Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kultasepänliike Suokko: kokemuksia sormuksen teettämisestä

Kihlat, häät tai joku muu juhlahetki tulossa ja timanttisormus on etsinnässä? Nyt kannattaa lukaista tämä postaus, sillä tarjolla on vinkki, jolla voit säästää oikean timanttisormuksen hankinnassa satoja tai jopa tuhansia euroja.

Onhan siitä jo aikaa. 20 vuotta sitten sanoin tahdon rakastamalleni miehelle Leppävirran upeassa kirkossa ja nimettömääni mies pujotti tuohon aikaan mielestäni maailman ihanimman vihkisormuksen. Aika kuitenkin teki tehtävänsä ja kolmea eri kultaa sisältänyt timanttisormus ei kestänyt käytössä. Muutaman kerran vihkisormustani korjailtiin, mutta päädyimme hankkimaan uuden vihkisormuksen rikkoutuneen tilalle.

Uusi, valkokultainen timanttivihkisormus koristi vasenta nimetöntäni seitsemisen vuotta, mutta jotenkin silti jäin kaipaamaan jotain suurempaa ja näyttävämpää. Sellaista Beverly Hillsin täydelliset naiset-kokoista timanttisormusta, joka säihkyisi pitkälle ja olisi ennen kaikkea ilo omille silmilleni. Iso timantti siis piti olla viimeistään 20-vuotisen avioliiton kunniaksi, mutta ison timantin sisältävä timanttisormus olisi maksanut melkoisesti. Ei kiitos.

Koska tuleva vihkisormukseni piti olla todellakin näyttävä ja sisältää vain timantteja, päädyin katselemaan sormuksia tehdasvalmisteisilla timanteilla. Kävin useilla eri sivustoilla, mutta yhä uudestaan palasin katselemaan yhtä Iiro Suokon sivuilla olevaa mallia ja valinta alkoi olla varma pelkän netissä nähdyn kuvan, sivustolla annettujen mittojen sekä lyhyen filmin perusteella.

Laboratoriotimantti on oikea timantti

Timantit ovat jalokivimaailman ylimpiä luomuksia, se The Juttu monen naisen sormuksessa ja niin myös minun. Mitä isomman ja näyttävämmän timantin sormukseensa haluaa, sitä korkeammaksi hinta nousee ja no, kyllähän sitä monen miehen kulmakarvat saattavat kohota karaattien kasvaessa ja hinnan noustessa luonnontimanttisormuksissa. Tulee sormukseen sitten isoja tai pieniä timantteja, niin kannattaa harkita laboratoriotimantteja, jotka ovat ihan oikeita timantteja alkuperästään huolimatta.

 Suurimpana erona näillä kahdella timanttiryhmällä on alkuperä. Luonnontimantit on löydetty kaivoksista tai alluviaalisista esiintymisistä, kuten muinaisten jokien suvantopaikoista. Tehdasvalmisteiset timantit on valmistettu joko CVD tai HPHT -menetelmällä timanttitehtaassa.

Tehdasvalmisteiset ja luonnontimantit ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan samanlaiset, eikä maallikolla ole keinoja erottaa niitä toisistaan. Jalokiviasiantuntijakin tarvitsee harvinaisia ultraviolettivaloa mittaavia erikoistyövälineitä tunnistamiseen. Kansainväliset timanteille raportteja laativat laboratoriot kutsuvat tehdasvalmisteisia timantteja nimellä Laboratory Grown Diamond.

-Suokko.fi

Kultasepänliike Suokko, hyvää palvelua alusta loppuun

Täytyy kyllä kehua sekä Suokon nettisivuja että palvelua liikkeessä. Ihailemani sormus olisi ollut tilattavissa Suokon nettisivujen kautta, mutta halusin nähdä sormuksen henkilökohtaisesti. Koska en pystynyt mieheni kanssa käymään arkena Tampereella sijaitsevassa Suokon kultasepänliikkeessä, sovimme Whatsupissa tapaamisen liikkeen aukioloaikojen ulkopuolelle eräälle huhtikuiselle lauantaille ja kävimme katsomassa haluamaani sormusta. Palvelutilanne oli oikein miellyttävä ja mittasormuksen avulla se oikean kokoinen sormus löytyi helposti. Sen verran kuitenkin epäilin tehdasvalmisteista timanttia, että pyysin nähtäväkseni vielä sormuksen luonnontimantilla. Mitään eroa en timanttien välillä tosiaankaan nähnyt, joten pistin tilaukseen sormuksen tehdasvalmisteisilla timanteilla ja säästöä tuolla valinnalla kyseisen sormuksen osalta tuli yli 1.100 euroa.

