Astetta paremmat synttärit: Viking Grace & VIP-saunatila Ocean

Miten saada vuorokauden risteilyyn luksusta ja romanttiset puitteet, entä millainen on Viking Gracen Span VIP-saunatila? Poimi vinkit astetta parempaan risteilyyn Viking Gracella.

Kylläpä tuo minun oma Sulo Vilén osaa aina välillä yllättää. Meidän synttärit osuu parin päivän päähän toisistaan, joten ollaan tupattu juhlimaan niitä yhteisesti vaikkapa matkustamalla jonnekin tai viettämällä yö hotellissa. Viime syksynä Sulo Vilén-ajattelu ei ollut jostain kumman syystä oikein voimissaan, sillä herra sitten pisti ehdottaen astetta messevämpää reissua Viking Gracella. Voitte arvata, ettei meikäläinen todellakaan tyrmännyt miehen ehdotusta, sillä tarjolla oli pientä luksusta ja romantiikkaa ihan mukavissa puitteissa, laivalla.

Itämeren parhaasta viihteestä se oikeastaan lähti. Meidän synttäriviikonlopulle nimittäin osui Flame Jazz-risteily ja sen ympärille me sitten väsäsimme mahtavat puitteet romanttiselle risteilylle. Kaikki sviitit oli jo varattu, joten varasimme Premium-hytin keulasta ja esitimme vielä toiveen siitä, että hytin sänky olisi ikkunan puolella. Toive meni läpi ja siitähän tämä merimaisemien ystävä tykkäs.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Premium-hytin hintaan kuului minibaarin antimet (mm. 0,375 l:n skumppa) sekä iltalähdöillä Premium-aamupala, joten erillistä skumppaa ei tarvinnut tilata tervetulolahjaksi ja aamupalakin tuli hyttivarauksen mukana. Jotain kivaa me kuitenkin halusimme hyttiin juhlan kunniaksi, joten tilasimme tervetulolahjaksi suklaakuorrutettuja mansikoita.

Siitä se ilta sitten lähti. Suuntasimme Seamoreen nauttimaan elävästä pianomusiikista ja maistelimme muutamia viinejä ja kuohujuomia laseittain, jonka jälkeen nautimme Flame Jazzin ohjelmistosta pääosin Club Voguen puolella. Viking Grace keikkalaivana on kyllä aina saanut meiltä livemusiikin ystäviltä pisteet juuri yökerhon takia, eikä tuollakaan kertaa tarvinnut pettyä.

Lokakuisella Flame Jazz-risteilyllä meidän lemppariksi nousi Punomo-yhtye. Upea laulaja ja huippumusiikkia!

Premium-hytin pehmeä sänky takasi taas maittavat yöunet eikä hyttikäytävältäkään mölinöitä kuulunut. Aamu alkoi rauhallisesti tasokkaalla Premium-aamupalalla ja kyllähän Premium-aamupala sitä omaa luksusta merimatkaan toi. Pieni lepohetki hytissä ja sen jälkeen suunnattiinkin span puolelle nauttimaan VIP-tilan rauhasta.

Viking Line on vähentänyt merkittävästi ruokahävikkiä ja kaiken kukkuraksi silmänruokaan kiinnitetään huomiota. Tässä yksi esimerkki.

Viking Gracen Spa & Wellness, VIP-saunatila Ocean

Meidän perhe rakastaa saunomista, porealtaita ja paljuja. Hotelleista varaamme mielellään huoneita, joista löytyy joko sauna tai poreallas (miksei kumpikin) ja kyllähän sitä risteilyillekin tulee välillä varattua sviitti poreammeella. Koska Viking Gracen ainoa poreammeellinen sviitti (Romantic) ei ollut vapaana, varasi mies span puolelta VIP-saunatilan ja olipahan miellyttävä kokemus.

Viking Gracen Spa & Wellness -osastolla on kaksi VIP-saunatilaa, Ocean ja muutaman kympin kalliimpi Grace. VIP-saunatila Gracessa on oleskelualue, wc, poreamme merelle suuntautuvan ikkunan äärellä sekä sauna merinäköalalla ja kyseisen tilan vuokrahintaan kuuluu myös pullollinen skumppaa. VIP-saunatila Oceanissa on myös oleskelualue ja poreamme merelle suuntautuvan ikkunan äärellä, mutta saunassa ei ole ikkunaa ja wc puuttuu. Skumppakaan ei ole jäissä odottelemassa, mutta Span baarista sen voi VIP-tilaan ostaa ja sinne viedä. Molemmissa VIP-tiloissa odottaa kylpijöitä myös käsitykseni mukaan hedelmätarjotin ja vettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä oli varattuna VIP-saunatila Ocean, joka oli ihan riittävä meille. Tila oli käytettävissämme kahden tunnin ajan ja aika vieri kyllä nopeaan. Vaatteet riisuimme VIP-tilan rauhassa, saunoimme, istuimme poreissa merimaisemia ihaillen ja välillä nautimme virvokkeita. Kahden tunnin aikana ei tullut hetkellistäkään tarvetta mennä span yleiselle puolelle.

Etkö jaksa syödä kaikkia hedelmiä VIP-tilassa? Pyydä loput mukaan, sillä muutoin nuo hedelmät päätyisivät hävikiksi. Mekin pyysimme hedelmät mukaamme ja hävikkiä aiheutui noiden osalta tasan 0.
Mies kävi hakemassa meille skumppaa Span baarista ja tuli hymyssä suin takaisin. Span yleisen puolen poreammeet oli sen verran täynnä ihmisiä, että VIP-tila oli juuri oikea ratkaisu meille kahdelle rakastavaiselle.

