Parisuhde: 25 vuotta yhdessä, mitä meille kuuluu?

Wau! Onhan tässä hiukkasen ihmettelemistä kun ymmärsin juuri olleeni mieheni kanssa yli puolet elämästäni. Niin se vaan aika vierii. Olen tässä ympärilläni nähnyt paljon eropareja ja kyllähän sitä välillä miettii, mitä sitä on tehnyt oikein kun tässä pisteessä edelleen ollaan. Mikäs onkaan salaisuutemme, lue vinkit pitkään ja onnelliseen parisuhteeseen.

Miesten haukkumisesta se kaikki alkoi

26.4.1998 oli kyllä hiukkasen jännä päivä minulle. Astelin perhoset vatsassa lepattaen Stockmannin kellon alle tapaamaan miestä, jonka kanssa olin sopinut sokkotreffit muutamaa päivää aikaisemmin. Jotain ihmeellistä tuossa sokkotreffikumppanissani täytyi olla, jos hän kerran halusi nimenomaan tutustua minuun vaikka olin julkisesti teksti-tv:ssä haukkunut miehet maanrakoon. Varauduin epäröivänä naisena lyhyisiin sokkotreffeihin, mutta toisin kävi. Kävelimme kaupungilla, keskustelimme, söimme hampurilaisateriat ja menimme nauttimaan yhdet oluet Hotelli Tornin O’Malley’s pubiin. Nuo Hotelli Tornissa käydyt henkevämmät keskustelut taisivat saada meidän molempien päät niin pyörälle, että päädyimmekin sopimaan toiset treffit parin päivän päähän. Ja se oli sitten siinä, sen jälkeen olimme erottamattomat. Muutimme yhteen kolmen kuukauden päästä ensitapaamisesta ja saman vuoden joulukuussa mies pyysi kihloihin. Naimisiin menimme heinäkuussa 2001.

Tarinaa häistämme, jossa soi häämarssina Star Wars, voit lukea täältä.

Mitäs nyt kuuluu?

Kyllä se vaan niin on, että samat ajatukset parisuhteesta minulla edelleen on kuin viisi vuotta sitten, kun kirjoittelin postauksen 20 vuotta onnellisesti yhdessä: Pitkän parisuhteemme salaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lapset on tosiaan jo isoja ja mistäpä sitä tietää, josko parin vuoden päästä olemme miehen kanssa ihan kahdestaan. Mitään kiirettä meillä ei ole pistää lapsia ovesta ulos, vaan haluamme tarjota heille turvallisen kodin maailman melskeiltä tässä vaiheessa. Olemme opettaneet lapsille, että elämä maksaa ja erityisesti esikoinen onkin säästänyt pesämunaa tehtyä ennen armeijaa lähes vuoden töitä asuen samaan aikaan kotona. Niitä rahoja hän on sijoitellut ja eiköhän joku päivä ole mukava puskuri itsenäisen elämän aloittamiseen.

Olenhan minä hiukkasen miettinyt, miltä tuntuu jäädä miehen kanssa kahdestaan. Jos ollaan rehellisiä, niin minusta saattaa hyvästä parisuhteesta huolimatta tuntua hieman yksinäiseltä sen jälkeen, kun lapset ovat lentäneet pesästä. Vaikka lapsemme tulevat ja menevät, eikä heitä paljoa näy, niin se tunne heidän olevan kuitenkin olemassa ja lähellä luo turvallisen tunteen itsellenikin. Mitä sitten, kun he asuvat muualla ja elävät kenties parisuhteissa? En ihan oikeasti uskalla edes ajatella sitä tässä vaiheessa.

Viimeisen melkein neljän vuoden aikana on tapahtunut paljon. Olemme mieheni kanssa joutuneet käymään perhe-elämässä melkoisen mankelin läpi. Lapsen koulukiusatuksi joutuminen, koulun väärä ja jopa lainvastainen toiminta, kaikki se paha, avun hakeminen, stressaava työ / elämä, läheisen kuolema, korona-ajan rajoitukset jne. rasitti meidän molempien jaksamista. Edellä mainituista tapahtumista huolimatta parisuhde ei rakoillut kauheimpina hetkinäkään ja meillä oli koko ajan vahva luotto siihen, että parisuhteessa saa olla myös väsynyt.

Me mitään väsyneitä olla ainakaan tässä kuvassa. Meillä käy kyllä huumori tosi hyvin yksiin. Yksi hyvän parisuhteen salaisuuksia on mielestäni tosiaan se samanlainen ajatusmaailma yhdestä sun toisesta asiasta.

