Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tavallisen tallaajan Marbella

Yksi Espanjan Aurinkorannikon tunnetuimmista paikkakunnista on luksuskohteen maineessa oleva Marbella. Löysimme omalla retkellämme viehättävän vanhankaupungin, mutta ylellisyys jäi vähemmälle.

Jo pelkkä Marbellan nimen kuuleminen herättää vahvoja mielikuvia. Ökyjahtien kansilla juhlivia valokuvamalleja ja ympäri vuorokauden virtaavaa samppanjaa! Pehmeästi murisevia Ferrarin moottoreita ja trendikkäitä yökerhoja! Kalliiden aurinkolasien taakse piiloutuneita julkkiksia ja herveleekerin putiikeissa shoppailevia miljonääriäitejä!

Marbella
Koska idylliset pikkukylät sopivat paremmin blogini teemaan (lue: en ottanut asioista etukäteen selvää), tutustuimme vain Marbellan vanhaan kaupunginosaan. Näimme kuvauksellisia kujia ja kauniita valkoisia rakennuksia. Ihastuimme näkemäämme, mutta erityistä luksusvaikutelmaa emme Marbellasta saaneet. Sitä kannattaisi nimittäin lähteä hakemaan Puerto Banúsin satamasta, joka sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Puerto Banús avattiin näyttävästi vuonna 1970 ja se on siitä lähtien säilyttänyt asemansa kauniiden ja rikkaiden kohtaamispaikkana. Satama vetää totta kai puoleensa myös paljon turisteja. Saatan liittyä joukon jatkoksi joskus toiste, mutta tällä kertaa näimme aivan erilaisen ja varmaankin aidomman Marbellan.

Hedelmiä Marbellassa
Vuokrataloltamme on vain lyhyt ajomatka Marbellaan, mutta jumitumme toivottoman pitkäksi ajaksi kaupungin keskustan ruuhkiin. Käynnissä on useampia tietöitä, jotka paitsi pysäyttävät liikenteen, estävät myös pääsyn navigaattoriin syöttämälleni pysäköintialueelle. Saamme hetken harhailun jälkeen jätettyä automme kauppahallin parkkihalliin. Katselemme tuoreita hedelmiä, ostamme hieman eväitä ja lähdemme kiertelemään kaupungille.

Marbella
Vanhakaupunki löytyy, kunhan vain pääsemme parin meluisan tietyömaan ohitse. Seutu on yllättävän kuvauksellinen. Kapeita kujia reunustavat valkoisiksi maalattujen talojen rivistöt. Nähtävillä on koristeellisia parvekkeita, tyylikkäitä katukylttejä sekä ylitsepursuavan runsaita kukkaistutuksia. Kaikkialla on hämmästyttävän siistiä ja tunnelma on mukavan leppoisa.

Marbella
Ajaudumme kaupunginmuurien reunalle ja päätämme lähteä katsomaan merta. Kirkas taivas peittyy hetkeksi pilvien taakse, eikä lähes autio hiekkaranta oikein houkuttele.

Marbella
Hetken käveltyämme ympärillämme on ravintoloiden ja hotellien loputon rivistö. Kaikki näyttää yhtä rahvaanomaiselta kuin missä tahansa turistirysässä. Shoppailumahdollisuuksia tarjoavat lähinnä katujen varsilla päivystävät afrikkalaistaustaiset miehet. Saisiko olla nahkalaukkuja tai aurinkolaseja? Good price just for you!

Marbella
Löytämämme sataman veneissä ei ole erityistä loistokkuutta. Istumme penkille lepäämään siksi aikaa, kun lapset touhuavat vastaan tulleessa leikkipuistossa. Aurinko tulee esiin ja porottaa kuumasti niskaan. Onneksi tuli hattu mukaan.

Marbellan kirkko
Palaamme ravintolarivistön ohitse vanhaankaupunkiin ja suunnistamme kohti kaiken muun yläpuolelle kohoavaa kirkontornia. Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación on sisältä kaunis, mutta tuntuu hieman vaatimattomalta vain muutama päivä Granadan mahtavan katedraalin näkemisen jälkeen.

Plaza de los Naranjos
Siirrymme keskeiseksi mainitulle Plaza de los Naranjosille, jossa kasvaa nimensä mukaisesti appelsiinipuita. Hedelmät näyttävät melko kypsiltä.

Plaza de los Naranjos
Aukion laidalla on paljon ravintoloita, mutta emme haluaisi jäädä ilmeisen turistivetoiselle paikalle. Löydämme läheiseltä sivukujalta Marbella Pation, jonka ulkopöydissä on meille sopivasti tilaa.

Marbella Patio -ravintolan tapaksia
Valitsen alkuun tapas-lajitelman, joka on käsittämättömän maukas. Lautasella on monipuolinen valikoima suussa sulavia herkkupaloja. Myös pääruokana syömämme paella on hyvää, joskaan ei aivan alkuruoan veroinen elämys.

Marbella Patio
Varjoisalla kujalla on mukava istuskella ja katsella hiljalleen ohi kulkevia ihmisiä. Nautimme lämpimän iltapäivän kiireettömästä tunnelmasta. Tällaiseen elämään voisi vaikka tottua.

Marbella
Kiertelemme vielä jonkin aikaa kauniilla kujilla. Marbellan vanhakaupunki hurmaa kiireettömyytensä, terassiensa, ravintoloidensa ja pienten putiikkiensa ansiosta. Kannatti todellakin tulla käymään!

Marbella

Olen jo retken tässä vaiheessa saanut selville, että luksusjahteja nähdäkseen pitäisi lähteä Puerto Banúsiin. Se sijaitsee kuitenkin päinvastaisessa suunnassa kuin lomatalomme, jonne alamme jo tuntea suurta vetoa. Lapset toivovat ehtivänsä oman pihan uima-altaaseen hyvissä ajoin ennen auringonlaskua, eikä ajatus kuulosta lainkaan hullummalta. Jätämme siis miljonäärit rauhaan ja nautimme illan sangriat huvilamme pihamaalla. Turhaan olisimme lähteneet kiirehtimään enää muualle, sillä täällä on hyvä olla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 28.11.2016 at 19:17

  Minusta on ihanaa, että Marbellassa näyttää tältä. Tosin tällä hetkellä siellä on 12 astetta ja sadetta, että ei näytä ehkä aivan yhtä viehättävältä. 😀

  • Reply Mika / Lähtöportti 29.11.2016 at 09:25

   Marbellan vanhakaupunki oli oikein kiva, suosittelen! Ja hyvin ehtii sää kirkastua ennen teidän reissua 🙂

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 29.11.2016 at 20:10

  ah, miten tuttuja seutuja vaikka Marbella (ja PB vielä vähemmän!) ei suosikkikohteisiin kuulukaan <3

  • Reply Mika / Lähtöportti 29.11.2016 at 22:38

   Tunnet Andalusian varmasti hyvin 🙂 Marbellan vanhakaupunki oli positiivinen yllätys. Omaksi suosikiksi tämän reissun kaupungeista nousi Granada, vaikka hyvin viihdyttiin myös mm. Rondassa ja Málagassakin.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 1.12.2016 at 09:15

  Tuo teidän ravintolakatu ja tapas-valikoima näyttää oikein viehettävältä ja ei ihme, että siinä viihtyikin hyvin! Itselle tosiaan Marbella = Puerto Banus ja rupesin oikein miettimään, olenko koskaan edes Marbellan vanhassa kaupungissa käynyt. Veikkaanpa, että en, mutta Puerto Banuksessa sitäkin useammin. Seuraavan kerran, kun Costa del Sol kutsuu, niin voisin yrittää kuvan perusteella suunnistaa ravintolaanne syömään tapasvalikoimaa…

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.12.2016 at 23:56

   Tuo ravintola oli kyllä mukava kokemus! Mä voisin puolestani seuraavalla reissulla käydä ihmettelemässä tuon sataman meininkiä, vertailla onko tunnelma samanlainen kuin Rivieralla tai vaikka Sardinian Porto Cervossa 🙂

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 2.12.2016 at 23:13

  Tätä vanhaakaupunkia sen enempää kuin Puerto Banustakaan nähneenä, voisin äkkiseltään veikata että saitte tästä kokemuksesta enemmän irti kuin ökyjahtien ihailusta. Toki onhan siinäkin viehätyksensä, mutta jotenkin tällainen aito, maanläheinen meininki puhuttelee enemmän 🙂

  Tapaksista nousi kyllä vesi kielelle! Edellisestä tapas-tarjoilusta onkin jo vierähtänyt aivan liian pitkä tovi, asialle on saatava korjausliike pikimmiten.

  • Reply Mika / Lähtöportti 3.12.2016 at 16:36

   Ökyvenesatama olisi ollut vaihtelua näihin viehättäviin valkeisiin kyliin, mutta olihan tämä retki tällaisenaan varmasti enemmän meidän juttu. Tosi mukava oli näitä Marbellan kujia kierrellä.

   Tältä reissulta jäi pari tapas-paikkaa erityisen onnistuneina mieleen ja tämä Marbellassa oli yksi niistä. Tapas-ateria olisi kyllä mukava piristys tämän vuodenajan pimeyteen.

  Leave a Reply