Suomen suurin matkablogiyhteisö
junan vaihto työmatkalla

Työttömästä työmatkailijaksi

Kerronpa teille tarinan miten surkeasta työnhakijasta tuli ainakin vähän parempi. Laitoin kuukaudessa satoja viestejä ja vastauksia hakemuksiin tuli tosi harvoin. Pähkäilin ja pähkäilin miksi näin on. Olinko huono hakija? Lukivatko he edes viestejäni? Tuliko hakemuksia niin paljon ettei heillä ollut aikaa vastata minun viesteihini?

Tein tätä samaa monta kuukautta. Päätä seinään, näppäimistön naputtelua ilman että edes odotti vastausta. Vähitellen rupesin miettimään mikä on vialla? Mikä mättää? Olisiko se mahdollista että minä teen jotain väärin?

Ensimmäinen huomio liittyi siihen mitä kirjoitin. Lähetin pitkän tekstin, missä kerrottiin kuka minä olen, kaikkea mitä olin joskus tehnyt, pitkän CV:n, jne, jne. Koko elämäni historia tuli aina kerrottua siinä yhdessä viestissä. Nyt kun sitä miettii, ehkä niitä työnantajia ei niin kiinnosta jonkun tuntemattoman tyypin elämän tarina. Heitä saattaisi kiinnostaa enemmän heidän tarpeensa, kuin minä minä minä.

Toinen huomio liittyi kenelle viestejä pitäisi lähettää? Jos työnhakuilmoitukseen tulee joskus satoja viestejä, kannattaisiko vähän miettiä lähettääkö niihin hakemuksia? Voisiko hakemuksia lähettää pelkästään potentiaalisiin työpaikkoihin silloin kun siellä ei ole hakua päällä? Silloin työnantaja ei ainakaan huku viesteihin, ja ehkä saattaa vastata vähän useammin.

Kolmas huomio oli roskaposti. Sattumalta yksi tuttuni oli käynyt läpi roskapostiansa ja huomannut minun viestini menneen roskapostiin. Aluksi olin, että okei ei siinä mitään. Sitten rupesin miettimään. Mitä jos iso osa minun lähettämistäni viesteistä menee roskapostiin? Rupesin googlettelemaan onko tämä mahdollista. Kyllä se on. Löysin sivuja millä pystyi testaamaan sähköpostiviestejä. Tulokset olivat aika surullisia. Onneksi tämä on sellainen juttumihin saa oppia netistä. Esim. course.fistä voi lukea miksi viestit joskus menevät roskapostiin.

Ei siinä sitten muu auttanut kuin muuttaa omia tapojansa. Hakemukset lyhyiksi ja sisältö kertomaan enemmän kyseisestä työnantajasta, vähemmän minusta. Viestejä potentiaalisille firmoille, ei työpaikkailmoituksiin. Viimeikseksi, pitää yrittää olla päätymättä roskapostiin. Ei siinä kauaa kestänyt, että vastauksia rupesi tulemaan oikein hyvin.

Nyt kirjoitan tätä viestiä junassa työmatkalta.

Previous Post

No Comments

Leave a Reply