Suomen suurin matkablogiyhteisö

Norwegian Dawn Family Suite with Balcony ja sviittiedut

*Risteily tehtiin kaupallisessa yhteistyössä Elämys Cruisesin kanssa sometuksen ja yhden blogipostauksen osalta, tämä postaus ihan omasta halusta*

 

Oletko pohtimassa kansainvälistä risteilyä sviitissä ja mietit kenties, millaisia etuja sviittimatkustamiseen kuuluu? Esittelyssä Norwegian Dawnin Family Suite with Balcony, johon mahtuu maksimissaan 6 henkilöä.

Täytyy myöntää, että kansainvälisen risteilyn ollessa kyse, on satamassa aina erilainen hälinä kuin tutulle ruotsinristeilylle lähdettäessä. Niinpä Barcelonassakin (josta omalle risteilyllemme lähdimme) oli melkoinen hulina, vaikkakin matkustajat oli jaoteltu eri saapumisaikaslotteihin. Oli jonottamista, laukkujen jättöä henkilökunnan hoiviin, turvatarkastusta ja pikkuista mentaalista lämpötilan nousuakin, sillä joskus vaan sitä kaaosta ja jonottelua ei jaksa.

Mutta siihen se lämpötilan nousu sitten jäi. Lyhyen tsekkauksen jälkeen meidät sviittimatkustajat ohjattiin omaan loungeen nauttimaan virvokkeita ja pientä purtavaa, concierge hoiti loppujärjestelyt, briiffasi meidät ja pian oma saattaja lähti saattamaan meitä matkalaisia kohti laivaa. Siitä se meidän upeat kaksi viikkoa sviittimatkustajina alkoi ja sen vaan sanon, että oli aivan ihanaa matkustamista se.

Perheille tai ihan kahdelle: Family Suite with Balcony

Norwegian Dawnilla on 11 erilaista sviittiä aina maksimissaan kolmelle hengelle sopivasta 33 m2:n kokoisesta Aft-Facing Penthouse with Balcony-sviitistä hulppeaan kolmen makuuhuoneen Garden Villaan, jonka kokonaispinta-ala on 621 m2. Me varasimme omalle risteilyllemme Family Suite with Balcony -sviitin ihan siitä syystä, että sen sijainti oli Atlantin ylitystä ajatellen auringon puolella, sviitistä löytyi haluamamme parveke ja matkassa oli meidän vanhempien lisäksi kaksi teiniä, joille hytissä oli tarjolla omat sängyt.

Family Suite with Balcony -sviittejä Norwegian Dawnilla on vain 10 kappaletta ja samankaltaisia sviittejä ilman parveketta löytyy 14 kappaletta, joista kaksi on liikuntaesteisille sopivia. Parvekkeellisten sviittien koot vaihtelevat parvekkeen kanssa 45-51 neliöstä joista parvekkeen osuus on 5-10 m2. Meidän sviitti  #12522 oli edellä mainituista se 51 m2:n hytti sisältäen 10 m2:n parvekkeen.

Sviitissä on queen size-kokoinen, pehmoinen sänky muhkein tyynyin ja tyynymenulla, vuodesohva kahdelle, kaksi nojatuolia sekä sohvan vastakkaisella seinällä seinästä laskettava sänky, johon mahtuu yksi aikuinen tai kaksi lasta nukkumaan. Ruokailuun on pieni ruokapöytä ruokatuolien kera. Yleisesti ruokatuoleja on neljä, mutta omassa sviitissämme poikkeuksellisesti kolme.

Vaikka sviitissä ei ole omaa makuuhuonetta aikuisille, saa parisängyn eristettyä tarvittaessa omaan alkoviinsa väliseinällä ja verholla.

Säilytystilaa sviitissä on nelihenkiselle perheelle oikein hyvin. Oleskelutilan puolelta löytyy yhteensä yhdeksän hyvän kokoista laatikkoa, matala kulmakaappi ja sängyn päädyssä olevasta rahista kaksi laatikkoa. Kylpyhuoneen ja eteistilan välissä on erityinen pukeutumistila, josta löytyy yhteensä neljä korkeaa vaatekaappia vaatetangoin. Yhdessä vaatekaapissa on myös kolme syvää laatikkoa.

Yksi huono puoli kaapeissa kuitenkin on. Hytin puoleisella seinällä olevat vaatekaapit eivät ole tilanpuutteen takia tarpeeksi syviä ja siitä syystä henkarit vaatteineen on sijoitettava hieman sivuittain vaatekaappiin. Se rajoittaa hieman henkarilla olevien vaatteiden määrää kyseisissä kaapeissa. Samaa ongelmaa ei ole toisella seinällä olevissa kaapeissa.

Matkalaukkuja ei tarvitse turhaan säilytellä kaapeissa tai pukeutumistilassa. Useampi isokin matkalaukku mahtuu helposti sängyn alle ja esimerkiksi yhden ison matkalaukun voi sijoittaa ikkunan ja verhon väliin erityisesti sillä seinällä, jossa on seinältä tuleva sänky.

Kylpyhuoneita sviitissä on vain yksi, mutta se on tilava ja säilytystilaakin on siellä melko hyvin. Kylpyhuoneessa on kylpyamme käsisuihkulla sekä tilava suihkukaappi sadesuihkulla ja käsisuihkulla. Peseytymistuotteet ja kosteusvoide ovat L’Occitanen.

Parveke on hyvän kokoinen ja sieltä löytyy kaksi auringonottopetiä sekä kaksi tuolia pienen pöydän kera. Koska kyseisien sviittien parvekkeet on rakennettu laivan valmistumisen jälkeen myöhemmin, tulevat ne rungon ulkopuolelle eikä niitä ole katettu. Edellä mainitusta syystä ne ovat alttiita sateiselle säälle, tuulelle ja auringonpaisteelle, eikä suojaa ole. Kaiken kukkuraksi kantta ylempänä olevalta aurinkokannelta on suora näköyhteys parvekkeelle, mutta eipä aurinkokannen puolelta paljoa kurkittu parvekkeellemme. Ko. aurinkokansi on myös hyvin rauhaisa, sillä se ei ole uima-allaskannen lähettyvillä.

Sviittimatkustajien edut

Norwegian Dawnilla ei ole Norwegian Cruise Linen The Haven-sviittiluokkaa, joten sviittimatkustajien omaa aurinkokantta ei ole. Siitäkin huolimatta NCL sviittimatkustajan edut ovat hyvät. Kuten jo alussa kerroin, sviittimatkustajat pääsevät jo lähtösatamassa omaan rauhalliseen loungeensa odottelemaan laivaan pääsyä ja mm. seuraavat edut kuuluvat sviittimatkustajan etuihin.

* Priority liikkumiset laivaan ja sieltä ulos suurimmassa osassa satamia
* Aamiaiset ja lounaat omassa sviittimatkustajille tarkoitetussa ravintolassa
* Butler ja ilmainen huonepalvelu 24/7. Laskua tulee, jos tilaat butlerilta baarijuomia hyttiin tai ruokaa maksullisesta ravintolasta
* Pullo kuohuviiniä tai samppanjaa sviittiluokasta riippuen, pullotettua vettä (tölkeissä nykyään) ja hedelmävati matkan alkajaisiksi
* Hors d’oeuvres eli pieniä makupaloja päivittäin hyttiin tuotuna
* Nespresso kapselikeitin ja Tea Forte teepusseja
* Conciergen palvelut
* Laivayhtiön retkille lähtiessä oma odotustilansa ja priority-ohjaus laivasta ulos
* Muhkea kylpynuttu ja kylpytossut sekä isot, muhkeat kylpypyyhkeet
* Sateenvarjo
* Päällystön kutsukekkerit, muita kekkerikutsuja
* Erityinen hyttikortti = sviittimatkustajan status huomioidaan ympäri laivaa

Sviittimatkustajien ravintola

Norwegian Dawnilla ei ole erillistä The Haven-ravintolaa kyseisen sviittiluokan puuttuessa kokonaan laivalta. Sviittimatkustajat syövät halutessaan aamupalansa ja lounaansa kannella 13 sijaitsevassa Moderno Churrascariassa tai Cagney´s Steakhouse -ravintolassa, jotka on varattu aamupala- ja lounasaikaan sviittimatkustajien käyttöön. Aamupala on kattava ja tasokas. Lämpimät ruuat tilataan listalta, mutta kylmät noudetaan seisovasta pöydästä. Kahvi, tee, mehu, vesi ja muutkin juomat tuodaan pöytään.

Uppomuna-avokadoleipä fetajuustolla nousi meikäläisen lemppariksi sviittimatkustajien aamupalalla. Pitihän sitä monesti pyytää kaveriksi ekstra-annos fetaa.

Hedelmä- ja marjatarjonta sviittimatkustajien aamupalalla oli hyvin laaja.

Lounas puolestaan ei saa kiitosta yhtä paljon. Lista pysyy samana päivästä toiseen (pois lukien päivän annos) ja näin kasvissyöjänä ei vaihtoehto muuttunut 15 päivän aikana ollenkaan, sillä sienirisotto oli se ainoa kasvisruoka listalta. Me päädyimmekin mieheni kanssa aterioimaan lounasta sviittimatkustajien ravintolassa vain pari kertaa. 

Mitä pidin sviitistä?

Vaikka sviitissä ei ollut erillistä makuuhuonetta teineille, pidin mieheni kanssa sviitistä todella paljon. Sviitin parvekkeen puoleinen seinä oli kokonaisuudessaan lasia (ml. ovi), mikä teki sviitistä valoisan. Yksityisyyttä sai sopivasti väliseinällä sekä sängyn eteen vedettävällä verholla. Myös liukuovella suljettava pukeutumistila antoi yksityisyyttä vaatteiden vaihdon ajaksi. Säilytystilaa oli mukavasti ja parvekkeellakin sopivasti tilaa, eikä meitä haitannut parvekkeen suojattomuuskaan kovin paljoa.

Sviitti sijaitsi kannella 12 lähellä aluksen keulaosaa, minkä takia se oli alttiimpi keinumiselle kuin hytti alempana ja keskempänä laivaa. Sviitin seinä myöskin natisi ja parvekkeen ovi ulisi merenkäynnin aikana, mikä häiritsi yöaikaan jonkin verran yöunia. Aikaisin aamulla ja illalla myöskin kantta ylempänä olevan aurinkokannen aurinkotuoleja siirreltiin, mikä aiheutti meluhaittaa lyhyen aikaa ja aurinkokannelta kantautui myös musiikkia parvekkeelle. Muutoin hytti oli oikein hiljainen siitäkin huolimatta, että hissiaula oli aivan lähellä hyttiä. Sijainnille annan kuitenkin kehuja. Sviitistä on vain neljän hytin matka uima-allaskannelle, jonka vieressä sijaitsee myös baari ja aluksen buffet. Eipä ollut pitkä matka hakemaan juomaa ja herkkuja buffetin puolelta tai uima-allaskannen baarista.

Mites hinta? 15 päivän risteily sviitissä neljälle hengelle yhteensä 9.440,10 euroa sisältäen alla olevat edut:

1 x Shore Excursion Discount
2 x Service Charge – Premium Beverage Package
2 x Internet Package (30 Minutes)
2 x 5 Meal Speciality Dining Package
1 x Internet Package (500 Minutes) on 14 + sailings
2 x Premium Beverage Package

Edellä mainittujen lisäksi tuli maksettavaksi palvelurahat 810 euroa / 15 pv/ 4 henkilöä.

Varaisinko kyseisen sviitin uudelleen? Ehdottomasti. Niin perhematkalle kuin kahdenkeskisellekin matkalle, silloin kun haluaa tilaa.

Iskikö risteilykuume? Siitä vaan katsomaan tarjouksia vaikkapa Elämys Cruisesin sivuilta 

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys maanantai, 12 joulukuun, 2022 at 13:29

  Sviitti näyttää tosi kivalta ja aika mukavia nuo edut. Risteilyllä saa kuitenkin olla aikamoisen ihmismäärän kanssa, niin nuo sviittimatkustajien omat ravintolat ja rauhallisemmat tilat laivalle nousuun/poistumiseen kuulostavat sellaisilta, joihin mielelläni panostaisin. Se on sitten tietysti toinen juttu, että mikä on hinta verrattuna edullisempiin hyttiluokkiin ja onko sitä erotusta valmis maksamaan…

  • Reply Kthetraveller maanantai, 27 helmikuun, 2023 at 10:11

   Totta, täytyy tosiaan jokaisessa tilanteessa miettiä, mistä on valmis maksamaan ja kuinka paljon. Me tosiaan nautimme tuosta tietynlaisesta yksityisyydestä ja varsinkin isolla laivalla se olisi ollut tärkeä. Seuraava risteilymme (jos muuta ei tule tähän väliin) on pienellä laivalla (max 700 matkustajaa), joten siellä saa varmasti olla enemmän rauhassa. Löydettiin myös hyvä diili, joten eipä tullut tuolle ”yksityisyydelle” paljoa hintaa.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 12 joulukuun, 2022 at 12:23

  Taas aivan uskomattoman tarkka kuvaus tuosta sviitistä, kuten sinulla aina! Näyttää upealta. Kustannuksiltaan ei aivan halpa, mutta kokemuksena epäilemättä hinnan arvoinen. Nuo sviittimatkaajien edut muuten kuulostivat varsin mukavilta.

  • Reply Kthetraveller tiistai, 13 joulukuun, 2022 at 10:38

   Juu, eihän tuo ihan halpa ollut, mutta katselin, että kaksi ihmistä seilaan tuossa sviitissä viikon matkalla alle 5.000 eurolla. Meillä hintaa tosiaan nosti matkan pituus (15 päivää) ja 4 ihmistä.

   Kiitos ihanasta kommentistasi Mikko!

  Leave a Reply