Kuva: Flickr / mariagraziamontagnari.net
Italian kauneimmat aavekylät

Tämä suomalaisten suosima matkailumaa on täynnä upeita aavekyliä – 5 kohdetta, jotka jäivät tyhjilleen

Italian aavekylissä aika on pysähtynyt. Minkä näistä komeista paikoista haluat nähdä seuraavalla lomallasi?

1. Pentedattilo, Calabria

Eteläisessä Calabrian maakunnassa sijaitseva Pentedattilo on varsinainen oppikirjaesimerkki Italian aavekylistä. Upealla paikalla nököttävä kylä perustettiin jo vuonna 640 ennen ajanlaskun alkua, mutta “taianomaiseksi” kuvailtu paikka alkoi tyhjentyä vuoden 1783 maanjäristyksen jälkeen. 1900-luvun puoliväliin mennessä kylä oli autioitunut täysin.

Elämä on hiljalleen palaamassa takaisin Pentedattiloon, jossa on jo ehditty kunnostaa muutamia rapistuneita rakennuksia. Kesäkuukausina kävijöille on tarjolla jopa hieman palveluja.

#tb 1st May ?

A post shared by Chiara Lottero (@chiaralottero) on

2. Craco, Basilicata

Yksi Italian kuuluisimmista aavekylistä on etelässä Basilicatan alueella sijaitseva Craco. Luonnon mullistusten kuten maanjäristysten ja tulvien takia autioitunut kylä on jälleen kovaa valuuttaa matkailijoiden keskuudessa. Erityisesti etäämmältä katsottuna Cracon sievä kylä on satumainen näky.

Historiallinen kylä on vilahtanut muun muassa vuonna 2004 ilmestyneessä elokuvassa Passion of the Christ. Craco sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Barista ja noin 250 kilometrin päässä Napolista.

тут невероятно #craco #basilicata #italia

A post shared by Tanka Kirillova (@tankakirillova) on

3. Poggioreale, Sisilia

Sisilia on myös suomalaismatkailijoiden suosima kesäkohde. Mutta kaikki Sisiliassa lomailleetkaan eivät välttämättä tiedä, että nykyisen Poggiorealen tilalla oli ennen toinen kylä, joka tuhoutui maanjäristyksessä vuonna 1968. Vanhan kylän rauniot ja rapistuneet rakennukset ovat edelleen paikoillaan houkuttelemassa hylätyistä paikoista kiinnostuneita seikkailijoita.

Ghost Town of Poggioreale #sicily #ghosttown #timetravel

A post shared by @hashtag_eike on

4. Civita di Bagnoregio, Lazio

Lazion alueella sijaitseva Civita di Bagnoregio on rakennettu komealle paikalle kukkulan huipulle – ja sen ovat huomanneet myös turistit. The Telegraphin mukaan kerran hylätyssä kylässä odotetaan vierailevan vuonna 2017 jopa 850 000 kävijää, jotka pääsevät tutustumaan historialliseen kohteeseen pientä pääsymaksua vastaan.

Kylään on matkaa Roomasta noin 120 kilometriä.

5. Ninfa, Lazio

Täysin erilaiset rauniot löytyvät Ninfasta, jossa hylätylle kylälle on keksitty aivan uusi tarkoitus. Aikoinaan paikan päällä oli kylä, joka autioitui jo 1600-luvulla. 1920-luvulla Ninfan raunioille keksittiin perustaa puutarha, josta tuli suosittu turistinähtävyys. Nyt raunioita koristavat niiden lomassa kasvavat ruusut, sinisateet ja laventelit.

Roomasta on helppo tehdä retki Ninfaan, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä pääkaupungista.

Lähde: The Telegraph
Kuvat: Flickr / mariagraziamontagnari.net

Päivitetty: 6.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia