Kuva:
Bremen, Saksa

Autohullun Saksa-vinkki: kurkistus kulisseihin Mercedes-Benzin tehtaalla

Saksan Bremeniin suuntaava matkailija voi tehdä retken Mercedes-Benzin tehtaalle. Innokkaimmat kuskit kokeilevat myös off road -rataa nelivetoautolla.

Himoittuja autoja liukuhihnalta

Automatkailijoiden suosikkikohteena tunnetussa Saksassa voi kurkistaa myös autotuotannon kulissien taakse. Mercedes-Benzin päätehdas sijaitsee Stuttgartissa, mutta tiesitkö, että pohjoisen Bremenissäkin valmistetaan kuuluisia saksalaisautoja?

Bremenin tehtaalla järjestetään opastettuja kierroksia Mersujen valmistuksesta kiinnostuneille kävijöille. Autoja on valmistettu Bremenissä vuodesta 1978 saakka.

Kuulokkeiden avulla seurattava opastus tarjoaa varsinaisen informaatiotulvan, mutta kierroksen mielenkiintoisinta antia on liukuhihnalta vyöryvien menopelien seuraaminen. Kävijä pääsee todistamaan auton valmistuksen lukuisat vaiheet ja seuraamaan työntekijöiden suorittamia tarkistuksia tuotantolinjaston yläpuolelta.

Bremenin mersurata Saksassa

Kannattaa huomioida, että matkapuhelimet on suljettava kierroksen ajaksi, eikä tehtaassa saa valokuvata. Kierroksia järjestetään saksaksi ja englanniksi. Talvikuukausina englanninkielisen opastuksen saatavuus kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen.

Ajoharjoitus nelivetoautolla

Mikäli pelkkä autojen ihailu ei riitä, pääsee tehtaan yhteydessä toimivassa keskuksessa kapuamaan myös auton rattiin. Tehdaskierrosta jännittävämpi kokemus on off road -ajoharjoittelu nelivetoautolla.

Nelivetoautojen ominaisuuksia haastavissa olosuhteissa esittelevällä radalla kävijät pääsevät ohjastamaan menopeliä esimerkiksi portaita pitkin ylös ja alas. Radalla selvitetään kuoppainen tie, ajetaan jyrkässä kulmassa lähes vaakasuoralta tuntuvaa seinämää pitkin ja lasketaan jyrkkää alamäkeä automaattisella jarrutuksella.

Mercedes-Benz Bremenissä

Haastavan näköinen reitti sopii myös kokemattomammille kuljettajille, sillä ajoharjoitus tehdään yhdessä asiantuntevan apukuskin kanssa. Rata on hauska kokemus erityisesti nelivetoautoihin tottumattomalle kuljettajalle, ja sopii hyvin esimerkiksi kaveriporukoiden ohjelmanumeroksi Bremenissä.

Lyhyelle viikonloppulomalle suuntaavan matkailijan kannattaa varata aika off road -ajoon hyvissä ajoin etukäteen. Puolituntinen ajoharjoitus maksaa noin 40 euroa.

Näin pääset Mersun tehtaalle

Mercedes-Benzin tehdas ja asiakaskeskus sijaitsevat parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Bremenin keskustasta. Paikan päälle pääsee helposti joko taksilla tai omalla autolla.

Bremen, Mercedes-Benz

Tehtaan yhteydessä toimii myös matkamuistomyymälä, josta voi hankkia menopeleihin liittyviä tuliaisia puseroista pienoismalleihin. Nälkäisiä kävijöitä palvelee myymälän yläkerrasta löytyvä itävaltalaisen julkkiskokki Sarah Wienerin ravintola Gottlieb, joka tarjoaa lounasta kohtuuhintaan.

Lippuja tehdaskierrokselle voi varata Bremenin matkailutoimiston verkkosivujen kautta.

Lisätietoa Bremenin tehtaasta: www.daimler.com

Maria Hietala

Päivitetty: 16.6.2014

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia