Kuva: Flickr / imagea.org
Kippari-Kallen kylä Maltalla

Elokuvan lavasteet hylättiin Välimeren lomasaarelle 80-luvulla – näky houkuttelee turisteja vielä tänäkin päivänä

Maltalla 80-luvun alussa kuvatun elokuvan lavasteet jäivät paikoilleen.

Elokuvan lavasteista tuli teemapuisto

Vuonna 1979 Maltan saarella elettiin jännittäviä aikoja. Saarelle oltiin rakentamassa kuvitteellista Kippari-Kallen kylää elokuvan lavasteiksi, ja seitsemän kuukautta kestänyt hanke vaati muun muassa 20 puurakennusta.

Lopputuloksen voi nähdä vuonna 1980 ilmestyneessä koko perheen elokuvassa Kippari-Kalle, jota tähditti nyt jo edesmennyt komedialegenda Robin Williams. Mutta ei siinä vielä kaikki.

Kun kuvaukset päättyivät, Maltalla päätettiin jättää hylätyt lavasteet paikoilleen ja luoda niiden ympärille pieni teemapuisto turistien houkuttelemiseksi. Syntyi Popeye Village eli suomalaisittain Kippari-Kallen kylä, jonka on tarkoitus esittää nimihahmon kuvitteellista kotipaikkaa Sweethaven Villagea.

Popeye Village sijaitsee Anchor Bayn poukamassa lähellä Maltan pohjoiskärkeä. Teemapuistosta on vain noin kymmenen minuutin ajomatka Cirkewwaan, josta lautat liikennöivät naapurisaari Gozolle.

Filmikylä tunnetaan erityisesti ränsistyneistä puutaloistaan, mutta tarjonta kävijöitä varten on erikoinen sekoitus vähän kaikkea. Kohteessa on muun muassa trampoliineja, veneretkiä, joulupukin paja, minigolf-rata ja pieni elokuvateatteri, jossa voi tutustua nimikkoleffaan.

Aikuisille teemapuistossa järjestetään muun muassa viinimaisteluja. Monet saapuvat paikalle pelkästään maisemien takia, joita kannattaa kuvata mereltä päin teemapuiston veneen kyydistä. Halutessaan pariskunnat voivat viettää puistossa jopa häitään.

Teemapuisto on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, mutta se sopii elokuvista ja erikoisista paikoista kiinnostuneille aikuisillekin. Halloweenin ja joulun kaltaisten juhlapyhien aikaan puistossa järjestetään teemaan sopivaa ohjelmaa.

Maltalle pääsee helposti myös Suomesta, sillä Finnair liikennöi saarelle suoria lentoja kesäkaudella huhtikuusta lokakuuhun. Teemapuisto on avoinna ympäri vuoden.

Katso alta, miltä teemapuistossa näyttää!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

>> Lue myös: Kuinka paljon sinä tiedät Maltasta? 10 hauskaa faktaa

Lähde: Popeye Village
Kuvat: Flickr / imagea.org, Getty Images

Päivitetty: 11.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia