Kuva: Inka Khanji
Selime

Älä jätä tätä kohdetta väliin Kappadokian-lomalla! Kiveen louhittu katedraali on vaikuttava näky

Turkin Kappadokian nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa kiveen louhitut kirkot, joista upein löytyy Selimen pikkukaupungista.

Selimen katedraali on Kappadokian upeimpia

Kappadokian alue Turkissa tunnetaan huikeista nähtävyyksistään, joihin lukeutuvat alueen lukuisat kiveen louhitut rakennukset ja kirkot. Yksi Kappadokian upeimmista kivikirkoista löytyy pikkuisesta Selimen kaupungista, jonka tunnetuin vierailukohde on Selimen katedraali. Selimen katedraali on myös suurin kiveen louhittu kirkko Kappadokian alueella.

Selimen katedraali koostuu useista eri osista, kuten asuinkäyttöön tarkoituista huoneista sekä kirkoista. Katedraalialueen varhaisimmat osat ovat peräisin jo 800–900-luvuilta. Pitkän historiansa aikana katedraali on toiminut sijaintinsa vuoksi paitsi uskonnollisena keskuksena myös linnoituksena ja Selimeen saapuneiden karavaanien suojapaikkana. Korkealle kalliolle louhitulta katedraalilta aukeaa myös hienot näkymät ympäröiville alueille.

Vierailuun Selimen katedraalissa kannattaa yhdistää myös tutustuminen Ihlaran laaksoon. Laakso hurmaa erityisesti upeilla kalliomaisemilla ja kauniilla luonnolla. Noin 15 kilometriä pitkää laaksoa halkoo joki, jonka varrella kulkee tunnelmallinen kävelyreitti. Upeimmillaan laakso on kesäkuukausina, mutta myös kevät ja syksy ovat vierailulle sopivaa aikaa.

Selimen luostariin ja Ihlaran laaksoon pääsee samalla pääsylipulla, joka maksaa aikuiselta noin neljä euroa. Nousu katedraalille sekä alueella liikkuminen ovat korkeuserojen ja kapeiden kulkuväylien vuoksi ajoittain haastavaa, mikä kannattaa huomioida vierailua suunnitellessa.

Katso kuvat upeasta Selimen katedraalista!

Henkilön Katy l P (@katy_l_p) jakama julkaisu

Henkilön korn.nb (@ikornn) jakama julkaisu

>> Lue myös: Koe Turkki uudella tavalla – viisi syytä matkustaa Kappadokiaan

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Inka Khanji, Instagram

Päivitetty: 17.8.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia