Kuva: Ruptly
Hylätty kaupunki Kiinassa

Tätä hylättyä kaupunkia ei löydy kartoista – toimi salaisen tehtävän tukikohtana

Kiinassa on salaperäinen autioitunut kaupunki, jonne ei löydä perille kartan kanssa.

Tarkkaan varjeltu salaisuus

Kiinassa lähellä Gobin autiomaata on hylätty kaupunki, jota ei löydy mistään kartoista. Tässä Gansun provinssissa sijaitsevassa salaperäisessä kaupungissa kehiteltiin ennen ydinaseita ja juuri siitä syystä kaupungin olemassaolo haluttiin pitää mahdollisimman salaisena. Aiemmin myös ulkopuolisten pääsy alueelle oli kielletty.

Salaperäisellä kaupungilla ei ole virallista nimeä, vaan siitä käytetään nimitystä 404, jonka se on saanut ydinaseita valmistavalta yritykseltä. Kaupungissa asui parhaimmillaan jopa miljoona asukasta, joista tuhannet olivat ydinaseiden parissa työskenteleviä asiantuntijoita.

Kaupunki syntyi vuonna 1958 aloitetun ydinaseprojektin ympärille. Kun Kiina päätti 1990-luvun puolessa välissä lopettaa kokeet ydinaseilla, alkoi kaupunki tyhjentyä sen asukkaiden siirtyessä mystisestä asuinpaikastaan lähialueiden kasvaviin kaupunkeihin.

Lähes aution kaupungin keskustassa on suuri Mao Zedongin patsas, jonka ympärille levittäytyvät ränsistyneet rakennukset. Aiemmin kaupungissa oli esimerkiksi eläintarha, hotelleja, kauppoja ja sairaaloita, mutta nykyään kaupungin rakennukset ovat rappeutuneita ja kasvillisuuden valtaamia.

Hylätty kaupunki ja sen salaperäinen historia houkuttelevat paikalle ajoittain uteliaita matkailijoita ja kuvaajia. Katso täältä video Kiinan mystisestä aavekaupungista!

Lähde: Daily Mirror
Kuva: Ruptly

Päivitetty: 31.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia