Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huvilalomalla Espanjassa

Lomailimme lokakuussa kaksi viikkoa Andalusian lämmössä. Majoituimme suurimmaksi osaksi tuosta ajasta mukavaan huvilaan, jonka olin vuokrannut Interhomelta.

Yhteistyössä Interhome

Herään taas uuteen espanjalaiseen aamuun. Laskeudun hiljaisuuden vallitessa alakertaan ja hiivin pihamaalle haukkaamaan raitista ilmaa. Lomatalomme sijaitsee pienessä laaksossa, jonne ensimmäiset auringonsäteet saapuvat verkkaisesti. Ilma tuntuu silti hämmästyttävän lämpimältä heti aamutuimaan.

Aamiainen lomatalolla
Täksi päiväksi ei ole suuria retkisuunnitelmia, joten nautimme kiireettömyydestä ja katamme aamiaisen kodikkaalle ulkoterassille. Etelän hedelmät maistuvat makeilta ja lähikaupan sämpylät ovat rapeita. Talonvuokrauksen parhaita puolia on, että saamme lomailla oman päivärytmimme mukaan välittämättä jonkun muun määrittelemistä aamiaisajoista tai huonesiivoojien koputuksista. Meillä on tilaa oleskella keskenämme ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä. Tällainen lomailu toimii loistavasti kolmen sukupolven matkalla. Mukana on neljä aikuista sekä 6- ja 4-vuotiaat lapset. Asialla on toki pienet kääntöpuolensakin, sillä aamiainen ei ilmesty itsestään valmiiseen pöytään, tiskikonetta joutuu täyttämään ja roskat kantamaan itse ulos. Se on kuitenkin kaikkiin etuihin nähden pieni vaiva.

Hacienda Andaluz, uima-allas
Tyttäret mielivät heti syötyään uima-altaalle. Lastenaltaat ovat vuokrataloissa harvinaisia, eikä meillä ole sellaista tälläkään kertaa. Tytöt ovat silti onnellisia, kunhan vain pääsevät liottamaan varpaitaan ja kahlaamaan altaan leveillä portailla. Vesi on hieman viileää, mutta se ei tunnu haittaavan lainkaan. Nautimme ympärillämme olevasta vehreydestä. Naapuritalot ovat lähellä, mutta ainakin näin lokakuussa ne tuntuvat olevan suurimmaksi osaksi tyhjillään, eikä muilla pihoilla juuri näy elämää.

Hacienda Andaluz, portti ja autokatos
Kiipeämme portaat lukitulle portillemme ja lähdemme kävelylenkille ympäristöön. Aurinkorannikolla sijaitseva Sitio de Calahonda on seesteinen huvila-alue, jossa vallitsee silmiinpistävän rauhallinen tunnelma. Tiesimme melko hyvin mitä odottaa, sillä tutkimme naapurustoa jo ennen matkaa Google Mapsin kautta. Näin voi varmistua siitä, että talo sijaitsee miellyttävältä näyttävällä alueella.

Sitio de Calahonda
Sitio de Calahondan kävelytiet ovat mukavan leveitä. Useimmat talot ovat piilossa kivimuurien takana. Huomaamme postilaatikoissa pari suomalaistakin nimeä. Seudulla on yksi turistivetoiselta näyttävä ravintolarivistö sekä pari yksittäistä ravintolaa, mutta ne kaikki jäävät kokeilematta. Syömme joko retkillämme tai oman huvilamme rauhassa. Lähin supermarket löytyy kävelymatkan päästä ja kaupat ovat pyhiä lukuun ottamatta avoinna aamusta iltaan. Espanjan hintataso jaksaa ilahduttaa kerta toisensa jälkeen, sillä täyden ostoskärryllisen saa hämmästyttävän edullisesti. Kauppareissut luovat hauskoja mielikuvia asumisesta vieraassa maassa.

Sitio de Calahonda
Saavumme puolentoista kilometrin helteisen taipaleen jälkeen kävelysillalle, joka ylittää rannikkoa seuraavan Autovía del Mediterráneon. Tämä vilkas tie on johdattanut meitä muina päivinä sujuvasti eri retkikohteisiin niin länteen kuin itäänkin päin. Kiihdytyskaistojen puuttuminen aiheuttaa liikennevirtaan nykimistä, mutta tie tuntuu muuten paremmalta vaihtoehdolta kuin sisämaan maksullinen moottoritie.

Playa Calahonda
Käymme kastelemassa varpaitamme Playa Lunan hiekkarannalla, mutta aallokko on tällä kertaa liian voimakas uimiseen. Jatkamme matkaa puusta rakennettua kävelytietä pitkin ja ihailemme kimmeltävää merta. Näemme muutaman pienehkön hotellin, jotka ainakin tähän aikaan vuodesta näyttävät melko hiljaisilta. Ohitamme talolle palatessamme ostoskeskuksen, eläkeläisten suosiman pienen golfkentän sekä norjalaisen merimieskirkon. Koirat haukkuvat ja jostain kantautuu nenään grillauksen tuoksua.

Hacienda Andaluz, uima-allas
Hikisen kävelylenkin jälkeen on mukava pulahtaa oman pihan uima-altaaseen. Aurinko helottaa suoraan altaalle aamupäivästä alkuiltaan, jolloin vesikään ei tunnu liian viileältä. Talon parasta antia on pihan oleskelualue, joka toimii luontevana olohuoneen jatkeena. Katoksen alla on polyrottinkinen oleskeluryhmä ja ruokapöytä. Uima-allas aurinkotuoleineen liittyy sulavasti samaan kokonaisuuteen. Kompakti ulkoterassi on oikeastaan houkuttelevampi kuin missään muussa niistä noin kymmenestä talosta, joissa olemme ulkomailla majailleet. Sekä uima-allas että jääkaappi ovat riittävän lähellä.

Kotipihan kukkia
Meillä on erinomainen tuuri säiden suhteen, sillä koko matkaamme mahtuu vain yksi sateinen päivä. Lokakuu vaikuttaa erinomaiselta ajalta lomailla Aurinkorannikolla. Keskikesän tukahduttava kuumuus on poissa, mutta saamme silti nauttia reilun kahdenkymmenen asteen lämmöstä. Auringon paistaessa on aivan helteistä. Toki jonain muuna vuonna saattaa olla viileämpääkin.

Kevyttä lounasta
Päätämme riittävästi aurinkoa otettuamme kokeilla grillaamista, mutta kaasupullo onkin käytännössä tyhjä. Joudumme siis lämmittämään vartaat kypsiksi keittiön uunissa. Keittiön varustelu voisi olla kattavampikin, vaikka tärkeimmät välineet toki löytyvät. Mielestäni on mukavaa tutustua tuoreisiin paikallisiin raaka-aineisiin ja kokkailla oman talon rauhassa. Ymmärrän toki niitäkin, joita ruoanlaitto matkalla ei houkuttele. Onneksi anoppi on paitsi taitava, myös innokas kotikokki. Itse ruokansa laittamalla säästää pitkän pennin, eikä retkipäivien jälkeen aina jaksaisikaan lähteä ravintoloihin istumaan. Viihdymme talolla niin hyvin, että vietämme siellä mielellämme runsaasti aikaa.

Hacienda Andaluz
Täydellä vatsalla tekisi mieli levätä pidempäänkin, mutta lapset haluavat vielä potkia palloa. Saamme pelin aikaan, vaikka pihamaa onkin pieni. Tytöt kiinnittävät huomiota siihen, kuinka vahva etelämaalainen nurmikko eroaa ohuista kotimaisista ruohonkorsista. Aurinko katoaa harmillisen aikaisin puiden taakse, mutta pihamaalla on mukava istuskella vielä illan hämärtyessä. Kevyt tuuli heiluttaa palmujen oksia, linnut visertävät, eikä Andalusian leppeässä illassa tarvitse pelätä palelemista. Katselen aurinkotuolissa maaten, kuinka tähdet syttyvät taivaalle. Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin ei haluaisi olla missään muualla maailmassa.

Hacienda Andaluz, olohuone
Maltan lopulta siirtyä sisätiloihin, jossa tytöt vielä seuraavat espanjankielisen lastenkanavan ohjelmia. Emme selvästikään ole talon ensimmäiset suomalaiset vieraat, sillä kirjahyllystä löytyy myös muutama kotimainen kirja. Vuokrataloilta saattaa löytyä varustelusta riippuen milloin mitäkin käyttökelpoista lasten leluista laajaan levyvalikoimaan. Saattelemme tytöt nukkumaan, minkä jälkeen palaan vielä alakertaan lukemaan päivän aikana tulleet sähköpostit. Nettiyhteys toimii hyvin olohuoneessa, muttei oikein kanna kauemmas.

Hacienda Andaluz, yksi makuuhuoneista
Kotiuduimme kaksikerroksiseen taloon nopeasti, sillä se on siisti ja meille juuri sopivan kokoinen. Joissakin aiempien matkojemme vuokrataloissa on saattanut olla verraton maisema, lämmitetty uima-allas tai näyttävän suuri piha, mutta tämän paikan valttina on viihtyisä ja toimiva kokonaisuus. Esimerkiksi kaikkien kolmen makuuhuoneen yhteydessä on oma wc ja suihku, joten niihin ei tarvitse juurikaan jonottaa. Pesukoneen ansiosta mukaan ei tarvinnut pakata liikaa vaihtovaatteita. Pesukoneen toiminnan kanssa on tosin tällä kertaa hieman ongelmia, mutta pärjäämme kaikesta huolimatta. On mukavaa, että tilavassa olohuoneessa voi istua iltaa pelkäämättä häiritsevänsä lasten unta. Osaamme arvostaa myös miellyttävää sisälämpötilaa, sillä se ei ole espanjalaisissa taloissa itsestäänselvyys.

Parvekenäkymä

Onnistunut huvilaloma saa ajatukset lentämään jo tuleviin vuokrauksiin. Lomailutyylejä on monenlaisia, mutta ainakin itse nautimme suuresti talonvuokrauksen tarjoamasta vapaudesta muokata matkasta aivan omanlaisensa. Talo on myös yleensä hotellia edullisempi vaihtoehto, jos matkassa on yhtään suurempi porukka. Katson jatkossakin ensimmäisenä Interhomen tarjonnan, koska arvostan maksuliikenteen luotettavuutta ja hyvää suomenkielistä palvelua. Kerroin Interhomesta tarkemmin jo matkan ennakkopostauksessa.

Sitio de Calahonda
Mielestäni hauskinta talonvuokrauksessa on ajatusleikki asumisesta ulkomailla. Aiemmilta huvilamatkoilta ovat jääneet mieleen erityisesti Italian San Felicianon ja Baskimaan Getarian kyläidyllit. Sitio de Calahondan siisti huvila-alue ei täytä romanttisimpia mielikuvia, mutta tuo ulkomailla asumisen konkreettisemmin lähelle. Täällä lapset pääsisivät suomenkieliseen kouluun. Voisin työskennellä diginomadina ja opiskella espanjan kielen hyvälle tasolle. Ostaisin ensi töikseni myös Aurinkorannikon patikointioppaan sekä Málagan jalkapallojoukkueen kausikortin. Saattaisihan sekin olla varsin mukavaa elämää.

Fuengirola
Suomalaisten valloittama Fuengirola sijaitsee vain vartin matkan päässä taloltamme. Käymme siellä uteliaisuuttamme kertaalleen, mutta emme viivy kovin pitkään. Espanjan suomalaislähiö tuntuu herättävän paljon tunteita puolesta ja vastaan. Ymmärrän lämpöä kaipaavia ihmisiä, jotka arvostavat suomenkielisiä palveluita. Vaikken aivan ummikko ulkomailla olekaan, on tietyissä tilanteissa, kuten vaikka lääkärissä, varmasti mukavaa asioida omalla kielellä. Lomakohteena kaupunki ei kuitenkaan säväytä. Näemme tosin vain pienen osan kaupungista, mutta yleisilme ei vedä ensi silmäyksellä puoleensa. Nappaan Centro Finlandian lehtitelineestä Fuengirola-kaupunkilehden mukaani. Sitten onkin jo aika jatkaa matkaa espanjalaisempiin tunnelmiin.

Mijas
Fuengirolan takana kohoavilla vuorilla sijaitseva Mijas vastaa toiveitamme paremmin. Valkoiseksi kalkittujen talojen hallitsemasta kylästä on komeat maisemat ympäristöön. Välimeri häämöttää kerrostalojen sävyttämän rantaviivan takana. Terasseilla riittää matkailijoita, mutta tunnelma on silti rauhallinen. Teemme lounaan jälkeen kierroksen kujilla, jotka johtavat meidät matkamuistomyymälöiden ohitse kohti Mijasin komeimpia näköalapaikkoja. Sää on hieman utuinen, mutta saamme silti ihailla niin vuoria kuin mertakin. Pari kalliokiipeilijää nousee kapean rotkon reunaa hitaasti ylemmäs.

Valitsimme huvilan sijainnin hyviä retkikohteita silmällä pitäen. Aurinkorannikolla on maine eläkepäivien viettopaikkana, mutta seudulla on runsaasti tarjottavaa kaikenikäisille matkailijoille. Kävimme Sitio de Calahondasta käsin myös Caminito del Reyllä, Málagassa, Marbellassa, Gibraltarilla, Rondassa ja Júzcarissa, joista voi lukea lisää omista postauksistaan. Ota Lähtöportti seurantaan Facebookissa, niin saat tiedon blogin päivittymisestä aina tuoreeltaan.

Tämä kirjoitus on toteutettu yhteistyössä Interhomen kanssa. Arviot ja mielipiteet ovat omiani. Esitellyn lomatalon tiedot löytyvät täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 25.11.2016 at 17:48

  Me ollaan perheen kanssa myös kiinnostuttu talon vuokraamisesta, asuntoja ollaan usein vuokrattukin – lasten kanssa se vaan on niin kätevää. Mennään talvella viikoksi Floridaan ja ajatuksena oli vuokrata jostain Orlandon suunnilta talo ystäväperheen kanssa. Tietenkin uima-altaalla! Minua ruoanlaitto ja roskien viemiset ei haittaa, juurikin tuon mainitsemasi ajatusleikin takia.

  Pitääkin tsekata, mitä Interhomella on tarjota Floridaan. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 26.11.2016 at 15:51

   Kiitos kommentista! Kävin nyt tutustumassa blogiisi ja vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta, paljon tutultakin kuulostavia kokemuksia lapsiperheen matkailusta. Seuraan jatkossakin, onnea uudelle blogille! 🙂
   Me ollaan täysin hurahdettu talojen ja kaupunkiasuntojen vuokraamiseen, lasten mukana ollessa yövytään hotelleissa enää harvoin. Vuokratalolla pääsee ihan eri lailla kiinni paikalliseen elämään ja tuntuu kuin asuisi kohteessa. Interhomella taitaa olla jotain tarjolla Floridassakin, olen joskus haaveillut talosta sieltäkin 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 26.11.2016 at 16:19

  Kävin katsomassa Floridan talotarjontaa ja näytti olevan ihan hyvin tarjolla! Varsinkin USAssa ja Floridassa tuntuu, että se talo ja auto pitää olla, jotta pääsee oikeaan fiilikseen. 😀 Talo kiinnostaisi myös Italiassa, Espanjassa, Kroatiassa… missäpä ei!

  Kiva, että tutustuit blogiini! Meillä lapsiperheillä on paljon annettavaa toisillemme! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 26.11.2016 at 16:30

   Matkustavilla lapsiperheillä on varmasti paljon yhteistä 🙂
   USA vaatii varmasti sen auton, jos ei pysy suurkaupunkien keskustoissa. Talokin toki kuuluu Amerikkalaiseen unelmaan. Meillä on kokemusta kolmesta vuokratalosta Italiassa ja yhdestä Kroatiassa. Espanjastakin on kertynyt jo kolme talokokemusta, Teneriffalta, Baskimaasta ja nyt tämä Andalusia.

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 27.11.2016 at 16:24

  Tämä oli kiva postaus! Tykkään tällaisesta tarinamuotoisesta kerronnasta. Jutussa tuli esiin myös monta syytä, joiden vuoksi itsekin suosin asunnon/ talon vuokraamista hotellin sijaan silloin, kun ollaan liikkeella perheen kesken tai muuten isommalla porukalla. Italiassa varsinaisen talon vuokrauksen sijaan suosin agriturismoja: niissä yhdistyy oman huoneiston ja hotellin edut. Saa aamiaisen ja halutessaan voi syödä illallisenkin, mutta on silti oma rauha.

  • Reply Mika / Lähtöportti 28.11.2016 at 11:00

   Mukava kuulla, että tykkäsit! On hienoa, että matkoillaan voi majoittua muutenkin kuin hotellissa. Haluan ehdottomasti kokeilla myös agriturismoja, esimerkiksi sellaisella Italian-matkalla, kun viivymme vain pari päivää yhdellä paikkakunnalla. Kodikas maalaismajoitus ja aito italialainen ruoka mukavan paikallisen perheen tarjoilemana kuulostaa mainiolta 🙂 Pidempään oleskeluun uskon käyttäväni vuokrataloja jatkossakin.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 29.11.2016 at 23:06

  Siis tästä tuli ihan hirveä ikävä Välimerelle! Välimerellä tulee kyllä aina olemaan erityinen paikka sydämessä, ei sitä samaa tunnelmaa vaan ole muualla, tai ainakaan vielä ei olla löydetty mistään. Pariskuntana harvemmnin tulee kokonaisia taloja vuokrattua, mutta porukallahan tuo on ihan ykkösvaihtoehto. Tulee tosiaankin usein halvemmaksi kuin erilliset hotellihuoneet, ja onhan tuo vaan hauskaa! Toki hotelliaamiaisetkin on silloin tällöin kivoja, mutta se oma valinnanvapaus on talonvuokrauksissa parasta. Ja itse arvostan myös sitä, ettei tarvitse jakaa uima-allasta muiden turistien kanssa. 🙂 Varmaan nyt Airbnb:n suosion myötä talonvuokrauskin yleistyy.

  • Reply Mika / Lähtöportti 30.11.2016 at 12:27

   Tykkään itsekin Välimerestä tosi paljon, se vaan vetää aina puoleensa. Kai se on tuo elämäntapa, ilmasto ja kaikki mitä siellä on, yhdistettynä lyhyeen lentomatkaan Suomesta. Hauska kuulla, että sitä kaipaa Australiastakin asti. Pariskuntana tuskin kannattaa kokonaista taloa vuokrata, mutta kaupunkiasuntojahan tekin olette joskus vuokranneet. Hotellit ja varsinkin niiden aamiaiset on kivoja kun viipyy yhdessä paikassa vähän aikaa, mutta jo viikonkin matkalla ainakin itse viihdyn paremmin vuokrakämppien omassa rauhassa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 1.12.2016 at 00:12

  Kivasti kerrottu tarina ja samalla informaativinen postaus Costa del Solin arjesta. Itse en tarkkaa edes muista, kuinka monta kertaa tuolla alueella olen käynyt golfaamassa. Olen asunut yhden yön hotellissa ja muuten aina huviloissa. Itsellä on reissuilla ollut se hyvä puoli, että olen aina saanut asua jonkun tutun kämpässä pelireissuilla. Muutama todella hulppea villa on tuolla tullut vastaan ja mikäs on hienompaa pelikierroksen jälkeen kuin siemailla altaalla muutama San Miquel ja katsella maisemia.

  Costa del Sol on kokonaisuudessaan minusta tosi mukava, joskaan ei ihan kaikki suurimmat turistikylät itseä siellä miellytä. Mutta paikkoja ja kyliä on niin monta, että jokainen löytää sieltä kyllä suosikkinsa.

  Itse olen tykästynyt tähän vuokra-asuntojen tai paremmin kai sanottuna huviloiden vuokraamiseen ja onkin tullut tsekattua Interhomen tarjontaa tuleville reissuille. Kun usein tulee matkustettua kaveriperheen kanssa, niin yhteinen lomahuvila sopii siihen tarkoikseen erinomaisesti! Tosin alkaa omankin perheen koko olemaan sitä luokkaa, että huvila ei tule paitsi halvemmaksi vaan sillä saa mielekkäämmän loman aikaiseksi 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.12.2016 at 22:48

   Costa del Sol teki kyllä vaikutuksen. Mukavaa seutua ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Calahondassa oli tosiaan hiljaista ja rauhallista, mutta menoa etsiville on sitten omat paikkansa.
   Talojen tai huviloiden vuokraaminen on tosi toimiva ratkaisu isommalla porukalla. On tilaa ja rauhaa viettää aikaa yhdessä uima-altaalla, grillaten, syöden tai muuten vain iltaa istuen. Pariksi päiväksi valitsen hotellin, mutta jos aikaa samassa paikassa on enemmän, niin sitten etsin jotain vuokrattavaa. Lasten kanssa tuntuu helpommalta asua yhdessä paikassa ja retkeillä sieltä käsin, kuin vaihtaa koko ajan uuteen majapaikkaan. Ja esimerkiksi juuri tuolla seudulla noita retkikohteita riittää yllin kyllin.

