Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ljubljana, rakastettuni

Kaupunkiin rakastuminen kuulostaa vähintäänkin säälittävältä. Jotain sen suuntaista kuitenkin tapahtui lyhyellä visiitilläni Slovenian pääkaupunkiin.

Kello ei ole vielä edes aamuseitsemää, kun katselen vuokrahuoneiston luhtikäytävältä allani heräilevää Ljubljanaa. Tiheä sumuvaippa on kietonut kaupungin syleilyynsä, joten läheisellä kukkulalla kohoava linna on kadonnut kokonaan näkyvistä. Laskeudun kadulle ja lisään kolikoita pysäköintiautomaattiin. Kirkonkellot kumisevat ja ilmassa tuoksuu syksy. Jaloissa kahisee jo muutamia kellastuneita lehtiä. Kuuluu myös jatkuvaa kolahtelua, kun kastanjat putoavat suurista puista kadun varteen pysäköityjen autojen katoille. Harvat ohikulkijat kiirehtivät töihinsä.

Ljubljana

Ilma on usvasta kostea, kun kävelen Ljubljanica-joen vartta pitkin. Vastaan tulee muutama paikallinen koirineen. Huomaan kodikkaan leipomon, josta tarttuu mukaan tuoreita croissanteja. Vanhankaupungin keskeisimmät maamerkit ovat vain kivenheiton päässä, mutta löydän silti hiljaiselta pientaloalueelta täysin autioita kujia. Ilmassa leijuu kevyt savun tuoksu. Tällaiselta tuntuu syksyinen arkiaamu Ljubljanassa.

Ljubljana

Sumuinen aamu muuttuu aurinkoiseksi päiväksi. Kiipeämme jyrkkää mäkeä kohti kaupungin yläpuolella seisovaa linnaa. Työntämäni lastenrattaat meinaavat upota pehmeään hiekkaan, mutta hienot maisemat lievittävät tuskaa. Saavumme siistille sisäpihalle. Lapset kiiruhtavat tervehtimään vihreää lohikäärmettä, joka ottaa tytöt pehmeään syleilyynsä. Tämä on taatusti hellyttävin versio kaupunkia symboloivasta tarueläimestä. Myös ilmapalloja puhaltava pelle ottaa taitavasti yleisönsä.

Ljubljana

Ostamme pääsyliput ja kiipeämme linnan torniin ihailemaan maisemia. Hieman Tamperetta suurempi kaupunki paistattelee auringossa. Taustalla kohoaa vuoria. Televisioryhmä on vallannut parhaan kuvaussektorin, mutta ihailtavaa riittää onneksi joka suuntaan. Linnan uumenista löytyisi erilaisia museoita, kuten laaja Slovenian historiasta kertova näyttely. Meillä ei valitettavasti ole ylimääräistä aikaa, joten tyydymme kurkistamaan pikaisesti linnan vankityrmiin. Laskeudumme alas keskustaan köysiratahissillä, joka olisi saattanut olla hyvä idea myös hikiselle menomatkalle.

Ljubljana

Vodnikin aukion hedelmä- ja vihanneskojuilla riittää kuhinaa. Ohitamme kauppahallin ja kävelemme hiljalleen jokivartta pitkin. Kaduilla on käynnissä useampiakin tapahtumia. Urheiluseurojen nuoret esittelevät kaikkia mahdollisia lajeja salibandysta judoon. Kirpputoripöydillä olisi tarjolla vaikka mitä.

Ljubljana

Syömme päivällistä Zlata Ribicassa joen rannalla. Siistin ravintolan sisustus näyttää todella pelkistetyltä. Alkuillasta on vielä hiljaista. Lusikoimme hyvää sienikeittoa ennen pääruokiin siirtymistä. Piranin meriahven tuntuu koko pariviikkoisen kiertueemme herkullisimmalta ruokalajilta. Myös lasten jakama wienerschnitzel paljastuu harvinaisen meheväksi. Sali täyttyy vähitellen. Joudumme muistuttamaan tarjoilijaa pari kertaa juomatilauksista, mutta maistuva ruoka tekee Zlata Ribicasta onnistuneen kokonaisuuden.

Ljubljana

Isovanhempien mukanaolo matkoilla mahdollistaa monia asioita. Pääsemme vaimon kanssa kahdestaan kävelylle vanhankaupungin pimentyneeseen iltaan. Kävelykatujen terasseilla riittää ruokailijoita, vaikka syyskuinen ilta tuntuukin jo viileältä. Tunnelma on ihmismäärästä huolimatta hämmentävän rauhallinen. Suuria aukioita reunustavat mahtipontiset rakennukset on valaistu näyttävästi.

Ljubljana

Huomaamme pienen kaarikäytävän, jonka takaa löydämme sattumalta vauhdikkaan rock-konsertin. Ihmiset illastavat tyynesti terasseilla, vaikka ämyrit pauhaavat täysillä ja värivalot sokaisevat näkökentän. Palaamme vilkkaalle Prešernovin aukiolle, jossa katumuusikko hoilaa Village Peoplen hittejä aivan liian kovalle säädettyyn mikrofoniin. Tätä aukiota ja viereistä Kolmoissiltaa voi hyvällä syyllä pitää Ljubljanan keskipisteenä.

Dragon Bridge, Ljubljana

Olen käsittänyt, että Zmajski Most eli Lohikäärmesilta kuuluu Ljubljanan kuvatuimpiin maamerkkeihin. Patsaat on valaistu hyvin, mutta muuten paikka tuntuu yllättävän vaatimattomalta. Autot kulkevat varsin arkiselta näyttävän pienen sillan ylitse, eivätkä kiviset lohikäärmeetkään jaksa suuremmin sykähdyttää.

Manna, Ljubljana

Joudumme heittämään Ljubljanalle hyvästit vain kahden yön jälkeen. Haluamme lopettaa matkan tyylillä, joten lounastamme vuokra-asuntoa vastapäätä sijaitsevassa Mannassa. Palkittu ravintola ylpeilee sillä, että jopa Englannin kuningatar Elizabeth on nauttinut sen antimista. Värikkäällä sisäpihalla on lounasaikaan hiljaista. Maistamme muun muassa mustaa raviolia ja kampelaa. Persoonallisella otteella tehdyt ruoat ovat laadukkaita ja palvelu pelaa moitteettomasti. Hintataso on siedettävä, joskin annoskoot jäävät melko pieniksi. Hienostunut ruokalista ei ole lapsiperheelle sopivin mahdollinen, mutta kokeilisin mielelläni ilmeisen laadukasta illalliskokonaisuutta aikuisten kesken.

Ljubljana

Sympaattinen Ljubljana on mielestäni kaunis, turvallinen ja samalla todella eläväinen kaupunki. Pakollisista nähtävyyksistä ei tarvitse stressata, mutta tekemistä riittää silti mukavasti. Ensi kerralla voisin tutustua vaikka Tivoli-puistoon sekä värikkääseen Metelkovan kulttuurikeskukseen. Ljubljana edustaa hyvin kompaktia Sloveniaa, jonka asukkaiden välitön ystävällisyys ja vieraanvaraisuus tuntuvat aidoilta. Pääkaupungista pääsee hetkessä niin järville kuin vuorillekin. Edes Välimeren rannalla sijaitsevat Piran ja Portorož eivät ole liian kaukana päiväretkeä ajatellen. Me ehdimme nähdä muutaman Kroatian-matkaan yhdistetyn päivän aikana muun muassa Bled-järven, Piranin, Predjaman linnan sekä mahtavat Postojnan luolat. Kaikista näistä on tulossa omat postauksensa blogiin myöhemmin. Mutta tällainen oli siis ensikosketukseni Ljubljanaan, jonka nimi tarkoittaa vapaasti suomennettuna rakastettua.

Ljubljana


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Lokki 28.11.2015 at 10:11

  Oi, minä rakastin Lohikäärmesiltaa! Ja muutenkin kaupunki oli todella ihana. Kuvasit hienosti kaupungin tunnelmaa 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 28.11.2015 at 16:31

   Kiitos kommentista! Lohikäärmesilta oli erilainen kuin olin kuvitellut, luulin sitä jostain kumman syystä pelkäksi kävelysillaksi. Ljubljana on kaunis ja juuri tunnelma teki siitä erityisen mukavan. Lähtisin mielelläni uudelleen 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 28.11.2015 at 11:23

  Ljublana ei ennen kiinnostanut, mutta sitten tutustuin siellä asuvaan henkilöön ja kas – koko kaupunki ja oikeastaan koko maa alkoi tämän mukavan henkilön perusteella kiinnostaa ihan uudella tavalla. Kuvissasi ainakin näyttää hyvältä.

