Kuva: Shutterstock
Cuenca, Espanja

Tänne seuraavaksi! Cuencan riippuvat talot ovat parasta, mitä et vielä ole nähnyt Espanjassa – helppo päiväretki Madridista

Cuencan riippuvat talot sijaitsevat lähellä Madridia.

Tee retki historialliseen Cuencaan

Jos et ole ikinä kuullut Cuencan riippuvista taloista, ei se ole ihme. Espanjassa on lukuisia muita kohteita, joihin matkustetaan Suomesta enemmän.

Casas colgadas eli riippuvat talot ovat kallionjyrkänteiden päälle tai niiden kylkeen rakennettuja taloja. Rakennukset ovat osa Cuencan vanhaakaupunkia, joka on yksi Espanjan Unescon maailmanperintökohteistä. Cuencaa pidetään poikkeuksellisen hyvin säilyneenä esimerkkinä keskiaikaisesta muurikaupungista.

Ja missä sitten on Cuenca? Reilun 55 000 asukkaan kaupunki sijaitsee noin 170 kilometriä Madridista itään. Riippuvien talojen lisäksi Cuencan vanhassakaupungissa on kuuluisa katedraali ja linnoitus.

Riippuvien talojen riskialttiilta näyttävä sijainti selittyy tilanpuutteella. Kun rotkojen ja jokien kaupunki ei enää voinut levitä, päätettiin sitä rakentaa ylöspäin kallionjyrkänteille. Cuencan erikoisia rakennuksia kutsutaan myös lempinimellä rascacielos eli pilvenpiirtäjät.

Kaikkia alkuperäisiä riippuvia taloja ei enää ole olemassa. Osa taloista on tavallisten asukkaiden koteja, kun taas osa on avoinna myös Cuencassa vieraileville turisteille.

Jos haluat todella taianomaisen loman Cuencassa, varaa majoitus paikallisesta Parador-hotellista. Paradorit ovat Espanjan valtion ylläpitämiä hotelleja, jotka on rakennettu erikoisiin paikkoihin kuten vanhoihin luostareihin tai linnoihin ympäri maata.

Parador de Cuenca on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee dramaattisella paikalla Huécarin rotkon yläpuolella. Rakennus on entinen luostari, jonka kappeli toimii nykyään kahvilana.

Cuencaan on helppo matkustaa sekä Madridista että Valenciasta. Suomeen on suoria lentoja Madridista, ja Valenciaan puolestaan matkustetaan yleensä lentämällä suorin lennoin läheiseen Alicanteen.

Cuenca on erityisen suosittu päiväretki Madridista, sillä nopea junayhteys kestää vain vajaan tunnin. Et siis välttämättä tarvitse omaa vuokra-autoa päästäksesi Cuencaan.

Katso kuvat riippuvista taloista!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Viisi päiväretkeä Madridista – näistä kohteista löydät aitoa espanjalaista tunnelmaa ja kiinnostavaa nähtävää

Lähde: BBC
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 1.10.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia