Suomen suurin matkablogiyhteisö

Snow Village – Lumen ja jään ihme

Kittilän Lainiossa sijaitseva Snow Village on harvinaisen upea taide-elämys. Valtavasta määrästä lunta ja jäätä koottu rakennuskompleksi käsittää kokonaisen hotellin, ravintolan ja baarin sekä kauniin kappelin. Tuoreelta Ylläksen-reissulta kertyi paljon mukavaa muisteltavaa. Palaan suurempaan kokonaisuuteen hieman myöhemmin ja kerron aluksi tästä poikkeuksellisesta hotellista, jossa emme kuitenkaan itse yöpyneet.

Saavumme paikalle viikon kylmimpänä päivänä, jolloin auton lämpömittari näyttää pahimmillaan 37 pakkasastetta. Perille on helppo tulla niin Ylläksen (20 km) kuin Levinkin (45 km) suunnasta. Viimeiset viisi kilometriä ajetaan hyväkuntoista metsätietä, joka on aurattu riittävän leveäksi myös vastaantulijoita ajatellen.

Snow Village

Kylmyys iskee Snow Villagen parkkipaikalla luihin ja ytimiin, mutta sisäänpääsymaksu suoritetaan onneksi lämmitetyissä sisätiloissa. Aikuisten lippu maksaa 12 euroa ja lapset (4–14 v.) pääsevät sisään puoleen hintaan. Halutessaan voi myös varata ennakkoon 50 euroa maksavan opastuksen.

Snow Village

Astumme sisään lumen ja jään maailmaan. Lumen eristävän vaikutuksen ansiosta sisällä on jatkuvasti siedettävä 2–5 asteen pakkanen. Jo ensimmäisenä vastaan tuleva sininen käytävä saa suun loksahtamaan auki hämmästyksestä. Käväisemme pienessä elokuvateatterissa ja saavumme pian jääkappeliin.

sw05

Jäästä veistetyt koristeelliset penkit ja luminen alttari vetävät hiljaiseksi. Joku on osannut tehdä todellista taidetta. Jos etsit ainutlaatuista hääkirkkoa etkä pelkää pakkasta, niin valintasi voisi olla tämä.

sw02

Jatkamme kierrostamme hotelliin tutustuen. Useimmat perushuoneet (kahden aikuisen yöpyminen 240 €) ovat melko vaatimattomia koppeja, mutta jääsviitit (kahdelta hengeltä 320 €) tarjoavat paljon valokuvattavaa. Pidän erityisesti neljän hengen saunateemaisesta sviitistä sekä futuristisesta avaruushuoneesta. Lumisiin seiniin on taiteiltu erilaisia hahmoja ja sänkyjen reunukset on veistetty jäästä. Monet yksityiskohdat on viimeistelty mielikuvitusta käyttäen.

sw03

Snow Village on avoinna yleisölle klo 10–22. Yöpyvien asiakkaiden toivotaan saapuvan vasta iltakuuden tienoilla, joten kaikkia huoneita voi tutkia vapaasti päiväsaikaan. Esillä on myös joitakin taidokkaasti tehtyjä jääveistoksia. Muut kohtaamamme ihmiset kuuluvat puhuvan ranskaa, englantia ja venäjää, joten tunnelma on varsin kansainvälinen. Lapset nauttivat hotellin käytävältä löytyvästä liukumäestä. Sileä jää tarjoaa hyvän vauhdin.

Snow Village

Käymme vielä ihailemassa jääravintolaa ja jääbaaria. Baarin juomat saisi nauttia luonnollisesti jäälasista. Siirrymme kuitenkin vierestä löytyvään lämpimään ravintolaan kuuman kaakaon ääreen.

Snow Village

Palaamme vaikuttuneina hyiseen ulkoilmaan. Läheisen metsikön reunasta kuuluu hurjaa meteliä, kun joukko innokkaita vetokoiria haukkuu odotellessaan lähtöä metsään. Reippailta näyttävät eläimet juoksevat kymmeniä kilometrejä päivässä. Rekiretkiä järjestää moni muukin yritys, mutta huskyseikkailu onnistuu myös Snow Villagen kautta.

Snow Village

Lumikylä on tänä talvena avoinna 5.4.2016 saakka. Hotelli rakennetaan joka vuosi uudelleen, joten uusi talvi tuo aina erilaisen vierailuelämyksen. Haluaisinko sitten itse yöpyä lumihotellissa? Tuskin. Vaikka lumihotelli onkin erittäin suositeltava nähtävyys ja makuupussit kuulemma mukavia, palaan mielelläni yöksi kodikkaan mökin lämpöön.

Jos mielenkiintosi heräsi, voit tutustua Snow Villageen tarkemmin osoitteessa www.snowvillage.fi.

Myös Suurin onni -blogista löytyy juttu Snow Villagesta samalta talvelta.

Kohteena maailma -blogista selviää millainen on hieman Snow Villagea vastaava Kemin LumiLinna.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 13.1.2016 at 09:49

  Ihanan näköinen paikka!

  Me kyllä mentäisiin tuonne ihan mielellään yöpymään, olisihan sekin kokemus. Varmaan mukavammat puitteetkin kylmyydestä huolimatta kuin esimerkiksi Himalajan vaelluksen vuoristojen teehuoneet, josta lautaseinistä tuuli kunnolla sisään ja lämmin oli kaunis muisto vain.

  Todella kauniita kuvia!

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.1.2016 at 10:08

   Tuo on kyllä harvinaisen kaunis paikka. Olisihan se yöpyminen varmasti kokemus, ja taatusti mukavampi kuin teehuone Himalajalla. Kaikki näytti hyvin järjestetyltä. Ulkoa jäi vaan tuona päivänä sen verran viluinen olo, että jäin kaipaamaan takkatulen lämpöä 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 13.1.2016 at 10:11

  Onpa makea! Tuolla olisi kiva käydä, mutta kuten itsekin totesit, niin kyllä tuolta mielellään poistuu yöksi johonkin missä on lämmin. 😀

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.1.2016 at 10:38

   Hieno paikka, suosittelen ehdottomasti, jos tuolle suunnalle joskus lähdette. Maailmalta löytyy toki muutamia vastaavia rakennelmia ja Suomesta myös Kemin LumiLinna. Mutta niin, kyllä lämmin yösijakin on hyvä asia 😀

  Leave a Reply