hero taustakuva

Yksi asia jää monelta huomaamatta Barcelonassa – kaupungin ykkösnähtävyyteen on piilotettu upea näköalapaikka

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Barcelonan kuuluisin maamerkki on myös näköalapaikka.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.09.2019
facebook   whatsapp

Sagrada Famílian torneihin voi nousta lisämaksusta

Monet matkailijat tyytyvät ihailemaan Barcelonan kuuluisinta rakennusta Sagrada Famíliaa ulkoapäin. Persoonallinen kirkko tunnetaan parhaiten nimenomaan julkisivustaan, eikä ajatus lippuluukulle kiemurtelevasta jonosta ja toisiin kävijöihin törmäilemisestä välttämättä houkuttele.

Kirkkoa etäisyyden päästä kuvanneilta kokeneiltakin Barcelonan-kävijöiltä on siis voinut jäädä huomaamatta, että Sagrada Família on myös näköalapaikka. Matkailijat voivat nousta lisämaksusta rakennuksen torneihin – niihin, jotka ovat jo valmistuneet.

Viimeistään Barcelonaan saapuessasi muistat, että Sagrada Família ei vielä ole valmis. Se on paitsi kaupungin näyttävin maamerkki, myös aktiivinen rakennustyömaa. Antoni Gaudín suunnitteleman kirkon peruskivi muurattiin vuonna 1882, ja sen odotetaan valmistuvan vuonna 2026. Aikataulua on tosin jouduttu siirtämään eteenpäin aiemminkin.

Sagrada Famíliassa tulee valmistuessaan olemaan yhteensä 18 tornia, joista vasta kahdeksan on tällä hetkellä täysin valmiita. Kaksi on avoinna vieraille maisemien ihailua varten. Näköalaakin hienompana kävijät pitävät kuitenkin usein rakennuksen yksityiskohtia, jotka on mahdollista nähdä lähietäisyydeltä.

Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon kuuluvasta Sagrada Famíliasta on tullut niin kuuluisa monumentti, että sen voi helposti unohtaa olevan kirkko. Kävijöiltä vaaditaan olkapäät ja vähintään puolet reidestä peittävä asu. Lisäksi jokaisella tornilla on tai tulee olemaan jokin uskonnollinen merkitys. Osa niistä on esimerkiksi omistettu 12 opetuslapselle.

Tornivierailua suunnitellessa tulee huomioida, että se ei kuulu tavalliseen peruslippuun. Jos haluat nousta torniin, joudut ostamaan kalleimman lipputyypin, joka maksaa vuonna 2019 reilut 30 euroa. Tornivierailuun kuuluu hissinousu, mutta kävijöiden on pystyttävä kapuamaan myös portaita.

Koska tornilippuja on myynnissä rajoitettu määrä, kannattaa liput varata ajoissa. Tietylle kellonajalle varatut nousut voi ostaa kätevästi nähtävyyden omilta verkkosivuilta.

Jo lippua ostaessasi joudut päättämään, kumpaan kahdesta tarjolla olevasta tornista haluat nousta. Tornit eivät ole yhteydessä toisiinsa, joten kävijät valitsevat vain yhden. Kävijöille avoimet tornit ovat nimeltään Torre de la Pasión sekä Torre del Nacimiento.

Katso alta kuvia näköalapaikasta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Barcelonan parhaat nähtävyydet – koe ainakin nämä kuusi kohdetta

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.