Hyppää sisältöön

Pietarin parhaat nähtävyydet ja underground-kohteet

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.01.2013
Suomalaismatkailijan kannattaa tutustua Pietarin ykkösnähtävyyksien lisäksi myös kaupungin eläväisiin vaihtoehtokulttuureihin.

Pietarin must-kohteita ei jätetä väliin

Pietarin-matkaajan on syytä varata jalkaansa hyvät kengät, sillä paras tapa tutustua kaupunkiin on kävellä Nevski prospekt -katu päästä päähän. Neljän kilometrin pituisen pääkadun varrelta löytyy kulttuurimetropolin tarjontaa laidasta laitaan.

– Nevskin varrella on tietenkin palatsiaukio ja siellä kuuluisa Eremitaasi, joka on ehdoton käyntikohde Pietarissa. Pääkadun varrelta löytyy paljon muitakin museoita ja eri uskontoja edustavia upeita kirkkoja. Myös talvipuutarhan ihme on koettava, sanoo kulttuurisihteeri Merja Jokela Suomi-Venäjä-seurasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Venäjän kirjallisuudesta tutut Gogolin hahmot löytyvät Jokelan mukaan edelleen Pietarista, kunhan malttaa istua katukahviloissa ja kulkea silmä tarkkana.

Underground-kulttuuria ja urheilua

Pietarin-matkalla kaikkea aikaansa ei kannata käyttää museoissa, sillä myös underground-kulttuuri kukoistaa Venäjällä.

– Pietari on täynnä kiinnostavaa avantgardea eli kaikkea sitä, mikä oli kiellettyä Neuvostoliiton aikana. Tästä hyvä esimerkki on Borey Galleria Liteiny prospektilla, Jokela kertoo.

Katutaiteilijoita Pietarissa

Venäjälle kannattaa lähteä myös esimerkiksi konserttimatkalle. Toisinaan maailmantähdet saadaan keikkailemaan Suomeenkin, mutta Pietarissa megatähtien konsertit ovat arkipäivää. Jokelan mukaan suosikkiartistien julisteita voi bongata jatkuvasti kadunkulmista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Myös lukuisat taidemuseot, rokkiklubit ja kirjailijakahvilat toivottavat suomalaiset lämpimästi tervetulleiksi.

Musiikin lisäksi esimerkiksi jääkiekon KHL-liiga vetää urheilufaneja Pietariin. Jokela muistelee tavanneensa kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen ensimmäistä kertaa Pietarissa.

– Jalkapalloa rakastavan Arhinmäen mukaan kannattaa ehdottomasti matkustaa Pietariin, koska se on lähellä ja siellä voi nauttia laatuluokan jalkapallosta.

Muista myös nämä

Kävelyretkien lisäksi Pietariin kannattaa tutustua myös vesiteitse – suositut kanavaristeilyt ovat hauska tapa nähdä miljoonakaupunki uudella tavalla. Tiesitkö, että Pietarissa on jopa 48 kanavaa?

Yksi Pietarin kuvatuimmista rakennuksista on koristeellinen Verikirkko – tai Kirkko veren päällä, kuten upeaa rakennusta kutsutaan. Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneet matkailijat tutustuvat myös kaupungin lukuisiin palatseihin, joista vaikuttavimpien joukkoon kuuluu esimerkiksi Katariinan palatsi.

Pienellä saarella sijaitseva Pietari-Paavalin linnoitus on vaikuttava retkikohde, joka on hyvä esimerkki myös kaupungin sadasta saaresta. Kesäkuukausina linnoitukselta voi siirtyä suoraan hiekkarannalle paistattelemaan päivää.

Lähde: VR
Kuvat: Noora Sandgren

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Näin suomalaismatkailijat kokevat Venäjän: kohde kiehtoo, turvallisuus huolettaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen erikoiset nähtävyydet

Suomen eriskummalliset nähtävyydet – 33 kohteen lista, josta löydät tekemistä lomalle

Kyproksen nähtävyydet

Kyproksen parhaat nähtävyydet top 10 – yhdistä historia, hiekkarannat ja luonto yhdellä lomalla

Wienin parhaat nähtävyydet

Wienin tärkeimmät nähtävyydet – 11 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Scaligeron linna Italiassa

Italialainen linna näyttää siltä, kuin se vajoaisi Gardajärven syvyyksiin – katso kuvat Scaligeron uppoavasta linnasta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja