Kuva: Shutterstock
Pjongjang, Pohjois-Korea

Maa, jota et ehkä koskaan tule näkemään – 20 kuvaa Pohjois-Koreasta

Suljettu valtio Pohjois-Korea kiehtoo ja kauhistuttaa länsimaalaista matkailijaa.

Pohjois-Korean rajoitettu turismi

Pohjois-Korea on monelle matkailijalle arvoitus, joka sekä kiinnostaa että kauhistuttaa. Maahan on mahdollista matkustaa vain maan hallituksen hyväksymällä järjestetyllä valmismatkalla, jossa mukana kulkee jatkuvasti paikallinen opas.

Maassa liikkuminen, maahan tuotavat esineet ja jopa valokuvaaminen ovat tiukasti rajoitettuja. Matkailija ei saa itse valita edes hotelliaan, mutta majapaikan tasoon saa kuitenkin itse vaikuttaa.

Ilman matkustuslupaa Pohjois-Koreaan ei pääse. Lupaa voi anoa järjestettyjä matkoja tarjoavista maan hallituksen pyörittämistä matkatoimistoista.

Pohjois-Koreaan voi olla hankala saada matkustuslupaa, sillä maahan hyväksytään vain muutamia tuhansia länsimaisia matkailijoita vuosittain. Kohteeseen matkustavan on hyvä tutustua maan sääntöihin ja rajoituksiin ennen matkaa, ja niihin kannattaa suhtautua vakavasti.

Tutustu suljettuun maahan kuvien kautta!

Teksti: Sara Laakkonen
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Päivitetty: 22.7.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (51 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Miksi kerrotte kovasti vanhaa ja hieman väärääkin tietoa Pohjois-Koreasta? Juoksin maratonin Pjongjangissa parisen vuotta sitten ja matkaan pääsemisessä ei ollut mitään ongelmaa, kuten ei koko reissussakaan. Koryo Tourin Pekingin toimiston kautta kaikki järjestyi loistavasti.

Kävin kerran viru hotellissa tallinnassa. Yön pikku tunteina lensin ulos kun löin telkkarista nyrkin läpi, niin silloinen muija kisko pihalle hotellihuoneesta… Oli kylmä yö pihalla. muhaha