Suomen suurin matkablogiyhteisö

Esittelyssä Tallinkin uutuus: MyStar

*Pressikutsu Tallink Silja Oy*

Tallink Silja Oy kutsui minut MyStarin ensimatkalle Helsingistä Tallinnaan ja tiettyhän minä kirmasin onnesta piukeana hankkimaan kokemuksia MyStarista heti tuoreeltaan. Millainen laiva ja mitäs pidin?

Juu, olihan sitä täällä kuulkaas odotettu ja pitkään. Monelta varmaan meni kuukausien aikana herne nenuunkin, sillä Tallinkista johtumattomista syistä MyStarin tulo reittiliikenteeseen myöhästyi lähes vuodella. Mutta hyvää kannatti odottaa.

Oh MyStar, kokoa ja komeutta on!

Kuva: Tallink Silja

Pituutta 212,4 metriä, leveyttä 30,6 metriä, 12 kantta ja 2.800 matkustajaa. Siinäpä mittoja Itämeren uusimmalle tulokkaalle, joka nostaa matkustamisen tason aivan uusille ulottuvuuksille. Vaikka laiva onkin Megastarin sisaralus, niin muutoksia ja parannuksia on MyStariin tehty siitä syystä, ettei laivasta haluttu Megastarin kopioita. Megastariin verrattuna MyStarissa onkin enemmän asiakasalueita ja onhan sitä sitten pitänyt myös hieman nokittaa isosiskoa, sillä MyStarin pituus on Tallink Siljan sivujen mukaan 40 cm enemmän kuin Megastarin.

Aluksen sisustussuunnittelusta on vastannut dSign Vertti Kivi & Co, joka on vastannut myös Megastarin ja Viking Gracen sisustuksesta. Täytyy sanoa, että sisustus miellytti omaa silmääni valtavasti.

Maksimoi aikasi Tallinnassa, syö jo laivalla

Laivalta löytyy erilaisia ruokaravintoloita ja pääosin ravintolapalvelut löytyvät kannelta 9. Keulanäkymistä pääsee nauttimaan Delight Buffetissa, jonka hintaan kuuluu seisovan pöydän tarjonnan lisäksi tuttuun tapaan virvoitusjuomat, olut, viinit, kahvi ja tee.

Buffetin vieressä, ihan omalla sisäänkäynnillä, sijaitsee à la carte ravintola Chef’s Kitchen, jossa kokit loihtivat näyttäviä annoksia.

Nopeampaan ateriointiin kannelta 9 löytyy hampurilaisravintola Burger King ja nopeiden annosten Fast Lane. Juomista pääsee puolestaan nauttimaan samaisella kannella olevissa Nordic Barissa tai Sea Pubissa. Aivan aluksen perästä löytyy puutarhamainen Garden, joka pääsee oikeuksiinsa varmasti lämpimillä keleillä.

Fast Lanen upeita annoksia. Listalta on tilattavissa mm. pizzaa, wok-annoksia ja lihapulla-aterioita.
Nordic Bar
Nordic Bar
Sea Pub

Perheen kanssa matkassa? Suuntaa lapsosten kanssa kannella 8 sijaitsevaan Family Picniciin, joka on rakennettu siihen kohtaan, missä Megastarilla on vielä Traveller Superstoren tiloja. Family Picnicissä sijaitsevalla Lotte-leikkialueella lapset pääsevät purkamaan energiaa ja ruokaakaan ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa, sillä Family Picnicin kahvilasta on ostettavissa pientä purtavaa. Asiakaspaikoilta löytyy myös muutama riippukeinu, joten siitä vaan äkkiä valitsemaan se omasi. Muutamat sijaitsevat ikkunan kohdalla ja mahdollistavat merimaisemien ihailun.

Family Picnic
Lottemaa-leikkialue
Family Picnikin alueelta löytyy tekemistä myös vähän vanhemmille.

Kannella 8, infon vieressä, on lekottelukahvila Coffee & Co Lounge erilaisin nojatuolein. Risteilytunnelmaa luo flyygeli, joka soi itsekseen tai hyvällä tuurilla paikalla voi olla oikeakin soittaja.

Matkusta astetta tasokkaammin

Laivalta löytyy paljon paikkoja istahtaa ja peruslipun hintaan kuuluu myös kannella 9 sijaitsevat Sitting Loungen istuinpaikat. Jos taas haluat hieman enemmän rauhaa, löytyy kannelta 10 erilaisia hyttejä taikka kolme erihintaista loungea kannelta 8.

Comfort Lounge on loungeista edullisin. Hintaa Comfort Loungelle on 29 euroa/suunta ja sen hintaan kuuluu pientä purtavaa, alkoholittomia juomia, päivän lehdet ja wifi. Loungesta löytyy mukavia istuinryhmiä sekä työntekoon että oleskeluun ja latauspistokkeitakin on sopivasti.

Neitsytristeilyllä päästiin nauttimaan astetta paremmasta tarjoilusta Comfort Loungessa.

Business Lounge (hinta 69 euroa/suunta) tarjoaa astetta paremmat eväkset ja juomat. Ruokaa ei tarvitse lähteä muualta hakemaan, sillä loungessa on kylmä- ja lämmiruokabuffet sekä laaja valikoima alkoholittomia ja alkoholillisia juomia. Loungessa on päivän lehdet, wifi on premium wifi ja latauspitokkeita löytyy mukavasti. Tallinnasta Helsinkiin matkustaessa voit myös käyttää Tallinnan terminaalin Busines Loungea laivaan pääsyä odotellessa, eikä se maksa ylimääräistä. Business Loungen hintaan kuuluu myös Priority Car-palvelu.

Onko rahaa siihen malliin, ettei kirpaise useamman satasen menetys? Siitä vaan varaamaan paikka Business Loungen yhteydessä olevasta Platinum Loungesta. Hintaa vaivaiset 500 euroa/suunta, mutta silloin kahden tunnin matkalla ei tarvitse peffaa penkistä nostaa muualle kuin vessaan. Omalta mukavalta paikaltasi voit tilata hovimestarilta ruokaa ja juomaa, eikä täksäristäkään tarvitse ostoksia noukkia, kun ne tuodaan tilauksestasi luoksesi. Siitä vaan lipittelemään Dom Perignon´ta ja ottamaan ilo irti yksilöllisestä palvelusta. Jos kahden tunnin matkan aikana ei promillet nouse tai matkasta löytyy oma autokuski, voit hyödyntää matkan hintaan kuuluvaa Priority Car -palvelua. Eikä siinä muuten kaikki. Vaihtamalla Priority Car-autopaikan autohallipaikkaan, pääset käymään autollasi matkan aikana niin usein, kun haluat. Autoa ei omalle mukavalle paikallesi sentään tuoda.

Platinum Loungessa sinulla on oma soppi, josta löytyy mm.iPad ja ääntä vaimentavat kuulokkeet.

Megstarista poiketen MyStarilta löytyy myös yksi sviitti, jossa on 160 cm leveä parisänky, minibaari ja tilava kylpyhuone. Hinta alkaen 150 euroa/suunta.

Millainen kokemus MyStar oli?

Olen kuullut pohdittavan sitä, miksi MyStarin kaltainen laiva täytyy tuoda 2 tunnin ylitykseen. Laivan on koettu olevan liian hieno tuolle reitille, sillä ei sitä tarvita muuta kuin istuinpaikkoja paikasta A pisteeseen B siirtymiseen. Itse olen vahvasti toista mieltä. Paikallaan tönöttömisen sijaan sitä voi todellakin nauttia parin tunnin ajan aterioinnista, mahtavista shoppailumahdollisuuksista ja vaikkapa hyvästä juomasta upeassa, puutarhamaisessa Gardenissa. Kahden tunnin laivamatkakin voi olla suoranainen elämys.

Itse pidin laivan sisustuksesta todella paljon. Vertti Kiven jälki näkyi, mutta jännästi katselin joitain tiloja ja näin niissä Viking Glorya. Erilaiset hengailupaikat, mm. Family Picnicin riippukeinut ja Sea Pubin tynnyrit, kutsuivat istahtamaan paikalle nauttimaan matkanteosta ja sisustus loi risteilytunnelmaa kahden tunnin merimatkallekin. Traveller Superstore oli suoranainen ostostaivas ja omasta mielestäni tunnelmaisempi kuin Megastarin vastaava.

2.500 brändiä ja 2.500 m2 tilaa tehdä ostoksia. Siinäpä numeroita Itämeren suurimmalle ostoskeskukselle.
MyStarin Traveller Superstoren Promo Loungessa pääset maistelemaan vaikkapa samppanjaa.

Business Loungesta minulla on kokemusta Megastarin puolelta ja takuuvarmasti MyStarinkin Business Lounge on hyvin miellyttävä, mutta jos tilin saldo näyttää erittäin mukavalle, niin ehdoton must on Platinum Lounge. Pääsin istahtamaan Platinum Loungessa ja katsastamaan menun, joten lottovoittoa odotellessa. Takuuvarmasti pistäisin tuolloin varaten, sillä Lounge suorastaan huusi tätä kermapeffaa asiakkaakseen. Sen siitä saa, kun ymmärtää laatumatkailun päälle.

MyStar nousi kirkkaasti lempparilaivakseni Helsinki-Tallinna-välille ja se johtuu ihan Vertti Kiven onnistuneesta sisustuksesta ja nimenomaan erilaisista tiloista, joilla on luotu kivoja ajanviettotiloja pariksi tunniksi.

Kiinnostuitko? Päivä Tallinnassa-risteilyt alkaen 33 euroa/hlö ja reittimatkat Helsinki-Tallinna alkaen 32 euroa/hlö/suunta, molemmat esimerkkihinnat sisältäen polttoainelisämaksun. Siitä vaan suunnittelemaan omaa merimatkaasi Itämeren uutukaisella, linkki Tallink Siljan sivuille tässä.

P.S.: Jos olet kuitenkin se, joka kaipaa vain menopelin Helsinki-Tallinna välille ilman kaiken maailman krumeluureja, niin Tallinkin Star tarjoaa 1.1.2023 lukien uuden Light-luokan. Matkusta Tallinnaan kahden tunnin sijaan 2,5 tunnissa ja kevennetyin palveluin. Suljettuna ovat à la carte -ravintola, Burger King, kahvila ja Sunset Barin koko alue. Comfort Lounge sekä Business Lounge ovat myöskin suljettu, mutta varattavissa kokouskäyttöön. Vaihtoehtoja siis on, sillä m/s Starin pysyessä laivastossa Tallink tarjoaa Helsingistä kahdeksan ja Tallinnasta yhdeksän lähtöä päivässä. Ei huono.

P.P.S.: Kutsuvierasmatkalla oli muitakin bloggaajia. Alla muiden postauksia samalta risteilyltä:

Valkeat Laivat kertoo kattavasti MyStarista ja sen palveluista:
https://valkeatlaivat.blogspot.com/2022/12/Tallink-MyStar.html

Walleni.us vertailee Megastaria ja MyStaria:
https://walleni.us/tallinkin-mystar-nain-uusi-laiva-eroaa-megastarista/

Palmuasema testailee MyStarin esteettömyyttä:
https://www.palmuasema.fi/tallink-mystar-uusi-upea-ja-esteeton/

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Tiina maanantai, 30 tammikuun, 2023 at 10:31

  Moikka. Suunnittelen tässä seuraavaa reissua ja haluaisin Tallinnaan ja juurikin tällä aluksella. Ainoa mutta mikä mieleeni tulee, on se että onko 2 tuntia liian lyhyt aika nauttia laivasta? Mulla menee yleensä tax freessä aikaa ja sillä välin mieheni viipyy siellä vain vartin. Olisi mukava myös syödä rauhassa. Harmi, ettei alus tee Tallinnaan mini-risteilyjä. Musta saisi hyvän asiakkaan☺️

  • Reply Kthetraveller maanantai, 30 tammikuun, 2023 at 11:31

   Kyllä tuo 2 tuntia todellakin on aika lyhyt aika ja koska MyStarin Traveller Superstore on oikea ostostaivas, siellä vierähtää satavarmasti aikaa. Varaa siis ainakin tuo 5 h-ostosristeily, shoppailet meno- tai paluumatkalla ja toiseen suuntaan mennessä syöt pidemmän kaavan mukaan. Hyvää matkaa!

 • Reply Johanna maanantai, 9 tammikuun, 2023 at 09:13

  Onpa sulla muuten todella hyvät kuvat! Saako kysyä, että millä kalustolla kuvasit tämän jutun kuvat? Olen itse harkitsemassa uuden kameran (tai kännykän ostoa), joten olisi kiva kuulla mitä sinä käytät.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 9 tammikuun, 2023 at 11:10

   Ai kiitos! Kuule, ihan kännyllä otan nykyään kuvia. Kännynä Samsung Galaxy 21 FE 5G. Tarkkuus on todellakin tuota luokkaa, mutta ajoittain säädän värejä maksuttomalla Snapseed-sovelluksella.

   • Reply Johanna maanantai, 9 tammikuun, 2023 at 20:11

    No hitsi… pitäisi varmaan mennä puhelinkauppaan räpläämään tuota Samsungia – tai uudempaa. Tosi hienoja ovat kuvasi. Vaikka kyllähän se kuvaajan silmä aina lopulta sen hyvän kuvan ottaa eikä kameran tekniikka.

    • Reply Kthetraveller maanantai, 9 tammikuun, 2023 at 20:30

     Oon kyllä tykännyt tuosta puhelimestani. Mutta totta puhut, kyllä se kuvaaja sen hyvän kuvan ottaa eikö kameran tekniikka. Ois kyllä kiva oppia itsekin kuvaamaan ammattimaisemmin. Tuntuu, että kaikki muut saavat otettua hienompia kuvia.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 31 joulukuun, 2022 at 02:01

  Näyttäähän tuo todella hienolta. Itselle tosin käy normaalisti hyvin tuollainen vaihtoehto, mutta toisaalta, välillä tuollainen olisi varmasti kiva, kun haluaa paremman vaihtoehdon ja nauttia matkasta selvästi enemmän.

  • Reply Kthetraveller lauantai, 31 joulukuun, 2022 at 13:34

   Me testaamme Starin ”kevennetyn” palvelutarjonnan kolmen viikon päästä mennessä ja paluussa sitten MyStarin. Jännityksellä kyllä odotan tuora Staria, minä kun olen tottunut siihen, että palveluita on tarjolla mukava määrä. Kiitti kommentista Mikko!

  Leave a Reply