärannikolla. Kävimme ihmettelemässä Euroopan ainoita vapaana eläviä apinoita sekä komeita maisemia.

H – Herra Hakkaraisen talo Sastamalassa on luotu innostavaksi leikkipaikaksi lapsille. Mauri Kunnaksen kirjojen ystävänä viihdyin siellä itsekin.

Iznajar
I – Iznájar on kaunis valkoinen kylä, joka sopi mainiosti pysähdyspaikaksi ajomatkalla Granadasta Aurinkorannikolle. Suuri tekojärvi toi vaihtelua Andalusian sisämaan kuiviin maisemiin.

Juzcar
J – Júzcar oli tavallinen andalusialainen kylä, kunnes sen kaikki talot maalattiin sinisiksi. Smurffiteema on nostanut syrjäisen paikkakunnan suosituksi nähtävyydeksi.

Krakova
K – Krakova tarjosi vaihtelevia säitä ja tunnelmia. En ihmettele, että kaunis, historiallinen, vieraanvarainen ja edullinen kaupunki vetää matkailijoita puoleensa.

L – Legoland on lasten unelmakohde, jossa aikuinenkin voi viettää koko päivän hymy korvissa. Olen käynyt Legolandissa jo kolmesti, mutta epäilen, ettei tämäkään kerta jäänyt viimeiseksi.

Muumimaailma, Naantali
M – Muumimaailma on tullut tutuksi jokakesäisillä retkillämme Naantaliin. Lähdemme tapaamaan Pikku Myytä, Muumipappaa ja Niiskuneitiä varmaankin myös tänä vuonna.

Nowa Huta, Krakova
N – Nowa Huta on Krakovan lähiö ja tyylipuhdas esimerkki kommunistisesta mallikaupungista. Tein siellä mukaansatempaavasti Trabantilla toteutetun aikamatkan huhtikuussa.

O – Osasuna tuli yllättävän vahvasti elämääni touko-kesäkuun vaihteessa, kun lähdin katsomaan jalkapalloa Pamplonaan. Vaikka Osasunan kannattaminen ei ole se helpoin valinta, on minulla nyt joka tapauksessa suosikkijoukkue Espanjassakin. ¡Aúpa Osasuna!

Pintxoja Bilbaossa
P – Pintxot kuuluvat erottamattomasti Baskimaan ruokakulttuuriin. Pienet leivän kera nautitut herkkupalat veivät melkein kielen mennessään.

Q – Que lindas sanoi espanjalainen täti, kun meidän tyttäret näki.

Rauma
R – Rauma on yksi Suomen kauneimmista kaupungeista, ja viimein viime helmikuussa pääsin sinne itsekin ensimmäistä kertaa.

Spisin linna, Slovakia
S – Slovakia oli Puolan ohella uusi lisäys käytyjen maiden listalleni. Slovakiasta jäi erittäin mukava mielikuva Spišin linnan, Štrbské Pleson järven ja vuoristomaisemien sekä Popradin pikkukaupungin perusteella.

T – Txakoli on Baskimaan oma pirskahteleva valkoviini, johon kävimme tutustumassa Txomin Etxanizin tilalla Getariassa.

Generalife, Granada
U – Unesco-kohteita tuli kierrettyä vuoden aikana muutamia. Alhambra, Krakovan keskusta, Spišin linna, Vanha Rauma ja Wieliczkan suolakaivokset ovat toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä, joita en pysty asettamaan paremmuusjärjestykseen. Sen sijaan Tanskassa sijaitsevat Jellingin riimukivet ja hautakummut jättivät kylmäksi. Vaikka ne historiallisesti arvokkaita ovatkin, ei niitä voi nähtävyytenä verrata edellä mainittuihin Euroopan aarteisiin.

V – Visulahti kuului kesäloman tahtiin viime heinäkuussa. Päivä oli iloinen kokemus koko perheelle.

