hero taustakuva

Uskomaton selviytymistarina – katso video Hiroshiman rauhanmuistomerkistä!

Flickr/Tom artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Atomipommin tuhoamaan kaupunkiin jätettiin pala menneisyyttä muistuttamaan rauhan tärkeydestä.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 08.01.2016
facebook   whatsapp

Toivon symboli

Elokuussa vuonna 1945 atomipommi iski Hiroshiman kaupunkiin Japanissa ja tuhosi lähes koko kaupungin. Tuhoutuneelle alueelle jäi pystyyn yksi rakennelma, joka on nykyään Hiroshiman rauhanmuistomerkki. Rakennus, joka kuin ihmeen kaupalla osa selviytyi pommista, toimi ennen sotaa näyttelyhallina. Syy, miksi osa näyttelyhallista säilyi pystyssä, on se että pommi räjähti aivan hallin yläpuolella, joten tuhoavat paineaallot osuivat rakennukseen kohtisuorassa kulmassa.

Hiroshiman rauhanmuistomerkki otettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1996. Rakennelma itsessään ei ole niinkään arkkitehtonisesti merkittävä tai arvokas, vaan tärkeämpää on mitä se symboloi. Rauhanmuistomerkki kuvastaa toivoa maailmasta, jossa vallitsee rauha, ja se on myös muistutus ihmisen luomasta tuhovoimasta.

Hiroshiman keskustassa sijaitsevaa muistomerkkiä ympäröi vehreä puistoalue, jonne ihmiset voivat tulla rukoilemaan rauhan puolesta ja ydinaseita vastaan. Puistossa sijaitsee myös museo, jossa kerrotaan atomipommin aiheuttamista kauheuksista. Museossa on esillä valokuvia, tuhoutuneita esineitä sekä selviytyneiden tarinoita.

Katso Unescon videolta, miltä pommista selvinnyt Hiroshiman rauhanmuistomerkki näyttää!

Lähde: Unesco
Kuva: Flickr/Tom

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.