Kuva: Flickr / mbarrison
Caymansaarten Hell

Helvettiin ja takaisin – Karibialta löytyy eriskummallinen paikka nimeltä Hell, jossa turisteja odottaa paholainen

Helvetti saattaa olla tuttu paikka risteilymatkailijoille.

Tervetuloa helvettiin

Helvetti ei äkkiseltään kuulosta paikalta, jonne kukaan haluaisi päätyä vapaaehtoisesti, mutta Karibialla sijaitsevan luonnonpaikan nimestä on tullut sen valttikortti.

Caymansaaret on Isolle-Britannialle kuuluva merentakainen alue lähellä Kuubaa ja Jamaikaa. Monet Karibialla kiertävät risteilyalukset pysähtyvät Grand Cayman -saarella, jonka erikoisin paikka kantaa nimeä Hell.

Hell sijaitsee vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Caymansaarten pääkaupungista George Townista. Paikka koostuu kalkkikivestä muodostuneesta karusta kivikosta, matkamuistomyymälästä, baarista ja postitoimistosta, josta käsin kävijät voivat lähettää postikortin suoraan helvetistä.

Hell on ottanut pahaenteisestä nimestä kaikki irti. Myymälässä matkailijoita palvelee paholaiseksi pukeutunut yrittäjä, ja löytyypä sarvipää myös kylteistä ja rakennusten seinistä. Kohteeseen on rakennettu jopa paholaispatsas.

Nimen alkuperä on saarella epäselvä. Legendojen mukaan sen kerrotaan syntyneen joko helvettiä muistuttavasta karusta luonnosta tai alueella liikkuneen kenraalin huudahduksesta.

Caymansaarten Hell on Karibian helvetti
Kuva: Flickr / mbarrison
Matkailijat kuvauttavat mielellään itsensä erikoisten helvettikylttien edessä.

Matkailijoiden arvioita keräävällä TripAdvisor-sivustolla Hell on arvosteltu lähes 1 500 kertaa kolmen tähden keskiarvolla. Monet reissaajat tuntuvat pitävän Karibian helvettiä “ihan kivana paikkana”, joka on vierailun arvoinen vain jos sattuu jo olemaan alueella.

Matkailijoiden tuomio on jokseenkin yksimielinen: Hell on nopeasti nähty, ja siellä käydään lähinnä huumoriarvon takia. Monet haluavat kuvauttaa itsensä Welcome to Hell -kyltin tai helvetin postitoimiston edessä.

Useimmat matkailijat vierailevat Caymansaarilla osana Karibian-risteilyä. Risteily-yhtiöt tarjoavat opastettuja retkiä, joiden ohjelmaan kuuluu monesti myös Hell.

Katso alta kuvia helvetistä!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lähde: Atlas Obscura
Kuvat: Flickr / mbarrison, Getty Images

Päivitetty: 20.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia