Kuva: Shutterestock
Masia Freixa

Jos tämä satumainen paikka löytyisi Barcelonasta, se kuhisisi turisteja – lyhyen junamatkan päässä odottaa ihana yllätys

Pakene Barcelonan ruuhkia tuntemattomaan lähikaupunkiin.

Masia Freixa on Terrassan helmi

Lähes kaikki Barcelonaan suuntaavat matkailijat haluavat nähdä Gaudín omaperäistä arkkitehtuuria, josta on tullut kaupunkia määrittävä maisema. Joskus suosittujen nähtävyyksien jonot ja ruuhkat voivat kuitenkin väsyttää kaupunkilomailijan.

Harvemmat ovat kuulleet Terrassan kaupungista, joka sijaitsee vajaan 30 kilometrin päässä Barcelonasta. Retki Terrassaan on mainio tapa katkaista vilkkaat päivät Barcelonan-lomalla.

Espanjassa Terrassa tunnetaan tehtaistaan ja modernistisesta arkkitehtuuristaan, jonka komein esimerkki on Gaudísta inspiroitunut Masia Freixa. Valkoinen rakennus on kuin suoraan satukirjan sivuilta.

Sant Jordin puiston kupeessa sijaitsvassa Masia Freixassa toimii nykyään Terrassan virallinen matkailutoimisto. Kävijöille järjestetään päivittäin yksi opastettu kierros, joka on maksuton.

Masia Freixan on suunnitellut katalonialainen arkkitehti Lluís Muncunill, jonka kädenjälki näkyy myös muualla Terrassassa. Alun perin tehtaana toiminut rakennus muutettiin asunnoksi paikalliselle tehtailijalle ja tämän perheelle.

Vuonna 1899 valmistunut tehdasrakennus remontoitiin ja uudistettiin nykyasuunsa vuonna 1907. Torni lisättiin rakennukseen myöhemmin.

Gaudín vaikutuksen Masia Freixan tyyliin voi havaita esimerkiksi ellipsin muotoisista kaarista sekä korkeasta tornista. Rakennuksessa on valtavasti erilaisia kuvakulmia, jotka pitävät innokkaat valokuvaajat kiireisinä.

Terrassassa on arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille myös muita mielenkiintoisia rakennuksia, joista osa toimii museoina kuten Casa Alegre de Sagrera.

Terrassaan pääsee Barcelonasta kätevästi junalla noin puolessa tunnissa. Katalonian automatkalla kaupunkiin hurauttaa nopeasti myös esimerkiksi Gironasta, Sitgesistä, Tarragonasta ja Salousta.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia ihastuttavasta Masia Freixasta – kiinnostuitko?

A post shared by Carles (@carles_millan) on

A post shared by Iago Salido (@iagosl) on

Lue myös: Päiväretket Barcelonasta – 5 paikkaa, joissa kannattaa vierailla kaupunkiloman aikana

Lähde: Terrassa Turisme
Kuvat: Instagram

Päivitetty: 31.5.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia