Suomen suurin matkablogiyhteisö

Puuhapäivä Ti-Ti Nallen talossa

Teimme helmikuussa pienen kotimaan kierroksen lasten ehdoilla. Tässä blogissa matkustetaan yleensä aikuisten valitsemiin kohteisiin, mutta esittelen nyt kaksi alle kouluikäisten mielipaikkaa peräkkäisissä postauksissa. Aluksi vuorossa on Ti-Ti Nallen talo Ikaalisissa.

Lapsemme ovat ehtineet nähdä Ti-Ti Nallen konsertteja niin Keravalla, Järvenpäässä kuin Espoossakin, joten hahmot ovat tulleet tutuiksi. Riitta Korpelan luomaa nalleperhettä on seurattu myös televisiosta. Ikaalisten Kylpylän alueella sijaitsevaan taloon on vajaan tunnin ajomatka Tampereelta luoteeseen.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Ti-Ti Nallen talo on siisti ja toimiva kokonaisuus, joka on suunniteltu hyvin teemaan sopivaksi. Suurin kohderyhmä näyttäisi vieraita silmäillessä muodostuvan 2–6-vuotiaista tytöistä, joten omat lapsemme sopivat täydellisesti joukkoon. Paikka sopii toki yhtä hyvin samanikäisille pojillekin.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Ti-Ti Nallen talo muistuttaa Sastamalassa sijaitsevaa Herra Hakkaraisen taloa, joka onkin seuraavan juttuni aiheena. Suurimpana erona on järjestetty ohjelma, jota Ti-Ti Nallella riittää huomattavan paljon. Nuori ohjaaja Anni vetää päivän toimintaa kiitettävällä varmuudella yhdessä nallehahmojen kanssa. Puuhahuoneen lavalla lauletaan ja tanssitaan. Lapset pääsevät eräällä tuokiolla myös itse vuorollaan lavalle esiintymään.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Talossa on runsaasti huoneita, joissa voi puuhailla erilaisia asioita. Isänallen nikkarointihuoneessa pääsee hakkaamaan nauloja ja tekemään puutöitä muutenkin. Äitinallen taiteilijahuoneessa maalataan ja turvallisuushuoneessa voi tutustua palomiesten varusteisiin.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Musiikkihuoneesta löytyy soittimia moneen lähtöön. Rauhoittumista varten on oma pieni hiljaisuushuoneensa. Pikkunallejen leikkihuoneen seinällä on valtava kokoelma tutteja, joita on lähetetty Ti-Ri Vauvalle eri puolilta Suomea. Lapsia viehättää kovasti pieni sokkelohuone, jossa pääsee seikkailemaan eri suuntiin. Valvojan kannalta paikka ei ole helpoin mahdollinen, jos pelkää tenavan rynnistävän jostain aukosta talon toiselle puolelle. Ti-Ti Nallen talossa on kaksi kerrosta, joiden välillä kuljetaan melko jyrkkiä portaita pitkin. Portaiden kulkeminen montaa kertaa edestakaisin ei ole kuitenkaan välttämätöntä, joten en pidä rappusia ongelmana.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Meille tulee yllätyksenä, että ainakin hiihtoloman aikaan ohjelmaa on myös pihalla. Osa nalleista lähtee hetkeksi hiihtämään ja pulkkamäkeen, mutta emme ole itse varanneet mukaan riittävän lämpimiä ulkoiluvaatteita. Tytöt jäävät onneksi mielellään sisätiloihin, joissa on hetken aikaa väljempää. Kauppa- ja keittiöleikkeihin löytyykin varsin innostava ympäristö.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Lapsemme viihtyvät talossa kolme ja puoli tuntia, minkä jälkeen matkaa voikin jatkaa hyvillä mielin. Aikuiselle aika tuntuu varmasti riittävältä. Emme halua kuitenkaan kiirehtiä, kun tänne asti on pitkän odotuksen jälkeen tultu. Rauhoitumme lopuksi kuuntelemalla tarinahuoneessa Annin lukemaa satua yhdessä Isoäitinallen ja Isoisänallen kanssa. Meno hiljenee sulkemisajan lähestyessä, kuten vastaavissa lasten kohteissa yleensäkin.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Vierailu Ti-Ti Nallen talossa ei ole halpaa lystiä, sillä sisäänpääsy maksaa 13 euroa kaikilta kaksi vuotta täyttäneiltä. Neljän hengen perhe saa sentään euron ryhmäalennuksen henkilöä kohden. Myös Ti-Ti Nallen konserttilipuilla voi saada alennusta talon sisäänpääsystä. Viereisessä kylpylässä yöpyjiä saattaa kiinnostaa myös 21 euron ranneke, jolla pääsee sisään kahtena päivänä. Korkealta tuntuvan pääsymaksun perusteena lienee, että paikalla on runsaasti palkallista henkilökuntaa nalleperheestä lähtien.

Ti-Ti Nallen talo, Ikaalinen
Huom! Päivitys 2021. Ti-Ti Nallen talo Ikaalisissa suljettiin vuoden 2018 alussa, minkä jälkeen nallet muuttivat Lempäälän Ideaparkiin. Myös toiminta Ideaparkissa on päättynyt, mutta uusi Ti-Ti Nallen talo on tarkoitus avata vuonna 2021 Hämeenkyrössä. Ajankohtaisia tietoja voi etsiä Ti-Ti Nallen nettisivuilta.


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hanna Willman-Iivarinen 10.5.2017 at 12:41

  Hei!

  Mielenkiintoinen juttu. Osaatko arvioida kumpi on suurempi Titi-nallen talo vai Hakkaraisen talo? Teen yhtä vertailevaa artikkelia kirjojen ympärille kehitetyistä lasten kohteista. Oletteko käyneet ulkomailla Maisa, Tuomas Veturi tms. kohteissa?

  • Reply Mika / Lähtöportti 12.5.2017 at 11:02

   Kiitos kommentista! Täytyi hetki miettiä, kumpi noista lopulta olikaan suurempi. Ti-Ti Nallen talo vaikutti suuremmalta, koska huoneita on enemmän ja kyseessä on erillinen rakennus. Hakkaraisella on toki toisaalta kesäaikaan suurehko sisäpiha polkuautoineen käytössä. Ulkomailla näihin verrattavissa kohteissa on käyty oikeastaan vain Tukholman Junibackenissa, jossa on hienosti esitelty monenlaisia lastenkirjojen satumaailmoja. Niin, ja Gotlannin Kneippbynissä Peppi Pitkätossun vieraana 🙂

  Leave a Reply