Kiitos, te risteilyjen ja hotellilomien ystävät!

No moikka! Tulitko risteily- tai hotelliotsikon takia blogiin, vai oletko kenties vakiseuraajani? Niin tai näin, kiva kun tupsahdit tulla tänne postauksen ääreen.

Tiedätteks, meikäläisellä on ollut todella työntäyteinen vuosi ja onpahan sitä pitänyt kiirettä kotirintamallakin. Sen verran haipakkaa siis on ollut, ettei ihan kaikista reissuista ole jaksanut kirjoitella. Postausten sijaan Facebook ja Instastoorit ovat laulelleet enemmän, mutta mitäpä tuosta. Se on nääs niin, että kuukkeli (Google) tuo väkeä jatkuvaan tahtiin blogiin ja sehän tarkoittaa vaan sitä, että jotain meikä on tehnyt oikein kun postaukset roikkuu kuukkelin etusivulla.

On ollut ihana seurata, mitä haetaan ja tietyn trendin huomaankin. Nyt lomiin panostetaan rahallisesti enemmän ja haetaan sitä pientä tai isompaakin luksusta hotelli- tai risteilylomalta. Tokihan sitä voi risteillä siinä perushytissäkin, mutta nyt halutaan varata ruotsinlaivoilta niitä parempia hyttejä ja Karibian risteilijöiden sviititkin kiinnostaa. Olenpa kuullut aikoinaan myös sen, että erääseen risteilytoimistoon oli ottanut yhteyttä asiakas, joka halusi nimenomaan samanlaisen hytin kansainväliselle risteilylleen kuin mitä blogista oli lukenut. Ja se blogipostaus oli meikäläisen tekemä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sen vaan sanon, että risteilymatkustaminen voi olla todellakin jotain muuta kuin buffa, perushytti, shoppailua, bingohetki ja muutama tanssi yökerhossa. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta pienellä panostuksella merilomasta täällä meidänkin vesillä voi saada paljon enemmän irti. Siinä oikeasti on vissi ero, kömmitkö ahtaassa hytissä kerrossänkyysi vai mahdutko kenties tepastelemaan ympäriinsä pikkuisen enemmän ja kellahtamaan pehmeään parisänkyyn. Ehkä kenties astumaan hyttisi parvekkeelle auringonlaskua ihailemaan kädessä lasi kuohuvaa, joka on odottanut hyttisi maksuttomassa minibaarissa juuri sinua. Jos et ole tuota kokenut, niin et voi tietää. Luksushyteissä, sviiteissä ja Siljan Commodore-luokassa on todella erilaista matkustaa ja harvassa on ne ihmiset, jotka kävelevät happamina tuollaisen matkan jälkeen hytin ovesta ulos.

Kymmenen luetuimpien postausten joukossa onkin mm. seuraavat postaukset:

Esittelyssä Itämeren uusi kuningatar: Viking Glory

Luksusta Itämerellä: Viking Glory ja Suite The Cliffs

Testissä Silja Symphony Commodore Balcony + Commodore Lounge

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

m/s Gabriella LUX Seaside Premium parvekehytti

Ja ehdotonta hottia nyt on tietty ollut:

Esittelyssä Tallinkin uutuus: MyStar

Nykyään ihmiset hakevat myös erityisempiä risteilyjä Helsingistä, ja vuoden 2022 suosituimpien postausten joukkoon kuuluu myös seuraavat postaukset:

Visbyn risteily Viking Linen m/s Gabriellalla, olipahan kokemus!

Ahvenanmaan risteily Helsingistä Viking Linen Gabriellalla

Ja ne Karibian risteilyt, tiettyinä vuodenaikoina innostutaan erityisesti googlaamaan kansainvälisiä risteilyjä. Milloin haetaan esittelyä tietystä laivasta (esim. Risteilykokemus: MSC Cruisesin MSC Grandiosa, Esittelyssä Celebrity Cruises ja Celebrity Equinox) taikka NCL:n The Haven sviittiluokasta (Välimeren risteily: Esittelyssä Norwegian Epicin The Haven)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös varausvinkit, kokemuksia risteilytoimistoista ja tietyt risteilyreitit, kuten Ikimuistoinen kokemus: Norjan-risteily napapiirin yli ja Kokemuksia risteilystä Atlantin yli. Voinko suositella? kiinnostaa.

Entäpä hotellit? Google tuo mukavasti liikennettä mm. seuraaviin postauksiin:

Hotelli Iso-Syöte ja Feeniks-sviitti, plussat ja miinukset

Laadukas staycation Helsingissä: Lapland Hotels Bulevardi

Testissä Original Sokos Hotel Tripla ja sen SuperiorX-huone

Esittelyssä uudistunut Tallink City Hotel ja sen De luxe-huone

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta. Eipä siinä kaikki. Yksi postaus se jaksaa ilostuttaa googlen kautta tulleita lukijoita vuodesta toiseen.

Gibraltar: Ei tyhmille turisteille

Se oli sitä aikaa se, kun roaming-hinnat säätelivät hiukkasen puhelimen käyttöä ja lähdettiin reissuun henkseleitä paukutellen. Älkää tehkö niin kuin me.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 1 tammikuun, 2023 at 13:09

  Varmaan mukava fiilis, kun kuulee, että joku asiakas on halunnut samanlaisen hytin risteilylleen, mitä blogista on lukenut!

  Tuo on muuten hieman yllättävää omasta mielestäni, että lomiin panostetaan tällä hetkellä rahallisesti enemmän, koska kaikki kustannukset ovat nousseet niin paljon. Alkuvuonna tuo olisi ollut jopa loogista.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 1 tammikuun, 2023 at 13:44

   Juu, olihan se mukava fiilis kuulla, varsinkin kun ei olut mistään edullisesta hytistä kyse.

   Luin/kuulin tuossa joku aika sitten, että muusta elämisestä sitten säästetään ja matkaan panostetaan enemmän. Nyt tietty sähkön hinta ja hintojen kallistuminen yleisestikin on loppuvuonna vaikuttanut matkasuunnitelmiin. Ehkäpä nykyään matkustetaan sitten vähemmän ja se yksi / kaksi matkaa tehdään tyylikkäämmin, esim. Itämerellä.

  Leave a Reply