Kuva: Inka Khanji
Kappadokia, Turkki

Koe Turkki uudella tavalla – viisi syytä matkustaa Kappadokiaan

Eksoottinen Kappadokia on mahtava luontokohde, missä voi viettää monipuolisen loman. Tässä syyt, miksi juuri sinun kannattaa valita seuraavan lomasi kohteeksi Kappadokia!

1. Upeat maisemat

Keski-Turkissa sijaitseva Kappadokia on tunnettu mainiona luontokohteena, ja matkailijat suuntaavatkin sinne juuri maisemien vuoksi. Värikkäät kalliot, suipot luonnonmuodot ja näyttävät laaksot ovat Kappadokian valtti, joita katsellaan niin maan kamaralta kuin ilmasta käsin.

2. Unohtumaton kuumailmapalloelämys

Kappadokian suosituin aktiviteetti on kuumailmapallolento, jota varten alueelle matkustetaan kaikkialta maailmasta. Aamuisin Kappadokian taivaan täyttää noin sata kuumailmapalloa, jotka kohoavat noin kahden kilometrin korkeuteen auringonnousun aikaan.

Kappadokia, Turkki
Kuva:
Kuumailmapallolento Kappadokiassa on suosittu aktiviteetti, jota ei kannata jättää väliin.

Noin tunnin mittainen kuumailmapallolento on todellinen kerran elämässä -kokemus, joka maksaa hieman alle 200 euroa. Retkeen kannattaa varata aikaa muutama tunti, ja vuodenajasta riippuen lennolle on syytä varautua lämpimin varustein.

>> Lue myös: Haaveiletko kuumailmapallolennosta Turkin Kappadokiassa? Lue 5 vinkkiä onnistuneeseen lentoon

3. Hyvät lentoyhteydet Suomesta

Suomesta ei ole suoria lentoja Kappadokiaan, mutta siitä huolimatta Keski-Turkin suosikkikohteeseen pääsee Helsinki-Vantaalta melko näppärästi. Kätevin tapa matkustaa Kappadokiaan on lentää Kayserin lentoasemalle, josta matkaa Kappadokian maisemiin on noin 70 kilometriä.

Helpoin tapa lentää Helsinki-Vantaalta Kayseriin on yhdellä koneenvaihdolla Istanbulin kautta.

>> Löydä halvat lennot Kayseriin Rantapallon lentohaun avulla!

4. Erinomainen vaelluskohde

Kappadokia on klassinen vaelluskohde, missä on runsaasti näyttäviä reittejä. Alue on ollut patikoijien suosiossa vuosikymmeniä, sillä Kappadokiassa voi tehdä niin muutaman kilometrin mittaisia patikkaretkiä kuin useiden kilometrien pituisia vaelluksia.

Kappadokia, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Lyhyet patikkareitit mahdollistavat tutustumisen useaan laaksoon.

Laaksot ovat erinomaisia vaelluspaikkoja, ja suosituimpia vaelluskohteita ovat muun muassa Ruusulaakso, Kyyhkysten laakso ja Punainen laakso. Suosituimmat kävelyreitit ovat alle viiden kilometrin mittaisia, ja parhaimman kuvan alueesta saa patikoimalla useassa laaksossa.

5. Kiehtovat kulttuurinähtävyydet

Kappadokia on täynnä historiaa ja kulttuuria, mistä syystä matkailijan kannattaakin varata lomasta aikaa myös kulttuurielämyksille. Alueella on monia jännittäviä museoita, jotka ovat kaukana perinteisistä. Kappadokian tunnetuin museo on Göremen ulkoilmamuseo, joka koostuu kallioiden sisään louhituista kirkoista. Bysanttiaikaiset rakennelmat ovat erikoisia ja luovat alueelle hyvin omintakeisen maiseman.

Kappadokia, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Selimen ulkoilmamuseo on kiehtova näky.

Alueella sijaitsee myös lukuisia maanalaisia kaupunkeja, joista suosituin ja helpoin on Derinkuyun maanalainen kaupunki. Myös kallioon louhittu Selimen katedraali on vaikuttava näky.

>> Lue lisää vinkkejä Kappadokiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 20.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia