Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aurinkorannikon lomatalo odottaa

Pian koittava syysloma tarjoaa perheellemme mahdollisuuden paeta Suomen viileneviä säitä etelän lämmössä odottavaan vuokrataloon. Kohteenamme on Espanjan Andalusia, jossa aion nähdä ainakin tarunhohtoisen Alhambran sekä kävellä huimaavalla Caminito del Reyllä.

Yhteistyössä Interhome

Olemme keskittyneet viime vuosien matkoillamme lomatalojen tai kaupunkiasuntojen vuokraamiseen. Matkamme ovat usein kolmen sukupolven reissuja, joissa seurueen koko on parhaimmillaan kymmenenkin henkilöä. Isolla porukalla reissatessa talonvuokraus tulee yleensä huomattavan edulliseksi hotelliasumiseen verrattuna. Tällä kertaa mukana ovat oman nelihenkisen perheen lisäksi appivanhempani.

Talonvuokrauksessa viehättää mahdollisuus kodinomaiseen asumiseen omassa rauhassa, joka tuntuu erityisen miellyttävältä varsinkin pienten lasten kanssa matkustettaessa. Sopivalla paikalla sijaitsevalta talolta käsin on helppo tutustua ympäristöön huolettomilla retkillä. Autoillen ehtii käydä päivän aikana kaukanakin.

InterhomeKuva: Interhome

Tällä kertaa meitä odottaa kaikin puolin mukavalta vaikuttava lomatalo Calahondassa Espanjan Aurinkorannikolla. Vuokraus toteutetaan blogiyhteistyössä Interhomen kanssa. Olen vuokrannut Interhomen kautta jo aiemmin useita taloja ja ollut aina tyytyväinen palveluun. Talojen vuokraamiseen löytyy useita eri kanavia, mutta Interhome on ollut ykkösvaihtoehtoni oikeastaan siitä lähtien, kun aloin järjestellä ensimmäistä talonvuokrauslomaamme kuutisen vuotta sitten.

Interhomen valtteja ovat suomenkielinen asiakaspalvelu ja maksuliikenteen luotettavuus. Olen vuokrannut taloja myös muutamien muiden välittäjien kautta ja kohdannut vaihtelevia toimintatapoja. En ole joutunut koskaan huijatuksi tai kokenut muutenkaan merkittäviä pettymyksiä, mutta arvostan sitä, ettei Interhomen kanssa tarvitse kantaa huolta epävarmoista asioista.

Interhomella on hyvä tarjonta erityisesti Italian, Ranskan, Espanjan ja Kroatian suosituimmilla alueilla ja valikoima kasvaa jatkuvasti. Kaikkiaan taloja löytyy Interhomen kautta noin kolmestakymmenestä eri maasta. Aina haluamaltamme seudulta ei ole silti löytynyt sopivaa taloa, jolloin olen etsinyt mieleisen kohteen muuta kautta. Tällöin asiointi ohjautuu yleensä heti alusta asti asiakkaan ja paikallisen talonomistajan väliseksi. Asioiden sopiminen on onnistunut yleensä hyvin englanniksi ja kohdekuvaukset ovat pitäneet ainakin suurin piirtein paikkansa. Laskutus on ollut tapauksesta riippuen kirjavaa, varaus- ja loppumaksujen keskinäiset suuruudet vaihdelleet ja pankkitilit saattaneet joskus sijaita yllättävässä maassa. Vaikka kaikki on aina tavalla tai toisella järjestynyt, arvostan Interhomen kanssa toimimisen helppoutta, selkeyttä ja huolettomuutta.

Yhteydenpito Interhomen kanssa on onnistunut vaivattomasti niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin. Pari kertaa ennen matkaa on käynyt niin, ettemme ole päässeet alun perin varaamaamme kohteeseen, mutta Interhomen suomalainen henkilökunta on selvittänyt asian puolestamme. Ensimmäisellä kerralla talon omistaja menehtyi yllättäen, eikä vuokraaminen ollut enää mahdollista. Löysimme sopivan korvaavan kohteen Interhomen valikoimasta. Toisella kerralla varaamassamme huvilassa oli havaittu jonkinlaisia tuholaisötököitä vain pari päivää ennen saapumistamme. Interhome selvitti asiaa kroatialaisen vuokraajan kanssa ja saimme lopulta alkuperäistä selvästi laadukkaamman naapurihuvilan samaan hintaan. Nautimme urakalla kaupan päälle saadusta ulkoporeammeesta, sillä vastaava tuuri tuskin osuu toista kertaa kohdalle.

