Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagramin ihanimmat 2015

Lähtöportti osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Instagram Travel Thursday –tempaukseen, jonka tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana.

Mukaansatempaavaa Maailman äärellä -blogia kirjoittava Heidi laittoi liikkeelle Instagramin ihanimmat -nimisen haasteen, jossa palataan viime vuonna julkaistuihin kuviin. Osallistuminen kävi mielessä jo muutenkin, enkä tietenkään kieltäytynyt Cisionin Top 10 -listalle nousseelta Kohteena maailma -blogilta saamastani haasteesta.

Oikeastaan on aika hauskaa tuoda näitä kuvia esiin Lähtöportin puolelle, sillä perustin matkailuaiheisen Instagram-tilin jo kauan ennen blogin aloittamista. Instagram oli siis ikään kuin se pikkusormi, jonka annoin ennen kuin blogi vei koko käden. Lataan Instagramiin toisinaan myös vanhoja matkamuistoja, mutta kaikki alle valitut kuvat on otettu vuoden 2015 aikana. Kuvien valitseminen oli lopulta melko vaikeaa, sillä jotkut otokset olisivat sopineet hyvin useampaankin kategoriaan.


1. KAIKISTA IHANIN ELI VUODEN 2015 TYKÄTYIN KUVA

Vuoden suosituin kuva on kerännyt tätä kirjoittaessani tasan 300 tykkäystä. Instagramissa rakastetaan auringonlaskuja ja tämä tyyni elokuinen ilta Kesälahdella Karjalan Pyhäjärven rannalla oli poikkeuksellisen kaunis. Yllä näkyvä jutun aloituskuva on muuten otettu samalta mökkilaiturilta. Palaan sukujuurilleni jälleen ensi kesänä.

Auringonlasku Kesälahdella


2. AURINGONLASKU / AURINGONNOUSU

Tämän kategorian paras ehdokas esiteltiin jo äsken, joten tässä spontaani räpsäisy frisbeegolfkierroksen varrelta. Innostuin lajista viime keväänä ja kausi jatkui säiden salliessa miltei jouluun saakka. Marraskuinen aamunkoitto Keravalla näytti näin tunnelmalliselta.

Keinukallio, Kerava


3. MATKALAISEN IHANA AAMU

Vietimme viime kesänä viikon upeassa Antibesin kaupungissa Ranskan Rivieralla. Tapanani oli herätä varhain ja lähteä paikalliselle torille hankkimaan aamupalaa. Tuoreet hedelmät ja croissantit repussa oli mukava palata herättelemään muuta perhettä.

Antibes


4. KAUPUNKILOMALLA

Vuoden tyypillisintä kaupunkilomailua edustavat Roomassa vietetyt päivät. Kuva on otettu Castel Sant’Angelon näköalatasanteelta huhtikuussa. Rooma on yksi suosikkikaupungeistani, mutta en halua edes ajatella kuinka ahdistavan kuumaa siellä on keskikesän vilkkaimman turistisesongin aikaan.

insta_rooma


5. LUONTOMATKAILUA

Lokakuinen Madeiran-reissu oli luontomatkailua parhaimmillaan. Keskityimme upeisiin vaelluksiin metsäisessä maastossa. Kun rankkasateet alkoivat vesittää suunnitelmiamme, löysimme pelastuksen karulta São Lourençon niemeltä, jota pilvet eivät tuntuneet tavoittavan lainkaan.

Madeira


6. MATKALLA KOTIKAUPUNGISSA

Koska vuoden ainoa Keravalta julkaistu kuva tuli käytettyä jo aiemmin, joudun lipsumaan naapurikunnan puolelle. Teen tämän hyvällä omallatunnolla, sillä Tuusulassa sijaitseva vanhempieni kesäpaikka on toiminut aina toisena kotinani. Joku saattaa tunnistaakin, että kuvan tönö on Aleksis Kiven kuolinmökki.

Aleksis Kiven kuolinmökki, Tuusula


7. RANTALOMALLA

Vuoteen ei mahtunut yhtään rannoille keskittynyttä lomaa, enkä uinut meressä lainkaan. Tämä kuva on Polignano a Maresta Etelä-Italiasta. Osa vapunpäivän viettäjistä turvautui edelleen toppatakkeihin, mutta hämmästyttävän moni uskaltautui myös veteen saakka.

Polignano a Mare


8. MINUN HARRASTUKSENI

Jos matkailua ei lasketa, on yksi tärkeimmistä harrastuksistani varmasti penkkiurheilu. Näin viime vuonna jalkapalloa kuudella eri stadionilla kolmessa eri maassa. Nostatin tällä kuvalla tunnelmaa ennen Huuhkajien ottelua Unkaria vastaan. Seuraavissa MM-karsinnoissa täytyykin suunnistaa Olympiastadionin remontin vuoksi Tampereen Ratinaan.

Olympiastadion, Helsinki


9. ARKKITEHTUURIN HELMIÄ

Italian saappaankorossa sijaitsevan Puglian erikoisuus ovat suippokattoiset trullit. Paikallisissa vuokrataloissa ikivanha arkkitehtuuri on onnistuttu yhdistämään nykyaikaisiin mukavuuksiin. Tämä hauska rakennelma oli kotimme reilun viikon ajan.

Trullitalo, Puglia, Italia


10. KUVA JOKA OLISI ANSAINNUT ENEMMÄN TYKKÄYKSIÄ

Hieman hämyiset tunnelmakuvat jäävät toisinaan kirkkaampien otosten varjoon. Tämä kuva on otettu Madeiralla pitkän patikkaretken päätteeksi. Lähdimme liikkeelle kirkkaalla säällä, mutta taitoimme viimeiset kilometrit tiheässä sumussa. Sarvipää oli tullut syömään tasanteelle, jota käytimme parkkipaikkanamme.

Madeira


OHJEET HAASTEESEEN:
1.  Haasteeseen saa tarttua kuka tahansa, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Maailman äärellä -matkablogin (linkki alkuperäiseen Instagramin ihanimmat -postaukseen).
2. Haastepostausta kirjoittaessa luovuus ja mielikuvitus ovat sallittuja: jos sinulla ei ole jonkin kategorian kuvaa vuoden 2015 Instagram-kuvissa, ota avuksesi luovuus 🙂
3. Linkitä vastauksesi edellä mainitun postauksen kommenttikenttään.
4. Halutessasi voit haastaa useamman bloggaajan.
5. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti eli sinun ei tarvitse jäädä odottelemaan haastetta!
6. Liitä postauksesi loppuun nämä ohjeet.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
TravelloverRimmalaura ja Muru Mou.
Lue ohjeet täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply miraorvokki 4.2.2016 at 10:32

  Nämä kaikki on niin kauniita kuvia, etten osaa päättää suosikkiani! Ihania – kyllä matkakuume kasvaa kun näitä taas katseli 🙂

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 4.2.2016 at 11:40

  Voi vitsi toi Madeiran luonto näyttää kyllä upealta! Vähän samaa kuin Pohjois-Espanjan Asturiasissa, mihin itse syksyllä hurmaannuin täysin! Ja mun on kyllä pakko vinkata omalle miehelle, että tollanen aamupalanhakureissu kuulus vähä niin kuin miehen tehtäviin matkalla :D. Kelpais todellakin. Ja vielä pakko kommentoida teidän Puglian majoitusta: näyttää niin makeelta. Ihania matkakuvia kaikki – kiitos osallistumisesta!

  • Reply Heidi / Maailman äärellä 4.2.2016 at 11:43

   Yks juttu piti vielä kommentoida. Kävin nimittäin itse elämäni ekaa kertaa syksyllä Madridissa katsomassa jalkapalloa. Ei menty sinne, minne kaikki turistit tavallisesti menee vaan valittiin Atlético Madridin peli ja koska siellä kaikki oli paikallisia, tunnelmakin oli paljon riehakkaampi lauluineen kaikkineen. Hieno kokemus, vaikka muuten en penkkiurheilusta välitäkään.

   • Reply Mika / Lähtöportti 4.2.2016 at 17:19

    Madeiran luonto on poikkeuksellisen upeaa. Ja niin on kyllä sun kuvien perusteella Asturiasissakin! Aamupalanhaku… no itse kyllä tykkäsin noista reissuista, sai vaellella ihan omassa rauhassa, ennen kuin päivästä tuli liian kuuma 😀 Tuo trullimajoitus oli sellainen, joka lopulta ratkaisi viime kevään Italian-kohteeksi nimenomaan Puglian, muitakin alueita oli vaihtoehtoina. Varmaan makein majoitus, mitä on ikinä vuokrattu!
    Jalkapallo isolla stadionilla on Espanjan kaltaisessa maassa hieno kokemus, vaikkei itse lajista välittäisikään. Atlético oli varmasti hyvä valinta, Vicente Calderónilla tunnelmaa riittää. Juttelin kauan sitten Madridissa pitkään erään Atléticon fanin kanssa ja hän kyllä vakuutti minut seuransa hienosta hengestä. Mulla ei ole Espanjassa suosikkiseuraa, mutta sympatiaa Atléticoa kohtaan siis jonkin verran löytyy. Madridissa en peliin päässyt, Barcelonassa olen pari matsia nähnyt.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 4.2.2016 at 13:22

  Kiva kun lähdit mukaan IGTT -tempaukseen 🙂 Mullakin tämä helmikuun Travel Thursday oli vasta toinen osallistumiskerta.
  Kauniita kuvia olet Instagramiin saanut, enkä yhtään ihmettele että ensimmäinen kuva on saanut niin paljon tykkäyksiä.

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.2.2016 at 22:08

   Kiitos Tanja! IGTT on hyvä keksintö ja nyt oli sopiva haastekin valmiina. Tulevina kuukausina taas toivottavasti mukana…

 • Reply Terhi / Muru Mou 4.2.2016 at 19:44

  Upeita, upeita kuvia! Tällaisilla Istagram-kuvilla on jo vähän niin kuin pakko osallistua #IGTT:hen 😀 Puglian talot näyttävät hyvin kodikkailta asua! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.2.2016 at 22:16

   Kiitos Terhi! 😀 Puglian talo oli sisältä aika veikeä, monta pientä paksuseinäistä makuuhuonetta peräkkäin, vähän kuin luola. Näiden lisänä sitten nykyaikainen keittiö/olohuone. Kodikasta oli, kun lämmityskin toimi, mikä ei ole Italiassa aina itsestäänselvyys.

 • Reply marikaw 5.2.2016 at 20:27

  Auringonlaskukuvat on tosiaan aina suosittuja. Toi sun tykätyin kuva on kyllä upea? Madeiran luontokuva myös ihastuttaa. 🙂

 • Reply Annika | Travellover 7.2.2016 at 16:24

  Loistavaa, että sinäkin lähdit mukaan!
  Paljon tuttuja paikkoja, mutta erityisesti jäin miettimään aamuhetkeä. Jos olisin aamuvirkku, olisi ihana tehdä juuri noin: lähteä toreille ostamaan tuoretta heti aamusta. Mutta kun en ole. Se joskus vähän harmittaakin.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.2.2016 at 21:59

   IGTT:llä oli oikeastaan todella suuri merkitys, kun aloin jakamaan matkakuvia Instagramissa. Löysin tämän kampanjan sattumalta, sain inspiraation, ja siitä se sitten lähti. Olen nyt blogin kanssa mukana aina mahdollisuuksien mukaan!
   Aamulla sängystä nouseminen on ainainen haaste, mutta heti oven avaamisen jälkeen helpottaa. Omassa tilanteessani motivoi se, että matkojen aamulenkit on arvokasta omaa aikaa, loppupäivä kuluu sitten lasten kanssa.

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin 8.2.2016 at 23:59

  Tuo on kyllä totta, että auringonlaskukuvat kerää aina omituisen paljon tykkäyksiä, silloinkin kun omasta mielestä kuva ei ole edes kovin kummoinen. Mutta sinun vangitsemasi on kyllä upea! Myös Tuusulan talvimaisema on musta tosi kaunis, jotenkin sisältää suomalaista melankoliaa 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.2.2016 at 10:28

   Kiitos kommentista! Tuo Tuusulan kuva on myös omia suosikkejani. Tunnelma tuli jotenkin vangittua, vaikka olikin vain spontaani otos ohi kulkiessa.

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi 20.2.2016 at 23:20

  Et oo muuten ainut tämän haasteen tehnyt, jolla eka ja toka kuva ois ollut samoja. Auringonnousut ja -laskut ne kerää tykkäyksiä! Madeiran maisema on myös upea, sinne haluaisin kovasti vaeltamaan!

  • Reply Mika / Lähtöportti 21.2.2016 at 11:31

   Suosittelen Madeiraa nimenomaan vaelluskohteena, sillä maisemat todellakin vievät mukanaan. Eri tasoisia reittejä löytyy varmasti jokaiseen makuun. Odotan jo kovasti ensi vuodelle suunniteltua seuraavaa reissua, jolle on jo monta reittiä valmiiksi valittuna.

  Leave a Reply