Suomen suurin matkablogiyhteisö

Messuliput arvottu – koosteessa vastaajien suosikkikohteet

Lähtöportin messukilpailu on päättynyt ja voittaja arvottu. Vastauksissa mainittiin noin 30 kiinnostavaa matkailumaata.

Kahden messulipun voittajaksi arvottiin nimimerkki ”Minä vaan”. Liput on postitettu Lahteen. Onnittelut voittajalle ja suuret kiitokset kaikille osallistujille!

Kyselin vastaajilta mielenkiintoisista matkakohteista ja lupasin huomioida tulokset jotenkin Lähtöportin tulevia aiheita suunnitellessani. Käytössäni on laaja arkisto matkakertomuksia ja joistakin mainituista kohteista löytyy myös melko tuoreita kokemuksia. Julkaisen näitä matkajuttuja ajankohtaisten aiheiden lomassa, sikäli kun resurssit vain riittävät.

Kyselyn vastausten perusteella selvästi kiinnostavin matkailumaa on pian alkavien messujen partnerimaa Espanja, jonne olen itsekin tänä vuonna suunnistamassa. Lähtöporttiin on siis tulossa juttuja Baskimaan suunnalta viimeistään kesäkuussa. Parissa vastauksessa tuotiin esille Kanariansaaretkin. Ajattelin julkaista viimevuotisia Teneriffan-kokemuksia vielä talven aikana.

Kakkossijalle kiilasi itselleni läheinen Italia. Julkaisen maasta kertovia juttuja varmasti silloin tällöin. Tulossa on luettavaa ainakin Milanosta, Lago Maggioresta, Roomasta, Toscanasta, Umbriasta ja Pugliasta. Saa nähdä jääkö 2016 omalta osaltani välivuodeksi, mutta haluan käydä saapasmaassa ehdottomasti vähintään joka toinen vuosi.

Vastausten kolmatta sijaa jakavat Kreikka ja Islanti. Julkaisen varmaankin kesän lähestyessä joitakin juttuja Kreikan saarilta, sillä arkistosta löytyy melko tuoreita muistoja esimerkiksi Zakinthokselta sekä Kreetalta. Islannissa olen käynyt kertaalleen ja haluaisin palata kiertämään koko saaren. Maan luonto on uskomattoman vaikuttavaa nähtävää.

Karibia kiinnostaa useita vastaajia. Omat kokemukseni tältä houkuttelevalta alueelta rajoittuvat Dominikaaniseen tasavaltaan, jota muistelen ehkä joskus blogissakin. Nyt kannattaisi varmaankin matkustaa Kuubaan, sillä vanha aika on väistymässä sielläkin.

Rajattomien mahdollisuuksien USA houkuttelee monia ja Kanadakin mainittiin. Olen käynyt toistaiseksi vain New Yorkissa, Bostonissa, Torontossa ja Niagaran putouksilla. Haavelistani kärkipäästä löytyy kuitenkin Kalifornian, Monument Valleyn, Route 66:n ja Banffin kaltaisia unelmia.

Thaimaa ja muu Kaakkois-Aasia nostettiin esiin useaan kertaan. Olen käynyt tai ainakin käväissyt joskus Thaimaassa, Malesiassa, Indonesiassa ja Singaporessa. Tuolta seudulta löytyy varmasti tuoreempaa tietoa monesta muusta blogista.

Ilokseni myös Irlanti muistettiin muutaman kerran. Raivaan Irlanti-aiheisille postauksille kunnolla tilaa viimeistään maaliskuussa St. Patrick’s Dayn lähestyessä. Vihreällä saarella on aina oma erityinen paikka mielessäni.

Ranska mainittiin pariin kertaan. Julkaisujonossa on juttuja viime kesän Rivieran-reissulta ja tarkoituksena on palata maahan tänäkin vuonna.

Japanikin sai kannatusta. Olen käynyt tässä äärimmäisen mielenkiintoisessa maassa toistaiseksi kahdesti. Katsotaan missä vaiheessa noita tarinoita ilmestyy Lähtöporttiin. Toivon palaavani Nousevan auringon maahan vielä monta kertaa uudestaan.

Mauritiuksen ja Malediivien kaltaiset paratiisit siintävät muutamien vastaajien mielessä. Noilla saarilla en ole käynyt, mutta lupaan julkaista jossain vaiheessa häämatkakokemuksia Seychelleiltä.

Muihin mainittuihin Euroopan kohteisiin kuuluvat Portugali, Saksa, Ruotsi ja Suomen Lappi. Portugalista olisi paljonkin kerrottavaa, kunhan vain löytäisin sopivan välin tarinoiden julkaisemiseen. Hyviä aiheita löytyisi Lissabonista Portoon ja Azoreille saakka. Edellisestä Saksan-matkasta on kulunut jo turhan kauan. Lappi on sen sijaan tuoreena mielessä, kuten Ylläs-postauksistani voi päätellä. Ruotsiin liittyen aion kertoa jossain vaiheessa vinkkejä Tukholmaan sekä kokemuksia Visbyn-risteilyiltä.

Lisäksi mainintoja saivat suurimmat toteutumattomat haaveeni Uusi-Seelanti ja Australia. Enpä ole käynyt Nepalissa tai Turkissakaan. Euroopan itselleni vieraista maista Puola kiinnostaisi kovasti ja kenties joskus näen myös Kyproksen, Bulgarian sekä Huippuvuoret.

Kuten vastauksista voi päätellä, maailma on täynnä mahtavia matkakohteita. Hyviä tulevia messuja kaikille! Olen itse paikalla ainakin ammattilaispäivänä torstaina sekä ensimmäisenä yleisölle avoimena päivänä perjantaina. Nähdään Messukeskuksessa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply tero lehtonen 13.1.2017 at 12:14

    hyvä fiilis,mukavat ihmiset,ja tietenkin matkat.

  • Leave a Reply