Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkahuumaa Messukeskuksessa

Matkamessut ovat parhaassa vauhdissaan Helsingin Messukeskuksessa. Viihdyin paikalla miltei aamusta iltaan niin torstaina kuin perjantainakin, joten tässä omat kokemukseni ja viime hetken vinkkini viikonlopun kävijöille. Omat messuni ovat todennäköisesti paketissa, mutta tapahtuma on avoinna vielä lauantaina ja sunnuntaina klo 10–18.

Messut tarjoavat tänäkin vuonna runsaasti tietoa lukuisista kohteista. Osastoilla kannattaa käydä juttelemassa ja tiedustella juuri itseä kiinnostavista asioista. Tiskin alta saattaa myös löytyä lisämateriaalia, kun keskustelu on päässyt kunnolla alkuun. Itse sain toivomani kattavan tietopaketin esimerkiksi Bilbaon kaupungista ja Baskimaasta laajemminkin.

Haluan nostaa esille eri maiden ystävyysseurat, jotka nekin tarjoavat erinomaisia keskustelumahdollisuuksia. Näillä pienillä osastoilla voi tavata ihmisiä, jotka ovat aidosti innostuneita edustamistaan maista. Heidän kanssaan voi vaihtaa matkakokemuksia ja saada paljon arvokasta tietoa kohdemaista. Erona useimpien maiden kaupallisiin osastoihin on myös se, että ystävyysseurojen kanssa selviää suomen kielellä.

Vaikka oma hylly onkin täynnä lukemista odottavia kirjoja, sorruin silti muutamiin messutarjouksiin. Mukaan tarttui esimerkiksi Rauli Virtasen Reissukirja. Tapasin myös Ville Haapasalon, jolta sain omistuskirjoituksen ostamaani opukseen. Miehen ympärillä riitti ruuhkaa, mutta ehdimme silti vaihtaa muutaman sanan. Kysyin Villen terveisiä Venäjään epäluuloisesti suhtautuville matkailijoille. Hän kehui tavallisen kansan sydämellisyyttä ja vieraanvaraisuutta, jota kannattaa lähteä kokemaan. Ville myös lupaili, että television matkailuohjelmille on tulossa edelleen jatkoa.

Messuilla ei tarvitse olla nälissään. Ruokakojuilla voi tehdä makumatkoja vaikka sushin tai currywurstin merkeissä. Itse turvauduin Emilia-Romagnan alueelta kotoisin olevaan piadinaan, jota voisi kuvailla italialaisittain täytetyksi tortillaksi. Kannattaa maistaa! Evääksi hankin pussillisen aitoja pohjoiskarjalaisia sultsinoita, sillä niitä on harvoin saatavilla täällä pääkaupunkiseudulla.

Bloggaajan etuihin kuului osallistuminen messujen torstaiseen ammattilaispäivään, jolloin pääsi kurkistamaan matkailualan kulisseihin. Aamulla messujen alkaessa sain kierrellä lähes autioilla käytävillä ja tutustua tarjontaan ilman ruuhkaa ja tungosta. Meno kuitenkin vilkastui puoleenpäivään mennessä huomattavasti. Torstain ohjelmaan kuului esitelmiä, joiden aiheet oli suunniteltu päivän kohderyhmää ajatellen. Ammattilaispäivä on luonnollisesti erinomainen hetki myös erilaisten kontaktien luomiseen.

Näin uutena matkabloggaajana oli kiva tavata kollegoita. Sainkin käydä muutamia hyviä keskusteluja, joten kiitos näistä tapaamisista! Joidenkin kanssa ehdimme vain pikaisesti moikkaamaan, vaikka olisi ollut mukava tutustua paremmin. Ja toki jäi jäljelle myös paljon hienoja blogeja, joiden kirjoittajia en ole vielä tavannut lainkaan. Nähdään tulevissa tapahtumissa!

Vaikka Matkamessujen tarjonta onkin runsasta, jäin silti kaipaamaan muutamia kohteita. Itselleni rakas Irlanti loisti kokonaan poissaolollaan, eikä vastaan tullut juuri Norjaa, Ranskaa tai Isoa-Britanniaakaan. Sen sijaan Ruotsi ja Viro ovat näyttävästi esillä, kuten myös Espanja, Kreikka, Turkki ja monet muut maat. Kotimaan osastoillakin riittää koluttavaa. Näkyvimmin esittäytyvät Lappi sekä saariston alue. Kaikkiaan mukana on siis 80 valtiota ympäri maailman.

Messujen kaksi viimeistä päivää ovat täynnä kiinnostavaa ohjelmaa, johon voit tutustua Messukeskuksen omilla sivuilla. Ja loppuun vielä yksinkertainen vinkki viikonlopun messuvieraille. Oma reppu on kätevä, sillä mukaan tarttuu varmasti niin esitteitä kuin muutakin kotiin kannettavaa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 23.1.2016 at 17:54

    Oli hauska tavata Mika!

  • Leave a Reply