Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

“Lohikäärmeiden” saari löytyy läheltä Balia – kolmemetriset pedot kiehtovat ja pelottavat

Flickr / Matthew Bellemare artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Komodon kansallispuisto on suosittu vierailukohde sen erikoisten asukkien vuoksi.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 13.11.2016
facebook   whatsapp

Lohikäärmeiden koti

Indonesiassa sijaitseva Komodon kansallispuisto on erityisesti tunnettu valtavista komodonvaraaneista, joita asuu puiston alueella jopa yli 5 000 yksilöä. Kansallispuistoon kuuluvat Komodon saaren lisäksi myös Rincan ja Padarin saaret.

Eläinten ulkomuodon sekä niiden aggressiivisen käytöksen vuoksi näitä suuria liskoja on vuosien saatossa alettu kutsua myös Komodon “lohikäärmeiksi”. Komodonvaraaneilla on pituutta noin kolme metriä ja ne saattavat painaa jopa 90 kiloa.

Täysin vaarattomista otuksista ei ole kyse, sillä vuosien varrella varaanit ovat hyökänneet ihmisten kimppuun jopa kuolettavin seurauksin. Kansallispuistossa erikoisiin eläimiin tutustutaan kuitenkin opastetusti vartijoiden johdolla.

Kansallispuistoon tehdään retkiä esimerkiksi Balilta, ja sen läheisyyteen Labuan Bajoon Floresin saarelle voi lentää kätevästi Denpasarin lentoasemalta. Veneellä matka taittuu huomattavasti hitaammin.

Komodon kansallispuisto on päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle, sillä sen ainutlaatuisia asukkeja halutaan suojella. Komodonvaraanien lisäksi puistossa on myös vaihtelevia maisemia aina vihreistä kukkuloista valkoisiin hiekkarantoihin ja savanneihin. Alue on myös sukeltajien suosiossa.

Katso kuvat Komodon kansallispuistosta ja näyttävistä varaaneista!

>> Lue lisää vinkkejä Balille Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen, Maria Hietala
Kuvat: Flickr / Matthew Bellemare ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.