hero taustakuva

Thaimaan lomakohteeseen rakennettiin omat versiot Santorinista ja Venetsiasta – tunnistatko kuvista kopiot?

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Thaimaan Santorini ja Venetsia sijaitsevat vain lyhyen välimatkan päässä toisistaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 12.11.2019
facebook   whatsapp

Santorini Park – Thaimaan versio suosikkisaaresta

Usein Kreikan kauneimmaksi saareksi kehuttu Santorini on niin kuuluisa, että se riittää aiheeksi teemapuistolle. Mutta olisitko odottanut löytäväsi Santorinin kopion Thaimaasta?

Santorini Park sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Cha-amin rantakohteesta, jonne tehdään pakettimatkoja myös Suomesta. Kyseessä on teemapuisto huvilaitteineen ja Santorinia jäljittelevine katuineen.

Puistossa on muun muassa karuselli, maailmanpyörä, hotelli, ravintoloita ja myymälöitä. Kovin hurjia laitteita tai isoa valikoimaa täältä ei kuitenkaan kannata etsiä. Vieressä toimii vesipuisto Waterventures, joka on syksyllä 2019 suljettu huoltotöiden takia.

Teemapuistosta löytyvät kaikki Santorinin tunnistettavimmat piirteet: valkoiset rakennukset, siniset ikkunaluukut, pinkkinä kukkivat bougainvilleat ja harmaat kivitiet. Onpa puistoon rakennettu myös tuulimylly. Ainoastaan kalderamaisema on mahdotonta kopioida Thaimaahan.

Thaimaan kuvitteellisesta Santorinista on tullut suosittu kuvauspaikka turistien keskuudessa, kun taas huvipuisto palvelee alueella lomailevia lapsiperheitä. Sisäänpääsymaksu on ulkomaalaisilta 150 bahtia eli alle viisi euroa.

Jokainen voi itse päättää, kuinka hyvin thaimaalainen Santorini pärjää alkuperäiselle, ja onko se enemmän kitsch kuin kiinnostava.

Venezia Hua Hin – pala Venetsiaa Thaimaassa

Vain noin 25 kilometrin päässä Santorini Parkista löytyy toinen lavastettu suosikkikohde. Venezia Hua Hin on ulkoilmaostoskeskus, joka on rakennettu Venetsian tyyliä mukaillen. Lähin lomakohde on Hua Hin, jonne useat suomalaiset matkanjärjestäjät tekevät matkoja.

Shoppailun lisäksi alueella voi kokeilla gondoliajelua tai poseerata venetsialaisten nähtävyyksien edessä. Ostoskeskukseen on rakennettu esimerkiksi oma versio Pyhän Markuksen aukion kellotornista. Tunnelmaa on luotu suihkulähteillä, silloilla ja värikkäillä rakennuksilla.

Ostoskeskuksen suunnittelijat eivät ole malttaneet olla rakentamatta alueelle myös kopiota Fontana di Trevin suihkulähteestä, vaikka se sijaitseekin Venetsian sijaan Roomassa.

Veneziasta on pyritty tekemään niin houkutteleva, että siellä halutaan vierailla nappaamassa lomakuvia ja kokemassa keinotekoinen Venetsia. Samalla kävijöiden toivotaan tietysti päätyvän alueen lukuisiin myymälöihin.

Kannattaa huomioida, että alueelle on maksettava pieni pääsymaksu. Lisäksi kaikista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä on maksettava erikseen. Hua Hiniin on matkaa noin kymmenen kilometriä.

Hua Hinin Venezia ei ole ainoa paikka, jossa Venetsian taika on yritetty luoda uudelleen. Kopioita löytyy muun muassa Las Vegasista, Macaosta sekä Kiinan Hangzhousta.

Lue myös: Thaimaan erikoisimmat nähtävyydet – kuinka monta olet nähnyt?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.