Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irlanti-viikko alkaa pian!

Toteutan yhdessä viiden muun matkabloggaajan kanssa Irlanti-viikon, jonka aikana 13.­­–20.3.2016 julkaistaan runsaasti Vihreästä saaresta kertovia postauksia. Arvomme kampanjan yhteydessä hienoja palkintoja, kuten kahden hengen matkan Irlantiin! Kannattaa seurata mukana olevia blogeja myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, joissa jaamme lisämateriaalia. 

Irlanti on maa, johon lähes kaikki sinne päässeet ihastuvat. Minulle se on kuin hyvä ystävä. Tapaamme aivan liian harvoin, mutta tavatessamme juttu jatkuu aina sujuvasti siitä, mihin edellisellä kerralla jäimme. Tunnen siis olevani Irlannissa kuin kotonani.

Malahide Castle, Irlanti
Irlanti on mutkaton ja vieraanvarainen maa, jonka huumorintajuisten asukkaiden kanssa on helppo tulla toimeen, sikäli kun aksentista vain saa selvää. Irlantilaiset ovat loistavia tarinankertojia ja maan vaiherikas historia takaa, etteivät aiheet lopu kesken. Pienen kansan kokemat kärsimykset tarjoavat suomalaiselle yllättävän paljon samaistumispintaa. Menneisiin aikoihin voi tutustua esimerkiksi lukuisissa linnoissa tai muinaishistoriallisissa kohteissa.

Dublin, Irlanti
Irlanti ei valitettavasti kuulu auringonpalvojien unelmakohteisiin, mutta paikallisten mukaan sään kurjuutta liioitellaan. Yleensä sadetta tulee nimittäin vain kahdesti viikossa – maanantaista keskiviikkoon ja torstaista sunnuntaihin. Vakavasti ottaen, sää tosiaan on arvaamaton, muttei sitä kannata pelätä. Toisinaan on todella kaunista ja hyvillä varusteilla pärjää aina. Välillä voi turvautua pubien kodikkaaseen lämpöön ja antaa musiikin viedä mennessään.

Irlanti
Irlantiin kannattaa lähteä jo pelkästään maisemienkin vuoksi. Luonto on monimuotoinen, sillä ensimmäisenä mieleen tulevien vihreiden niittyjen lisäksi löytyy yllättävänkin karuja ja jylhiä näkymiä, dramaattisia kalliojyrkänteitä sekä jopa suuria hiekkarantoja. Aktiivinen liikkuja voi tutustua saareen vaikka patikoiden, pyöräillen tai ratsastaen.

Gap of Dunloe. Irlanti

Irlanti-viikolla on mukana kuusi vihreään saareen rakastunutta bloggaajaa.

Kohteena maailma -blogin Rami on tutustunut Irlantiin autoillen ja huippuluokan golfkenttiä metsästäen. Myös saaren kuuluisat pubit ovat tulleet Tampereen miehelle tutuiksi.

Levoton matkailija Tanja opiskeli syksyn 2014 Dundalkissa­­­­, joten hän tuntee Irlannin erinomaisesti. Tanjalta on luvassa juttuja ainakin Connemaran kansallispuistosta, Pohjois-Irlannin luonnonihmeestä Giant’s Causewaysta sekä Belfastin synkkään historiaan liittyvistä seinämaalauksista.

London and beyond -blogin Leena on ­tutustunut Irlannin ruokakulttuuriin Dublinissa. Hän on luvannut antaa blogissaan vinkkejä varsinkin niille, jotka aikovat matkustaa Irlannin pääkaupunkiin yksin.

To travel is to live -blogia kirjoittava Laura vietti syksyn 2011 vaihto-oppilaana Dublinissa. Laura kävi entisessä kotikaupungissaan viimeksi marraskuussa ja vie ensi viikolla lukijansa Dublinin tunnelmiin.

Pää Pilvissä -blogin Maarit on ulkoilmaihmisiä, joten hän on ehtinyt kokeilla muun muassa pyöräilyä Pohjois-Irlannin rannikolla. Maaritia kiehtoo myös irlantilainen musiikki.

Itse olen tehnyt Irlantiin toistaiseksi kolme parin viikon matkaa, joilla olen ehtinyt tutustua saareen melko monipuolisesti pohjoisosaa lukuun ottamatta. Tulevan viikon kirjoituksissani kerron ainakin saaren lounaisosassa sijaitsevasta Killarneyn kansallispuistosta ja Kerryn kreivikunnasta muutenkin.

Kuva: Tourism Ireland

Irlanti-viikko ajoittuu 17.3. juhlittavan Pyhän Patrickin päivän ympärille. Tätä Irlannin kansallispäivää vietetään maan suojeluspyhimyksen muistoksi. Vaikka tapahtuman tausta onkin uskonnollinen, juhlitaan sitä varsin riehakkaissa merkeissä. Kaikki pukeutuvat vihreään, paraatit täyttävät irlantilaiskaupunkien kadut ja Guinness virtaa ympäri maailman. Monet eri maiden kuuluisimmista nähtävyyksistä valaistaan tapahtuman tunnusvärillä ja Yhdysvalloissa jopa Chicagojoki virtaa hetken vihreänä.

Suomessa tunnelmaan voi päästä ainakin pubeissa, kuten maamme vanhimmassa irkkupubissa O’Malley’sissa Helsingissä. Jos liikut Salon seudulla, voit osallistua Salo Irish Festivaliin 18.–19. maaliskuuta. Kannattaa tutustua myös Suomi-Irlanti -seuran toimintaan. Pyhän Patrickin päivän tunnelmaan voi virittäytyä alla olevan videon merkeissä. Everybody’s Irish on St. Patrick’s Day!

Irlanti-viikkoa kannattaa seurata jo senkin takia, että sen yhteydessä voi voittaa hienoja palkintoja. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa kahden hengen matkan Irlantiin! Tuo kilpailu aukeaa ylihuomenna sunnuntaina, jolloin julkaistaan myös ensimmäiset kampanjaan kuuluvat postaukset. Tulossa on siis muhkea tietopaketti kaikille Irlannista kiinnostuneille. Pysytelkää kuulolla, sillä monia muitakin kilpailuja on luvassa. Irlanti-viikon seuraamista varten kannattaa tykätä kampanjan Facebook-sivusta, jolta löytyy kaikkien blogikirjoitusten lisäksi tietoa arvonnoista. Tervetuloa mukaan, céad míle fáilte!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kohteena maailma / Rami 27.3.2016 at 22:15

    Hieno juttu Mika, että olet Irlantiviikon kunniaksi päivittänyt myös blogisi ulkoasun Irlannin väreihin! Ihailtavaa omistautumista matkabloggaajien Irlantiviikkoon.

    • Reply Mika / Lähtöportti 28.3.2016 at 14:09

      Ulkoasun muokkaaminen on niin helppoa, että pitihän sinne vähän vihreää lisätä. Kaunis väri. Raja menee siinä, että hiuksia en ala vihreiksi värjäämään 😀

    Leave a Reply