Kuva: Interhome

Talonvuokraus Interhomen kautta alkaa sopivan kohteen etsimisellä yrityksen nettisivuilta. Hakua voi rajata maan tai alueen ja henkilömäärän lisäksi myös monella muulla tavalla. Moni haluaa ehdottomasti uima-altaan ja isommalle porukalle esimerkiksi kylpyhuoneiden määrällä voi olla merkitystä.  Jokaisen kohteen omalla sivulla on kuvia ja tietoja talosta sekä tarkan sijainnin paljastava kartta. Pidän erityisesti ajantasaisesta varauskalenterista hinnastoineen, sillä kohteen saatavuustiedot ovat tärkeitä matkaa suunniteltaessa.

Kohteen voi varata suoraan nettisivujen kautta tai halutessaan myös puhelimitse. Toimisto voi tarvittaessa auttaa sopivan kohteen löytämisessä. Sähköpostiin tulee varauksen teon jälkeen lasku, joka on jaettu kahteen osaan. Varausmaksulle on kymmenen päivän maksuaika, jonka aikana ehtii varmistaa lennot ja mahdolliset muut käytännön asiat. Loppumaksu suoritetaan puolitoista kuukautta ennen matkaa.

Loppumaksun maksamisen jälkeen sähköpostiin tulee vuokratosite, josta löytyvät muun muassa paikallisen yhteyshenkilön tiedot sekä ajo-ohje. Yhteyshenkilöön otetaan yleensä yhteyttä noin viikkoa ennen saapumista ja sovitaan englanniksi tarkka tapaamisaika avainten luovutusta sekä talon esittelyä varten. Koska tässä vaiheessa toimitaan paikallisten talonomistajien kanssa, voi käytännön asioiden hoitamisessa olla eroja. Esimerkiksi talolta lähtiessä saattaa olla tarkka tupatarkastus tai toisessa ääripäässä jätetään vain avaimet pöydälle ja häivytään vähin äänin.

Andalusia
En tietenkään tässä vaiheessa mieti talolta lähtöä, vaan paremminkin perille pääsemistä. Tästä tuleekin varsinainen Espanjan-vuosi, sillä vietimme kesäkuun alussa pari viikkoa Baskimaassa. Ensi vuonna matkojen painopiste siirtynee taas Italian puolelle, mutta juuri nyt odotan mielenkiinnolla Andalusian elämyksiä.

Vietämme matkan alussa pari päivää Granadan kaupungissa, jonka päänähtävyys on tarunhohtoinen Alhambran palatsi. Uskon tämän maurilaisaikaisen linnoituksen olevan yksi kiehtovimmista eurooppalaisista nähtävyyksistä, jossa en ole vielä käynyt. Ostimme pääsyliput jo valmiiksi netistä, sillä jokaiselle päivälle on ennalta määrätty vierailijakiintiönsä. Haluan tutustua Granadassa myös ainakin vanhaan Albayzínin kaupunginosaan, ennen kuin tie vie kohti Aurinkorannikon lomataloamme.

Aurinkorannikko ei maineensa puolesta kuulosta parhaalta kohteelta kaltaiselleni kyläidyllien ja vanhojen perinteiden ystävälle. Tarjolla on kuitenkin runsaasti erittäin houkuttelevia retkivaihtoehtoja, eivätkä rennot lepohetket huvilan uima-altaalla ole toisaalta nekään pahitteeksi. Uskon, että matkaamme mahtuu kiinnostavaa nähtävää niin kaupungeissa kuin luonnossakin, ja toki lapsillekin keksitään aina jotain erityisen mieluisaa puuhaa.


Alhambran ohella toinen Espanjaan liittyvä suuri haaveeni on kävely Caminito del Reyllä. Kuninkaan polku seuraa rotkon reunaa noin sadan metrin korkeudessa. Pahamaineisen vaarallinen reitti avattiin pitkän tauon jälkeen viime vuonna uudelleen turvalliseksi kunnostettuna. Caminitollekin on jo liput ostettuna, sillä huimaavalle polulle pääsee vain ennalta sovittuna ajankohtana. Olen tutkinut myös seudun muita patikointimahdollisuuksia Gran Senda de Málagan sivustolta. Sisämaassa näyttäisi monipuolisia luontokohteita riittävän.

Rotkomaisemia on tarkoitus katsella myös Rondassa, jonka monet nimeävät yhdeksi Andalusian tärkeimmistä nähtävyyksistä. Aiomme käydä katselemassa näkymiä myös Gibraltarilla ja onhan naapurissa myös viihtyisäksi mainostettu Málagan kaupunki.

Jalkapallon ystävänä olen ostanut liput Espanjan La Ligan otteluun, jossa Málaga saa vieraakseen Leganésin. Vierasjoukkue ei kuulu sarjan nimekkäimpiin, mutta odotan silti viihdyttävää kamppailua. Espanjalainen jalkapallo-ottelu voi olla ikimuistoinen elämys jo pelkän tunnelmansa vuoksi. Kuvasin yllä olevan videon Osasunan voitonjuhlista Pamplonan El Sadar -stadionilla viime keväänä.

Kokemus on opettanut, ettei yhteen matkaan kannata välttämättä ahnehtia liikaa nähtävää. Monet Andalusian-kävijät kehuvat kilvan Córdobaa, Sevillaa, Cádizia ja muita seudun vetonauloja, joiden viehättävyyttä en epäile hetkeäkään. Matkailumieltymyksiä on monenlaisia, mutta ainakin minulle aiemmat reissut ovat todistaneet, etten saa varsinkaan suurista kaupungeista tarpeeksi irti muutaman tunnin päiväretken aikana. Paras matkakokemus syntyy, varsinkin näin perheenä, kun monipuolisia retkikohteita ja kiireettömiä hetkiä yhdistellään sopivassa suhteessa keskenään. Tilaa täytyy varata myös spontaaneille ideoille, ja pääseehän Andalusiaan tarvittaessa aina uudelleen.

Matkaan liittyviä blogipostauksia on luvassa kotiinpaluun jälkeen. Päivitän kuitenkin kuulumisia ja kuvia tuoreeltaan Facebookiin, Instagramiin ja Twitteriin, joten ota Lähtöportin somekanavat seurantaan ja pysy reissussa mukana!

Onko sinulla viime hetken vinkkejä yllä mainittuihin kohteisiin?

Tämä kirjoitus on toteutettu yhteistyössä Interhomen kanssa. Arviot ja mielipiteet ovat omiani. Tutustu Interhomen valikoimaan yrityksen virallisilla nettisivuilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Katariina H 13.10.2016 at 14:11

  Törmäsin blogiisi sattumalta ja onpa mukavan oloinen blogi! Kerrot hirmu kattavasti reissuista ja niiden valmistelusta, siitä iso plussa.

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.10.2016 at 23:22

   Kiitos kannustavasta kommentista! Toivottavasti löydät täältä luettavaa jatkossakin. Mukavaa syksyn jatkoa sinne Ranskan suunnalle!

 • Reply Saana | Live now – dream later 13.10.2016 at 14:53

  Voi kyllä Aurinkorannikoltakin löytyy ihania kyliä, ei Costa del Sol välttämättä tarkoita lomaa turistirysässä suomalaisten keskellä (joskin sitäkin löytyy sitä kaipaaville, paremmin kuin mistään muualta). Olen asunut Aurinkorannikolla kahdesti (ja tuhannesti pettänyt lupaukseni mennä moikkaamaan – taas tänäkin vuonna – entisiä työkavereita.. hyi mua!), joten sillä on ihan erityinen paikka mun sydämessäni! <3 Tuo Caminito del Rey houkuttelisi muakin kieltämättä! Sierra Blanca on myös mainio päivävaelluskohde, sieltä avautuu aivan mielettömät maisemat, ja vaellusreittejä löytyy ihan helposta haastavaan. Ihanaa lomareissua!

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.10.2016 at 23:32

   Kiitos Saana! Olet varmasti oikeassa, Costa del Sol on todella paljon muutakin kuin Fuengirolan Suomi-baarit (jonne sinnekin saatan vielä uteliaisuuttani päätyä). Mitä enemmän olen alueesta lukenut, sen enemmän kiinnostavaa tuntuu löytyvän. Täytyykin tutkia Sierra Blancan vaellusmahdollisuuksia, näyttäisi olevan sopivan lähellä taloakin.

   • Reply Saana | Live now – dream later 14.10.2016 at 10:42

    Sierra Blancalla La Conchan vaellusreitti vie yhdelle Blancan korkeimmista huipuista, sieltä näkee koko Aurinkorannikon – aivan jumalaiset maisemat! Tosin se loppupätkä on aika haastava, eli jos teillä on kovin pieniä matkalaisia mukana, niin se voi olla vähän hankala. Istán-Marbella oli toinen reitti, jonka aikoinani siellä vaelsin, se oli huomattavasti kevyempi, mutta maisemat oli silti kohdillaan. Jos sua kiinnostaa, niin tässä pari linkkiä:

    Pico de la Conchan vaellus:
    http://www.livenowdreamlater.net/fi/2014/10/09/vaellusretki-sierra-blancalla-osa-1/

    Istán-Marbellasta on lähinnä kuvia näytillä, mutta katsomisen arvoisia nekin! 🙂
    http://www.livenowdreamlater.net/fi/2014/12/08/viikon-flashback-vaellus-sierra-blancalla-osa-2/

    Nämä retket on tehty 5 vuotta sitten, joten kuvanlaatu ei huimaa päätä, mutta maisemat antavat kyllä anteeksi puutteelliset kuvaustaidot! 😀

    Ai niin, Benalmadenassa pääsee köysihissillä vuoren päälle ja tietty alaskin. Siellä seikkailin 2007, eikä sieltä ole valitettavasti kuvia eikä sen vuoksi myöskään postausta. Vaellusreiteistä en osaa sen tarkemmin sanoa, silloin mentiin köysiradalla ylös ja tultiin kävellen alas. Maisemat oli mahtavat sielläkin!

    • Reply Mika / Lähtöportti 14.10.2016 at 16:49

     Kuulostaa kirjaimellisesti huippuvinkeiltä. Kävin lukemassa postauksesi ja näyttää tosi houkuttelevalta. Pieniä matkalaisia on mukana, mutta isovanhemmilta voi tarvittaessa saada lastenhoitoapua. Caminito del Reylle mennään ilman lapsia, siellä on muistaakseni 8 vuoden ikärajakin. Tekisi mieli käyttää Caminiton lisäksi joku muukin päivä patikointiin, joten tässä tuli hyviä ideoita sitä ajatellen. Kiitos! 🙂

     • Saana | Live now – dream later 14.10.2016 at 18:15

      My pleasure! Kiva, jos oli jotain apua näistä. Mahtavaa reissua, jään innolla odottelemaan postauksia ja tuttuja maisemia! <3

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 13.10.2016 at 19:01

  Jes, hyvä fiilsitellä omaakin lomaa tässä sun myötä! Itsenikin Aurinkorannikko kohteena sai pudistelemaan epäuskoisena päätään, mutta vähän asiaan perehtymällä alkoi tosiaankin vaikuttaa siltä, että hyvä siitä tulee. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.10.2016 at 23:40

   Hyvä siitä tulee, ihan varmasti! 🙂 Uskon että kiinnostavia paikkoja löytyy, kunhan vaan lähtee kiertelemään. Vähän sama kuin Kanariansaarilla, turistirysien ulkopuolella voi tulla vastaan vaikka mitä yllättävää ja alkuperäistä.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja 13.10.2016 at 20:41

  Mielenkiinnolla seuraan juttujasi, koska mulla on lähes identtiset suunnitelmat meidän reissulle. Me vietämme tänä vuonna joulua kolmen sukupolven voimin Benalmadenassa.

