Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tervetuloa Lähtöportille!

Lähtöportti pyrkii jakamaan matkainspiraatiota, ohjaamaan näkemisen arvoisiin kohteisiin sekä tarjoamaan mukavia lukuelämyksiä. Jos löydät blogistani hyödyllistä tietoa tai peräti mieluisan lomakohteen, koen onnistuneeni tavoitteessani.

Matkakokemusten tallentaminen sanoin ja kuvin on kuulunut aina elämääni. Olen vuosien varrella kirjoittanut omaksi ilokseni satoja sivuja erilaisia muistiinpanoja ja matkakertomuksia, sillä jokainen ulkomailla vietetty päivä on tuntunut muistamisen arvoiselta. Laajasta arkistosta riittää varmasti jaettavaa muillekin. Painotan luonnollisesti tuoreita kokemuksia, mutta uskon myös menneiltä vuosilta löytyvän mielenkiintoisia tunnelmia.

ganmangafuchi

Matkailuhistoriani jakautuu neljään vaiheeseen, joista ensimmäisessä kiersin Eurooppaa vanhempieni kanssa. Opastetut bussimatkat tarjosivat monipuolisen pohjan tulevia seikkailuja ajatellen. Tulipa käytyä muun muassa Lofooteilla, Tšekkoslovakiassa sekä Berliinin muurilla. Merkittävin kokemus lienee tutustuminen Italiaan, sillä elinikäinen ihastukseni saapasmaahan syttyi heti ensi silmäyksellä.

Toisessa vaiheessa reissasin kavereideni kanssa. Tämä huoleton aikakausi alkoi heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen, jolloin päädyin miettimään tulevaisuuttani Cabo da Rocan rantakallioille Portugaliin. Internet oli vielä lapsenkengissä ja yösijaa kyseltiin joko hostellien ovilta tai kaupunkien turisti-infoista. Noiden vuosien seikkailuista suurin oli interrail, täysi kuukausi kahdeksan eurooppalaisen maan rautateillä.

Matkustaminen muutti jälleen muotoaan, kun löysin rinnalleni tyttöystävän. Reissasimme kaikki töistä saamamme lomat kahdestaan. Menimme kihloihin ensimmäisellä kaukomatkallamme Dominikaanisessa tasavallassa. Ihastuimme molemmat Japaniin, jossa olemme käyneet kahdesti. Unelmien paratiisin löysimme häämatkalla La Diguen saarelta Seychelleiltä.

Nyt neljännessä vaiheessa tutkimme maailmaa kahden tyttären vauhdikkaassa seurassa. Mukana on usein myös lähisukua isovanhemmista lähtien. Tässä tilanteessa koemme talon tai kaupunkiasunnon vuokraamisen sopivan meille täydellisesti. Talonvuokraus tutustuttaa tehokkaasti paikalliseen arkeen ja tarjoaa hauskoja mielikuvia asumisesta ulkomailla.

Olen käynyt noin neljässäkymmenessä valtiossa, mutten koe olevani minkäänlainen maabongari. Palaan mielelläni suosikkikohteisiini, sillä haluan tutustua niihin pintaa syvemmältä. Upea luonto kutsuu muun muassa Irlantiin, Islantiin, Sloveniaan ja Madeiralle. Suurkaupunkien sykkeestä nautin vaikkapa New Yorkissa tai Barcelonassa.

Aloin tutustua matkablogien maailmaan noin puolitoista vuotta sitten. Löysin monta hyvää kirjoittajaa, joita olen seurannut suurella mielenkiinnolla. Ryhdyin samoihin aikoihin jakamaan omia reissukuviani Instagramissa ja ajattelin sen riittävän. Muiden kirjoituksia lukiessa tuli kuitenkin mieleen valtava määrä tarinoita, joita voisin itsekin kertoa. Syksyn mittaan ajatus omasta blogista ja sen sisällöstä alkoi kirkastua. Vähitellen tuntui jo siltä, että Lähtöportin perustaminen on väistämätöntä. Vaikka olenkin saanut arvokasta inspiraatiota muilta, aion kulkea omaa polkuani omalla tyylilläni. Tervetuloa mukaan!


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Next Post

12 Comments

 • Reply Maarit Johanna 1.11.2015 at 10:32

  Wow! Kuulostaa mielenkiintoiselta jo valamiiksi 🙂 Tervetuloa bloggailemaan, ja uusia juttuja odotellessa!

  • Reply Lähtöportti 1.11.2015 at 11:59

   Kiitos! Olen lukenut blogistasi varsinkin Islanti-juttuja erityisellä mielenkiinnolla.

 • Reply Annika | Travelloverblogi 1.11.2015 at 10:41

  olenkin kuviasi seurannut Instagramissa. Kiva kuulla myös tarinoita kuvien takaa. Varo, jos sinulla on tähän asti ollut luppoaikaa, enää sitä ei ole… Matkabloggaaminen on aika kokonaisvaltaista. 🙂

  • Reply Lähtöportti 1.11.2015 at 12:10

   Kiitos varoituksesta! Pelko ajanpuutteesta siirsi aloituspäätöstä monta kertaa. Blogia tuli kuitenkin mietittyä niin paljon, etten voinut olla enää aloittamatta. Olen löytänyt monipuolisesta blogistasi paljon mielenkiintoista luettavaa.

 • Reply Tuula 1.11.2015 at 15:34

  Onnea Mika uuteen blogiisi ? Sinulla on kirjoittamisen ja kerronnan taito hallussa (tämä on tiedetty jo pitkään). Innolla odotan tulevia julkaisujasi…

 • Reply Katja 2.11.2015 at 07:28

  Jee, tervetuloa! Jään innolla seuraamaan sun matkoja ja laitampas samalla seurantaan sun instan ja fb sivunkin : )

 • Reply Kohteena maailma / Rami 5.11.2015 at 10:47

  Isoin päätös on jo tehty, kun blogi on saatu pystyyn! Ei muuta kuin intoa touhuun ja yritä löytää itsellesi sopiva päivitystahti. Itse aion seurata blogiasi, meillä kun näyttää olevan aika samantyyppistä matkailuhistoriaa ja elämäntilannetta ikää myöten taustalla.

  • Reply Mika / Lähtöportti 5.11.2015 at 12:15

   Kiitos viestistä Rami! Intoa kyllä riittää ja päivitystahdistakin on olemassa suunnitelma, johon uskon voivani sitoutua pidemmäksi aikaa. Yhteistä näyttää olevan aika paljon penkkiurheilusta lähtien. Luin juuri futistarinasi Sowetosta, onpa ollut mahtava kokemus!

 • Reply Panu / Panun matkat 10.11.2015 at 21:41

  Hei, hienoa että olet perustanut blogin! Joskus keskustelimmekin aiheesta Instassa…

  Ensimmäiset postauksesi vaikuttavat oikein hyviltä, eli jatka samaan malliin. Seurailen.

  • Reply Mika / Lähtöportti 11.11.2015 at 15:01

   Kiitos Panu! Olen saanut blogistasi paljon inspiraatiota. Juttuihisi on ollut helppo samaistua, vaikka olemmekin matkustelleet aika lailla eri kohteissa.

  Leave a Reply