Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koko perheen Legoland

Kävin tänä kesänä elämäni kolmatta kertaa Legolandissa. Vietin lapsuuteni legoja rakennellen ja 8-vuotiaana tehty Tanskan-matka oli aikoinaan unelmien täyttymys. Nyt elämään jääneet muistot yhdistyivät omien lasten riemun seuraamiseen. Olin siis jälleen hymy korvissa melkein koko päivän.

Legolandin pääsyliput kannattaa hankkia jo etukäteen netistä. Paikanpäällä ei näkynyt juurikaan jonoa, mutta hinta on sitä edullisempi, mitä aiemmin liput hankkii. Esimerkiksi aikuisen sisäänpääsy maksaa yli viikon etukäteen ostettuna 295 kruunua (n. 41 euroa) ja portilta 349 kruunua (n. 49 euroa). Hinta voi kuulostaa korkealta, mutta se sisältää vapaan pääsyn kaikkiin puistosta löytyviin laitteisiin, joita riittää vauhdikkaista vuoristoradoista rauhallisiin maisemajuniin.

Legoland
Vaikka Legolandissa on paljon muutakin, perustuu paikan viehätys omasta mielestäni taidokkaasti rakennettuihin pienoismaailmoihin. Legokaupungeissa on myös liikettä. Lentokoneet rullaavat Billundin lentokentällä, alukset lipuvat Amsterdamin kanavissa ja Götan kanavan sulkuporttien toimintaa täytyy jäädä ihmettelemään pitkäksi aikaa. Junat kiitävät raiteillaan ja pienet autot kurvailevat omia reittejään. Myös oikea kasvillisuus ja vesi saavat pienoiskaupungit näyttämään eläviltä. Jaksan vanhana legojen ystävänä ihailla hauskoja yksityiskohtia pitkään. Koska palikoita on käytetty yli 20 miljoonaa, on nähtävää ihan riittävästi.

Legoland
Muistan, kuinka lapsuuteni Legolandista löytyi myös Punkasalmen rautatieasema. Nykyisin esillä ei valitettavasti ole enää yhtään suomalaista rakennusta. Jos se on tekijöiden puutteesta kiinni, ilmoittaudun saman tien vapaaehtoiseksi kasaamaan vaikka Olympiastadionia tai Puijon tornia. Ruotsi, Norja, Saksa ja Hollanti ovat sen sijaan hyvin edustettuina. Tuulimyllyjä riittää, Bergen kohoaa rinteille ja Düsseldorf näyttää yllättävän kauniilta.

Fredensborgin linna Legolandissa
Tanskan omat nähtävyydet ovat luonnollisesti hyvin esillä. Kööpenhaminan Nyhavn kerää suurimman huomion, mutta nähtävillä ovat myös esimerkiksi Amalienborgin ja Fredensborgin linnat. Møgeltønderin pikkukaupunki jää nimensä puolesta mieleen ja selvitän sen sijaitsevan lähellä Saksan rajaa.

Thaimaalainen temppeli Legolandissa
Myös muutama kaukomaiden nähtävyys on saanut paikkansa Legolandista. Vapaudenpatsaan koko on omaa luokkaansa esimerkiksi Osakan linnaan tai thaimaalaisiin temppeleihin verrattuna.

Heartlake City Legolandissa
Ihailemme tietenkin myös Lego Friends -kaupunkia, joka on odotetusti 6- ja 3-vuotiaiden tyttäriemme mieleen. Värikäs Heartlake City on täysin tyttöjen maailmaa. Kestää hetken, kunnes löydän satojen hahmojen joukosta edes yhden miespuolisen, joka leikkaa erään talon pihanurmikkoa. Muutama vuosi sitten lanseerattu Lego Friends oli nerokas veto tyttöjen houkuttelemiseksi legojen pariin. Siksi tuntuu hieman oudolta, ettei teemaa ole tuotu huvipuistossa laajemmin esiin. Aikuisen kokoisiksi rakennettujen Mian, Emman, Andrean, Stephanien ja Olivian kanssa pääsee sentään yhteiskuvaan.

Duplo Planes
Pienoismallien läheisyydessä on rauhallisia pienille lapsille sopivia laitteita, kuten erilaisia näköalajunia. Tyttöjen suosikki on safariauto, jonka rata kiertää palikoista koottujen eläinhahmojen ympärillä. Myös Duplo Planes -laitteeseen kannatti kuulemma jonottaa, vaikka odotusaika heinäkuisena iltapäivänä venähtikin tuskallisen pitkäksi.

