Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yö Jätkäsaaressa – upouusi Clarion Hotel Helsinki

Noin kuukausi sitten Jätkäsaareen avattu Clarion-hotelli on pyrkinyt ryminällä kansan tietoisuuteen. Kävin tutustumassa Helsingin uuteen 16-kerroksiseen maamerkkiin viime viikonloppuna.

Clarion-hotellit kuuluvat Nordic Choice Hotels -ryhmään, jolla on vahva asema Norjan ja Ruotsin hotellimarkkinoilla. Äskettäin Jätkäsaareen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumaan avatut hotellit ovat brändin ensimmäiset Suomessa. Clarion Hotel Helsingin visiona on toimia kaupunkilaisten uutena olohuoneena baareineen, saunoineen ja ravintoloineen. Tarjolla on myös näköalauima-allas, kuntosali sekä kongressikeskus useine kokoustiloineen. Nordic Choice Hotels henkilöityy persoonalliseen norjalaisomistajaansa Petter Stordaleniin, joka vannoo kestävän kehityksen ja vihreiden arvojen nimeen.

Lapset pääsivät viime viikonloppuna mummolaan yökylään, joten käytimme vaimon kanssa tilaisuuden hyväksemme ja lähdimme viettämään mukavaa iltaa Helsinkiin. Sain tammikuisilta Matkamessuilta lahjakortin, jolla pääsimme tutustumaan hotelliin ilmaiseksi. Lahjakortit ovat saaneet bloggaajat liikkeelle, joten hotellia on esitellyt jo moni muukin. Linkkejä löytyy postauksen lopusta.

Saavumme paikalle heti edellisenä iltana juhlittujen avajaisten jälkeen. Majoittujia on silti otettu vastaan jo lokakuun puolivälin tienoilta lähtien. Nostan hattua hotellin avaamisesta määräaikana, mutta sitä voi toki miettiä, oliko tarkka päivämäärä pakko ilmoittaa jo viime talvena. Moni asia on nimittäin kuulemani mukaan ollut vielä ovien avaamisen jälkeen pahasti kesken.

Kelloja hotellin aulassa
Uuteen hotelliin saavuttaessa ensivaikutelmalla on suuri merkitys. Iloinen mieli ehtii valitettavasti jo hieman haihtua sisäänkirjautumista odotellessa. Jonossa on edellämme vain neljä henkilöä, mutta joudumme silti seisoskelemaan lähes puoli tuntia. Vastaavanlaisia ongelmia on kuulemma ilmennyt myös muihin kellonaikoihin. Oli viivytyksen syynä sitten tietojärjestelmä, henkilökunnan tietämättömyys epäselvissä tilanteissa tai mikä tahansa, pitäisi asiat saada sujumaan paljon joutuisammin.

Vastapainona hitaudelle on palvelun kohteliaisuus, jolla saa monta virhettä anteeksi. Hotellin nuorekas henkilökunta muistaa hymyillä ja tervehtiä aina tilaisuuden tullen. Reipas palvelualttius on miltei jenkkityylisen imelyyden rajamailla, mutta toimii mielestäni erinomaisesti.

Standard-huone, Clarion Hotel Helsinki
Standard-tason huone on yllättävänkin pieni ja ahdas, mutta pidän pelkistetystä skandinaavisesta sisustuksesta. Uudessa hotellissa on siistiä, eikä viihtyvyyttä häiritseviä yksityiskohtia juuri ole. Kylpyhuoneen pyyhkeet ovat erivärisiä, joten muistan kerrankin helposti, kumpi niistä on omani. Tämä pieni yksityiskohta tuntuu lähes nerokkaalta, sillä en ole törmännyt vastaavaan missään muualla.

Maisema 2. kerroksen Standard-huoneesta
Kakkoskerroksesta ei voi odottaa kovin ihmeellistä maisemaa. Saamme katsella merentutkimusalus Arandaa ja taustalla kohoavia sataman nostureita. Parempi huone olisi kenties ollut neuvoteltavissa jopa samaan hintaan, mutta olimme kaiken odottelun jälkeen tyytyväisiä, kun ylipäätään pääsimme sisään. Mahdollisella seuraavalla kerralla panostan varmasti suurempaan huoneeseen sekä kunnon näköalaan.

