Suomen suurin matkablogiyhteisö

Risteily Atlantin yli, täältä tullaan!

*Kaupallinen yhteistyö Elämys Cruises*

 

Tiedättekö sen tunteen, kun joku asia jää kaivelemaan mieltä? Olet saanut idean tai haaveen, joka vain pyörii siellä takaraivossa pidemmänkin aikaa. Meillä tuo haave kaiveli takaraivossa vaivaiset kahdeksan vuotta.

Vuonna 2013 teimme viikon mittaisen Atlantin ylityksen Norwegian Cruise Linen juuri telakalta valmistuneella Norwegian Breakaway -aluksella ja pikkuisenhan se ennen risteilyä mietitytti, tuleeko viikon mittaisella merimatkalla kyllästys. Eipä vaan tullut ja sen sijaan viimeisimpinä päivinä ennen New Yorkiin saapumista päätimme mieheni kanssa, että joku päivä on tehtävä pidempi risteily Atlantin yli. Sellainen, jossa käytäisiin matkan varrella useammassa maassa/kohteessa. Että siitä se ajatus sitten lähti.

Kuva Atlantin ylitykseltämme Norwegian Breakawaylla vuonna 2013.

Koronan takia useampi peruuntunut kansainvälinen risteily, vanhenevia Cruise Next-kuponkeja ja pienoinen paniikki. Ei muuta kun yhteys Elämys Cruisesin risteilyässä Petri Siréniin, jonka avustuksella löimme loppujen lopuksi kiinni 15 päivän mittaisen Atlantin ylitysristeilyn Barcelonasta Yhdysvaltojen Tampaan. Välipysähdyksiä oli tiedossa niin Espanjassa, Portugalissa, Azoreilla, Bermudalla ja NCL:n privaattisaarella Bahamalla. Silmissä kiilsi paljon meripäiviä, sviitti kaikilla herkuilla ja paljon palmupuita sekä Karibian lämpöäkin.

Juu ei, eihän se ihan silleen mennytkään. NCL ilmoitti kesäkuussa 2022 isommastakin reittimuutoksesta koskien matkaamme ja hernehän siinä meni nenuun sekä mieheltä että minulta. Pois jäivät Bermuda, NCL:n privaatti palmupuusaari Great Stirrup Cay ja Miami. Tilalle tuli pelkkiä meripäiviä ja pelkkä suora merimatka Azorien välipysähdykseltä Tampaan. Välipysähdyksiä sentään lisättiin ensimmäiselle viikolle ja melkoisen Espanjapainotteiseksi reissumme sitten muuttui.

Eihän me muutosta helpolla nielty ja annoimmekin Elämys Cruisesille tehtäväksi ruveta selvittelemään meille vaihtoehtoja, mm. siirtoa toiseen risteilyyn. Tuntui kyllä helpottavalle hoitaa asioita suomalaisen asiakaspalvelijan kanssa kansainvälisen varustamon virkailijan sijaan ja säästää aikaakin siinä samalla, sillä Elämys Cruisesin virkailija tosiaan hoiti kaiken selvittelytyön. Tiukan pohdinnan jälkeen päädyimme kuitenkin pitäytymään Atlantin ylitysristeilyssämme, koska pysähdys bucket listillämme olevalla Azoreilla pysyi reittisuunnitelmassa.

15 yötä, 6 välisatamaa ja 1 sviitti butlerilla

Tänään se sitten koittaa. Nousemme Barcelonasta Norwegian Cruise Linen pienempään alukseen, Norwegian Dawniin, joka ottaa sisäänsä 2.340 matkustajaa (double occupancy). Hyttinä meillä on parvekkeellinen perhesviitti ja sen etuihin kuuluu mm. butlerin ja conciergen palvelut. Meille matkustaminen NCL:n sviiteissä on tuttua, joten takuuvarmaa hemmottelua on tiedossa.

Kuva Välimeren risteilystämme Norwegian Epicin The Havenissa lokakuussa 2017. Kokemuksia matkustamisesta tuossa sviittiluokassa voit lukea täältä.

Barcelonasta suuntaamme Mallorcan Palmaan, Espanjan mantereen Cartagenaan, Granadaan (Malaga), Cadiziin, Portugalin Lissaboniin ja Azorien Ponta Delgadaan. Sen jälkeen on tiedossa seitsemän meripäivää ennen saapumista Tampaan. Eiköhän nuo meripäivät suju nopeasti, sillä ohjelmaa ja tekemistä on mukavasti. Ja onhan sitä isompi kasa ravintoloita testattavana.

Siitä vaan seuraamaan somesta matkaamme ja millaista sviittielämä NCL:n pienemmällä risteilyaluksella on.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 7 marraskuun, 2022 at 14:39

  Kuulostaa kyllä upealta risteilyltä myös muuttuneella ohjelmalla. Sopisi hyvin siinä mielessä itselleni, että mukana on paljon käymättömiä kohteita ja erityisesti Azorit ja Tampa on paikkoja, joissa haluaisin käydä. Miksi reitti muuttui noin paljon?

  Mahtavaa risteilyä joka tapauksessa!

  • Reply Kthetraveller tiistai, 8 marraskuun, 2022 at 10:56

   Kiitos. Reitti muuttui ”saatavuusongelmien” vuoksi. Vähän sellainen yleispätevä syy kaikelle. Varausehtojen mukaan varustamo voi muuttaa reittiä ja niin kävi meille. Kyseessä voi olla vaikkapa se, että samana päivänä samaan satamaan tulisi liian monta laivaa, eikä kaikki mahdu. Kohdesatamalla itselläänkin voi olla jotain ongelmia, ei voi ottaa vastaan laivaa tai sitten laivayhtiö vain katsoo, että halvemmaksi tulee jättää satamia väliin tms. Syitä on monia. Bermuda ja Miami on meille tuttuja, joten ne ei harmita, mutta Great Stirrup Cay olisi ollut kiva. Ollaan käyty siellä kerran kymmenisen vuotta sitten ja tykättiin.

 • Reply Napapiirin Risteilijä lauantai, 5 marraskuun, 2022 at 12:51

  Hyvää risteilyä koko perheelle. Meillä juurikin samaa ikäluokkaa ja rapia viikko sitten palattiin hänen 13:sta kv risteilyltä, joten jään seuraamaan kuin viihdytte. Lukion osalta mietityttää, kuinka sujuisi.

  • Reply Kthetraveller lauantai, 5 marraskuun, 2022 at 13:45

   Nuori risteilykonkari siis teilläkin siellä. Risteilyt on paras tapa kyllä matkustaa. Kaikenlaista tekemistä kaikenikäisille saman katon alla.

 • Reply Napapiirin Risteilijä lauantai, 5 marraskuun, 2022 at 11:51

  Aivan ihanaa matkaa! Nauttikaa! Itselläni tuo Atlantin ylitys on haaveissa, ja eiköhän lähivuosina toteudu, joten mielenkiinnolla seuraan matkaanne. Onko kyseessä aikuisten risteily, vai onko nuorisoa mukana? Kiinnostaisi kovasti, kuinka ylityksellä on nuorisoa ja kuinka viihtyvät.

  • Reply Kthetraveller lauantai, 5 marraskuun, 2022 at 12:04

   Tämä on ihan perhematka, mukana kaksi teiniä, 19 ja 17 vuotiaat. Ovat tottuneita risteilijöitä, 10. matka heille ja me aikuiset ollaan reissattu enemmän. Jännityksellä tosiaan itsekin heitä seuraan. Laiva on pienempi ja hurjat vesiliukumäet + muut isojen laivojen aktiviteetit puuttuu.

  Leave a Reply