Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kyllä minä mieleni pahoitan: 20 v. hääpäivämatkan yllä tummia pilviä

Minulla on ongelma ja ongelman nimi on hääpäivä. Eikä muuten ole mikään perushääpäivä, vaan 20. hääpäivä.

Eipä siinä muuta, mutta minulle hääpäivä on ollut aina hyvin spessujuttu ja hääpäivää pystyy oikeasti juhlimaan vain hääpäivänä, eikä päivä tai kuukausi sen jälkeen taikka sitä ennen. Hääpäivän juhlinnan esteenä voi olla vain pakottava syy kuten kuolema, hautajaiset, megalomaaninen remontti tai oma synnytys. Yleisimmin hääpäivää vietetään melko komeasti jossain päin maailmaa ja menneinä vuosina kohteinamme on ollut mm. New York, Bangkok, Gardajärvi, Stuttgart, Alpit, Chicago, Espanjan aurinkorannikko, Varsova, Budapest ja Praha.

Näin heinäkuussa 2016. Juhlimme hääpäivää matkustamalla Alpeille. Majoituimme mm. hulppeassa viiden tähden Grand Hotel Kronenhofissa ja varsinaisena hääpäivänä Gardajärvellä Villa Nicolli Romantic Resortissa. Hotelli ei mikään luksushotelli ollut, mutta palvelu päihitti 6-0 monet luksushotellit. Siinä vaiheessa, kun hotellin sommelier toi huoneeseemme tervetuliasiksi tilaamamme hedelmät ja skumpan, esitteli valitsemansa viinin, avasi pullon ja tarjoili juoman meille, tiesimme hotellin huomioivan hääpäivämme varmasti. Se olikin sitten jo yllätys, että saimme rakastavaisten spessukohtelua koko majoittumisemme ajan.

Heinäkuussa 2019 juhlimme hääpäivää komeasti Yhdysvalloissa. Kävimme Milwaukeessa Lionel Richien ja Jennifer Lopezin konsertissa, joiden jälkeen palasimme lähtökaupunkiimme Chicagoon muutamaksi yöksi. Majapaikkanamme tuolla matkalla oli mm. Hiltonin Curio Collectionin LondonHouse Chicago ja sen 37 m²:n kokoinen yhden makuuhuoneen Vista Suite.

Koronatilanne on luonnollisestikin vaikeuttanut matkustamista ja tullee vaikeuttamaan edelleen. Viime kesänä hääpäivää tuli juhlittua olosuhteiden pakosta muutaman viikon myöhässä Kolilla, mutta tälle kesälle paikka on edelleen hakusessa. Kova halu olisi juhlia 20. hääpäivää hulppeasti ulkomailla, mutta alkaa vahvasti tuntua siltä, että kotimainen kohde on se ainoa vaihtoehto. Koska koronatilanne.

Näin Kolilla heinäkuussa 2020. Eipä tarttenut T-paitasillaan hillua ja vettäkin sateli. Kuinkas sattuikin.

Tasokas majoitus, luksustakin. Neliöitä tarpeeksi, sauna on must, poreamme ja kunnon parveke/terassi plussaa. Näkymiä pitää olla ja mielellään merelle, ei järvelle. Palvelun pitää olla erinomaista ja kaiken vaan täydellistä hääpäivän juhlintaan, koska 20. hääpäivä.

Havsviddenin kalliohuvilat tai muutamat muutkaan veden äärellä olevat majoitukset eivät ole vapaana haluamanamme ajankohtana. Muutama ”luksustasoinen” mökki olisi ehkä vuokrattavissa Lapissa, mutta heinäkuussa ulkoterassilla oleminen/ulkoporeammeesta nauttiminen saattaa olla hiukkasen hankalaa pistävien örkkimörkkien takia. Meren äärellä oleva tasokas majoitus The Barö Inkoossa olisi vielä vapaana meidän ajankohtanamme, mutta lähes 700 euron hinta yöltä tuntuu tässä vaiheessa kotimaan majoituksesta liikaa.

Itseäni miellyttäisi hieman Hotel Iso-Syöte ja sen Karhunpesä-sviitti, mutta peruutusehdot eivät paljoa naurata. Peruutusoikeutta ei ole ja mahdollisuus ajankohdan siirtoon toki on, mutta hinta onkin sitten jotain muuta ajankohdan mukaan. Matkavakuutuksesta saisi rahansa kenties takaisin sairastapauksen tullessa, mutta tässä koronatilanteessa tuollaiset peruutusehdot saavat minulta tiukan ”ei jatkoon” -tokaisun.

Isomman kiinnostuksen kohteena tällä hetkellä onkin kesällä avattava Kuru Private Resort, joka ei ole vielä varattavissa. Uusissa kohteissa on kuitenkin aina oma ongelmansa. Toimiiko kaikki, onko paikka sittenkään niin luksusta kuin annetaan ymmärtää ja kannattaako arvostelemattomasta majoituksesta tosiaan maksaa alustavien tietojen mukaan alkaen n. 1 000 euroa kahdelta yöltä? Raha ei ole se ongelma, mutta takaraivossa valitettavasti monesti raksuttaa se, että samalla rahalla saa niin paljon enemmän vastinetta ulkomailla ja hääpäivän juhlijoitakin muistetaan paljon enemmän kuin Suomessa.

Decisions, decisions ja 7.7.2021 hääpäivän The Majapaikka on vielä löytämättä. Suomessa on se ongelma, että heinäkuu on lomakuu ja kiinnostus kotimaan majoituskohteisiin on suurta. Kohta olemme varmaan täysin majapaikattomia.

Anyway, tähän loppuu vielä pienoinen paljastus huonoimmasta hääpäivän juhlinnasta ever:

Olin synnyttänyt hieman aiemmin, joten hääpäivää juhlittiin luonnollisestikin kodin rauhassa. Söimme juhla-aterian ja vietimme siinä iltaa ihan rauhassa. Mies oli ostanut uuden kotiteatterilaitteiston, joten hän sitten innostui asentelemaan sitä yömyöhään. Huomautin miehelle siitä, että onko sitä pakko hääpäivänä asennella, joloin mies katsoi kelloaan ja totesi sen enempää ajattelematta, että ”eihän nyt ole enää hääpäivä”.

Sanotaanko vaan, että meidän perheessä ei ole enää vietetty hääpäivää kotona remonttia lukuun ottamatta ja hääpäivän juhlistaminenkin kestää meillä nykyään pidempään kuin puoleen yöhön. Oppiva laatua tuo minun oma mieheni.

P.S.: Ehdotuksia tasokkaista henkilökohtaisen palvelun Suomi-kohteista otetaan vastaan. Eipä haittaa, jos ehdotuksia tulee myös eurooppalaisista kohteista. Mistä sitä tietää, minne päädymme heinäkuussa. Kotona emme ainakaan ole. Emmekä anoppilassa tai omalla mökillä.

 

 

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Annika / Life is a journey tiistai, 6 huhtikuun, 2021 at 17:58

  Vaasan saaristossa on tällainen Kalles Inn, jossa lasi-iglu majoitusta meren äärellä: http://www.kallesinn.com/etusivu/

  Ja sitten Suomen pienimmän kaupungin Kaskisten saaristosta löytyy tällainen Sälgrundin majakkasaari, jossa ei ole mitään luksusta, mutta varmasti ainutlaatuinen elämys 🙂 Sauna ainakin löytyy ja näkymät aavalle merelle: https://www.kaskinenseacharter.fi/

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 7 huhtikuun, 2021 at 19:16

   Kiitos vinkeistä, pitääpä tutkia tarkemmin. Juuri meren äärellä olevat majoitukset on todellakin niitä sykähdyttäviä.

 • Reply Laura sunnuntai, 4 huhtikuun, 2021 at 21:51

  Näitä olen joskus itse katsellut tuo Karhunpesä-sviitin lisäksi:

  https://www.glasbruket.fi/etusivu/

  https://arcticgiant.fi/ ja täältä Panoramic House.

  • Reply Kthetraveller maanantai, 5 huhtikuun, 2021 at 12:53

   Kiitos vinkeistä Laura! Ihania kohteita molemmat, erityisesti tuo Glasbruket. Katselin mainitsemiasi kohteita niiden omilta sivuilta ja se ajankohta, mitä itse ajattelen ei ole vapaana enää 🙁

 • Reply Minna perjantai, 2 huhtikuun, 2021 at 13:49

  Pääseekö Norjaan? Hurtigrutten Kirkenäs→Bergen tai päinvastoin.

  Juna Oslo→Bergen on jo kokemus.

  • Reply Kthetraveller lauantai, 3 huhtikuun, 2021 at 18:32

   Me vähän katsottiin miehen kanssa tuota Norjaa sillä silmällä. Pidetään sitä sellaisena ykkösvaihtoehtona ulkomaan matkalle. Bergenissä ollaan käyty kun tehtiin Norjan vuonojen risteily useampi vuosi sitten, mutta paljon on näkemättä. Kitti vinkistä.

 • Reply Maarit Johanna torstai, 1 huhtikuun, 2021 at 10:46

  On kyllä surkeaa ettei Suomesta löydy. Yleisesti ihmettelen tasokkaiden hotelleiden ja majoituspaikkojen vähyyttä, jotka olisivat kesäaikaan auki. Joo, todellakin igluhommat ovat enemmänkin talvijuttuja, mutta sellaiset kunnon aikuisten kylpylöintiin sopivat hotellit rauhallisella ympäristöllä. Missä semmosia on? Ei ainakaan täällä. Mie haaveilisin perustavani sellaisen pikkukylpylän Lappiin, jossa olis vaikka max 10 sviittiä samassa, joku ihana pikku ravintola ja paljon rauhaa. Omissa huoneissa toki saunat ja poreammeet. Ja kun sellaisia ei Suomessa ole, en ihmettele miksi porukka lentää Santorinille.
  Just tuo Iso-Syöte on sellainen, mikä jo vastaa näitä kuvitelmiani, mutta haluaisin siitä vielä jotenkin enemmän.

  • Reply Kthetraveller torstai, 1 huhtikuun, 2021 at 15:24

   Ehkä se vaan on niin, että Suomessa tilausta luksukselle muualla kuin tietyissä turistien suosimissa paikoissa ei ole. Suomalaiset laittavat isot rahat edelleen mieluummin ulkomaille kuin koto-Suomeen 😕

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 31 maaliskuun, 2021 at 22:43

  Tuota Karhunpesä-sviittiä on itsekin joskus tullut katseltua. Ehkäpä paikkaan voisi olla yhteydessä ja kysellä uudestaan tuosta peruutuksesta sairastumisen vuoksi? Matkavakuutus ei varmaankaan tässä tilanteessa koronaperuutuksia korvaa, niin ainakin luulen.

  Me olemme menossa lasi-igluun pariksi yöksi Nuorgamiin. Odotukset sen suhteen ovat kyllä korkealla, ehkä voisitte harkita myös sitä? Toisin kuin monissa igluissa, Nuorgamissa näyttäisi, että iglut ovat kaukana toisistaan. Myös piilokojut voisi olla varteenotettava vaihtoehto, vaikka mistään luksuksesta ei niiden osalta voikaan puhua, mutta kokemus kuitenkin on upea. Erä-Eero Lieksassa on meidän suosikki. Näistä kummastakin aiomme kirjoittaa juttua myös blogiimme lähiaikoina.

  • Reply Kthetraveller torstai, 1 huhtikuun, 2021 at 09:15

   Tuo Karhunpesä on meillä sellaisena hätävarana, mutta viittitäänkö jättää sitä varausta viime tinkaan, tuskin. Huoh. Kiitti vinkeistä, kattelen noita muita mainitsemiasi kohteita ja jään odottamaan postauksiasi.

  Leave a Reply