Suomen suurin matkablogiyhteisö

Voihan korona! Vuoden 2021 tehdyt ja missatut matkat

Tuota noin, mitäpä sanoa menneestä vuodesta ja tulevasta, niin kuin ihan käsi sydämellä? Kait sitä pitäisi olla tyytyväinen, kun tuli päästyä edes jonnekin, mutta pieni viheliäinen pirunsarvinen Kirsi olkapäälläni on pitkin vuotta mutrustellut huuliaan ja meinannut pistää päälle pikkuisen kiukun. Koska koronarajoitukset.

Tiedätteks, meillä oli ulkomaan ja kotimaan matkoja varattuna. Oli varattuja konsertteja, teatteriesityksiä, hotelliyöpymisiä sun muita. Vuodenvaihteessa piti nauttia palmupuista ja kuumasta auringosta, mutta sekin vaihtui peruttuun lomaan ja töihin paluuseen. Olisinhan minä voinut ottaa hermolomaa töistä ja jäädä ihan vain kotoilemaan viikoksi, mutta mies ehdotti, että yritettäisiin sittenkin lähteä keväämmällä lämpimään. Minähän en blondina muistanut ollenkaan jäljellä olevia lomapäiviä, joten korvat luimussa peruin lomani ja suuntasin töihin huomatakseni, että lomapäivät olisi riittänyt ilman loman perumistakin. Kuinka sattuikin ja kirpaisihan se vähän.

Mutta. Vuosi 2021 oli kaikesta huolimatta ehkä paljon positiivisempi kuin 2020. Oli hetkiä jolloin, no, tunsin eläväni. Ei suorittamista, kodin seiniä, koronan takia samoja kuvioita päivästä ja kuukaudesta toiseen. Vuoden 2021 aikana opin myös olemaan itselleni hellempi ja jopa joinain päivinä kuuntelemaan itseäni. Ilman tuota taitoa en ehkäpä olisi selvinnyt korona-aikana yhtä hyvin kuin nyt olen selvinnyt, joskin toteutuneilla, alle luetelluilla matkoilla olikin oma osansa.

Tammikuu

Otsasuonta kiristelevä nainen. Kotona päälle kaatuvat seinät. Koronaveetutus ja kaikki vaan oli semmoista, että tällä naisella keitti arki pahasti. Vinguin sitten pienen staycationin ja päädyimme mieheni kanssa viettämään ihanan pienen lemmenloman Lapland Hotels Bulevardin upeassa Arctic Deluxe Spa-huoneessa. Valitettavasti tuli hävitettyä kaikki kuvat kännyltä tuossa taannoin, joten kuvan kuvaa ei ole tuosta huoneesta tänne laittaa.

Helmikuu – huhtikuu

Eipä sitten yhtään mitään. Ei niin yhtikäs mitään. Tai juu, pääsinhän minä käymään huhtikuussa päiväsaikaan Tampereella Iiro Suokon liikkeessä timanttisormusasioissa.

Toukokuu

Ah, ihana kevät. Pieni staycation miehen kanssa Original Sokos Hotel Vaakunan parvekkeellisessa huoneessa, joskin pääsin erinäisistä syistä nauttimaan huoneesta alle 12 tuntia. Kyllähän se harmitti, koska osasyynä oli ihan vaan omat työt.

Mutta, pääsipä meikäläinen toukokuussa myös melkein ulkomaille, kun suuntasin Viking Linen ja Visit Ålandin järjestämälle pressimatkalle Ahvenanmaalle. Postaus Ahvenanmaa Viheriöi -ruokafestivaalista tulossa keväämmällä puolella, kun festarit (toivon mukaan) lähestyvät.

Kesäkuu

Kesäkuussa ei paljoa menty, sillä loma oli vasta heinäkuun puolella. Juhannusta vietettiin kuitenkin totuttuun tapaan mökillä Itä-Suomessa.

Heinäkuu

Niin ihanan spessu. Aloitettiin heinäkuu risteilemällä Hankoon Eckerö Linen Finlandialla ja olipahan reissu. Sää suosi ja tunnelma oli mukava, mutta nolostuttavia Suomiporoja oli liikkeellä ihan samaan malliin kuin oltaisiin oltu menossa Tallinnaan. Hangossakin laivamatkustajat örvelsi kaljakassien kanssa mm. puistossa. Pari valittua sanaa olisi sanottavana, mutta pysyn hiljaa.

Meillä tuli miehen kanssa avioliittoa täyteen pyöreät 20 vuotta 7.7.2021 ja alun perin sitä oli tarkoitus juhlia upeissa palmupuumaisemissa jossain kerran elämässä-kohteessa, mutta ymmärrettävistä syistä sellainen reissusuunnitelma peruuntui. Kyllähän se minua kaiversi ja pahasti, sillä koronaveetutus oli tsiljoonan luokkaa. Suomi ei vaan tarpeeksi luksusta tarjoa tai sanotaanko enemmänkin niin, että muualla saa luksustasoa edullisemmin, joten vietin monen monta iltaa etsien Suomesta sitä The Sviittiä hääpäivällemme. Lopuksi valitsimme hääpäivällemme Hotel Iso-Syötteen Feeniks-sviitin ja niin vaan kävi, että jälleen kerran joutui pettymään pienesti Suomen tarjontaan. Mikä mätti? Sen voit lukea täältä.

Heinäkuussa käytiin vielä koko perhe Viking Linen Visbyn risteilyllä Helsingistä. Risteilyissä on vaan sitä jotain.