  • Reply Mika / Lähtöportti 28.11.2015 at 16:45

   Jotenkin tuolla Sloveniassa tuntui siltä, että ihmiset oli poikkeuksellisen mukavia. Matkailijoita ei ole toistaiseksi käynyt liikaa, joten ehkä siksikin vieraisiin suhtaudutaan niin avoimesti ja vieraanvaraisesti. Pieni maa on juuri sopiva sekoitus keskieurooppalaista, välimerellistä ja slaavilaista kulttuuria.

 • Reply Anne | Metallia Matkassa 29.11.2015 at 15:41

  Kiva postaus! Meillä on ensi kesälle suunnitteilla matka Sloveniaan, kun mennään Tolminiin MetalDays-festareille. Ljubljanan kautta sitten varmaankin lennetään, mielenkiinnolla odotan kaupunkiin tutustumista:)

  • Reply Mika / Lähtöportti 30.11.2015 at 09:37

   Kiitos! Kiva kuulla, että Slovenia kutsuu! Varatkaa muutama päivä aikaa Ljubljanaan tutustumiseen. Suosittelen käymistä myös ainakin Bled-järvellä sekä Postojnassa, josta löytyy mahtava tippukiviluola sekä Predjaman linna.

 • Reply Laura 29.11.2015 at 16:52

  Täälläkin jäi hyvin samanlaiset tuntemukset kesäkuun Ljubljana-vierailun jäljiltä, kaupunki on todellinen helmi! Itse en ainakaan osannut odottaa siltä mitään, mutta ihastuin siihen kuitenkin täysin parin päivän vierailun jälkeen. Täytyy sanoa että myös tuo lohikäärme-silta aiheutti aivan tismalleen samanlaiset fiilikset, miten noin mahtavassa kaupungissa suurin nähtävyys voikaan olla noin vaatimaton?

  • Reply Mika / Lähtöportti 30.11.2015 at 10:04

   Hauska kuulla, että tuntemukset oli noin samanlaiset. Odotin tuosta sillasta varmaan jotain Prahan Kaarlensiltaa vastaavaa nähtävyyttä, mutta se oli paremminkin vain vilkas autoliikenteen läpikulkuväylä. Voitte siellä Tampereella olla ylpeitä Hämeensillastanne, se on ainakin melkein yhtä hieno 🙂

 • Reply satuvw 29.11.2015 at 22:37

  Täällä ilmoittautuu kanssa yksi Ljubljana fani! Ja jos tuonne vielä joskus lähdet, suosittelen myös ainakin päiväretkikohteeksi Soca-joen laaksoa. Siellä on paljon tekemistä sekä aikuisille että lapsille! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 30.11.2015 at 10:10

   Kyllä ehdottomasti haluaan uudelleen Sloveniaan! Kiitos vinkistä, olenkin joskus nähnyt houkuttelevia kuvia Socan laaksosta. Tuolle suunnalle olisi kiva mennä ja varata reilusti aikaa upeassa luonnossa liikkumiseen 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 30.11.2015 at 04:50

  Ihanaa kerrontaa, pääsi tunnelmaan kivasti mukaan! Ljubljana ei ole koskaan ollut haavelistalla, mutta vaikuttaa sympaattiselta paikalta 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 30.11.2015 at 10:17

   Kiitos 🙂 Ljubljana ja koko Slovenia on sympaattinen, nautin itse nimenomaan noista tunnelmista.

 • Reply Jenna / With huge passion for life 30.11.2015 at 10:39

  Siis Ljubljana <3 Voi jestas, mä rakastan tätä kaupunkia. Ljubljanan tunnelma on vertaansa vailla. Voisin lähteä sinne heti 🙂 Olen ollut pari kertaa ja molemmilla kerroilla olen vain huokaillut.

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.12.2015 at 20:18

   Mukava kuulla, että Ljubljana on hurmannut muitakin 🙂 Muistan miettineeni, että tämähän voisi olla harvinaisen sopiva paikka jopa asumiseen, mutta realistisesti ajatellen olisin iloinen ihan vaan uudesta viikonlopusta Ljubljanassa.