 • Reply Annika | Travelloverblogi 2.12.2016 at 15:16

  Liputan Interhomen puolesta minäkin. Talolle ei ole koskaan ollut tarvetta, koska majoittujia vain yksi tai kaksi, mutta asuntoja ollaan vuokrailtu Sveitsistä ja Kroatiasta parikin, ja menneenä kesänä toistamiseen myös Venetsiasta. Sveitsissä hotellit ovat niin älyttömän kalliita, että asunnon vuokraaminen kannattaa senkin puolesta. Kokkailuun en lomalla oikein repeä, mutta Venetsiassa omalla terassilla syöty salaatti voittaa kyllä monet turistikuppilat – ja tuleepahan tehtyä torille oikeaakin asiaa, ei vain heiluttua kameran kanssa kuvaamassa vihanneksia. 🙂 Perheelle tai useamman sukupolven matkalle talon vuokraaminen on varmaan huippuhyvä idea. Ihan erilaista yhdessä olemista kuin erilliset hotellihuoneet.

  • Reply Mika / Lähtöportti 3.12.2016 at 14:28

   Olen vuokrannut taloja ja asuntoja muutakin kautta, mutta pidän Interhomea aina ykkösvaihtoehtona, koska silloin ei tarvitse olla huolissaan vuokraajan luotettavuudesta. Minustakin on tosi mukavaa, että tällä majoitustavalla voi tehdä ostoksia värikkäillä toreilla ja kauppahalleissa, pääsee ihan uudella tavalla kiinni paikalliseen elämänmenoon. Sveitsin hotelleista ei olekaan kokemusta, mutta uskon että ovat kalliita. Muinoin interraililla oli onni päästä vieraaksi reissukaverin sveitsiläistutun maalaistaloon, joka oli käkikelloineen, fondueillallisineen ja lehmälaitumineen aikamoinen kokemus 😀

 • Reply Henna / Kulkutautiset 2.12.2016 at 22:40

  Tämä talonvuokraus kiinnostaa minuakin, vaikka toistaiseksi emme ole vielä sellaista kokeilleet. Ainakin Länsi- ja Etelä-Eurooppa taitaa olla sen luvattu valtakunta ja mielessäni onkin ajoittain pyörähtänyt ajatus talon vuokraamisesta alpeilta tai jostain Italian maaseudulta, mikseipä jostain rantakohteestakin. Mutta tosiaan… ne roskatkin pitää itse viedä 😀 Isommalla porukalla olisi varmaankin toimivin setti, ja mikäpäs siinä, sillä suurin osa reissuistamme nyt Minireissumiehen tultua mukaan remmiin, on tapahtunut isommalla jengillä kuin pelkästään oman perheen kesken. Milloin on ollut isovanhempia, milloin kavereita tai sisaruksia matkassa. Mukava siis lueskella tunnelmia näistä 🙂 Edelleen haaveilen, että saisimme kesällä vähäiset lomamme sovitettua jotenkin niin, että pääsisimme reissuun. Voi hyvinkin olla, että normaaleista taipumuksistamme poiketen tällä kertaa reissaisimme Euroopassa ja siinä tapauksessa taidan käväistä tavaamassa koko blogisi uudelleen läpi 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 3.12.2016 at 14:39

   Meidänkin taival vuokratalojen maailmassa alkoi esikoisen synnyttyä, ja sen jälkeen ei ollakaan kovin paljoa hotelleissa viihdytty. Kannattaa ilman muuta kokeilla, isommalla porukalla tulee yleensä edulliseksi ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden viettää yhteistä aikaa. On ihan parasta saada lastenhoitoapua reissuille mukaan, niin pääsee välillä käymään sellaisillakin retkillä, jotka jäisi pikkuväen kanssa tekemättä.
   Toivotaan, että saatte lomat järjestettyä ja pääsette kesämatkalle. Mukavaa jos blogistani on apua Euroopan-reissun suunnittelussa, kysy vaan jos tulee jotain kysyttävää mieleen 🙂

  Leave a Reply