Elokuu

Sulo Vilén vauhdissa jälleen. Mitä teki mies, jolla oli menossa 1.8. passi vanhaksi ja oli häviämässä Viikkarille 72 venettä (arvo 72 cent). No, varasi vielä Viking XPRS:n päiväristeilyn ihan viimeiselle passin voimassaolopäivälle ja käytti laivalla rahaakin siihen malliin, että varustamo varmasti voitti sen kilpailun. Mutta hei, eipähän saanut Viikkari vietyä miehen 72 venettä, että siitäpähän sai.

Elokuussa pääsin vielä Visit Tallinnin, Visit Estonian, Tallink Siljan, Eckerö Linen ja Viking Linen yhdessä järjestämälle pressimatkalle juhlimaan Viron uudelleenitsenäistymisen 30-vuotispäivää sekä tutstumaan uudistettuun Tallink City -hotelliin. 

Syyskuu

Eipä mitään. Olisi pitänyt olla Elton Johnin konsertti ja melkoisen hyvät paikat sieltä, mutta konsertti siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Taitaapi jäppinen kuolla, ennen kuin koronarajoitukset maailmalla antavat myöten isot konsertit ja vapaan matkustamisen.

Lokakuu

Kyllähän minussakin pieni tarjoushaukka asustelee, joten pistin tarjouksen turvin varaukseen yhden saunallisen sviitin  Helsingin Sokos Hotel Vaakunasta. Siellä me sitten miehen kanssa juhlittiin kahdestaan syntymäpäiviämme.

Marraskuu

Risteilykuu. Viime vuoden marraskuulta tämän vuoden marraskuulle siirtynyt Eppu Normaalin keikka Viking Gracella oli ohjelmistossa marraskuun alkupuolella ja marraskuun puolessa välissä piipahdin vielä ihastuttavassa Tukholmassa Viking Linen ja Tallink Siljan kutsumana. Reissusta voit lukea täältä.

Joulukuu

Ensimmäiset viikot meni toipuessa isosta silmäleikkauksesta, joten kotoiluksi meni. Pitihän sitä vielä käydä vähän ennen joulua miniristeilyllä Viking XPRS:llä, kun LUX-hytti lähti niin edullisesti. Ajettiin auto laivaan parkkiin, tilattiin ennakkoon netistä pre-orderit autolle, käytiin ruuhka-ajan ulkopuolella täksärissä ostelemassa loput tuliaiset ja haettiin hamppariateriat hyttiin syötäväksi. Erinomainen tapa matkustaa näin korona-aikana.

Meidän piti lähteä viettämään uutta vuotta Bangkokiin ja sieltä oli varattuna kolmen makuuhuoneen parvekkeellinen sviitti edulliseen hintaan. Niin vaan koronatilanne alkoi näyttää maailmalla sellaiselta, että päädyttiin perumaan Bangkokin matka. Tultiin siihen tulokseen, ettei vaan jaksettu kaikkea säätämistä ja epävarmuutta mahdollisista yllättävistä säädösmuutoksista. Kun sitten omikron-muunnos alkoi nostaa päätään, luovuttiin kaikista muistakin kohdehaaveista, kuten Dubaista.

Tämä vuosi 2022 matkojen suhteen on täysi mysteeri. Varauksia on, mutta muutama on jo peruuntunut/peruutettu kiristyneiden rajoitusten myötä ja mikä pahinta, kansainvälisten varustamojen ylläriperuutukset risteilyissä on pitänyt tämän naisen jännitystä yllä. Saas nähdä, päästäänkö viiden kuukauden päästä matkaan vai ei. Se pieni Kirsi olallani on valitettavasti vahvasti sitä mieltä, että kyseinen risteily tulee peruuntumaan. Kivahan tuommoisen pikku-Kirsin kanssa on elellä.

Not.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Tanja for Takeoff maanantai, 17 tammikuun, 2022 at 15:21

  Uskoisin että tämä tilanne alkaa muuttua maaliskuun paikkeilla. Aika moni maa on väläytellyt normaalitilaan paluuta.
  Me tehtiin syksyllä muutama reissu rajojen yli ja ne yllättäen tyydytti reissunälän. Tauon jälkeen tuntui jopa sen verran rasittavalta, että luulen, ettei koronaa edeltävään reissutahtiin täysinomadeiksi enää edes palata, vaan matkaillaan maltillisesti aina jostakin tukikohdasta.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 17 tammikuun, 2022 at 15:57

   Toivotaan, että maaliskuussa alkaisi hellittämään. Vielä on meilläkin toiveena, että josko sittenkin maaliskuussa palmupuiden alle. Onneksi te pääsitte muutaman reissun tekemään syksyllä rajojen yli.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 16 tammikuun, 2022 at 12:37

  Oli kyllä varsin poikkeuksellinen (matkailu)vuosi. Meiltä ei mitään tainnut peruuntua, kun mitään ei oikeastaan oltu varattukaan. Vuodelta 2020 sen sijaan peruuntui vaikka mitä. Tänä vuonna on uskallettu taas tehdä varauksia, saa nähdä mitä Omikronin ym. kanssa tapahtuu, että päästäänkö reissaamaan…

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 16 tammikuun, 2022 at 14:42

   Toivotaan, että pääsette reissaamaan, viimeistään loppukeväästä. Taitaa tämä alkuvuosi olla jo menetetty matkailurintamalla Omikronin takia 🙁

   Kiitti kommentista Mikko!

  Leave a Reply