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 30.11.2015 at 17:26

  Jopas Ljubljana on ollu blogeissa nyt paljon esillä, vaikken vielä pari vuotta sitten ollu kuullukaan koko kaupungista. Selkeästi ihana kaupunki, sillä niin paljon sitä on hehkutettu ja kauniita kuvia sieltä julkaistu (kuten nämä sun kuvat!). Mä kyllä uskon rakkauteen ensisilmäyksellä ainakin, kun on kaupungeista puhe. 🙂 Rakastuin aikoinaan Tampereeseen ensisilmäyksellä ja nyt, siellä asuessa se tuntuu vieläkin ihanalta paikalta.

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.12.2015 at 20:31

   Ljubljana taitaa tosiaan olla nousussa ja melkein kaikki siellä käyneet tuntuu tykänneen. Tampere on kiva kaupunki, kävin viimeksi keväällä. Kuten tekstissä luki, kaupungit on samaa kokoluokkaa. Mutta Tampereen kattojen yli ei näe Alppeja, eikä puolessatoissa tunnissa ehdi Välimeren rannalle 🙂

 • Reply Titta & Thomas / IKILOMALLA 1.12.2015 at 15:46

  Kuvailit niin eläväisesti syksyisen aamun, että aivan kuin olisin itse kävellyt siellä ? Kaunis kaupunki! Alkoipa mieleni tehdä kunnon kala-ateriaa!
  T. Titta / IKILOMALLA

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.12.2015 at 20:39

   Kiitos, kiva kuulla että tunnelma välittyi 🙂 Tajusin vasta jälkeenpäin, etten ottanut tuona aamuna valokuvia, mutta kirjoitin onneksi yksityiskohtia muistiin. En tiedä millaisia kaloja Kiinassa on tarjolla, mutta muuten Aasia tuo mieleen herkulliset tuoreet red snapperit.

 • Reply salaine 1.12.2015 at 16:15

  Koko Slovenia on selkeästi nousussa. Juuri luin ja laitoin korvan taakse itselleni linkin missä kerrottiin Slovenian top 10 paikoista.
  Kiinnostava maa. Tunnelmallisesti kirjoitettu juttu ja uusi näkökulma; lapsiperhe matkalla.

  • Reply Mika / Lähtöportti 1.12.2015 at 20:49

   Slovenia on syystäkin nousussa. Harvassa paikassa on yhtä pienellä alueella kaikkea mahdollista vuoriston ja Välimeren väliltä. Kaunis, siisti, turvallinen ja vieraanvarainen maa. Sekoitus Etelä- ja Keski-Euroopan parhaita puolia slaavilaisilla vivahteilla. Paikalliset kertoikin, että maan matkailuvaltteja on tarkoitus markkinoida entistä paremmin ulkomaille.

 • Reply Jenni / Globe Called Home 1.12.2015 at 19:04

  No niinpä tietenkin! En tuota suomennosta kaupungin nimestä ollut aiemmin tajunnut, mutta venäjän perusteellahan tuo olisi pitänyt päätellä.

  Olen halunnut käymään Ljubljanaan siitä asti, kun näin erään slovenialaisen leffan (Tango Abrazos), jossa tanssittiin tangoa kaupungissa. Leffakin oli hyvä, mutta kuvaus vasta olikin sykädyttävän kaunista.

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.12.2015 at 16:43

   En osaa itäeurooppalaisia kieliä, mutta ex-Jugoslavian kielillä taitaa olla paljonkin samantyyppisiä sanoja venäjän kanssa. Kiitos leffavinkistä, tykkään katsoa eurooppalaisissa kaupungeissa kuvattuja elokuvia juonesta riippumatta! 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 1.12.2015 at 19:51

  Ljubljana vaikuttaa oikein monipuoliselta kaupunkilomakohteelta. En kaupungista oikein ennakolta tiennyt mitään, mutta tämä antoi oikein hyvän kuvan. Hieno kontrasti noiden rauhallisen näköisten joenvarsikatujen ja vauhdikkaan rock-konsertin välillä. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.12.2015 at 16:50

   Kiitos! Tuossa kaupungissa tuntui tapahtuvan koko ajan jotain. Esimerkiksi tuo rock-konsertti ja parin korttelin päässä (tekstistä pois jäänyt) opiskelijoiden tapahtuma, jossa pidettiin esitelmää jostain kemian kaavoista. Valtava kontrasti eri tapahtumien välillä, mutta kaikkialla hyvä fiilis, emmekä sattuneet näkemään yhtään örveltäjää tai muita häiriöitä.