Wieliczkan suolakaivos
W – Wieliczkan suolakaivokset kuuluvat Puolan suosituimpiin nähtävyyksiin, eikä syyttä. Kierros yli sata metriä maanpinnan alapuolella valotti historiaa ja tarjosi taide-elämyksiä.

X – Xhakan veljekset kohtasivat näkemässäni jalkapallon EM-kisaottelussa Lensissä. Pikkuveli Granitin edustama Sveitsi kukisti isoveli Taulantin Albanian 1–0. Elämäni ensimmäinen paikan päällä nähty aikuisten arvokisaottelu oli mieleenpainuva kokemus.

Ylläs
Y – Ylläs oli mahtava paikka aloittaa vuosi 2016. Kaamoksessa oli tunnelmaa ja hiihtokilometrejä kertyi toista sataa.

Zarautz, Baskimaa
Z – Zarautz sijaitsee Baskimaassa, aivan ”kotikylämme” Getarian naapurissa. Erityisesti mieleen jäi kuvan maisema lenkkipolulta alas kaupunkiin.

Å – Åland eli Ahvenanmaa on pyörinyt jossain määrin mielessä vuodesta toiseen. Tälläkin kertaa siellä käynti siirtyi valitettavasti hamaan tulevaisuuteen.

Poro Äkäslompolossa
Ä – Äkäslompolo sijaitsee Yllästunturin tuntumassa. Kävimme siellä tutustumassa poroihin niin elävinä kuin lautasellakin.

Ison-Beltin silta
Ö – Öresundsbron eli Juutinrauman silta häämötti hotellihuoneemme ikkunaan Kööpenhaminassa. Kuva on tosin Själlannin ja Fynin yhdistävältä Ison-Beltin sillalta, joka sekin on suuri ja vaikuttava rakennelma.


Matkailuvuoteni 2016 oli siis melko lailla mahtava ja kokemusten täyteinen. Mukaan mahtui monta paikkaa, joissa käynnistä olin haaveillut jo vuosien ajan. Blogiin on vielä jossain vaiheessa tulossa rästiin jääneet postaukset Alhambrasta, Granadan kaupungista ja Štrbské Plesosta sekä jonkinlainen pieni kaupunkiopas Kööpenhaminaan.

Mitä sitten juuri alkanut vuosi tuo tullessaan? Blogissa esillä olleista kohteista pitäneiden iloksi voin kertoa, että niin Lappi kuin Madeirakin kuuluvat tämän vuoden ohjelmaan. Hiihtolomalla kutsuu Saariselkä ja Madeiralle suuntaamme kesäkuun alussa.

Viime vuonna alkunsa saanut matkabloggaajien Irlanti-viikko on saamassa jatkoa ja käväisen siihen liittyen Vihreällä saarella maaliskuussa, juuri ennen Pyhän Patrickin päivän ympärille kietoutuvaa kampanjaa.

Näiden lisäksi ohjelmassa on varmasti vielä muitakin reissuja. Italiaan en viime vuonna ehtinyt lainkaan, mutta ikävä saapasmaahan alkaa olla jo sitä luokkaa, että asialle on tehtävä jotain. Suunnitelmat selviävät ja asiat järjestyvät sitten ajallaan.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille Lähtöportin lukijoille ja erinomaista matkailuvuotta 2017!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat  Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Lue tempauksesta lisää täältä.

Minut löytää Instagramista nimellä @lahtoportti.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 5.1.2017 at 06:26

  Nää aakkospostaukset on kivoja sekä kirjoittaa että lukea. Mielestäni niissä tulee usein myös joku sellainen pieni reissu kirjattua ylös, joka ehkä muuten vaipuu unohduksiin. Tein omasta reissuvuodestani vastaavan jo aiemmin.

  Samoissa paikoissa sun kanssa olen käynyt tänä vuonna vain muumimaailmassa (oli vielä suljettu silloin kun kävin siellä, muuten en ehkä olisi mennytkään) ja Rauma. Toi Caminito del Rey vaikuttaa kyllä sellaiselta joskus vielä jutulta.

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:20

   Täytyypä käydä lukemassa myös sinun aakkoset! Caminito del Reytä suosittelen lämpimästi, uskomattomat maisemat, muttei kuitenkaan ihan niin hurja kokemus kuin joistakin kuvista voisi ajatella. Caminito tuntuu houkuttelevan suomalaisia matkabloggaajia, kun meitä siellä muutaman kuukauden sisällä käyneitä tai käyviä on ainakin neljä.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 5.1.2017 at 09:16

  Ihana ja seikkailuntäyteinen matkavuosi! Gibraltarin kuva varsinkin on legendaarinen, ja jopa minäkin kävin viime vuonna Muumimaailmassa. B–)

  Mahtaavaa uutta vuotta! Törmäillään messuilla!

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:22

   Olihan tässä seikkailuja kerrakseen 🙂 Muistankin lukeneeni sun Naantali-postauksen, Amandiksen vohveleita mekin käydään siellä joka kesä syömässä. Erinomaista vuotta sullekin ja messuilla nähdään!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 5.1.2017 at 09:33

  Hei tää oli hauska tapa käsitellä mennyttä vuotta! Vois käyttää samaa ideaa aakkosista tulevaisuudessa jollain tapaa.

  Mä oon kanssa haaveillut vuosia Ahvenanmaasta ja jälleen kerran se siirtyi eteenpäin. Mä sain useampi vuosi sitten pakkomielteen Ahvenanmaasta, sillä tein matkailuun liittyvän tutkimuksen paikasta ja haluun lähteä pyöräilemään sinne! 😀

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:26

   Siitä vaan, tee aakkospostaus heti sopivan tilaisuuden tullen. Näitä on hauska niin kirjoittaa kuin lukeakin.
   Toivottavasti pääset pian Ahvenanmaalle pyöräilemään! Itse kävin Ahvenanmaalla ala-asteen luokkaretkellä, joten olisi korkea aika mennä jo uudestaan.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 5.1.2017 at 10:23

  Ihana reissuvuosi sinulla takana. Ja erityisesti ilahdun aina Espanja-kuvista, olipa tässä minulle tuntematokin Espanja-helmi, tämä Juzcar. Vaikuttaa erikoiselta paikalta :). Ylläs-kuvakin on upea. Ehkä minun pitäisi jo antaa kotoisalle Lapille mahdollisuus. Vimeksi olen käynyt siellä ennen teini-ikää!
  Mahtavaa uutta reissuvuotta Sinulle!

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:31

   Júzcar oli tosiaan erikoinen paikka, sillä lailla vuoriston kätköissä, ettei sinne kukaan vahingossa mene. Tosi sympaattinen pikku kylä, joka sopii hyvin yhdistettäväksi Rondan-retkeen.
   Lapille kannattaa antaa joskus mahdollisuus, vaikka tiedän hyvin vastakkaisen ilmansuunnan kutsun. Itse olen käynyt Lapissa 6-vuotiaana ja toisen kerran vasta viime talvena. Sitten tämä näyttääkin olevan menoa, kun jo ensi kuussa suuntana on tosiaan Saariselkä.
   Upeaa reissuvuotta Sinullekin!

 • Reply Katianna 5.1.2017 at 11:27

  Mielenkiintoisia matkajuttuja ja kohteita ja kiva blogi 🙂 Kuvat linnoista ja jylhistä maisemista erityisesti innostutti tässä 🙂 Ja monia sellaisia paikkoja, joissa itseänikin kiinnostaisi käydä… San Sebastiania ja Baskimaata on erityisesti mietiskely, mutta saa nähdä milloin sitten sinne.. Mekin suunniteltiin vielä loppuvuodesta lyhyttä kotimaan reissua Raumalle, mutta sitten se jotenkin jäi. Saa nähdä, jos tänä vuonna ehtisi, vaikka on jo monta muutakin suunnitelmaa…

  • Reply Katianna 5.1.2017 at 11:51

   Hassua muuten, etten saa useinkaan tota kotisivuani/blogiani näkymään vastauksessa niin kuin muilla… Missähän muodossa se pitää olla kirjoitettu?

