Kuva: Flickr/globetrotter_rodrigo
Riian vanhakaupunki

Edullinen kaupunkiloma lähellä – katso Riian parhaat nähtävyydet Top 3

Latvian pääkaupunki Riika on edullinen ja kiehtova kaupunkikohde, jonne suomalaisten on helppo matkustaa lyhyen välimatkan vuoksi.

Riika on helppo kaupunkilomakohde

Pohjolan Pariisiksi kutsuttu Latvian pääkaupunki Riika ei ole saanut lempinimeään suotta, sillä kaupungin eri aikakausilta peräisin oleva arkkitehtuuri hurmaa ensikertalaisen ja jaksaa ihastuttaa myös monien vierailukertojen jälkeen.

Riian keskusta ja vanhakaupunki sijaitsevat lähellä toisiaan, joten kaupunkiin pystyy tutustumaan vaivatta jalan, ja tärkeimmät nähtävyydet ehtii kokea myös lyhyemmän loman aikana. Riika onkin erinomainen matkakohde viikonloppulomalle. Kaupunkiin voi matkustaa ympäri vuoden, mutta paras aika vierailla Riiassa on toukokuusta syyskuulle.

Halvat lennot, lyhyt lentomatka ja hyvät vaihtoyhteydet tekevät Riiasta myös mainion stopover-kohteen. Myös edullinen hintataso houkuttaa suomalaisia matkustamaan Riikaan.

Tutustu Riian parhaisiin nähtävyyksiin!

1. Tunnelmallinen vanhakaupunki

Riian keskiaikainen vanhakaupunki on suosittu vierailukohde, jossa riittää runsaasti näkemistä. Vanhakaupunki on nimensä mukaisesti koko kaupungin vanhin osa.

Vanhakaupunki lisättiin Unsecon maailmanperintöluetteloon vuonna 1997, ja sen suosio matkailijoiden vierailukohteena on kasvanut siitä lähtien. Kiehtovinta vanhassakaupungissa on tunnelman lisäksi arkkitehtuuri, ja Riian vanhassakaupungissa voikin nähdä lukuisia eri tyylisuuntauksia, esimerkiksi barokkia ja goottilaista arkkitehtuuria. Monet vanhankaupungin rakennukset remontoitiin Latvian itsenäistymisen jälkeen.

Vanhankaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Riian Raatihuoneentorilla sijaitseva Mustapäiden talo ja Pietarinkirkko, jonka 72 metrin korkeudessa sijaitsevasta tornista avautuu mieleenpainuva näkymä Riian ylle.

2. Kolmen veljeksen talot ja Art Nouveau -tyyli

Riika on pullollaan mielenkiintoista arkkitehtuuria, mutta jos piipahdat kaupungissa vain lyhyen aikaa, kannattaa siellä nähdä ainakin kaksi paikkaa: kolmen veljeksen talot sekä arkkitehti Mikhail Eisensteinin suunnittelema Art Nouveau -rakennus.

Kolmen veljeksen talot edustavat jugend-tyyliä ja ovat Riian vanhimmat kivitalot. Vieretysten sijaitsevat kolme taloa on rakennettu 1600-, 1800- ja 1900-luvuilla Maza Pils -kadulle. Talot toimivat alun perin asuinrakennuksina, mutta nykyisin kolmen veljeksen taloissa sijaitsee Riian arkkitehtuurimuseo.

Talot Riiassa
Kuva: Flickr/globetrotter_rodrigo
Kolmen veljeksen talot on rakennettu eri vuosisadoilla.

Paras paikka katsella Art Nouveau -tyyliä Riiassa on Elizabetes-kadun 10 B -talo, joka sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista hiljaiseksi keskustaksi kutsutulla alueella. Vuonna 1903 rakennetun talon värikäs julkisivu on hyvin mieleenpainuva paitsi riemukkaan värityksen myös yksityiskohtaisten koristeiden vuoksi.

3. Riian katedraali

Majesteettinen Riian katedraali on Baltian maiden suurin keskiaikainen kirkko, jonka koosta saa hyvän käsityksen jo seinien paksuuden perusteella. Katedraalin seinät ovatkin jopa kahden metrin paksuisia.

Riian katedraali
Kuva: Istockphoto
Riian katedraalin torni näkyy kauas ympäri kaupunkia.

Riian katedraalin rakentaminen alkoi 1200-luvulla, ja vuosisatojen aikana kirkkoa on remontoitu useita kertoja. Historiansa aikana rakennuksen ulkonäkö onkin muuttunut useita kertoja, samoin sen käyttötapa: esimerkiksi Neuvostoliiton aikana kirkkoa käytettiin konserttisalina, ja siellä järjestetään edelleen lukuisia musiikkiesityksiä.

>> Lue lisää vinkkejä Riikaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr/globetrotter_rodrigo, Istockphoto

Päivitetty: 4.3.2017

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (19 votes, average: 3,21 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia