Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paras viihde löytyy Itämereltä!

*Kaupallinen yhteistyö Viking Line*

Me taidetaan olla mieheni kanssa jonkinlaisia viihteen suurkuluttajia. Kotona soi aamusta iltaan Alexan kautta Smooth Jazz Florida ja töissäkin meikäläisellä on auki Spotifyn oma suosikkilista. Televisiosta tulee katsottua musiikkiohjelmia ja tietty sitä tulee reissattua milloin minnekin päin Suomea tai maailmaa jonkun lempiartistimme perässä. Koska musiikissa ja nimenomaan livemusiikissa vaan on sitä jotain.

Parhaat keikkapaikat löytyy Itämeren aalloilta!

Meikäläisen mielestä ne parhaat keikkapaikat löytyy Itämereltä, kun laiva on lastattu viihteen ammattilaisilla ja kenties juuri sillä omalla lempparibändillä. Olen käynyt laivalla katsomassa mm. Poets of The Fall -bändiä, Eppu Normaalia, Soulmiehiä, nauttinut useamman kerran Flame Jazzin tunnelmasta Viking Gracella ja tanssinut pilkkuun saakka useammalla Retroristeilyllä. Oli laivalla se oma lemppariesiintyjä tai ei, niin jokaisena vuoden päivänä laivalta löytyy viihdettä joka makuun ja esimerkiksi Viking Linen laivoilla järjestetään kaikkiaan yli 10.000 keikkaa vuodessa. Mikä parasta, saman katon alta saa kaiken ja vähän ylimääräistäkin. Erilaisia ruokaravintoloita,  baareja, majapaikan, mahtavat shoppailut, span palvelut ja tietty mukavan tanssi-/musiikki-/bileillan. Ei keikan jälkeistä taksijonossa seisomista/Uberin odottelua, julkisilla kulkuvälineillä jolkottamista tai tarpomista kökkösäässä. Vain lyhyt kävelymatka hyttiin ilman talvipalttoita. Niin parasta.

Viihdettä moneen makuun

Turku-Tukholma -linjan iltalaiva Viking Grace on Viking Linen viihteen lippulaiva ja siellä esiintyy mm. nimekkäitä suomalaisia huippuartisteja kuten Elastinen, Anna Puu, Suvi Teräsniska ja Anssi Kela. Saman linjan aamulaiva Viking Glory puolestaan tarjoaa kansainvälisempää viihdettä kuitenkin niin, että pohjoismainen tunnelma säilyy. Jazzin ja pianomusiikin lisäksi Viking Glorylta löytyykin päivittäin kaksi eri orkesteria, ruotsalainen housebändi ja suomalainen tanssiorkesteri/bilebändi. Kyseinen ratkaisu mahdollistaa sen, että viihdettä painotetaan helposti suomalaisempaan tai ruotsalaisempaan suuntaan riippuen siitä, kumpaa kansalaisuutta laivalta kulloinkin löytyy enemmän. Yleisesti ottaenkin viihde vaihtelee punaisilla laivoilla viikonpäivittäin. Alkuviikosta meno ja musiikkitarjonta on rauhallisempaa, viikonloppua lähestyttäessä on menevämmän bilemusiikin vuoro.

Testissä Viking Gloryn aamulähtö, ravintolat ja sen viihde

Syy, miksi pääkaupunkiseudulta suuntasin Viking Gloryn aamulähdölle oli laivalla esiintyvä showryhmä Voca People, joka on esiintynyt jo yli 40 eri maassa ympäri maailman ja saanut useita palkintoja ja tunnustuksia. YouTubessa show on kerännyt yli 80 miljoonaa katselukertaa, joten ihan tuntemattomasta ryhmästä ei ole kyse. Voca People showryhmä koostuu vain laulajista, eikä soittimia ole. Musiikkia Madonnasta Michael Jacksoniin, Abbaan ja Mozartiin, ja kaikki syntyy laulajien omista äänistä a cappella -laulun sekä beatboxin keinoin.

Jos edellisellä kerralla matkustin Viking Gloryn hulppeassa Suite The Cliffs-sviitissä, niin tällä kertaa tuli majoituttua tasokkaassa Premium-hytissä. Aikaisen aikataulun takia Turusta lähtiessä aamulähdöillä Premium-hytin hintaan kuuluu aamulla Turkuun palattaessa vain tavallinen buffetaamupala, mutta premium-aamupala on erikseen ostettavissa Turusta lähtöaamuna. Me marssimmekin heti ensitöiksemme laadukkaalle skumppa-aamupalalle Kobbaniin.

Psst. Oletko nukkunut Premium-hytin pehmoisassa sängyssä ja tuliko silloin ihastuttua upottavaan tyynyyn? Tiesitkö, että kyseinen tyyny on myös tilattavissa kotiin?

Viking Glory on rakennettu rauhallisemmasta matkustamisesta ja merimaisemista nauttimiseen. Meidän arki on ollut koko syksyn kiireistä ja välillä suoranaista sontaa, joten oli ihanaa päästä vuorokaudeksi rentoutumaan. Maittavan aamupalan jälkeen me suunnattiinkin isojen ikkunoiden Archipelago Spa & Wellness-osastolle. Upeat merimaisemat, rentouttava spahoito ja suoranainen pysähtyminen poreisiin merimaisemia ihailemaan teki todella hyvää. Suosittelen varaamaan kylpyläajan heti aamuun, jolloin on paljon rauhallisempaa.

Juups, melkoisen jäykkänä meikäläinen kuvattavana istui. Ei vaan irronnut luonnollista asentoa, kun ei tässä mitään ammattilaisia olla.