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:42

   Kiitos paljon Katianna! 🙂 Matkustan aina mielelläni paikkoihin, joissa on komeita maisemia ja linnoja. Uusia linna-aiheisia postauksiakin on suunnitteilla, kunhan vain ehtisin ne jossain välissä tehdä.

   Suosittelen Baskimaata, niin maisemien, ruoan, kulttuurin kuin kaiken muunkin puolesta. San Sebastián on viihtyisimpiä näkemiäni kaupunkeja, jos ei kaipaa mitään valtavaa metropolia. Vaan tiedän tunteen matkakohteiden valinnan vaikeudesta, omakin lista on aina toivottoman pitkä…

   Nyt ainakin linkki blogiisi toimii hyvin 🙂

 • Reply Marja 5.1.2017 at 11:34

  Kiitos hyvästä ja kiinnostavasta blogista! Tämä(kin) postaus oli kiva lukea ja katsoa. Erityisesti jutuistasi on jäänyt mieleen tuo Baskimaa, sinne olen jo pitkään haikaillut.

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:45

   Kiitos paljon mieltä lämmittävästä palautteesta! 🙂 Mukava kuulla, että Baskimaa kiinnostaa. Jotenkin se itsellänikin siirtyi vuodesta toiseen, mutta onneksi viime vuonna tuli lähdettyä.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 5.1.2017 at 14:50

  On sulla ollut upea reissuvuosi ja tällaiset aakkospostaukset korostaa sitä vielä erityisesti! Tässä olisi sellainen sähköinen matkakirja luettavaksi kaikkine linkkeineen, mutta olen siitä onnekas, että olen n. kaikki luvut jo kertaalleen lukenut 🙂 Muuten tarvitsisi varata aikaa (ja koppa kaljaa) ja uppoutua upeisiin tarinoihisi!

  Olisi ollut upea juoda Guinnesit Irlannissa, mutta kun ollaan eri puolta saarta samaan aikana, niin lähetetään vaan tuopeista kuvat toisille ja toivotetaan mukavaa iltaa 😀

  P.S. Suosikkikuvani muuten oli tämä Zarautz.

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:49

   Reissuvuosi oli tosiaan upea, ei voi enempää toivoa. Sähköinen matkakirja kuulostaa muuten hienolta 🙂
   Lähetetään Guinness-kuvat sitten Irlannin reunalta toiselle, mutta voidaan ottaa yhdet myös saman pöydän ääressä täällä kotimaan kamaralla 😀
   Zarautzin kuvasta täytyy sanoa, että tuo hetki oli yksi vuoden onnellisimmista, ihan täydellinen sää ja maisema ja mahdollisuus pitkään kiireettömään kävelylenkkiin vaimon kanssa kahdestaan.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 5.1.2017 at 16:01

  No voi morjes noi linnat! Yhtään huonoa kuvaa ei sun postaukseen mahtunut, mutta nyt vaan googlettelen noita linnoja ja mietin koska ehtisin niissä käymään 😀 Tämä oli hauska postaus. Muutaman aakkospostauksen muistan lukeneeni ja niistä tykänneeni. Itsekin voisi joskus moisen tehdä, kun vaan saisi kauhean kasan niitä ”oikeita” postauksia ensin alta pois… Espanjaa tuntuu nyt olevan vähän joka blogissa esillä ja se tuntuu Italian lisäksi olevan niitä Euroopan maita, joissa riittää näkemistä vähän joka kolkassa. No, onneksi pian pääsen Madridiin ottamaan palan lisää Espanjasta haltuun 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 6.1.2017 at 23:58

