Suomen suurin matkablogiyhteisö

Iloa marraskuuhun – Blogger Recognition Awards

Sain äskettäin Blogger Recognition Award -tunnustuksen Maailman äärellä -blogia kirjoittavalta Heidiltä. Blogger Recognition Award jaetaan bloggaajalta bloggaajalle ja ajatuksena on, että palkinnon saaja siirtää tunnustuksen eteenpäin kymmenelle valitsemalleen blogille.

Arvostan palkintoa suuresti, varsinkin kun se tuli yhdeltä suosikkikirjoittajistani. Maailman äärellä -blogissa oivaltava teksti ja kauniit kuvat yhdistyvät usein itseäni kiinnostaviin kohteisiin.

Perustelut saamalleni tunnustukselle olivat:

Blogimaailma tuntuu välillä kovin naisvaltaiselta, mutta onneksi matkabloggaajissa on myös upeita miestarinankertojia. Yksi näistä sujuvasanaisista on Lähtöportin Mika, joka rakastaa muun muassa pikku kyliä, ihanaa Italiaa ja patikkapolkuja – aivan niin kuin minäkin. Viime aikoina olen ahminut Mikan tarinoita kauniilta Madeiran saarelta, jonka poluille minäkin vihdoin ensi vuonna pääsen vaeltamaan.

Blogger Recognition Award
Kiitos Heidi ja hyvää matkaa Madeiralle! Kirjoitan varmasti näistä mainituista aiheista jatkossakin. Perustin Lähtöportin reilu vuosi sitten pitkän harkinnan jälkeen. Blogimaailma oli itselleni vieras, mutta ajattelin tämän olevan paras keino päästä jakamaan reissukokemuksia ja kehittää itseään niin kirjoittajana kuin valokuvaajanakin. Pelkäsin tarvittavan ajan loppuvan kesken, mikä olikin täysin aiheellinen epäilys. Blogin palkitsevuus, erityisesti vuorovaikutteisuuden ja yhteisöllisyyden ansiosta, on silti ollut kaiken vaivan arvoista.

Vaikken vielä pidäkään itseäni kokeneena bloggaajana, tiedän aiheesta jo sen verran, että pystyn antamaan muutaman vinkin aloittelevalle tai vasta aloittamista harkitsevalle bloggaajalle. Hyvä blogi on tekijänsä näköinen, joten on tärkeää olla rehellisesti oma itsensä. Omaa persoonaansa voi tuoda esiin vaikka vain rivien väleissä, mutta se auttaa tekemään blogista mielenkiintoisen. Kannattaa myös pysyä valppaana ja omaksua matkan varrelta niin paljon oppia kuin mahdollista. Blogi ei ole koskaan valmis ja aina on varaa kehittyä. Ihailen monen muun kirjoittajan spontaaniutta, mutta omalle luonteelleni sopii parhaiten ennalta laaditun (mutta silti joustavan) julkaisusuunnitelman noudattaminen. Ja lopuksi se kaikkein tärkein: kunnioita paitsi isääsi ja äitiäsi, myös kaikkia lukijoitasi.

Hockey Hall of Fame, Toronto
Saan tunnustuksen myötä kunnian laittaa hyvän kiertämään, ja jakaa kainalostani virtuaalisen pokaalin kymmenen muun bloggaajan takanreunukselle. Listan karsiminen oli hankalaa. Sopivia ehdokkaita kertyi ruutupaperilleni moninkertainen määrä, vaikka seuraankin ainoastaan matkailuaiheisia blogeja. Osa Heidin mainitsemista kuuluisi varmasti omallekin listalleni, mutta halusin löytää uusia palkinnon saajia. Perusteet saa ilmeisesti päättää itse, joten tässä valintani aakkosjärjestyksessä ja syyt niiden takana.


Kerran poistuin kotoa
Tässä on yksi koukuttavimmista löytämistäni blogeista. Lentopelkonsa voittanut kirjastotäti on ehtinyt tänäkin vuonna reissata jo yli kymmenessä maassa Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa myöten. Nooran huumori puree, oli sitten kyse ”suomenkielisten” kylttien tai kaivonkansien bongaamisesta maailmalta.

Kohteena maailma
Neljän lapsen isä Rami kirjoittaa reissuistaan urheiluelämyksiä ja olutnautintoja unohtamatta. Rami on tarjonnut tutustuttuamme parasta mahdollista vertaistukea matkablogien maailmassa, mutta Kohteena maailma kuuluu tälle listalle myös hyvällä otteella toteutetun persoonallisen sisältönsä ansiosta.