 • Reply Annika | Travelloverblogi 2.12.2015 at 12:20

  Kyllä minä ymmärrän, että voi rakastua kaupunkiin. Ihan helposti! Ljubljana ei minussa ihan niin voimakkaita tunteita herättänyt, mutta pidin siitä kyllä. Pari päivää olin joitain vuosia sitten. Kaupunki ja etenkin sen kohtalokkaat alennusmyynnit muistuvat aina mieleen, kun laitan lempikenkäni jalkaan. Ne ovat Galeria Emporiumista, ihan kaupungin keskustasta. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.12.2015 at 17:01

   Kaupunkiin rakastuminen on varmasti monesta pienestä asiasta kiinni, varsinkin jos aikaa on vähän. Hyvä ja vastaanottavainen mieli, kaunis sää, kiireettömyys, onnistunut ravintolavalinta ja sopivat vastaan tulleet ihmiset vaikuttavat paljon arvioon koko kaupungista, vaikka ovatkin pitkälti omasta itsestä tai sattumasta kiinni. Toki itse kaupungiltakin vaaditaan muutenkin sitä jotain. Muistan Galeria Emporiumin, komea vanha rakennus Kolmoissillan kupeessa. 🙂

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.12.2015 at 15:23

  Mulla on muutama sellainen kaupunki mitä rakastan, eikä se mun mielestä kuulostaa säälittävältä -ainakaan paljoa 😛 Ljubljana on sellainen paikka missä haluaisin päästä käymään, ja tämän postauksen perusteella kaupunki vaikuttaa hyvin monipuoliselta kohteelta.

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.12.2015 at 17:05

   Voisin kuvitella, että pitäisit Ljubljanasta sen perusteella, mitä olen juttujasi lukenut. Kaupungin monipuolisuuteen liittyvät loistavat retkimahdollisuudet, sillä Slovenian välimatkat ovat lyhyitä ja erilaisia vaihtoehtoja on paljon.

 • Reply Meidän matkassa / Monna 3.12.2015 at 21:48

  Eipä ole jäänyt epäselväksi että Ljubljana on yllättänyt monet vierailijansa positiivisesti. Myös Anne kirjoitti meidän blogissa pienet terveiset Ljubljanasta kesän interraililta jos haluat käydä lukemassa: https://www.rantapallo.fi/meidanmatkassa/2015/08/23/ita-eurooppa-ljubljana/. Ehdottomasti kaupunki joka on korkealla omalla must to visit -listallani. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.12.2015 at 17:11

   Kiitos linkistä, luin mielelläni! Kujabongari… sellainen taidan olla itsekin 🙂 Ljubljanan saamiin positiivisiin arvioihin ovat saattaneet vaikuttaa myös melko vähäiset odotukset. Eli toivon, ettei kaiken tämän hehkutuksen jälkeen tule pettymyksiä 🙂

 • Reply Teea | Curious Feet 4.12.2015 at 00:41

  Ljubljana kiinnostaa kovasti, ehdottomasti siellä on käytävä jossain vaiheessa! Kivaa siis lukea näin positiivinen kokemus kaupungista :). Muutenkin Slovenia kiinnostaa hyvin paljon, mutta valitettavasti viime keväänä se jäi välistä kun oli niin paljon muita matkoja.

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.12.2015 at 17:18

   Suosittelen koko Sloveniaa sen perusteella, mitä ehdin näkemään. Haluaisin palata paremmalla ajalla ja keskittyä maan perusteelliseen tutkimiseen. Nyt oli vain yksi yö Postojnassa, kaksi Ljubljanassa ja päiväretkiä Slovenian rannikolle Kroatian puolelta. Ensi kerralla ainakin Bohinj-järvelle, Soca-joen laaksoon, Vintgarin rotkoon… pienellä maalla on paljon tarjottavaa.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 4.12.2015 at 18:43

  Onpas ihan supermukavanoloinen kaupunki! Lähes harmittaa että se jäi sairastumisen takia kokematta joitain vuosia takaperin, mutta ehtiihän sitä, tässä valmiissa elämässä.

  Tuossa on itseasiassa jotenkin vähän samaa henkeä kuin Ukrainan Kiovassa. Oletko sattunut käymään näissä molemmissa, ja jos niin miten vertailisit?

