Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paras tapa matkustaa Tallinnaan: Tallink Megastar Business Lounge

*Kaupallinen yhteistyö Tallink Silja Oy*

 

Tallinkin pika-alusten Business Lounget tarjoavat rauhaa ja tasokasta matkustamista Tallinnaan. Pääsin hankkimaan kokemuksia Megastarin Business Loungesta syyskuun alussa. Mitäs tykkäsin?

Haluatko Tallinnaan suuntautuvalle merimatkallesi rauhaa väkimassoilta, onko takana pitkä päivä? Olisiko kenties tehtävä töitä ”matkan päällä” taikka sitten ihan vaan kaipaisit sitä pientä luksusta merimatkallesi? Juu ja haluaisit purtavaa sekä juomaa kiitettävällä määrällä vaihtoehtoja, ilman tarvetta vingutella pankkikorttia joka käänteessä. Silloin Tallinnan pika-alusten Business Lounget on juuri se oikea valinta.

Syyskuisella Tallinnan reissullani matkustin Tallinkin pika-alusten Business Loungeissa ja paluussa pääsin vihdoin testaamaan Megastarin Business Loungen. Takana oli tosiaan pitkä päivä Tallinnassa ja kaikin puolin kaipasin rauhallista aluetta, ilman tarvetta metsästellä sitä istuinpaikkaa isomman matkustajamäärän keskellä.

Näppärä sijainti

Megastarin Business Loungen sijainti on mitä parhain. Se sijaitsee keulaosassa kannella 8, laivan sisäänkäynnin vieressä. Samassa keulaosassa, Business Loungen seinän takana, sijaitsee puolestaan Comfort Lounge. Samaiselta kannelta löytyy myös infopiste, pikaostosten tekoon tarkoitettu Lobby Shop, Coffee & Go-kahvila sekä kaksikerroksisen Traveller Superstoren ylempi kerros.

150-paikkaisessa Business Loungessa on erilaisia istuinryhmiä ja itse nautin erityisesti keulassa olevista muutamasta nojatuolista, joiden luota löytyy myös jalkaraheja. Kyseisiä nojatuoleja on vain nelisen kappaletta, joten kannattaa suunnata nopeasti keulapaikoille. Sähköpistokkeita loungessa on mukavasti ja maksuton WiFi Premium-yhteys toimi ainakin omalla merimatkallamme moitteetta. Business Loungesta löytyy myös erillinen ennakkoon varattavissa oleva kokoustila ja edellä mainittujen lisäksi loungessa on pieni väliseinällä rajattu työskentelytila. Vessaakaan ei tarvitse loungen ulkopuolelle lähteä metsästelemään, sillä loungessa on tilavat wc-tilat.


Ruoka ja juoma

Mites ruoka- ja juomatarjoilu? Business Loungesta löytyy seisova pöytä (kylmät, lämpimät + jälkiruuat) ja tarjontaa on mukavasti kasvissyöjillekin. Juomapuoli on kiitettävä, sillä hanasta on saatavissa viinejä, olutta, lonkeroa sekä virvoitusjuomia. Edellä mainittujen lisäksi on tarjolla erilaisia vahvoja alkoholijuomia, kuohuviiniä, lantrinkeja ja mm. alkoholittomia oluita.

Business Loungen menu vaihtuu pääasiassa vuodenaikojen mukaan, mutta välillä voi tulla myös pienempiä päivityksiä, teemoja tai muutoksia.

Muut edut

Business Loungessa matkustavan etuihin kuuluu myös loungen hintaan kuuluva Priority Car -palvelu. Jos siis liikut autolla, saat autosi laivasta ulos ensimmäisten joukossa ennen rahtiyksiköitä ja perushintaisen paikan varanneita. Tallinnan D-terminaalissa on myös Tallink Lounge, jossa Business Loungessa matkustavat voivat odotella laivaan pääsyä ja pääsevät sieltä aikaisemmin laivaan. Omalla matkallamme (ei viimeinen lähtö) ko. lounge ei ollut käytössä, mutta tiedän terminaalin loungen olleen myös auki äskettäin, joten poikkeuksia aukioloajoissa saattaa olla.

