Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkailufaktaa minusta

Eiköhän moni jo ole oppinut minusta, että tykkään risteillä, mutta millainen minä olen muuten matkailijana? Siitä vaan lukaisemaan postaus, joka saattaa ehkäpä nostatella joidenkin ihmisten kulmakarvoja.

1. Minulla on viha-rakkaussuhde road trippeihin

Muistattekos jonkin sortin bensa-aseman mainoksen, jossa laulettiin tyyliin ”isi tahtoo ajaa, ajaa, ajaa…”? No, meidän perheestä löytyy semmoinen, tuo minun mieheni. Toinen lapsista on tullut isäänsä, mutta toinen lapsista on kuin minä: Road tripit ei vaan sävähdytä. Vedän siis hernettä automaattisesti ensin nenuun, kun mies taas ehdottelee jonkin sortin autoreissua, mutta loppujen lopuksi olen sitten aina kuitenkin mukana suunnittelemassa matkaa ja istun auton kyydissä matkalla paikasta toiseen. Tietyllä tyylillä tykkään kuitenkin road tripeistä, kunhan ajomatkat jäävät mahdollisimman siedettäviksi ja kohteissakin pääsee viettämään aikaa.

Kalifornian road tripiltä.

Samalla road tripillä käytiin myös katsomassa Alfred Hitchcockin kuuluisan Linnut-leffan taloa.

2. Olen mukavuudenhaluinen

Ei kiitos hostelleille ja vähien tähtien hotelleille, mitä laadukkaampi, sen parempi. En myöskään tykkää täysillä vetää paikasta toiseen ja pyörähtää hotellissa vaan nukkumassa, ellei kyseessä ole pressimatka, jolloin kaikki on suunniteltu puolestani ja kuljetukset hoituu mahdollisimman simppelisti. Omilla matkoilla olen sitä mieltä, että mitä leppoisampia aikoja saa hotellissa viettää, sen parempi.

Lapland Hotels Bulevardi.

3. Tykkään maisemista

Minä tykkään silmänruuasta, oli sitten kyse kauniista ruoka-annoksesta, drinkistä, esineestä, rakennuksesta tai upeasta maisemasta. Ehdoton suosikkini on näkymä vuoren huipulta. Muita lemppareita on mm. auringonlaskut ja -nousut, korkeat talot ja merimaisemat.

Meikä Sveitsin Alpeilla.

4, tykkään risteillä, mutta en ihan miten vaan

Jos kansainvälisellä risteilyllä on tarjous sisähyttiin niin ei kiitos. Mieluummin jään todellakin kotiin. Hytti pitää olla vähintään parvekkeella. Piste.

Norwegian Getaway, The Haven Aft-Facing Penthouse Suite ja meikä sen hehtaariparvekkeella.

5. Olen surkea sijoittamaan paikkoja kartalle, mutta haka kartanlukijana

Mies ajaa ja minä toimin kartanlukijana, koska haemme välillä navigaattorillakin sellaisia reittejä, joita navi ei suosittele. Välillä mies kehtaa väittää minulle, ettei joku tie vaan voi viedä johonkin paikkaan tai emme ole kohdassa X, mutta niin vaan minä olen oikeassa. Aina.

6. Rakastan konserttimatkoja

Madonna Bostonissa (USA), Jennifer Lopez ja Lionel Richie Milwaukeessa (USA), Phil Collins San Franciscossa (USA), Diana Krall Stuttgartissa (Saksa), Simple Minds Tukholmassa (Ruotsi), Big Country mm. Dublinissa (Irlanti) jne. Me todellakin lennämme jonnekin päin maailmaa ihan vain nähdäksemme jonkun artistin. Siinä samassa toki tutustumme kohteeseen.

Bon Jovi Tallinnassa, TallinkSiljan ja Live Nationin järjestämä pressimatka.

7. Rakastan lentämistä

Lentokoneessa on vaan tunnelmaa. Joskus sitä toki kiristyy fiilarit, jos matkustajista löytyy selkänojan potkijoita, känniöriläitä, sarjapaukuttelijoita tai muita sellaisia, jotka eivät halua ottaa kanssamatkustajia huomioon.

8. Karttelen suomalaisia matkoillani

Myönnän. Perheemme on niitä, jotka hiljenevät ulkomailla suomalaisen nähdessään ja välttelevät suomalaisiin törmäämistä. Me matkustamme paikkoihin, joissa ei toivottavasti kuulu paikallisen suusta ”hei suomi-poika, osta huva paita”. Niin vaan omat lapsemmekin ovat oppineet tavoillemme. Kun me matkustamme ulkomaille, haluamme lähteä lomalle Suomesta. Siihen ei kuulu suomen kieli tai Suomi-baarit.

9. Meillä on miehen kanssa selkeä matkasuunnittelujako

Mies hoitaa autovaraukset ja road trippien suunnittelun, minä hoidan hotellivalinnat. Kyseinen tapa toimii todella hyvin.

LondonHouse Chicago, Vista Suite.

Hilton Seychelles Northolme Resort & Span upea uima-allas.

10. Matkustajalaivojen tutkat, ah

Nyt tulee suoranainen outous ja paljastus. Minä en voi sille mitään, mutta komeinta laivoissa on pyörivät tutkat ja minä todellakin saan niiden katselusta viboja. Tutkat merkitsevät voimaa, suojelua ja vartiointia sekä ovat jotenkin hyvin miehekkäitä vehkeitä. Paino sanalla miehekäs.

10 matkailufaktaa minusta -blogihaaste

Osallistu 10 matkailufaktaa minusta -blogihaasteeseen! Tee näin ja kopioi nämä ohjeet mukaan omaan postaukseesi:

 • Kirjoita 10 matkailufaktaa minusta -blogipostaus, jossa kerrot otsikon mukaisesti 10 matkailuun liittyvää faktaa itsestäsi.

 • Linkitä jutussasi alkuperäiseen, Unelmatrippi-blogin liikkeelle laittamaan Kymmenen matkailufaktaa minusta -postaukseen.

 • Haasta mukaan haluamasi määrä muita bloggaajia.

 • Haasteeseen voi halutessaan tarttua kuka tahansa bloggaaja myös ilman haastetta.

Toivottavasti haasteen myötä saadaan lukea paljon erilaisia matkailufaktajuttuja!

Parempaa uutta vuotta 2021 meille kaikille, eiks vaan juu?

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Katja / Historia de Viajes sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 16:55

  Tosi mielenkiintoisia faktoja ja toisaalta ei myöskään yhtään yllättäviä blogiasi jo pidemmän aikaa seuranneena. Laivat ja laatu, ai että! <3

  Allekirjoitan täysin myös tuon roadtrip faktan. Se ajatus on niin kiva, mutta sitten kun ei jaksa istua autossa kauaa ja kun kyydissä pelottaa, varsinkin jossain missä ajetaan liian lujaa ja liian 'varmasti'. Mutta roadtripeillä kuitenkin löytyvät usein ne kauneimmat ja idyllisimmät pikkupaikat, jotka muuten jäisivät näkemättä. Onneksi voi tehdä monenlaisia matkoja!

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 18:40

   Siinäpä se, onneksi voi tehdä monenlaisia matkoja ja road tripeillä todellakin löytyy usein ne kauneimmat ja idyllisimmät pikkupaikat, jotka muuten jäisivät näkemättä. Kiitti kommentistasi Katja!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 13:29

  Jee, kiva että tämä haaste löysi sinunkin blogiisi! 🙂

  Minäkin tykkään matkoilla ihailla upeita maisemia, olivat ne sitten vuoristoa, palmurantoja tai vihreinä hohtavia viljelysmaita. Automatkat ovat meille se suurin intohimo ja niitä on tullut tehtyä sen takia paljon eri puolilla maailmaa. Onnistuneen autoreissun takaa mielestäni se, että pysähdyksiä on tarpeeksi. Toisille itse ajaminen on homman juju, mutta meille se, että pääsee tutkimaan matkan varrelta löytyviä paikkoja ja pysähtelemään ties missä ihanissa pikkukylissä. Mutta onneksi ei ole oikeaa tai väärää tapaa matkustaa vaan jokainen voi nauttia sellaisista reissuista kuin itse kokee parhaaksi. 🙂 Toivottavasti tosiaan tänä vuonna päästään paremmin matkailun pariin kuin 2020…

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 13:34

   Kiva haaste oli. Piti pikkuisen aikaa miettiä, millainen sitä onkaan ja pelkäsin, ettei 10 kohtaa tule täyteen, kun olen niin tylsä matkailija. Kyllähän se kymmenen tulikin täyteen ja lisääkin löytyisi. Noista road tripeistä sen verran, että minäkin tykkään pysähtyä pikku kylissä. Kiitti kommentista Jenni!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 13:11

  Hauskaa, että sinäkin osallistuit tähän. Maisemista tykätään täälläkin! Tykkään kovasti patikoinnista ja iso syy siihen onkin se, että sillä tavalla pääsee näkemään uskomattoman kauniita paikkoja. Tykkään myös road tripeistä, mutta on ihan totta, että tärkeintä on päästä viettämään kohteissa aikaa. Isoimpana erona ehkä on se, että me ei kumpikaan tykätä lentämisestä. Se on oikeastaan se välttämätön paha, joka vain täytyy sietää, jotta hienoihin paikkoihin pääsee. Hotellit eivät myöskään ole itselle koinkaan tärkeitä.

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 17 tammikuun, 2021 at 13:36

   Maisemissa vaan on sitä jotain ja jos tosiaan olisin patikointityyppi, niin patikoisin varmasti upeissa kohteissa. Mulle sellainen 4 tuntia on maksimi pituus patikointireissulle ja sen päätteeksi pitää päästä lämpimään ja mukavaan hotelliin. Ei kiitos metsässä yöpymiselle. Kyllähän se kettu, karhu tai ainakin sata hämähäkkiä meikäläisen löytää. Kiitti kommentista Mikko!

  Leave a Reply