Eipä risteily olisi yhtikäs mitään ilman ruokaa ja juomaa. Ensimmäistä kertaa Viking Gloryn historiassa minäkin suuntasin buffetin puolelle myöhäiselle lounaalle. Ajat on muuttunut sitten sen, kun viimeksi buffetissa aterioin ja isona yllätyksenä tulikin se, ettei buffetissa ollut tuttua lämpimien ruokien linjastoa. Nyt paikalla oli kokki väsäämässä tilauksesta annoksia ja vaihtoehtoina oli kala-, liha- tai kasvisannos. Pikkuisenhan tuo närkästytti ensi alkuun, mutta kattava kylmien ruokien linjasto ihastutti ja se tieto, että muutoksien myötä ruokahävikkiä on saatu pienennettyä 40 %. Muutos siis annettakoon anteeksi varustamolle.

Vinkki: Viking Gloryn buffetin ihanuus on isot ikkunat merelle. Ulos näkee varmasti keskemmältäkin buffetia, mutta varmista esteettömät merimaisemat varaamalla ikkunapöytä.

Illallinen tuli puolestaan nautittua rauhallisessa Kobbassa elävää pianomusiikkia kuunnellen. Ystävällinen, henkilökohtainen palvelu, maittavat annokset ja juuri niille suositellut viinit kruunasivat onnistuneen illan. Juu ja se rakas matkakumppanini, oman elämäni Sulo Vilén.

Alkuruoka (kasvis): Maa-artisokka, manteli & jogurtti.

Miehen pääruoka (liha): Hirvi, ohra & palsternakka. Mies oli suorastaan sulaa vahaa tämän pääruoan kanssa ja nimenomaan ohratto (ei kuvassa) sai hänet kyselemään reseptiä. Salaisuutena kaikista maanitteluista huolimatta pysyi, mutta saatiin sentään selville, että samettinen ohratto oli tehty kattilassa. Gloryn kokeille iso kiitos annoksesta.

Ja lopuksi yllättävien makujen sekoitus jäkiruoan muodossa: Mänty, tuorejuusto ja mustaherukka.

Mites loppuilta sujui? Elämäni ensimmäinen aamulähdöllinen 23-tunnin risteily ja tämäkin risteilemisen ammattilainen oli aivan sekaisin aikatauluista sekä laivan kulkusuunnasta. Voca Peoplen ensimmäinen esitys meni ohi juuri aikataulusekoilun takia, mutta toisen näytöksen pääsin näkemään. Show oli viihdyttävä ja ammattitaitoinen esiintyjäkaarti osasi ottaa yleisönsä. Huumoria ei puuttunut ja välillä joutui itsekin arpomaan, kuka artisteista oli milloinkin äänessä. Ehdottomasti näkemisen arvoinen show ja jos et vielä vakuuttunut edellä kerrotusta, käys lukasemassa Mieskin- blogin karismaattisen ja komean Jurin kokemuksia Voca People-ryhmän show’sta täältä.

Täytyy myöntää, että näillä kymmenillä ilta loppui Voca Peoplen shown jälkeen melko nopeaan, sillä seuraavana aamuna oli herättävä aamukuudelta. Ei se todellakaan mukavalta tuntunut. Olisihan se ollut ihanaa viettää musiikin täyttämä ilta, jatkaa samalla laivalla vielä piknikki ja seilata Maarianhaminaan, jossa vaihto Viking Graceen. Ehkäpä seuraavalla kerralla.

Alkaako kivan kesän jälkeen syksy ja pimeys taas tylsistyttämään arkea ja olisi kenties tarvetta irtiotolle hyvän porukan kanssa? Paas kattoen Viikkarin viihdekalenterista, löytyiskö se sinun lemppariesiintyjäsi joltain laivalta ja voit hakea esiintyjiä laivoittain, kuukausittain tai ihan nimellä. Jos innostuit Voca Peoplesta, niin hopihopi merimatkaa varamaan, sillä porukka esiintyy Viikkarilla vain 13.10.22 asti. Pikku vapaapäivän Voca Peoplekin pitää aina kerran viikossa, joten esityksiä on joka päivä paitsi 10.10. Viikkarin varaussivuille pääset suoraan tästä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 8 lokakuun, 2022 at 10:27

    Kuulostaa kivalta irtiotolta! Nuo ruokajutut kiinnostaa aina. Itsekään en olisi välttämättä ollut innoissaan tuosta uudistuksesta, että kokki valmistaa kolmesta vaihtoehdosta ruoan. Toisaalta, helppo uskoa, että hävikki vähenee. Jos vielä kylmiä ruokia on hyvin tarjolla ja kokin valmistama annos on maukas, niin mikä siinä.

    • Reply Kthetraveller lauantai, 8 lokakuun, 2022 at 14:39

      Juu, olen matkustanut todella paljon Itämeren laivoilla vuosien saatossa ja buffet on hyvinkin tuttu. Paljon on muutoksia tapahtunut vuosien saatossa ja kyllä tuo uusin muutos tosiaan hämmensi. Ymmärrän toki sen erittäin hyvin, sillä nimenomaan lämpimissä ruuissa hävikin on täytynyt olla melkoista ennen tätä viimeisintä uudistusta. Onneksi noista annoksista oli saatavissa kokilta omia sovelluksia, eli oma lämmin annokseni oli muunnos kala-annoksesta. Omastani jätettiin vaan kala pois ja lisättiin kasviksia. Ihan maittava annos.

    Leave a Reply