Olemme yrittäneet opiskella tämän kaiken jälkeen ottamaan hieman rennommin elämässä ja olemme myös tiedostaneet sen, että vuosia tulee mittariin koko ajan lisää. On ollut ihanaa ottaa kahdenkeskisiä lomia ilman tarvetta etsiä lapsille hoitajaa loman ajaksi ja niistä parisuhdelomista olemmekin pitäneet kiinni. Kun kotona on 1-2 pitkään valvovaa teiniä, niin kahdenkeskiset parisuhdelomat ovat mittaamattoman arvokkaita henkisesti ja fyysisesti, vink vink.

Matkustelu on se meidän juttu ja mies oppi risteilemisen ilon meikäläisen kautta aikoinaan. Nyt ei tarvitse paljoa vikitellä laivalle ja itse asiassa nykyään se tuntuu olevan mies, joka enemmän ehdottelee laivamatkoja. Mitäpäs tuosta, minä olen aina lähdössä mukaan innosta piukeana.
Jos minä opetin miehelleni risteilemisen ihanuuden, niin mies opetti minulle elävän musiikin arvostuksen. Nykyään me kierrellään konsertteja ympäri maailmaa ja Pori Jazz kuuluu jokakesäisiin traditioihin.
Parisuhdematkalla Teneriffalla keväällä 2022. Kattokaas tota onnehymyä.
Ja samalta reissulta yksi mun lempparikuva, jonka olen tulostanut töihinkin seinälle. Siellä sentään on kuva, jossa mieskin näkyy. Pusut, niitä ilman en pärjää.

Me rakastamme edelleen keskustella keskenämme. On ihanaa keskittyä parisuhteeseen ja kahdestaan olemiseen myös 25 vuoden yhdessäolon jälkeen. Tottahan toki saatamme istua kotona samalla sohvalla hiljaa omien kännyköidemme äärellä pidemmänkin tovin, mutta sekin on ihanaa, kun näkee ja tuntee sen toisen olevan vierellä. Vieläkin mies tarttuu välillä minua kädestä kiinni siinä sohvallakin. Silittää minua, antaa pusunkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ja minä kaivaudun hänen kainaloonsa tuosta vaan. Se on parasta, ettei mieheni koskaan välttele sitä vaan nappaa kainaloonsa.

Sitä se on, kun on edelleen rakastunut sielunkumppaniinsa. Maailman mahtavin tunne.

P.S.: Mites juhlimme 25 yhteistä vuotta? Arkipäivä ja arjen kiireet. Korkattiin alkuillasta kotona samppanjapullo ja nautittiin marjoja, hedelmiä, herkkuja ja kasvissushia. Olihan sitä juhlamatka suunnitteillakin toukokuun puolelle Lontooseen, mutta se kuivui kasaan aikatauluongelmien takia. Risteillään nyt sitten kahden kesken Tukholmaan ensi viikonloppuna.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 7 toukokuun, 2023 at 20:20

  Onneksi olkoon, ihan huippua!

  Ja hauskalta kuulostaa tuo teidän parisuhteen alkukin, mutta niinhän se monesti menee, että paljon kaikessa on uskomattomia sattumia mukana. Lasten poismuuttaminen on varmasti suuri muutos, mutta kyllä sekin varmasti tuo mukanaan kuitenkin myös hyvää.

  Ja heh, kevennyksenä on pakko sanoa loppuun näin 18-vuotta Porissa asuneena, että kun tuon konsertin säätä katsoo, ei ole epäilystäkään, että Porin Jazzeilla ollaan! 😀 Mutta tosiaan, vuosittain on itselläkin pyrkimys siellä kyllä käydä.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 7 toukokuun, 2023 at 21:25

   Juu, kyllä minä tosiaan ihmettelen välillä, mitä kaikkia sattumuksia oli tuon mieheni ja minun tapaamisessa ja nimenomaan ensimmäisissä viikoissa. Mulla nääs oli ennen vanhaan sellainen dumppikirjepohja, johon tuppasin vain vaihtamaan vastaanottajan (miehen) nimen. Olin sen verran saanut siipeeni miesten kanssa, että epäröin isosti lähteä tuon nykyisen mieheni kanssa suhteeseen. Mutta se pieni Kirsi minussa pyysi katselemaan vielä vähän aikaa miestäni ja loppu onkin jo historiaa. Sitä intuitiota kannattaa todellakin kuulla.

   Ja juu, mun mies on Porista. Kyllä on tullut Pori Jazzit tutuksi joka kesä, mutta muistoissa on vaan sateiset / vilpoisat kelit. Sen takia monena vuonna ei olla edes uskallettu ostaa lippuja ellei ole todella hyvät artistit. Oli kuva kuulla, että itsekin olet asustellut Porissa. Ehkä törmäämme jazzeilla joku kesä.

  Leave a Reply