   Kiva kun pääsin jakamaan linnainspiraatiota 🙂 Olen miettinyt, että harvana vuotena pääsee käymään kolmessa noin upeassa ja erilaisessa linnassa. Spiš oli varsinainen löytö, kun en tiennyt Slovakiasta mitään ja sain päähäni yhdistää Krakovaan muutaman päivän Slovakiassa. Kun näin kuvan linnasta, niin tiesin että tuonne ainakin, ja oli upea paikka.
   Mahtavaa, että pääset tänä vuonna Madridiin ja Roomaan! En enää muista mitä Madridista puhuttiin kun nähtiin, mutta mun mielestä sen tunnelma oli paremminkin kuin jättimäisessä kylässä, eikä kiireisessä miljoonakaupungissa. Hyvä kaupunki vaelteluun ja fiilistelyyn. Toivottavasti ehdit tehdä retken myös Toledoon!

 • Reply Katja 5.1.2017 at 17:37

  Mä olen aina salaisesti toivonut että Gloria-lehti kyselisi mun aakkosia – en tiedä onko heillä edes sitä lehdessä enää että kysyvät ihmisten ”aakkosia” 🙂 Hyvä idea tehdä se blogiin! Hauska tuo apina kuva, ja aah, ihana Rauma, haluan sinne!

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.1.2017 at 00:03

   En ole lukenut Gloriaa, mutta ymmärrän aakkosten viehätyksen 🙂 Harvinaisen hauska tapa valita asioita, joista haluaa kertoa lyhyesti jotain. Gibraltarilta löytyi paljon kuvauksellisia apinoita ja merellisen Rauman haluaisin nähdä myös kesäaikaan.

 • Reply duunireissaaja 5.1.2017 at 17:53

  Aakkoset on kyllä kivaa luettavaa. Mäkin menen tänä vuonna Irlantiin, helmikuussa ihan ekalle yksin tehdylle lomamatkalle Dubliniin. Samalla tulee uusi maa käytyjen listalle.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.1.2017 at 00:07

   Hyvää matkaa Irlantiin! Dublin on mukava kaupunki ja myös hyvä aloituspaikka maahan tutustumiseen. Jos aikaa ja kiinnostusta on, pääsee Dart-junalla helposti ja nopeasti myös rannikon pikkukyliin. Toivotaan edes kohtuullisia säitä 🙂

 • Reply ananas2go 5.1.2017 at 19:56

  Hvyin olit saanut aakkoset täyteen! Näistä tykkään, täytyisi apinoida idea omaankin käyttöön jotenkin. Blogiin on tiedossa #kirjamatkat, ehkä aakkosjärjesttys siihen jotenkin? Kiva kun tämä juttuhahmotelmien ”peruskama” pulpahtaa ajoittaa esiin muistuttamaan taas olemassaolostaan.

  Hei, kaikenlaiset Sastamala-vinkit tervetulleita, sillä Pukstaavi on kohteena jossain vaiheessa vuoden mittaan.

  Matkailoa!

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.1.2017 at 00:15

   Muutaman kirjaimen kohdalla täytyi käyttää mielikuvitusta, mutta yllättävän helposti löytyi jotain joka kirjaimelle. Tämän kannalta kannatti käydä vuoden aikana ainakin Zarautzissa ja Äkäslompolossa 🙂 Otahan aakkosidea tilaisuuden tullen käyttöön!
   Sastamalasta en valitettavasti osaa paljoa sanoa, kun on käyty vain kahdesti tuolla Hakkaraisen talossa ja Kotipizzassa syömässä 😀 Järven ranta näytti ihan kivalta ja kesäaikaan saattaisin mennä kokeilemaan Laiturikahvilaa.
   Matkailoa sinullekin!

 • Reply sari 5.1.2017 at 20:25

  Kiva aakkospostaus. Baskimaa on toivelistalla ja jospa tuonne Raumallekin vielä ehtisi. Mukavaa reissuvuotta sinulle!

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.1.2017 at 00:18

   Kiitos Sari! Mukava kuulla Baskimaan kiinnostavan. Se on kaunista seutua, josta löytyy myös omaan makuuni sopivasti omaperäisyyttä, rosoisuutta ja karismaa. Myös Rauma on ehdottomasti käymisen arvoinen. Mukavaa reissuvuotta sinullekin!

 • Reply Saana | Live now – dream later 5.1.2017 at 23:58

  Olipas paljon tuttuja paikkoja tässä postauksessa! 🙂 Hauska idea, olen itsekin joskus toteuttanut aakkospostauksen, tosin en matkakohteista vaan syistä, miksi matkustaa. Se oli englanniksi huomattavasti helpompi tehdä kuin suomeksi (vähemmän kirjaimia, hehe). Hauska muuten nähdä, kuinka moni kommentoija haluaa Raumalle. Tänne vaan kaikki, tervtulo merem barttal! 😉 Harmi, että teidän reissu oli niin pikainen, ettei ehditty järjestämään treffejä, mutta messuilla sitten nähdään. Toivottavasti sun reissuvuodesta tulee vähintään yhtä huikea, mitä viime vuosi näyttää olleen.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.1.2017 at 00:23

   Tässä taisi tosiaan olla paljon tuttua jo noista monista Espanja-kuvista lähtien. Raumalla tuntuu olevan vetovoimaa, minkä se on todellakin myös ansainnut. Täytyy tulla toistekin ja mielellään kesäaikaan, koska haluaisin käydä siellä sun majakkasaarella. Viime reissuvuosi oli huikea ja jos suunnitelmat toteutuvat tulee tästä samanmoinen. Mahtavaa reissuvuotta myös sulle ja messuilla nähdään! 🙂

 • Reply Hanna 6.1.2017 at 15:46

  Ihana, miten paljon Espanjaa sun matkavuoteen on mahtunut! Monet noista paikoista, Baskimaa, Alhambra ja Caminito del Rey ovat ainakin omalla listalla 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.1.2017 at 00:31

   Tämä oli mulle todellinen Espanja-vuosi, reilusti enemmän aikaa Espanjassa kuin muualla ulkomailla yhteensä. Sähän pääsit tutustumaan elämiseen Espanjassa, mutta kun tuo ei ollut lomailua, niin listalle on varmasti jäänyt paljon nähtävää. Toivottavasti pääset näkemään Baskimaan, Alhambran ja Caminito del Reyn 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 6.1.2017 at 17:54

  Upeita kuvia! Tuo apinakuva on suosikkini. Mahtavan kuuloinen vuosi. Tuo caminito del rey kiinnostaisi kovasti, niin kuin kyllä moni muukin postauksen paikoista.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.1.2017 at 00:38

   Kiitos Teija! Gibraltarin söpöt apinat on monien suosikkeja, varsinkin jos ne ei ehdi varastaa mitään 😀 Vuosi oli tosiaan mahtava. Mukavaa jos tässä oli useampia kiinnostavia paikkoja, Caminitoa suosittelen lämpimästi!

 • Reply Maarit Johanna 8.1.2017 at 18:33

  Tuo kävelyreitti saa kyllä kananlihalle! Aivan älytön otos, mutta minua tuonne ei sais kirveelläkään 😀

  • Reply Mika / Lähtöportti 9.1.2017 at 23:50

   Reitti ei mun mielestä tuntunut todellisuudessa ollenkaan niin hurjalta kuin kuvissa, mutta lähteminen on jokaisen oma valinta 🙂 Tuolle nykyisen reitin alla näkyvälle kapealle, halkeilleelle ja kaiteettomalle betonipolulle en mäkään olisi lähtenyt kirveelläkään 😀

 • Reply Ansku BCN 9.1.2017 at 10:14

  Aakkoslistat on mahtavia! Minäkin luin aikoinaan Gloriasta niitä listoja ja salaa päässäni tein omia listoja :D. Caminito del Rey on meillä käytävien paikkojen listalla ja myös Espanjaa olisi tarkoitus tutkia enemmän. Me ollaan vähän jämähdetty tänne Kataloniaan, kun täällä on niin paljon kaikkea… Baleaareille jos edes tänä vuonna ehtisi, Mallorcallekin kun lentää alle puolessa tunnissa, mutta niin vaan on sekin jäänyt käymättä!

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.1.2017 at 00:01

   Aakkoslistojen viehätys on varmasti juuri tuossa, että väkisinkin alkaa miettimään omia vastauksiaan 🙂 Kataloniahan on tavallaan oma maansa täynnä kaikkea mielenkiintoista, joten ymmärrän sinne jämähtämisen mainiosti. Välimatkat Espanjan eri kolkkiin on aika pitkiä, mutta toivottavasti pääsette joskus kunnon kierrokselle vaikka koko maan ympäri.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 9.1.2017 at 11:28

  Aakkoslistat on kivoja, sekä tehdä että lukea. Kauniita kuvia löytyy, erityisesti talvikuvat on omaan mieleen 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.1.2017 at 00:04

   Suosiosta päätellen kannattaa tehdä aakkoslistoja enemmänkin 🙂 Luminen talvi on kaunis. Täytyisikin muistaa lähteä taas kuvailemaan, kun sitä lunta on nyt kerrankin täällä etelässäkin.

 • Reply Terhi / Muru Mou 11.1.2017 at 12:45

  Ihanan paljon Espanjaa! Juzcarissa olisin minäkin halunnut käydä, mutta ei aika riittänyt. Erikoinen tapa (mutta ilmeisen toimiva) saada matkailijat kiinnostumaan kylästä!

  • Reply Mika / Lähtöportti 11.1.2017 at 16:17

   Mulle tuli melkein kuin vahingossa oikea Espanja-vuosi, kun vuoden kaksi pisintä matkaa oli Baskimaa ja Andalusia. Tietyllä lailla melkein Espanjan ääripäät, molemmat kiinnostavia, mutta erilaisia.

   Juzcar on sympaattinen paikka. Sinne ei tarvitse välttämättä kovin pitkää aikaa varata, mutta matka perille vuoristoteitä pitkin etenee hitaasti.

 • Reply Travellover Annika 20.1.2017 at 22:53

  Andalusiasta Visulahteen. Hmm. Melko monipuolinen matkavuosi tosiaan. Jotenkin kujvista suloisin kuitenkin oli kuja vanhassa Raumassa. Pitäisi joskus minunkin oppia, että upeita paikkoja olisi lähelläkin. Toisaalta samassa ajassa kuin ajaisin Raumalle, olisin lentänyt jo aika kauas… Ja poro. Olen kade!

  • Reply Mika / Lähtöportti 23.1.2017 at 12:52

   Mä niin odotan näkeväni joskus kuvan, jossa olet poron kanssa! 🙂 Mutta olet oikeassa, kotimaan matkailu vie usein aikaa ja myös rahaa suhteettoman paljon suhteessa ulkomaan reissuihin. Pidä silti Rauma mielessä, kannattaa käväistä jossain välissä sielläkin.

 • Reply Laura / Laura's Itinerary 22.1.2017 at 21:27

  Hauskoja tällaiset listat! Tältä listalta pisti heti silmään monta monta paikkaa, jossa ei itse ole päässyt vielä käymään. Noloa, etten ole koskaan käynyt Muumimaailmassa tai Legolandiassa, en edes Raumalla! 😀
  Mäkin haluan tänä vuonna Italiaan! Ihanaa reissuvuotta 2017!

  • Reply Mika / Lähtöportti 23.1.2017 at 12:55

   No minkä nyt sitten noloksi laskee, ulkomailla asuvana sulla varmasti jää kotimaan kohteet vähemmälle. Enkä mäkään ollut vielä sun iässä käynyt sen paremmin Naantalissa kuin Raumallakaan 😀
   Toivottavasti päästään molemmat pian Italiaan! Mahtavaa reissuvuotta 2017!

  Leave a Reply