Duplo Land
Duplo Land on perheen pienimmille suunnattu alue, jota hallitsevat värikkäät rakennuspalikat. Leikkipuisto sopivankokoisine taloineen ja liukumäkineen viehättää varsinkin kolmevuotiasta suuresti. Lapset kurkkivat kiinnostuneina myös SEAT Traffic Schoolia, mutta vielä ei ole sen aika. Liikennekoulu on tarkoitettu 7–13 -vuotiaille ja sinne on erillinen pääsymaksu. Halukkaiden kannattaa varata paikkansa heti Legolandiin saapumisen jälkeen.

Legoland
Kun esikoinen kävi ensi kertaa Legolandissa, hän puhui vielä kuukausia tuon reissun jälkeen oikean prinsessan tapaamisesta. Onneksi prinsessoja saa tavata jälleen, tosin asia ei enää tunnu yhtä uskomattomalta. Saan toimia tulkkina, kun kaksi disneymaista prinsessaa keskustelee tyttöjen kanssa englanniksi My Little Ponyista, perhosista ja muista tärkeistä asioista. Jäämme vielä juttutuokion jälkeen katsomaan, miten kolmannen prinsessan käy vauhdikkaan näytelmän pyörteissä.

Legoredo Town
Legolandin-vierailu painottuu pienten lasten kanssa erityisesti Minilandiin, Duplo Landiin ja villin lännen tunnelmaa tarjoavaan Legoredo Towniin. Muistan lapsena ihmetelleeni villin lännen kylää, koska se ei mielestäni liittynyt legoihin millään lailla. Nyt se tuntuu jo luonnolliselta osalta kokonaisuutta ja taustalla soiva country-renkutuskin kuuluu asiaan. Samoilta kulmilta löytyy myös jännittävä kummitustalo.

Polar Land Legolandissa
Legolandissa on kaikkiaan lähes neljäkymmentä erilaista laitetta. Erilaiset maisemajunat sekä klassinen näköalatorni sopivat kaikille. Monet laitteista on suunnattu pienille lapsille, mutta myös pari vauhdikasta vuoristorataa löytyy. Kokeilin vuoristoratoja edellisellä kerralla, koska se onnistui yhden päiväunia nukkuneen lapsen kanssa sujuvasti. Nyt tyydymme kiertämään Pirate Landin, Adventure Landin, Knight’s Kingdomin ja Polar Landin melko nopeasti lävitse. Myös vesipuisto näyttää suositulta paikalta viettää hellepäivää. Uimista voisi harkita, jos viettäisi alueella kauemmin kuin yhden päivän.

Sea Life Billundin Legolandissa
Legolandissa toimii myös Sea Life, joka on pienempi versio saman ketjun Linnanmäellä toimivasta akvaariosta. Täällä altaissa on elävien kalojen lisäksi tietenkin myös legorakennelmia. Emme jaksa tällä kertaa innostua akvaariosta, mutta sen kiertää halutessaan läpi reilussa vartissa.

Ninjago World Legolandissa
Legolandin tämän vuoden uutuus on Ninjago World. Pidän itämaisista vivahteista, mutta emme ehdi perehtyä paikkaan kovin tarkasti. Laser Mazen säteiden väistely olisi saattanut olla hauskaa puuhaa, mutta lapset tyytyvät testaamaan vain pientä kiipeilyseinää ulkosalla.

Legoland näköalatornista nähtynä
Kokonainen päivä kuluu Legolandissa nopeasti. Laitteet suljetaan tuntia ennen puiston sulkemisaikaa. Käytäntönä näyttää olevan, että kaikki viime hetkellä jonottamaan ehtineet pääsevät vielä haluamaansa laitteeseen. Käymme vielä lopuksi suuressa kaupassa ostamassa jotain kotona rakennettavaksi. Poistumme puistosta väsyneinä, mutta onnellisina. Kokemuksia tuli kerättyä yllin kyllin, vaikka paljon jäi varmasti näkemättäkin. Uskon ja oikeastaan toivonkin palaavani Legolandiin vielä neljännenkin kerran.

Legoland Billund
Legolandiin voi matkustaa monella tavalla. Nopein vaihtoehto on suora lento Helsingistä Billundiin. Itse melko lyhyellä varoitusajalla matkaa varatessamme jouduimme kuitenkin toteamaan, ettei tämä ole kovin edullinen ratkaisu. Kööpenhaminaan pääsi nimittäin ainakin haluaminamme päivinä neljä kertaa halvemmalla. Oli siis helppo päätös lentää Kööpenhaminaan ja jatkaa sieltä matkaa vuokra-autolla. Kastrupin lentokentältä ajaa Legolandiin parhaimmillaan alle kolmessa tunnissa. Reitti oli jo ennalta tuttu, sillä kävimme muutama vuosi sitten Legolandissa omalla autolla. Moottoritie Själlannista Fynin kautta Jyllantiin oli silloin yhtä juhlaa, kun olimme sitä ennen selvinneet Euroopan ehkä tylsimmästä tiestä, Ruotsia halkovasta E4:stä.

Skjoldbjerg Garnihotel
Vaikka käynkin erilaisissa huvipuistoissa mielelläni, tuntuu hulinapäivän jälkeen mukavalta päästä rauhoittumaan hiljaiseen majapaikkaan. Kun autokin on ollut käytössä, eivät Legolandin omat teemahotellit ole tuntuneet lainkaan houkuttelevilta. Hinnat myös laskevat mukavasti, kun huvipuistosta siirtyy edes muutaman kilometrin päähän. Suosittelen lämpimästi pienessä Skjoldbjergin kylässä sijaitsevaa Skjoldbjerg Garnihotelia, jossa yövyimme neljä vuotta sitten. Erittäin vieraanvaraisen pariskunnan pyörittämä sympaattinen pikkuhotelli toimii entisessä kaupparakennuksessa. Huoneet ovat tilavia ja Gerda-emännän valmistama maukas aamiainen on jäänyt mieleen. Skjoldbjergista ajaa Legolandiin kymmenessä minuutissa. Hotellin vieressä sijaitsevan kyläkirkon pienoismallin voi etsiä Legolandista.

Hotel Svanen Grindsted
Tänä kesänä Skjoldbjergissa oli matkaa varatessamme jo täyttä, joten päädyimme Grindstedissä sijaitsevaan Hotel Svaneniin. Matalista rivitaloista koostuva rauhallinen hotelli tuntui olleen tanskalaisten lapsiperheiden suosiossa. Huone ei ollut järin suuri, mutta kuitenkin kaikin puolin riittävä. Pihan leikkipaikalle oli käyttöä, eikä matkaa Legolandiin ollut sen enempää kuin Skjoldbjergistakaan. Missä sitten majoitutkaan, on Legolandissa varmasti luvassa hauska ja ikimuistoinen päivä!

Lisää Legolandista voit lukea muista blogeista, kuten Kohteena maailma, Lähtöselvitetty, Curious Feet ja Karkkipurkki.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna / 270 degrees 1.9.2016 at 07:19

  Mä niiiin haluaisin Legolandiin, mutta en ole ainakaan vielä kehdannut sinne näin aikuisena varta vasten lähteä 😀 Jos joskus saan lapsia, niin sitten on kyllä selvää, mihin matka vie. Halusivat tai eivät 😉

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.9.2016 at 00:13

   Kyllä kaikki lapset haluaa Legolandiin, eikä pelkiltä aikuisiltakaan ole pääsy kielletty 😀 Tanska on pieni maa, joten jos sitä lähtee vähänkään kiertämään, pääsee samalla reissulla helposti myös Legolandiin.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 2.9.2016 at 22:19

  Kiitos näistä majoitusvinkeistä! Me olimme yötä Hotel Legolandissa, mutta olen kovasti pohtinut, kuinka kalliiksi siellä tulisi majoittuminen koko perheen voimin. Pidän myös erittäin varteenotettavana vaihtoehtona tuota auton vuokraamista ja majoittumista jossain vähän kauempana.

  Minä muuten ihmettelin ihan samaa asiaa Lego Friendseihin liittyen: kuinka ihmeessä niiden ympärille on rakennettu niin vähän, kun pieniltä tytöiltä ja heidän vanhemmiltaan olisi helppo ottaa rahat pois. Nyt alueelta löytyy omat maailmat ninjoille, merirosvoille, seikkailijoille, cowboyille ja vaikka mille, mutta friendsien ystäville on tehty vain yksi pienoismalli ja tytöt poseeraamista varten. Mielestäni selkeä markkinarako hukattu.

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.9.2016 at 12:43

   Tuo Skjoldbjerg Garnihotel oli mainio, kun halusi rauhallisen majapaikan suhteellisen edullisesti. Emäntä ja isäntä oli poikkeuksellisen vieraanvaraisia. Kannattaa kuitenkin olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä huoneita on vain 6 kpl. Jos taas haluaa majoittua pienen maalaiskylän sijasta kaupunkiin, niin Vejlestä varmasti löytyy vaihtoehtoja.

   Legolandin kannattaisi ehdottomasti panostaa Friendseihin enemmän. Kovin paljon on ensisijaisesti pojille suunnattuja seikkailuja, vaikka tyttölapsiakin olisi yhtä paljon. Omat tyttäret ei tosin osanneet tästä valittaa, kun oli niin kivaa 🙂

  Leave a Reply