Olen matkailijana sopeutuvaa sorttia, enkä yleensä jaksa kiinnittää huomiota pikkuasioihin. Kun nyt kuitenkin ollaan tultu varta vasten tutustumaan hotelliin, niin katselen ympärilleni tavallista tarkemmin.  Esimerkiksi huoneen vaatenaulakko on todella kapea ja ahdas. Tarjolla olisi kahdeksan henkaria, mutta jo kahden toppatakin tunkeminen käytössä olevaan tilaan on hankalaa. Kesävaatteiden kanssa olisi toki helpompaa. Huoneen ilmastointi hurisee melko voimakkaasti. Saamme hiljennettyä sitä jonkin verran, muttemme aivan sellaiseen asentoon kuin olisimme halunneet.

Clarion Hotel Helsinki
Huoneemme voisi välioven kautta yhdistää naapurihuoneeseen, jolloin muodostuisi perheille erinomaisesti sopiva kokonaisuus. Nykäisemme varmuuden vuoksi väliovea, ja huomaamme sen olevan auki. Naapurihuoneeseen ei onneksi ole majoittunut vielä ketään, mutta meillä on sinne esteetön pääsy. Suljen oven hieman hämilläni ja rojahdan mukavan pehmeälle sängylle, josta voi katsella suurikokoista televisiota. Vain kaukosäädin puuttuu. Soitan vastaanottoon, jossa vastataan reippaasti ja luvataan hoitaa asia pikaisesti. Asiaa pahoitteleva työntekijä ilmestyy ovelle kaukosäätimen kera muutamassa minuutissa. Hän käy myös vielä varmistamassa, että huoneiden väliovi on nyt varmasti kiinni toiseltakin puolelta. Avaan television, mutta se jumittaa pian useammaksi minuutiksi kanavanvaihdon yhteydessä. Olen kuullut vastaavasta ongelmasta muiltakin Clarionin asiakkailta. Varsin harmillista, vaikkei tänne television takia olla tultukaan.

Yksi Clarion Helsingin vetonauloista on kattouima-allas, josta on komea näkymä yli kaupungin. Ajattelin käydä uimassa heti saavuttuamme kolmen jälkeen, mutta allas aukeaakin vasta viideltä. Meillä on alkuillasta pöytävaraus keskustassa sijaitsevaan ravintolaan, joten uiminen jää illan osalta väliin. Aamulla taas nukuttaa sen verran pitkään, että polskiminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Muiden bloggaajien kokemusten perusteella allas on pieni, mutta maisema näkemisen arvoinen. Uimaan mennessä kannattaa laittaa näin talviaikaan pipo päähän. Huipulla tuulee, vaikka vesi höyryääkin lämpimänä.

Näkymä Sky Roomista keskustaan päin
Clarionin sijainnin voi tulkita haluamallaan tavalla. Helsingin ydinkeskusta on vain lyhyen kävelymatkan päässä ja kahdella raitiovaunulinjalla (6T ja 9) pääsee kätevästi hotellin oven eteen. Toisaalta keskikaupungilta löytyy niin paljon hotelli- ja ravintolavaihtoehtoja, että Clarionilla riittää töitä kansan houkuttelemiseksi Jätkäsaareen. Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueen kehittymisen varaan on luultavasti laskettu paljon, ja Länsisatamasta saapuvillehan sijainti on erinomainen. Business-matkailijoiden osuus kävijämäärästä tulee varmasti olemaan suuri. Autoilijoita kiinnostanee, että hotellin parkkihalli on vasta rakenteilla. Pysäköinti on mahdollista läheiselle hiekkakentälle viidentoista euron vuorokausihintaan.

Clarion Hotel Helsinki
Hotellin Kitchen & Table -ravintolan illallinen jää kokeilematta, koska meillä on viimeinen tilaisuus käyttää pian vanhentuvat ravintolalahjakorttimme toisaalla. Palaamme kaupungilta kävellen ja pysähdymme katsomaan, kuinka hotellin valot loistavat pakkasillassa kilpaa kuun kanssa.

Sky Room, Clarion Hotel Helsinki
Vaikka kello alkaa olla jo paljon, emme malta olla kokeilematta yläkerran Sky Room -baaria. Pikkujoulukauden perjantai on vilkas, mutta onnistumme hetken odottelun jälkeen saamaan ikkunapöydän itsellemme. Öisen Helsingin valot näyttävät upeilta näin korkealta nähtynä. Annan katseen kulkea hitaasti Pasilan televisiotornilta aina Suomenlinnan majakalle saakka. Maisemien vuoksi kannatti tulla, vaikkei cocktail-valinta osunutkaan aivan nappiin.

Hotellin aamiainen tarjoillaan alakerran Kitchen & Table -ravintolassa, jonka konseptiin kuuluu muun muassa sosiaalinen syöminen. Käytännössä tämä tarkoittaa pitkiä pöytiä, joiden tehtävänä on antaa ventovieraille ihmisille mahdollisuus tutustua toisiinsa. Tavallista introverttia suomalaista ajatus lähinnä kauhistuttaa. Aamiaisemme kuluu kuitenkin miellyttävästi, kun juttelemme mukavan kouvolalaisen pariskunnan kanssa. Heidän ensikokemuksensa hotellista antavat hyvin tukea omille ajatuksilleni.

Aamiainen on maittava ja runsas. Kokonaisuus ei yllä mitenkään poikkeukselliselle tasolle, mutta kaikki maistamani on tuoretta ja valikoima kylmine sekä lämpimine vaihtoehtoineen riittävän monipuolinen. Syön vatsani täyteen niin suolaista kuin makeaakin ja olen tyytyväinen. Aamiaisen viimeisen tunnin varoitettiin jo etukäteen olevan vilkas. Ihmisiä riittää, mutta pitkiä jonoja ei pääse syntymään.

Clarion Hotel Helsinki
Yksikin hotelliyö tarjoaa mukavan piristyksen marraskuisen arjen keskelle. Hotellimajoitus luo yllättävänkin vahvan mielikuvan matkalla olemisesta, vaikkei Helsinkiä eksoottisemmassa kaupungissa ollakaan. Vastaavia minilomia voisi harrastaa useamminkin.

Vaikkei kaikki sujunutkaan aivan täydellisesti, viihdyimme silti Clarionissa hyvin. Pikkuasiat eivät pilanneet kokemusta, mutta halusin tuoda ne esiin rakentavana kritiikkinä. Majoitusvalintani perustuvat yleensä sijaintiin, perussiisteyteen ja hintatasoon, jotka kohtaavat tässä hotellissa riittävän hyvin. Kaksi huonetta yhdistämällä täyttyisi tarvittaessa myös toive perhehuoneesta. Jos kyseessä olisi kahdenkeskinen merkkipäivämatka, hakisin silti luultavasti persoonallisempaa boutique-hotellia.

Clarion Hotel Helsinki
Vanhan sanonnan mukaan keskeneräistä taideteosta ei saa arvostella. On kaikin puolin reilua antaa Clarionille kunnon mahdollisuus viilata pienet puutteensa kohdalleen. Lyhyesti sanottuna Clarion Helsinki vaikuttaa hyvän keskitason hotellilta. Se ei mullista maailmaa, mutta tarjoaa varteenotettavan majoitusvaihtoehdon komeilla maisemilla varustettuna. Toivon hotellin pystyvän käyttämään potentiaalinsa ja saavuttamaan tavoittelemansa aseman kaupunkilaisten kohtaamispaikkana.

Voit lukea hotellista myös muista matkablogeista, kuten Matkakuume.net, Siveltimellä, Stilettikorkokanta, Tämä matka, Huge Passion for Life sekä Pää pilvissä. Viimeksi mainittua blogia kirjoittavan Maaritin tapasinkin sattumalta hotellilla. Clarionin lentokenttähotellista on kirjoitettu jo ainakin Fiiliksiä & hetkiä -blogissa.