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.10.2016 at 23:49

   Mukava kuulla! Teidän joulusuunnitelma vaikuttaa tosi kivalta ja niin, eihän siihenkään ole enää kuin pari kuukautta.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 14.10.2016 at 20:45

  Ensin alkuun tärkeimmät eli erittäin mukavaa lomaa!

  Asiaan: Costa del Sol on aivan upea paikka. Ne jotka sitä haukkuvat a) eivät ole käyneet siellä tai b) eivät ole liikkuneet Fuengirolan tai Torremolinoksen hotellialuetta kauemmaksi. Eihän tietenkään kaikki kaikista paikkoista tykkää, mutta Costa del Solilla on tarjottavaa todella paljon hyvin eri tyyppisille lomille.

  Itselle Costa del Sol oli yhteen aikaan = golfreissut. Siellä on tullut vierehdettyä useampi reissu erinomaisilla kentillä pelaten – Valderrama luonnollisesti parhaimpana kokemuksena jo markka-aikaan. Kierros maksoi silloin muuten 1200 mk, eli ei se nyt ihan halpaa lystiä ollut silloinkaan 😀 Nykyään kierros maksaa siellä 330 euroa, viikonloppuisin 350 euroa. Kenttä on manner-Euroopan parhaita ellei jopa paras. Mahtuu maailmallakin 100 parhaan kentän joukkoon.

  Malagan pelissä on tullut itsekin käytyä, se jalkapallon ystävälle onkin varma valinta. Stadioni on parhaat päivänsä nähnyt, mutta tuomari tulee samaan takuuvarmasti huudot kotijoukkuen kannattajilta.

  Caminito el Rey on itsellä suunnitelmissa eli odotan innolla postausta sieltä – se oli jo listalla silloin, kun oli kielletty 😉

  Interhome on alkanut itseä kiinnostamaan ja aionkin tulevaisuudessa kokeilla sen palveluja. Itsellä nimittäin viime asunnon vuokraamisesta jäi harmittamaan säätäminen valuuttojen kanssa, kun joutui vaihtamaan punnat euroksi englantilaisen ollessa vuokraajana. Tutustuinkin jo tässä vähän aikaa sitten Interhomen sivuihin ja yllätyin tarjonnasta. Eli omakohtaisia kokemuksia aion kyllä kartuttaa tämän suhteen.

  Mukavan leppoisa postaus ja kiva ennakkokatsaus siitä, mitä tuleman pitää. Muista juoda sopivasti viilentävää olutta ja nauttia reilusti serranon kinkkua!

  • Reply Mika / Lähtöportti 14.10.2016 at 23:49

   Kiitos Rami! On mukava kuulla kokeneiden ja maailmaa nähneiden reissaajien kehuja Costa del Solista. Jätän golfin muille, mutta uskon että tuolta löytyy paljon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa kaikille.
   Muistan kun näin videoita Caminitosta ensi kertaa ja esimerkiksi https://www.youtube.com/watch?v=ZmDhRvvs5Xw sai melkein huimaamaan. Madeiralla on tullut testattua että pää kestää korkealla kävelyä, mutta tuon kielletyn Caminiton olisin silti jättänyt väliin 😀
   Talon vuokraaminen on mukavaa, kun ei tarvitse huolehtia omituisista maksutavoista tai muista turhista epävarmuuksista. Pääsee taas kerran fiilistelemään millaista olisi oikeasti asua kohteessa 🙂

 • Reply Susanna 25.10.2016 at 01:53

  Hienolta näyttää! Andalusiaan tutustuminen kiinnostaa minuakin, menin melkein junalla kesällä Barcelonasta mutta loput oli jatkuvasti loppuunmyyty ja ei ollut tietoa junien ilmastoinnista

  • Reply Mika / Lähtöportti 25.10.2016 at 10:48

   Andalusiasta löytyy kyllä monenlaista koettavaa. Tykkäsin Granadasta todella paljon ja täällä Aurinkorannikon suunnallakin riittää tutkittavaa. Nyt lokakuussa lämpötila on ollut miellyttävä, reilut 20 astetta, kun kesällä oli kuulemma yli 40 astettakin.

  Leave a Reply