Ymmärsin pian sormustilauksen jälkeen, että myös kihlasormus pitäisi uusia ja palasin liikkeeseen valitsemaan kihlasormuksen silloin, kun noudin valmistuneen vihkisormukseni. Olin jälleen jo tehnyt etukäteiskarsintaa kihlasormusehdokkaista Suokon hyvien nettisivujen kautta ja valintani oikeastaan vain vahvistui paikan päällä. Hieman isompaakin säätämistä oli omalta puoleltani liikkeessä, mutta palvelu oli säätämisestä huolimatta ystävällistä ja joustavaa.

Upeaa loistoa ja suuren maailman tuntua: Timanttisormus Grace S D BR40 21

20-vuotishääpäivän kunniaksi teetätettiin näyttävä Grace-timanttisormus, jossa on karaatteja 1,08 ct, kivinä tehdasvalmisteiset SMM G-H(Top Wesselton-Wesselton) VS-SI ja hiontana pyöreä briljantti. Sormuksessa on yksi isompi timantti keskikivenä, sen ympärillä pienempiä timantteja ja sormuksen runkoa kiertää myös osan matkaa timantit. Sormuksen teettämisessä meni 7 viikkoa ja valmistuneen sormuksen mukana tuli Jewelry Quality Report -todistus.

Grace-sormus on todella näyttävä ja sädehtii paljon. Isoa timanttia kiertävät pienemmät timantit ovat niin sulavasti aseteltu isomman timantin viereen, että kaukaa katsottuna näyttää siltä, kuin kyseessä olisi yksi iso kivi. Suokon nettisivuilla sormuksen karaateiksi ilmoitetaan 1,05 ct, mutta oman sormukseni mukana tulleen Jewelry Quality Reportin mukaan karaatteja on 1,08 ct. Tämä johtuu siitä, että jalokivikorun timantit ovat ainutkertainen valikoima juuri kyseiseen koruun istutettuna ja siksi niiden paino saattaa poiketa netissä mainitusta painosta hieman joko ylös- tai alaspäin.

Ihanan erilainen: Timanttisormus Rebecca S E 11

Vihkisormuksen ollessa kerrassaan upea meni myös kihlasormus uusittavaksi. Halusin jotain hieman tavallisuudesta poikkeavaa sekä Grace-sormuksesta selkeästi erottuvaa, joten vihkisormuksen kaveriksi teetätin Rebecca-timanttisormuksen, jossa on karaatteja 0,29 ct. Kivinä on samat tehdasvalmisteiset SMM G-H(Top Wesselton-Wesselton) VS-SI ja hiontana pyöreä briljantti. Sormuksen teettämisessä meni muutaman päivän vajaat 7 viikkoa ja sormuksen mukana tuli Jewelry Quality Report -todistus.

Kultasepänliike Suokko, laatua edullisesti

Grace (1,08 ct) 1.629 euroa ja Rebecca (0,29 ct) 565 euroa. Koko upea, säkenöivä kokonaisuus siis kevensi vuonna 2021 lompakkoa 2.194 euroa ja luonnontimanteilla samaiset sormukset Suokolla olisivat alhaisimmillaan maksaneet samaisena vuonna yhteensä 3.580 euroa. Sormuksia etsiessäni tuli käytyä hyvin monilla sivustoilla ja sen sanon suoraan, että Kultasepänliike Suokko voitti tuolloin ja voittaa edelleen helposti tehdastimanttien lisäksi myös luonnontimanttisormuksissa kilpailevat liikkeet, joten vahva suositus siis minulta.

Miksi maksaa muualla pienestä timantista useita satasia tai kenties tuhansia, kun voi valita näyttävämpää samaan hintaan Kultasepänliike Suokon valikoimasta? Sormusvalikoima on laaja, sieltä löytyy varmasti sopiva ja jos ei löydy, niin Suokolla voi teettää aivan omanlaisen sormuksen. Siitä vaan katsastamaan, millainen tarjonta on. Suokon sivuille pääset suoraan tästä. 

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 30 tammikuun, 2022 at 18:32

    Huh, on kyllä suuri hintaero. Täytyypä pitää Suokko mielessa, kun sormuskaupat ovat ajankohtaisia. Täytyy todeta, että todella näyttävät sormukset kyllä löysit!

    • Reply Kthetraveller tiistai, 1 helmikuun, 2022 at 12:56

      Kiitos! Olen ollut todella tyytyväinen vieläkin valintaani ja itse asiassa tykkään käyttää kotioloissakin sormuksiani. Ennen vanhaan tuppasin ottamaan sormukset pois heti kun tulin kotiin. Niin käy, kun löytyy ne ”The Sormukset”.

    Leave a Reply