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.12.2015 at 20:08

   En osaa valitettavasti verrata, kun en ole Ukrainassa käynyt. Kiova on noin kymmenen kertaa suurempi kuin Ljubljana, eli voisikohan Ljubljana olla Kiova minikoossa? Yksi kaveri kävi Kiovassa pari vuotta sitten juuri ennen levottomuuksien alkamista ja ainakin hän piti kaupungista paljonkin. Itselläni olisi Itä-Euroopassa paljon tuntemattomia kaupunkeja, joita olisi kiva päästä joskus tutkimaan.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 5.12.2015 at 00:25

  Kaupunkiin rakastuminen ei kuulosta yhtään säälittävältä! Minä olen rakastunut useinkin. Ja tänään Pohjois-Espanjaa kierrellessäni olen rakastunut näihin maisemiin ja huokaillut pitkin päivää. Kauniisti kuvasit Ljublanan tunnelmia. Minä en ole siellä vielä ehtinyt käymään, mutta tämä oli kyllä niin kiva tunnelmakuvaus, että sai minut vakavasti harkitsemaan, olisiko tästä ensi kevään kaupunkikohteeksi :).

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.12.2015 at 12:08

   Odotan mielenkiinnolla juttuja ja kuvia Pohjois-Espanjasta! Näyttää muuten siltä, että pääsen kuin pääsenkin Baskimaahan keväällä. Jätän kuitenkin San Sebastianin simpukat väliin, syön niitä muutenkin kovin harvoin. 🙂 Ljubljana sopii, jos tykkää kivoista pienistä kaupungeista. Suosittelen lisäksi päiväretkiä esimerkiksi Bled-järvelle tai Postojnaan.

 • Reply Kohteena maailma 5.12.2015 at 10:47

  Ljulbjanasta on pelkästään hyviä muistoja! Muutama vuosi takaperin oltiin siellä viisi päivää pelireissulla ja kaupunki oli juuri niin upea kuin kerroit. Meillä kävi vielä erittäin hyvä tuuri, että paikallinen tyttöporukka toimi oppaanamme koko reissun ajan 😉 Kaupunki on upea ja lähietäisyydellä on tosiaan erinomaisia päiväretkikohteita. Esimerkiksi Postonja Caves ja Predjaman linnan on yhdistettynä mukava päiväretki Ljubljanasta. Tavoitteena on mennä joko ensi vuonna tai seuraavana vuonna uudestaan pelireissulle Ljubljanaan. Eli yhdet vielä ja sitten Lasko! (paikallinen olutmerkki).

  P.S. Mika: kun sinulla on reissuja vuosien varrelta takana useita, niin haastan sinut kertomaan niistä kuvatarinahaasteen muodossa: https://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/12/05/10-kuvaa-vol-2-kohteena-maailma/

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.12.2015 at 12:17

   Hauska kuulla, että on ollut noin onnistunut reissu! 🙂 Koriskisoissako olitte Laskoa maistelemassa? Ja kiitos ensimmäisestä blogiini tulleesta haasteesta!

   • Reply Kohteena maailma 5.12.2015 at 21:59

    Ollos hyvä 🙂 Salibandya pelaamassa Slovenian Avoimissa. Käyty kesäisin pelaileen vastaavia turnauksia Keski-Euroopassa. Mukavan lepposia, mutta saa loppupeleissä vääntää tosissaan, että pärjää 🙂

    • Reply Mika / Lähtöportti 5.12.2015 at 22:55

     Jaa… onhan tuotakin lajia tullut pelailtua pitkä ura. Alhaisella tasolla tosin, ilman suuria mainetekoja 🙂

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla 5.12.2015 at 13:51

  Hienosti olet vanginnut Ljubljanan tunnelman näihin kuviin ja teksteihin! Itse melkeinpä rakastuin kaupunkiin siellä viime syksynä käydessäni, mutta ehkä se oli lopulta omaan makuuni hieman liian siisti, joten jäi ihastumisen tasolle 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.12.2015 at 15:13

   Kiitos! Muistankin joskus lukeneeni teidän käynnistä tuolla suunnalla, ainakin Ljubljanasta ja Skopjesta. Se on kyllä totta, että Ljubljana ja Slovenia muutenkin on harvinaisen siisti maa.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 5.12.2015 at 15:55

  Olen kuullut paljon positiivista Ljubljanasta ja tämä kirjoitus vahvistaa tätä käsitystä ja sitä ajatusta että sinnehän on joskus myös itse päästävä! Mukavasti kerrottu ja kirjoitettu postaus, jota hienot kuvat täydentävät.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.12.2015 at 21:54

   Kiitos! Suosittelen kyllä Sloveniaa, se on toimiva sekoitus Etelä-, Itä- ja Keski-Eurooppaa.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 5.12.2015 at 17:00

  Ihan mukava pieni kaupunkihan tuo oli. Lassellekin mieleen, kun olimme siellä vappuna, ja osuimme kaupunkiin siten, että kaupat olivat auki vain pari tuntia saapumispäivänä, sen jälkeen kiinni ensin 1.5. vapun takia ja sitten vielä 2.5. jonkun kansallisen juhlapäivän takia. Mutta riittihän kaupungissa, joen rannalla ja puistoissa paljon muuta mukavaa.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.12.2015 at 21:58

   Yllättävän pieni kaupunki se tosiaan on. Teidän reissulla säästyi sitten shoppailurahat seuraavaan kohteeseen 🙂

 • Reply Karoliina / From Karoliina 5.12.2015 at 21:20

  Ljubljana ei itsellä koskaan ole matkakohdelistalla ollut, mutta nyt kyllä kerroit ja kuvasit niin kivasti, että ei vaikuttaisi ollenkaan hassummalta paikalta lähteä pistäytymään 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.12.2015 at 22:01

   Pistäytyminen on ihan sopiva sana, koska kaupunki on aika pieni. Mutta suosittelen koko Sloveniaa ja matka on lyhyiden välimatkojen ansioista helppo yhdistää myös naapurimaihin.

 • Reply Maarit Johanna 5.12.2015 at 22:23

  Oi miten kaunista! Mulla on ollut ihan erilainen käsitys koko kaupungista. Kävin siellä kerran 17-vuotiaana ja siitä jäi vähän hassu kuva. Ei ollut mitään ennakko-oletuksia tai tietoa mitä koko paikassa edes on. Linnaan toki kiipesimme ja katselimme maisemia niinkuin tekin. Tajusimme onneksi mennä köysiradalla mennen tullen 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.12.2015 at 22:12

   Joo, köysirata olisi kannattanut varsinkin ylöspäin 🙂 Tuntemattomaan kaupunkiin tutustuessa voi kaikki olla monen sattuman summa. Oma mieliala, sää, kohtaamiset paikallisten kanssa, oikeiden paikkojen löytäminen jne. Eikä Ljubljanakaan varmasti kaikille kolahda 🙂

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 6.12.2015 at 18:58

  Olen todella eri mieltä kaupunkiin rakastumisen suhteen. Olen rakastunut kaupunkeihin ja maihin, monta kertaa. Se on sellainen tunne, että on tullut kotiin. Se tunne, että palaset vain loksahtavat paikoilleen. Mä en ole vielä(kään) käynyt Ljubljanassa, mutta olen kuullut siitä vain ja ainoastaan hyvää. Ystävä oli siellä joskus vaihdossa ja jo silloin vaikutti, että tulisin kans rakastumaan tuohon kaupunkiin. Noh, ehkei sen aika ole vielä. Just nyt olen rakastunut Berliiniin, Istanbuliin ja Barcelonaan, miten olisi tilaa enää neljännelle? 😉

  • Reply Mika / Lähtöportti 8.12.2015 at 00:25

   Ystäväsi varmaan tietää, ehkä neljännellekin olisi tilaa 🙂 Barcelona kuuluu omiin suosikkeihini, Istanbulissa en ole käynyt vaikka haluaisin ja Berliinissä käyntiäkään ei ehkä lasketa, kun kävin kauan sitten muurin ollessa vielä pystyssä. Kaikki nuo kolme on suuria, rosoisia ja ehkä paikoitellen hieman jännittäviäkin kaupunkeja. Ljubljana on pieni, silmiinpistävän siisti ja turvallinen. Ehkä Metelkova olisi sun paikka Ljubljanassa?

 • Reply Sanna I Siveltimellä 8.12.2015 at 12:13

  Tulipa hyvä fiilis itsellenikin tästä kaupungista! Lisätään ehdottomasti listalle. Fantastisen värinen kaupunki!

  • Reply Mika / Lähtöportti 8.12.2015 at 14:28

   Mukava kuulla! Vaikuttaa siltä, että melkein kaikki Ljubljanassa käyneet on pitäneet kaupunkia vähintään mukavana.

  Leave a Reply