Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parasta katu- ja toriruokaa Kööpenhaminassa

Viimeistään heinäkuisella Kööpenhaminan-matkallamme selvisi, että Tanskan pääkaupungissa voi syödä hyvin myös muualla kuin perinteisissä ravintoloissa. Tarjolla on nimittäin mahtavaa katu- ja toriruokaa. Tässä astetta laadukkaammat vaihtoehdot kadunkulmien nakkikioskeille.


Huom! Copenhagen Street Food muutti Papirøenilta Refshaleøenille vuonna 2018

Copenhagen Street Food
COPENHAGEN STREET FOOD

Kööpenhaminan houkuttelevin ruokakeidas sijaitsee Papirøenillä. Pienellä saarella sijainneet paperivarastot jäivät tyhjilleen muutama vuosi sitten, mutta ne on otettu entistä parempaan käyttöön. Toukokuussa 2014 avattu innovatiivinen Copenhagen Street Food -kompleksi on saavuttanut suuren suosion, ja sitä on kehuttu niin erilaisissa matkaoppaissa kuin monessa blogissakin. Lähes neljäkymmentä erilaista ruokakojua tarjoavat kohtuuhintaisia ja huippulaadukkaita makuja maailman eri kolkilta.

Copenhagen Street Food
Papirøenille pääsee helposti viihtyisästä Christianshavnin kaupunginosasta. Tänä kesänä avattu kevyen liikenteen silta Inderhavnsbroen yhdistää paikan sujuvasti myös ikoniseen Nyhavniin. Samoilla kulmilla sijaitsee maailman parhaaksi ravintolaksi julistettu Noma, mutta ainakin hintojensa puolesta Copenhagen Street Food on kuin toiselta planeetalta. Aivan superedullinen Copenhagen Street Foodkaan ei ole, melko kalliissa kaupungissa kun ollaan. Hinta-laatusuhde on silti erinomainen.

Copenhagen Street Food
Saavumme paikalle aurinkoisena kesäpäivänä, jolloin ulkoterassialue on täyttynyt hyväntuulisista ihmisistä. Onnekkaimmat ovat päässeet ottamaan aurinkoa mukavilta näyttäviin rantatuoleihin. Niistä kelpaa katsella ohi lipuvia veneitä sekä turistikierroksia tekeviä kanava-aluksia. Merellinen tunnelma on suuri etu, mutta paikan parhaat palat odottavat sisällä.

Copenhagen Street Food
Ruoan valitseminen on lopulta käsittämättömän vaikeaa, sillä hyviä vaihtoehtoja on liikaa. Houkuttelevat tuoksut sekä muutamat maistiaiset valtaavat aistit ja auttavat hyvin sietämään ympärillä vellovan tungoksen. Tarjolla olisi melkoinen makumatka maailman ympäri. Ohitamme suussa sulavilta näyttäviä pizzoja ja antipastoja, japanilaisen ja korealaisen keittiön tuotteita, brasilialaista ja marokkolaista ruokaa ja ties mitä. Vain kalakukko puuttuu. Päätän jättää ainakin kebabin, fish & chipsin ja hotdogit väliin, sillä täällä tekee mieli maistaa jotain harvemmin saatavilla olevaa. Vaimo ehdottaa kolumbialaista kasvisruokaa. Se kuulostaa täydellisesti boheemiin ympäristöön sopivalta.

Copenhagen Street Food
Copenhagen Street Foodin tungos alkaa lopulta hieman ahdistaakin, varsinkin kahden alle kouluikäisen lapsen ja yksien rattaiden kanssa. Hyvä puoli on toisaalta se, että kun tenavat eivät kiinnostu kolumbialaisesta ruoasta, voi heille ostaa myös astetta tutummalta kuulostavan vaihtoehdon jostain toisesta kojusta. Kaikki pysyvät tyytyväisinä, kun jokainen seurueen jäsen voi tilata mistä kojusta tahtoo. Kun lapset eivät vielä saa kannettua annoksiaan itse, kuluu eri tilauksissa ja edes takaisin kulkemisessa oma aikansa. Juomia saa saman katon alta löytyvistä baareista. Vaiva palkitaan ruhtinaallisesti, kun pääsemme maistamaan annoksia. Päätämme jäädä syömään sisätiloissa sijaitsevien pitkien puupöytien ääreen.

Copenhagen Street Food
Raikas kolumbialainen Happy burger on käsittämättömän hyvä. Kokemus on hämmentävä, sillä en ole ennen syönyt kasvishampurilaista. Mausteet ovat yllättävän mietoja ja kokonaisuus sulaa suussa. Nälkä oli niin kova, ettei purilaisesta tullut edes kuvaa otettua. Yllä kuitenkin toinen samasta kojusta haettu annos.

Copenhagen Street Food
Street Food -keitaan ilmapiiri on rento ja ilme näennäisen kotikutoinen. Toiminta on silti viimeisen päälle ammattitaitoista ja ruoan laatu loistavaa. Tällaiseen paikkaan voisi sopivassa seurassa jäädä koko päiväksi nauttimaan kojujen antimista ja letkeästä tunnelmasta. Papirøenilla järjestetään myös kirpputoreja, konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia. Copenhagen Street Foodin vuokrasopimus umpeutuu vuonna 2018, minkä jälkeen arvokkaalle tontille saatetaan rakentaa jotain muuta. Kannattaa siis suunnata paikalle heti kun mahdollista ja samalla toivoa, että toiminta jatkuu jossakin muodossa myös mainitun määräajan jälkeen.


Torvehallerne
TORVEHALLERNE

Kööpenhaminan toinen loistava makuparatiisi löytyy Nørreportin aseman liepeillä sijaitsevista kauppahalleista. Syyskuussa 2011 avatut kaksi vierekkäistä rakennusta ovat täynnä ruokaa niin paikan päällä syötäväksi kuin mukaan ostettavaksikin.

Copenhagen Street Food
Lasiseinät tuovat mukavasti avaruutta ja tilan tuntua viihtyisiin halleihin, joissa toimii niin ravintoloita kuin kahviloitakin. Lisäksi löytyy toki myös liha- ja kalatiskejä sekä muita erikoisliikkeitä moneen makuun. Tarjolla olisi muun muassa välimerellisiä herkkuja, itämaisia mausteita ja pienpanimo-oluita.

Torvehallerne
Valikoima kattaa yli kuusikymmentä tiskiä, joista muutama toimii kesäisin myös ulkona. Ulkona on myös paljon pöytiä ja penkkejä ruokailijoita varten. Vapaiden paikkojen löytäminen koko perheelle on silti vilkkaimpaan lounasaikaan haastavaa. Yhdellä tai kahdella aikuisella tuskin olisi mitään ongelmia, sillä tällöin voisi helposti suunnata vaikka baaritiskille tapaksia maistelemaan. Voisin hyvin kuvitella käyväni kauppahalleilla miltei päivittäin, jos sattuisin asumaan näillä kulmilla.

Torvehallerne
Haluamme vaihteeksi jotain paikallista. Päädymme smørrebrødeihin, sillä eihän Tanskan-matkaa kerta kaikkiaan voi tehdä syömättä näitä klassikoita. Voileipien täytteet ovat yleensä niin runsaita, että itse leipä löytyy vasta hetken haarukoinnin jälkeen. Valintaa ei tarvitse katua, sillä smørrebrødit ovat erinomaisia. Hallikierroksesta jää muutenkin hyvä mieli. Kiinnitän jälleen kerran huomiota tanskalaiseen palvelukulttuuriin. Tiskien takana huomioidaan asiakas, hymyillään ystävällisesti ja toivotetaan luontevasti mukavaa päivää. Poikkeuksiakin toki on, mutta vastaavaa tarttuvan iloista asennetta kaipaisi enemmän Suomeenkin.


Hot dog Kööpenhaminassa
HOT DOG -KOJUT

Niin, ja sitten ne alussa mainitut nakkikioskit. Kyllä niilläkin kannattaa käydä, sillä ne kuuluvat Tanskaan aivan yhtä kiinteästi kuin smørrebrøditkin. Omiin Kööpenhamina-perinteisiini kuuluu syödä hot dog Kongens Nytorvilla kaupungin keskustassa. Ensi kerralla saatan kuitenkin suunnistaa jommallekummalle DØP:n kojulle, sen verran vakuuttavasti niitä on mainostettu.


Fru Nimb, Kööpenhaminan Tivoli
TIVOLI

Loppuun vielä lyhyenä muistutuksena, että myös Tivolissa kannattaa varautua syömään hyvin. Maailmankuulun huvipuiston sisältä löytyy yli neljäkymmentä ravitsemusliikettä, joten nälkäisen vierailijan ei todellakaan tarvitse tyytyä huonoon ja ylihinnoiteltuun pikaruokaan. Monet paikalliset saapuvat paikalle nimenomaan syömään. Päädyimme jälleen smørrebrødeihin, joiden maut Fru Nimbissä olivat kohdallaan. Katuruokahenkistä syötävää kannattaa lähteä hakemaan Tivoli Food Hallista.


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 24.8.2016 at 00:17

  Oi tuo Copenhagen Street Food! Voisin lentää Köpikseen ihan vaan siitä ilosta, että pääsisin taas syömään tuolla. Ja tämä tulee ihmisen suusta, jonka mielestä syöminen on lähinnä ajan haaskausta 😀 Niin ihana paikka ja herkullista ruokaa, toivottavasti jatkavat tuolla ikuisuuksiin asti.

  • Reply Mika / Lähtöportti 24.8.2016 at 23:31

   Sanopa muuta! Toivottavasti toiminta jatkuu tuollaisena aina. Tuolla istuskellessa tuli kyllä mieleen, että voisin minäkin lähteä joskus kaveriporukalla Köpikseen ja viettää koko päivän Copenhagen Street Foodin merkeissä 😀

 • Reply Anna / 270 degrees 24.8.2016 at 09:52

  Nälkähän tässä tulee, kun tällaisia lukee 🙂 Täytyy varmaan oikeasti ensi vuonna heittää edes joku lyhyt viikonloppureissu Köpikseen muutenkin. Siitä on nyt kirjoiteltu viime aikoina useammissa blogeissa ja yllättäen sekin on sitten alkanut houkuttaa… 😀

  • Reply Mika / Lähtöportti 24.8.2016 at 23:45

   Arvaa, tuliko tätä kirjoittaessa nälkä 😀 Köpikseen kannattaa ilman muuta lähteä. Se on tietysti turvallisen skandinaavinen, mutta myös yllättävän monipuolinen, rento, keskieurooppalainen ja kansainvälinen kaupunki.

 • Reply Terhi / Muru Mou 24.8.2016 at 12:50

  Mua ihan harmittaa, että en ole käynyt Copenhagen Street Foodissa kuin kerran! Virhe pitää kylläkin korjata pikimmiten 🙂 Torvehallerneissa tulee sentään käytyä aika usein, ja se onkin aivan loistava lounaspaikka!

  • Reply Mika / Lähtöportti 24.8.2016 at 23:55

   Kerran!? 😀 Toisaalta ymmärrän hyvin, että kotikaupungissa moni asia voi jäädä tekemättä, kun ehtiihän sitä aina joskus myöhemminkin. Ja varmasti myös Nørrebrossa sekä Torvehallerneissa riittää hyvää ruokaa.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 29.8.2016 at 13:15

  Mahtavat vinkit ja nämä tulivat tarpeeseen! Mutta ihan älytön nälkähän tässä kyllä tuli 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 30.8.2016 at 14:26

   Kiva jos tulivat tarpeeseen! Nälkä on ikuinen vaara näiden ruokajuttujen kanssa.

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 1.9.2016 at 13:05

  Vitsit, kun olisit postannut tämän pari viikkoa aiemmin. 😀 Tuo Copenhagen Street Food kuulostaa nimittäin sellaiselta ruokapaikalta, josta tykkäisin. Paljon valinnanvaraa ja voisi ehkä keräillä pari pienempääkin annosta eri kojuista. 🙂 Täytyy pitää mielessä seuraavaa Köpiksen visiittiä ajatellen. Onneksi luin tämän postauksen vasta lounaan jälkeen!

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.9.2016 at 22:54

   Olisipa aikaa kirjoittaa kaikki postaukset heti saman tien! Copenhagen Street Food tuntuu olevan sellainen paikka, josta tykkäävät kaikki. Onneksi kaikesta päätellen pidit Köpiksestä niin paljon, että lähdet sinne pian uudelleen 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 1.9.2016 at 16:23

  Copenhagen Street Food -kompleksi saa kyllä täälläkin mielenkiinnon ja sykkeen nousemaan. Parasta ehkä oli kuitenkin olutmainos, jossa juoman kylmyys on helposti ymmärrettävissä 😀 Kaiken kaikkiaan Kööpenhamina on erinomainen ”aikuistenkohde” ja yhtä hyvin myös lapsiperheiden kohde. Eli yksi parhaista kaupungeista Euroopassa millä mittarilla tahansa!

  Tosi hyödyllinen postaus itselle, tuli muutama mukava uusi juttu tässä tietoon.

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.9.2016 at 23:03

   Kiva että postauksesta oli hyötyä! Ja hauskaa, kun huomioit olutmainoksen, kun halusin sen takia koko kuvan tähän mukaan 😀 Kööpenhamina on tosiaan mainio paikka viettää aikaa niin lasten kanssa kuin myös aikuisten kesken. Mielelläni lähtisin taas uudestaan.

 • Reply Annika | Travellover 2.9.2016 at 11:18

  Muut olivatkin tuttuja, vaikka nakkisämpylöitä en olekaan syönyt, mutta Street food -kompleksi on jäänyt kokonaan huomaamatta. Olen viime aikoina käynyt Köpiksessä lyhyillä vierailuilla aika usein, mutta jos vielä tulee mentyä, suuntaan oitis tuonne. Vaikuttaa just mun tyypiseltä paikalta. Kiitos paljon vinkistä!

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.9.2016 at 13:06

   Kiva kuulla, että Street food alkoi houkuttaa! Löydät varmasti mieluisaa syötävää, jos tuonne lähdet.

 • Reply Laura 2.9.2016 at 19:02

  Ai nyt se silta on olemassa! Huippua! Viime vuoden keväänä olikin kävelemistä. Nauratti: 2/3 vinkeistä samoja. 😀 http://alanmaailma.matkabloggaajat.fi/olisipa-helsingissakin-tallainen-eli-kolme-ravintolavinkkia-koopenhaminaan/

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.9.2016 at 13:50

   Kiitos linkistä, kävin lukemassa! Nyt täytynee laittaa Høstin nimi muistiin seuraavaa reissua varten 😀 Silta aukesi heinäkuussa ja taidat olla oikeassa, se varmasti lisää Copenhagen Street Foodin suosiota entisestään.

 • Reply Henna /suurin onni 2.9.2016 at 21:57

  Tuo Street Food -kompleksi kuulostaa aivan mahtavalta! Kyllä jää toiseksi Kampin keskuksen kuuden ”kojun” katuruokaa tarjoileva 6K, vaikka varsin tykästynyt olen siihenkin. En ole itse asiassa koskaan käynyt Kööpenhaminassa, taitaa tulla kiire jos meinaa ehtiä tuohon määräaikaan mennessä. Monta muutakin syytä tuntuisi olevan, sillä matkablogit ovat viime aikoina pursuilleet Kööpenhaminan ilosanomaa 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.9.2016 at 13:59

   Kööpenhamina on helppo kohde vaikka viikonlopuksi, lennot on lyhyitä ja suhteellisen edullisia, sinne vaan 🙂
   Multa on mennyt tämä 6K ihan ohi, kun en ole tainnut käydä Kampissa tänä kesänä. Mutta kiitos vinkistä, täytyy testata kun liikun taas nälkäisenä siellä päin.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 2.9.2016 at 22:26

  Voihan vinde, tonne pitää päästä kasvattamaan vatsaa! Siis näin ruokafanaatikkona nämä postauksesta saa sydämen sykkimään, vatsan kurnimaan, ja kuolan valumaan vähintäänkin rinnuksille.

  Useampi vuosi takaperin kun viimeeksi käytiin Kööpenhaminassa eksyttiin aivan loistaville brunsseille. Noma on haaveissa, eikä haittaa vaikka vähän maksaisikin. Todennäköisesti rahoilleen saa aika kivasti vastinettakin. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.9.2016 at 14:13

   Olisihan tuo Noma varmasti hieno kokemus, ainakin kerran elämässä. Sen verran suuri maine tuolla ravintolalla on. Pöytävarauksen kanssa täytynee olla ajoissa liikkeellä. Ja jos Noman lisäksi söisi kojuruokaa, niin aterioiden keskihinta ei muuten olisi kovin paha 😀

  Leave a Reply