Kulkutautiset
Aivan äskettäin Suurin onni -nimensä vaihtanut Kulkutautiset kuuluu niihin matkablogeihin, joita lukemalla tulee varmimmin hyvälle mielelle. Jos olet koskaan miettinyt syitä matkustamiseen, lue Hennan postaus tästä aiheesta. Se on yksi inspiroivimmista koskaan lukemistani blogiteksteistä.

Laamanaaman maailma
Tämä rennosti ja mukaansatempaavasti kirjoitettu blogi yhdistää kaksi suurta intohimoni kohdetta, matkailun ja jalkapallon, sujuvasti toisiinsa. Olen jättänyt jalkapallon oman blogin teemaa rajatessani sivuosaan, mutta seuraan innolla Laamanaaman halpamatkojen kokemuksia niin Saksasta kuin muualtakin maailmasta.

Näkymiä vihreältä kukkulalta
Roomassa asuvan Helin blogi on oikea Italian ystävän aarreaitta. En tiedä milloin palaan Ikuiseen kaupunkiin seuraavan kerran, mutta on mukavaa lukea elämästä Italiassa ja kerätä talteen asiantuntevia vinkkejä myös niistä vähemmän tunnetuista nähtävyyksistä.

Panun matkat
Ehdin pyörtää päätöksen oman blogin aloittamisesta pariin kertaan, kunnes ryhdyin tuumasta toimeen. Aloituspäätöstä tehdessäni yksi suurimmista inspiraation lähteistäni oli Panun matkat, josta löysin paljon samaistumispintaa. Muu elämä on pitänyt Panun viime aikoina kiireisenä, mutta onneksi hän on löytänyt syksyn mittaan aikaa taas blogillekin.

Pingviinimatkat
Taisin kiinnittää Pingviinimatkoihin aikoinaan huomiota hauskan nimen ansiosta. Laadukkaassa sisällössä näkyy ammattikuvaaja Juhanan kädenjälki ja useimmat kohteet osuvat loistavasti yhteen omien suosikkieni kanssa. Ekstrakiitos vielä Pingviinimatkojen Millan ja Archie gone Lebanon -blogin Inkan matkapodcasteista, jotka ovat nykyajan radio-ohjelmia parhaimmillaan.

Syö matkusta rakasta
Syö matkusta rakasta -blogia kirjoittavalla Merillä on kyky kertoa kokemuksistaan aidolla ja mukaansatempaavalla tavalla. Elämänmakuiset jutut ovat vieneet niin Kiinaan kuin ympäri Eurooppaakin. Seuraavan kerran Tallinnaan lähtiessäni taidan tarkistaa vinkit tästä blogista.

Tasty Travellissimo
Olen seurannut Martinan ja Henkan blogia jo kauan, koska sieltä löytyy runsaasti kiinnostavaa sisältöä niin Italiasta kuin yhteiseltä kotiseudultamme Keski-Uudeltamaalta. Hyvin toteutettuja ja sopivasti huumorilla sävytettyjä juttuja on ollut mukava lukea. Tunnustan myös kokeilleeni paria blogissa esiteltyä reseptiä, kenties hieman soveltaen, mutta kuitenkin.

Watia.fi
Aikoinaan Unagidon-nimellä tunnettu blogi kuului ensimmäisiin, joihin matkablogeja etsiessäni törmäsin. Asiantuntevasti Japanista kerrotut jutut herättivät mielenkiintoni, minkä jälkeen olen seurannut laadukasta blogia joko matkavinkkejä keräten tai pelkästään nojatuolimatkoista nauttien.


Kiitos blogienne tarjoamasta inspiraatiosta! Jatkakaa samaan malliin.

Loppuun vielä Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajan ohjeet:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Mukavaa marraskuun jatkoa ja alkanutta viikkoa kaikille!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Kohtteena maailma / Rami 21.11.2016 at 16:09

  Onnittelut hienosta tunnustuksesta ja erinomaisesta matkablogistasi! Kiitos Mika myös blogini maininnasta ja kauniista sanoista 🙂

  Valitsemasi blogit on kyllä kaikki tyyni mainitsemisen arvoisia ja tulee niitä itsekin luettua. Matkablogien taso on noussut viime aikoina huimasti ja monet uudet blogitkin on alusta lähtien yllättävän hyviä. Kaiken kaikkiaan todella hienoa matkailusta kiinnostuneille, että hyvää luettavaa on paljon tarjolla! Itse etsin tällä hetkellä vinkkejä blogeista Tallinnaan, vaikka siellä reilut parikymmentä kertaa on tullut käytyä. Aina löytyy blogeista uusia vinkkejä, millä kartuttaa omia kokemuksia taas Tallinnassa lisää 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 22.11.2016 at 09:15

   Kiitos Rami! Matkablogit tosiaan kehittyvät huimaa vauhtia ja niitä on paljon. Vielä jokin aika sitten luin paljon matkailulehtiä, mutta nykyään keskityn lähes pelkästään blogeihin, sillä laadukasta luettavaa löytyy oikeastaan kohteesta kuin kohteesta. Blogeissa on paljon etuja muihin medioihin nähden, kuten aitous, persoonallisuus ja samaistuttavuus.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 21.11.2016 at 16:47

  No tämähän oli hauska! Täysin ansiosta olet tunnustuksesi saanut, ja kiitos myös minun blogini mainitsemisesta. Sun vahvuus bloggaajana on juurikin toi mitä kuvailit. On mahtavaa, että meitä on niin monenlaisia ja erityylisiä!

  • Reply Mika / Lähtöportti 22.11.2016 at 09:21

   Kiitos Meri! Blogien rikkaus on todellakin tämä monipuolisuus. On erilaisia ihmisiä ja monenlaisia tyylejä tehdä erinomaisia blogeja 🙂

 • Reply Martina 21.11.2016 at 17:23

  Kiitos vielä tätäkin kautta ja onnittelut sinullekin tunnustuksesta! Olet todella sen ansainnut. 🙂

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 21.11.2016 at 19:16

  Voi grazie mille, tunnustus lämmittää kovasti tällaisen on – off-bloggaajan mieltä 🙂
  Mukava, kun aloit bloggaamaan: jutuista ja kuvista on iloa ja inspiraatiota!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 21.11.2016 at 20:38

  No voihan! Voin myöntää, että henkilökohtainen elämäni sujuu tällä hetkellä hieman alavireisesti, joten et voi arvata, kuinka onnistuit piristämään kommentillasi ja palkinnolla. Kiitos siis tuhannesti ja onnea myös omasta tunnustuksestasi. Sen olet ansainnut 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 22.11.2016 at 09:41

   Mukava kuulla, että onnistuin piristämään 🙂 Kiitos sulle blogistasi ja tsemppiä, uskotaan että kaikki kääntyy parhain päin!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 21.11.2016 at 22:00

  Kiitos kaunis tunnustuksesta! Mikä kunnia onkaan saada se bloggaajalta, jonka kynän jälkeä itse kovasti arvostaa. Olet todellakin pystisi ansainnut 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 22.11.2016 at 09:55

   Kiitos kauniista sanoista! Tällaisten palautteiden jälkeen jaksaa varmasti kirjoittaa seuraavia juttuja 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi 22.11.2016 at 03:21

  Onnittelut laadukkaalle blogille ja kiitos kovasti tunnustuksesta! 🙂

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 22.11.2016 at 09:36

  Kiitos Mika kauniista sanoistasi! Ja matkatoivotuksista :). Sekä mukavaa marraskuun jatkoa!

  • Reply Mika / Lähtöportti 22.11.2016 at 10:03

   Blogisi olisi ollut ensimmäisten joukossa, jos se olisi ollut mahdollista valita omalle listalleni mukaan. Onnea omasta palkinnostasi vielä kerran ja marraskuun jatkoa sinnekin!

 • Reply Henna / Kulkutautiset 22.11.2016 at 17:32

  Kiitos kauniista sanoista, Mika! 🙂 Olipa mukava piristys päivään. Hienoja blogeja on päässyt listallesi, muutamia on mukana, joita en ole aktiivisesti seurannut, mutta pitääpä kurkkia taas uudemman kerran. Sinäkin olet tunnustuksesi ansainnut – hyvin rakennettuja ja mielenkiintoisia postauksia on ollut ilo lukea ♥

  • Reply Mika / Lähtöportti 22.11.2016 at 23:05

   Kiitos Henna! Listan kokoaminen oli haastava, mutta mieluisa tehtävä. Ja vielä kerran onnea uudistuneelle blogille, hyvältä näyttää 🙂

  Leave a Reply