* Majoituimme lahjakortilla, jonka Clarion lahjoitti blogilleni tammikuisilla Matkamessuilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Maarit Johanna 15.11.2016 at 21:58

  Mahtavaa miten erilaisia postauksia ja fiiliksiä voikaan tulla samasta hotellista eri bloggaajilta! Yllätyin muuten miten kivat maisemat teillä olikaan merelle. Me myös bongattiin Aranda. Ihan mahtava paatti, joka käynyt aika huikeilla retkillä!
  Pakko myöntää, että kun mainitsit nuo pitkät pöydät niin samanlaiset fiilikset kyllä kävi mielessä. Ensimmäisenä pyöristyi silmät, että mihin ihmeeseen täällä voi mennä kaksi ihmistä rauhassa istumaan 😀

  • Reply Mika / Lähtöportti 15.11.2016 at 22:53

   Aika moni on jo hotellista kirjoittanut, mutta erilaisia näkökulmia tuntuu riittävän. Hyvä niin! Kakkoskerroksen maisemaksi tuo meidän oli hyvä, olihan se merinäköala kaikesta huolimatta. Jonkun tv-dokumentin olen Arandasta nähnyt, joten tuo paatti oli kiva bongata laiturissa.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 15.11.2016 at 22:53

  Kiitos linkkauksesta! 🙂 Kummia sattumia teille käynyt, kuten nyt kaukosäädin ja etenkin tuo väliovi oli aika paha. Sain kuitenkin postauksen perusteella pääasiassa hyvän kuvan hotellista, ja toivon itsekin viihtyväni, kun sinne jossain vaiheessa pääsen. Minusta sijainti ei ole ollenkaan huono, ja olen vähän ihmetellyt, miten moni on suhtautunut siihen negatiivisesti. Missä tahansa muussa kaupungissa ei ole yhtään paha, jos olet 10 minuuttia ydinkeskustasta, joten ei se ole kyllä täälläkään! 😉

  • Reply Mika / Lähtöportti 15.11.2016 at 23:22

   Noiden kummien sattumien ongelma oli lähinnä siinä, että alkoi jo miettiä mitä seuraavaksi tulee vastaan. Välioven sai lukkoon, mutta eihän tuollainen suurta luottamusta herätä. Pääosin silti positiivinen vierailu. Ei luksusta, mutta varmasti hyvää keskitasoa, ja jollekin esimerkiksi se uima-allas saattaa olla iso kokemus. Toivotaan, että viihdyt hyvin 🙂
   Mulle henkilökohtaisesti sijainti ei ole ongelma, sillä kävelen mielelläni tuollaisia matkoja ja ratikalla ajaminenkin oli keravalaiselle elämys pitkästä aikaa 😀 Kilpailu Helsingissä on kuitenkin kovaa, kun ihan ydinkeskustassa on niin paljon baareja, ravintoloita ja hotelleja. Pelkään, että aika moni löytää haluamansa ”keskeisimmiltä paikoilta”, ja siksi Clarionin täytyy pystyä tarjoamaan jotain erityistä pärjätäkseen.

   • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 16.11.2016 at 21:56

    Kyllä, ymmärrän hyvin myös sen näkökulman. 🙂 Toivotaan menestyksekästä tulevaisuutta hotellille.

    • Reply Mika / Lähtöportti 17.11.2016 at 15:38

     Toivotaan menestystä! 🙂 Uskon ainakin liikematkailijoita riittävän, ja tuskin tuollaisen ketjun markkinointiosastolta loppuu ideat kovin helposti.

 • Reply Mikko 16.11.2016 at 00:19

  Mielenkiintoinen juttu. 🙂 Pitäis käydä tuolla Sky Room -baari tsekkaamassa, mutta en ole vielä ehtinyt. Uskon, että tuo hotelli kyllä pärjää, sillä Helsingissä on muutenkin ollut pulaa hotellihuoneista ja sijainti sataman vieressä on kuitenkin melko hyvä. Hotellin kehittänyt norjalaissijoittaja Buchardt on muuten suunnittelemassa myös 350 huoneen hotellia Hakaniemeen.

  • Reply Mika / Lähtöportti 16.11.2016 at 10:09

   Sulla on varmasti asiantuntemusta alan tilanteesta, joten mukava kuulla että luotat Clarioniin. Löysin nyt netistä jutun Buchardtin suunnitelmista ja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Sijainnin arviointi on muuten mielenkiintoinen kysymys, jonka jokainen voi muodostaa omassa päässään. Mulle kun esimerkiksi Kallio ja Hakaniemi tuntuu erittäin keskeisiltä alueilta Helsingissä 🙂

 • Reply Mikko 16.11.2016 at 11:54

  Joo, sijainti on aina mielenkiintoinen ja suhteellinenkin kysymys. Toki Jätkäsaari voi ”normaalin turistin” mielestä tuntua vähän kaukaiselta , mutta toisaalta uudenkarhea hotelli varmaan houkuttelee. Ja kongressimatkailijoita (joita on merkittävä osa Helsinginkin hotellivieraista) tuo Clarion varmasti houkuttelee. Sen yhteyteenhän taidettiin kunnostaa vanha makasiinirakennus kongressikeskukseksi.

  • Reply Mika / Lähtöportti 16.11.2016 at 12:34

   Joo, uutuuden viehätys vetänee porukkaa ainakin pitkälle ensi vuoteen. Vanha makasiinirakennus on tosiaan kunnostettu kongressikeskukseksi, kokoustiloja on ilmeisesti 15 kappaletta, ja voisin kuvitella että sinne suunnitellaan erilaisia tapahtumia. Suuri osa hotellin vieraista on varmasti business-matkailijoita, ja heille Clarionin konsepti soveltuu oikein hyvin.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 16.11.2016 at 21:52

  Ompas ollut outoa tuo välioviasia, en tiedä olisinko itse vastaavassa tilanteessa kovin levollisesti nukkunut :-O Mutta tuo uima-allas kyllä vaikuttaa sellaiselta, että jo sen (ja näkymien) takia kannattaa käydä majoittumassa joskus tuollakin 🙂 Kiva on tosiaan ollut lukea erilaisia kokemuksia tuolta!

  • Reply Mika / Lähtöportti 17.11.2016 at 15:26

   Kannattaa käydä kokeilemassa tämäkin hotelli! Pyydä huonetta hyvällä näköalalla 🙂 Eri kävijöiden kokemuksissa tuntuu olevan eroja. Ihmisillä on varmasti erilaisia odotuksia, ja jos viipyy vain yhden yön, on pienillä sattumilla suuri merkitys mielikuvan luomisessa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30.1.2017 at 23:55

  Mahtavat kuvat sulla tässä jutussa! Itse en ole ehtinyt vielä yöpymään, mutta yläkerran Cocktail-baari oli makuuni. Niin kuin myös muu sisustus, joten kevään aikana ilman muuta kokeilemaan majoitus myös. Ja jos talvella, niin pipo päässä ulkoilma-altaaseen virkistäytymään…

  • Reply Mika / Lähtöportti 31.1.2017 at 09:59

   Kiitos Rami! Yläkerran baari on oikein mukava, varsinkin jos sattuu saamaan ikkunapöydän. Käyhän kokeilemassa majoitus, niin saan kuulla sun kokemuksesi hotellista!

 • Reply Kristitty reissaaja 28.2.2017 at 18:05

  Homoystävällisyydellä ratsastava hotelli. Voitte olla varma etten tuohon puljuun astu.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.3.2017 at 13:02

   Kiitos kommentistasi. Omien kokemusteni mukaan Clarion on erittäin ystävällinen myös heteroille.

  • Reply Wt 8.12.2021 at 00:07

   Älä astu, olet ahdas. Mielinen.
   Hyvä ettet tule.

 • Reply Hanna 23.3.2018 at 07:59

  Clarion on vain muutaman ratikkapysäkin päässä ydinkeskustasta.
  Pariskunta voi kävellä kadun yli ravintola Huutokonttoriin istumaan. Raflan drinkeistä mm. Talvivaara on kokeilemisen arvoinen.
  Huutokonttorin sisustus on USKOMATON, se on pakko nähdä itse.

  • Reply Mika / Lähtöportti 26.3.2018 at 21:14

   Clarionin sijainti ei ole huono, mutta hotellia ensisijaisesti sijainnin perusteella valitseville riittää Helsingissä vaihtoehtoja. Eri juttu sitten mitä aikoo Helsingissä hotellivierailun aikana tehdä, ja esimerkiksi tuo Huutokonttorihan kuulostaa tosi kiinnostavalta. Kiitos kommentista ja ravintolavinkistä! 🙂

  Leave a Reply