Mites hinnat vuonna 2023? VIP-saunatila Ocean 230 euroa/2 h. Hinta sisältää sisäänpääsymaksun 6 hengelle ja henkilöt 7-8 lisämaksusta 27 euroa/hlö. VIP-saunatila Grace maksaa 290 euroa/2 h ja henkilöt 7-8 lisämaksusta 27 euroa/hlö. Molemmista VIP-saunatiloista pääset myös käymään Span yleisellä puolella, joten mm. lumiluola ja yrttisauna ovat käytettävissäsi.

Entäs loppumatka? Maittava päivällinen keulanäkymien Oscar à la Cartessa, shoppailua merimyymälässä ja vielä viimeiset hetket viihteen äärellä. Hymy naamalla kävelimme laivasta ulos. Paljon kahdenkeskisiä hetkiä, pieniä pakohetkiä väkimassoilta (iso Premium-luokan hytti, Oscar à la Carte buffetin sijaan, VIP-saunatila Ocean), laadukas sänky ja erinomainen, henkilökohtainen palvelu. Siitä oli meidän merimatka tehty ja ihan itse maksoimme koko lystin, joten maksetusta mainoksesta ei ole kyse.

Vinkit luksusristeilyyn Viking Gracella

 • Varaa hytiksi vähintään Premium-luokan hytti, jonka hintaan sisältyy minibaarin antimet sekä iltalähdöillä Premium-aamupala.
 • Jos et halua herätä aamupalalle ja minibaari ei ole niin tärkeä, varaa SD2-hytti keulasta. Se on useamman neliön isompi, sieltä löytyy myös sohva ja maksaa vain 10 euroa enemmän kuin tavallinen SD2-hytti.
 • Matkustitpa missä hytissä tahansa, tilaa tervetulolahja hyttiin. Katso ajantasainen valikoina täältä.
 • Syö aamupala/päivällinen/illallinen Oscar à la Cartessa.
 • Nauti lasillinen tai useampi lempijuomaasi (itse olen samppanjan iso ystävä) isojen ikkunoiden Seamore Champagne Loungessa elävää pianomusiikkia kuunnellen.
 • Varaa Viking Gracen Spa & Wellness-osastolta jompikumpi VIP-saunatiloista tai ihana, hemmotteleva hoito. Tiesithän, että Viking Gracen Spa & Wellness-osastolle on vapaa sisäänpääsy 45 minuutin hoidon yhteydessä?

Kiinnostuitko itse pienestä luksusristeilystä Vikin Gracella? Huomioithan, että esimerkiksi kuuden hengen porukalle Span VIP-tila Oceanin hinnaksi tulee 38,33 euroa ja tuo hinta sisältää Span sisäänmaksun 27 euroa/hlö. Siitä vaan suunnittelemaan omaa matkaasi, linkki Viking Linen sivuille tässä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, BloglovinissaBlogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Tanja for Takeoff maanantai, 6 helmikuun, 2023 at 02:36

  Kuulostaa kyllä ihan meidänkin risteilyltä. Suomessa asuessa käytiin tosi usein laivalla ja just syöminen ja saunominen on ollut meilläkin ykkösenä. Muuten en ole innostunut keikoista, mutta jazz-risteily innostaisi isosti. Kun sinne taas tullaan, pitäisi käydä vihdoin testaamassa Grace ja tietysti myös uusi Glory.
  Muuten, oon myös suuri skumpan ystävä, mutta voi miksi ne suklaat ja mansikat pitää aina yhdistää? Molemmat uppoaisi erikseen, mutta suklaakuorrutetut mansikat ei sitten yhtään.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 6 helmikuun, 2023 at 06:50

   Tervetuloa Suomeen testaamaan Viking Grace ja Viking Glory. Jos aikaa on rajallisesti, niin piknik-risteilykin on hyvä vaihtoehto, joskin silloin saa molemmista laivoista suppeamman kokemuksen kuin kunnon risteilyllä.

   Ja nuo suklaakuorrutetut mansikat, kai siinä jotain luksusta on ja siksi ovat myynnissö monissa paikoissa.

   Kiitti kommentista Tanja!

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 5 helmikuun, 2023 at 16:52

  Näyttää täydelliseltä ja hintakaan ei huimaa mitenkään älyttömästi! Kaksi tuntia vain vierähtää mahdottoman nopeasti tuollaisissa puitteissa, että varmaan harmittais lähteä 😃

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 helmikuun, 2023 at 16:54

   Totta turiset. Kaksi tuntia hurahti tosi nopeasti ja ihan harmitti lähteä tuolta pois. Ihana rauha!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 5 helmikuun, 2023 at 11:00

  Melko harva meistä moista ehdotusta tyrmäisikään! 🙂 Suklaakuorrutetut maisemat kuulostavat kyllä ihan mahtavalta! Saunominen, porealtaat ja palju on myös meidän mieleen. Me olimme kuluvana viikonloppuna paljussa ja saunomassa savusaunassa kaupallisen yhteistyön merkeissä Rautjärvellä. Marika uskaltautui käymään jopa avannossa! https://www.matkallamissamilloinkin.com/rentoutumista-rautjarvella-hugon-huvilat/ Miellyttävä kokemus!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 helmikuun, 2023 at 11:15

   Kävin lukasemassa postauksesi ja olipahan ihana mökkireissu teillä. Sauna ja palju kera upeiden maisemien on vaan mahtava kombo.

  Leave a Reply