hero taustakuva

Lähde päiväretkelle Madeiralta – kolme syytä vierailla Porto Santolla

Inka Khanji artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Rauhallinen Porto Santon saari on erinomainen kohde, joka on helppo yhdistää Madeiran-lomaan. Pienen saaren monipuoliset maisemat sekä kilometrien mittainen hiekkaranta tarjoavat uutta nähtävää ja kiinnostavia elämyksiä. Lue vinkit Porto Santoon!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 25.04.2019
facebook   whatsapp

Helposti päiväretkelle Porto Santolle

Porto Santon saari sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Madeiralta, ja reitti on helppo kulkea reilun kahden tunnin mittaisella laivamatkalla, joita on tarjolla kätevästi päivän mittaista vierailua varten. Paikan päällä odottavat näyttävät maisemat, upeat rannat ja erinomaiset ravintolat.

Madeirasta poiketen Porto Santon saari on monille matkailijoille melko tuntematon kohde, ja saaren turismi sijoittuukin hyvin vahvasti kesäkuukausille. Sesonki kestää huhtikuusta marraskuuhun, elokuu on kaikkein kuumin kuukausi.

Tunnelma Porto Santolla on hyvin rauhallinen, ja matkailu onkin saarella vasta lapsenkengissä. Valtaosa turisteista on madeiralaisia, jotka matkustavat Porto Santolle viettämään kesälomia ja -viikonloppuja, mutta saarella vierailee myös muutamia kansainvälisiä matkustajia. Porto Santolla on oma lentokenttä, mutta suurin osa matkailijoista saapuu saarelle meriteitse Madeiralta.

Porto Santo on pieni saari, ja sen ehtii mainiosti kiertää yhden päivän aikana. Helpoin tapa on varata paikallinen opas ja tutustua saareen kiertoajelulla. Esimerkiksi portosantolainen Lazermar-matkanjärjestäjä tarjoaa matkailijoille opastettuja kiertoajeluja, joilla vieraillaan kaikilla saaren tärkeimmillä nähtävyyksillä nelivetoisen Jeepin kyydissä.

Lue kolme syytä, miksi sinunkin kannattaisi yhdistää Madeiran-lomaan vierailu Porto Santolla!

1. Yhdeksän kilometrin mittainen hiekkaranta

Porto Santon valtti on saaren etelärannikolla oleva pitkä hiekkaranta. Noin yhdeksän kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta on rantalomasta haaveilevien paratiisi, joka kannattaa kokea Madeiran-matkalla.

Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Pitkä hienohiekkainen ranta on Porto Santon valtti, joka kiinnostaa myös matkailijoita.

Paikoitellen hyvin leveän hiekkarannan varrella on erinomaiset palvelut, sillä rantaravintolat ja -kahvilat, suihkut, wc:t ja pukutilat löytyvät rannan tuntumasta helposti. Ranta sijaitsee lyhyen matkan päässä Porto Santon satamasta, ja rantamaisemia voi ihailla jo laivan saapuessa saarelle.

2. Porto Santon komeat hiekkadyynit

Rannoista katsottuna saaren toisella puolella sijaitsee maisemia, jotka muistuttavat enemmän autiota hiekkaerämaata kuin hyvien palvelujen matkailusaarta. Hiekkarantojen lisäksi Porto Santolla voi nimittäin nähdä täysin toisenlaisia hiekkamaisemia, sillä saaren rannikolla sijaitsee myös hyvin näyttäviä hiekkadyynejä.

Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Porto Santon hiekkadyynit tuovat saarelle odottamatonta eksotiikkaa.

Dyynimaisemille on helppo päästä nelivetoisella autolla sekä jalan, sillä dyynit sijaitsevat aivan saarta kiertävän tien vieressä. Luontokohteena dyynit tarjoavat vaihtelua perinteisille lomasaarten maisemille, ja ovat ehdottomasti vierailun arvoiset.

3. Rauhallinen tunnelma

Siinä missä Madeira on matkailijoiden täyttämä läpi vuoden, Porto Santolla on rauhallinen tunnelma myös kesäsesongin aikana. Hieman unelias pieni saari on noin 5 500 asukkaan koti, mutta siitä huolimatta saarella on esimerkiksi monia erinomaisia ravintoloita ja muutenkin hyvä palvelutarjonta.

Inka KhanjiPorto Santo, Portugali
Porto Santon saari on pieni ja rauhallinen lomakohde.

Pieneen saareen on helppo tutustua, sillä kaikki kohteet sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan. Liikkuminen on helppoa vuokrattavien sähköautojen tai skoottereiden avulla. Kauempana rannalla sijaitseviin ravintoloihin ja hotelleihin on lisäksi saatavilla maksuton kuljetus satamasta, joten vierailun aikana ei välttämättä tarvitse vuokrata kulkuvälinettä lainkaan.

>> Lue vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.