Business Loungen hinta?

Mites hinta: Tällä hetkellä Business Loungen hinta Star-luokan matkalipun päälle on 69 euroa/hlö ja loungeen on mahdollista ostaa matka myöskin pisteillä ja rahalla. Tarkistin Tallink Siljan ihanalta Marika Nöjdiltä pistemääriä ja hän kertoi Business Loungen matkan hinnaksi noin 30 000 pistettä + kansipaikkaan vaadittavat pisteet +20 euroa.

Eckerö Linen Finlandian Loungeen verrattuna Megastarin Business Lounge on tasokkaampi ja sen matkalipun hintaan kuuluva ruoka- sekä juomavalikoima on huomattavasti laajempi. Kyseinen ero näkyy tosin myöskin hinnassa, sillä Finlandian Lounge on useamman kympin edullisempi. Itse kuitenkin pidän parhaimpana tapana matkustaa Tallinnaan nimenomaan Megastarin Business Loungessa juuri miellyttävien, tasokkaiden, rauhallisten tilojen, merimaisemien sekä laajan ruoka- ja juomatarjonnan vuoksi. Jos hinta tuntuu isolle, niin edullisempi vaihtoehto on Megastarin Comfort Lounge (29 euroa). Alkoholijuomia siellä ei saa maksuitta eikä ruokatarjontakaan ole yhtä laajaa, mutta kyllä tilat voittavat mennen tullen ahtaan tuntuisen Sitting Loungen.

P.S: Marraskuun alkupuolella Megastar saa linjaparikseen Rauman telakalta piakkoin valmistuvan MyStarin ja MyStarin ensimmäisen matkan pitäisi tällä näkymin olla 10.11. Tällä hetkellä Megastarin linjaparina olevaa Staria ei olla vuokraamassa ulos, vaan se jää Tallinkin laivastoon. Saadaanko Helsinki-Tallinna-välille lisää lähtöjä vai mikä on Starin reitti, selviää myöhemmin.

Tallinnassa tapahtuu paljon näin loppusyksystäkin. DinnerDays-ravintolaviikko koittaa 21.-30.10.2022, jolloin Tallinnan ravintoloissa on tarjolla edulliseen hintaan kolmen ruokalajin menuja. Halloweenia juhlitaan Palavien kurpitsojen festivaalissa 29.-30.10.22 ja marraskuun puolella (3.-6.11.2022) koittaa Martin markkinat. Marraskuun loppupuolella avataan Tallinnan joulutori ja jazzin ystäviä, kuten minua, hemmotellaan Joulujazz-jazzfestivaalilla 25.11.-18.12.2022. Monta hyvää syytä siis lähteä käymään Tallinnassa näin loppusyksystäkin ja tulevia tapahtumia pääset tutkailemaan Visit Tallinnin tapahtumakalenterista. Siitä vaan suunnittelemaan omaa Tallinnan reissuasi Tallink Siljan sivuilla, suora linkki sivuille tässä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys maanantai, 17 lokakuun, 2022 at 13:59

  Täytyypä pitää tämä vaihtoehto mielessä, jos Tallinnaan mennessä on tarkoitus myös ruokailla laivalla. Jos matkalla ei meinaa syödä, niin sitten valitsisin edullisemman loungen, joissa kuitenkin välttyy tungokselta ja on omaa rauhaa.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 17 lokakuun, 2022 at 16:40

   Juu, edullisempi lounge on siinä tapauksessa oikein näppärä, jos ei meinaa syödä isosti. Megastarin Comfort Lounge on oikein miellyttävä tila. Kiitti kommentista Kati!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 16 lokakuun, 2022 at 16:46

  Tämä vaikuttaa kyllä hyvältä! Luulenpa, että menee kyllä testaukseen, kun seuraavaksi menemme Marikan kanssa yhdessä Tallinnaan. Rauhallisuus kiinnostaa eikä hintakaan kuulosta mahdottomalta.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 16 lokakuun, 2022 at 17:16

   Mahtavaa. Iso suositus minulta. Kiitti kommentista Mikko!

  Leave a Reply