Suomen suurin matkablogiyhteisö

Näin reissattiin vuonna 2019 ja mitä suunnitelmissa vuodelle 2020?

Helouta vaan taas pitkästä aikaa. Otin joululoman ihan nautinnon kannalta ja sen varmaan huomasikin ne, jotka Instan stoorejani seurasi. Saman katon alla oli yhteensä kuusi aikuista ja viisi lasta, joista nuorin alle kolmevuotias, joten vilinää ja vilskettä riitti. Kaiken kukkuraksi Itä-Suomessa oli ihanasti lunta ja se viritti joulutunnelmaan. Miehen kanssa ehdottomaksi lemppariksi nousi pitkät saunaillat, jolloin saunoimme, istua tönötimme takaterassilla vilvoittelemassa ja ihailemassa lumista maisemaa sekä jäimme vielä pidemmäksi venyneen saunakeikan jälkeen istumaan takkatulen ja lukuisten kynttilöiden ääreen. Sanokoon kuka mitä tahansa, mutta itselleni ainoa oikea joulunviettotapa on lumen keskellä ja rakkaiden ihmisten kanssa. Minusta ei ole viettämään joulua palmupuiden keskellä T-paita tai biksut päällä, piste.

Anyway, vuosi alkaa olla lopuillaan ja oli ihan kaivettava kalenteri ja katseltava, missä sitä tuli reissattua tänä vuonna. Aivan jokaiselle kuukaudelle ei reissuja tullut, mutta osa reissuista kulutti lomia ja lompakkoa siihen malliin, että välillä oli hyvä hiukkasen huiliakin. Siitä vaan lukasemaan meidän perheen menemisistä ja ensi vuoden tulevista matkasuunnitelmista.

Tammikuu

Vuoden ensimmäinen kuukausi meni aika paljon matkamessutouhuissa, koska satuin myös työskentelemään siellä kyseisenä viikonloppuna.

Helmikuu

Helmikuussa teimme perhematkan Yhdysvaltoihin. Lensimme Miamiin, vietimme siellä muutamia päiviä sisältäen visiitin Key Westiin ja sen jälkeen suuntasimme Itäisen Karibian risteilylle Celebrity Equinoxilla. Celebrity Cruisesin parvekehyteistä löytyy erilaisia matkustusluokkia ja vertailun tavallisen parvekehytin ja Concierge-luokan parvekehytin väliltä pääset lukemaan postauksestani Celebrity Cruises: kokemuksia Concierge-parvekehyttiluokasta.

Maaliskuu

Sen siitä saa, kun on vakituisissa päivätöissä ja lomaa piti säästää muuhun ajankohtaan. Maaliskuussa ei siis yhtikäs mitään muuta kuin töitä ja töitä, varsinkin kun missasimme skumppakamun kanssa Retroristeily vol 5:n.

Huhtikuu

Maaliskuun Retroristeilyn jäätyä harmillisesti väliin otimme skumppakamun kanssa hieman bileharmitusta takaisin 90’s miniristeilyllä Viking XPRS:llä. Vappuaattona sentään kävin laivavierailun turvin katsastamassa kaksi MSC Cruisesin laivaa, joista MSC Meravigliasta innostuin väsäämän postauksen Esittely ja kokemuksia MSC Cruisesin MSC Meraviglia-aluksesta

Toukokuu

Vakituiset lukijat tietävät, että meillä kotona asuu varsinainen Sulo Vilén, rakas mieheni, jolle iskee välillä hämmentävä nuukuus päälle. Niin kävi myös alkukeväällä, kun mieheltä oli vanhenemassa Viking Club veneitä kuuden euron edestä. Sitähän määrää ei passannut pistää häviten punaiselle firmalle, joten mies sitten keksi, että risteily oli varattava toukokuulle. Laivaostokset mukaan lukien hävittiin tuolla reissulla punaiselle varustamolle useita satasia, mutta eipä tuo paljoa miestä haitannut. Eipähän mennyt kuuden euron edestä veneitä vanhaksi ja sehän se tärkein juttu oli. Samalla mies pääsi toteuttamaan viidenkympin villitystään kun pääsi kuulemaan yhtä lempparibändiään, Poets of the Fallia.

Kesäkuu

Kesäkuun alussa suuntasin Bon Jovin keikalle Tallinnaan. Postauksesta Testissä Tallink Siljan erikoisristeily: Bon Jovi Tallinnassa pääset lukemaan omat kokemukseni reissusta. Tuon lisäksi suuntasin vielä miehen kanssa Viking Linen kuuden tunnin piknikristeilylle, joka oli oikein mukava vaihtoehtoinen tapa perinteiselle terdellä istumiselle.

Heinäkuu

Heinäkuun kesälomamme oli melkoisen musiikkipainotteinen. Kuun alkupuolella lensimme miehen kanssa hääpäivämatkalle Chicagoon ja suuntasimme sieltä Milwaukeen, jossa kävimme Lionel Richien ja Jennifer Lopezin konserteissa. Sen jälkeen palasimme vielä kolmeksi yöksi Chicagoon ja matkastamme sekä sen budjetista voit lukea postauksestani Budjetti: Mitä maksoi viikon matka Chicagoon ja Milwaukeen. Loppuloma menikin sitten kotimassa, kun otimme ilon irti vielä mökkeilystä Itä-Suomessa ja Pori Jazzeista Länsi-Suomessa.

Elokuu

Eipä muuta kuin kuuden tunnin piknikristeily laivafanien kanssa. Kävin minä elokuun aikana tosin päiväsaikaan tutustumassa kolmeen laadukkaampaan vaustamoon, Azamaraan, Ponantiin ja Hapag-Lloyd Cruisesiin. Kyseisistä laivavierailuista voit lukea seuraavista postauksista:  Laivavierailu Azamaralla, millainen kokemus ja varustamo, Esittelyssä Ponant ja tutkimusmatkajahti Le Dumont D’urville sekä Esittelyssä Hapag-Lloyd Cruisesin Europa 2, millainen kokemus?.

Syyskuu

Hupsista, ei yhtikäs mitään.

Lokakuu

Viidenkympin villitystä potevan mieheni päähänpisto. San Francisco, Kalifornia ja Phil Collinsin keikka samalla reissulla. Aivan upea matka ja tuli kyllä tarpeeseen tämän rankan syksyn keskelle.

Marraskuu

Marraskuussa meninkin sitten kunnolla risteilyjen merkeissä. Retroristeily vol 6, muutamia päiviä kotona, pressimatka risteillen Tukholmaan ja kirsikkana kakun päällä MSC Grandiosan neitsytristeily/pressimatka. Kyseessä oli elämäni ensimmäinen risteily MSC Cruisesilla, ja kokemuksia varustamosta sekä esittelyn laivasta voi lukea postauksestani Risteilykokemus: MSC Cruisesin MSC Grandiosa. Eikä siinä kaikki, sillä marraskuun loppupuolella tein vielä miniristeilyn Eckerö Linen Finlandialla.

Joulukuu

Mitäpä sitä ei miehensä eteen tekisi. Joulukuussa 2016 suuntasin mieheni kanssa Manchesteriin katsomaan hänen ehdotonta lempparibändiään, Big Countrya ja tänä vuonna samaa bändiä lähdin katsomaan Dubliniin. Kyllähän sen pari tuntia jaksoi istua ravintolan sohvan nurkassa miehen jamittaessa onnessaan tanssilattian reunalla, sillä vastapainona oli muutama päivä Dublinin nähtävyyksiä kierrellen ja 100-neliöinen sviitti Radisson Blu Royal Hotel Dublinissa. Esittely ja arvostelu hotellista tulossa aikanaan.

Mitä vuosi 2020 tuo tullessaan?

Tuleva vuosi 2020 on omalta osaltamme matkojen suhteen vielä totaalisen auki. Miehellä on hullu suunnitelma, mutta minä jälleen hangoittelen hieman vastaan ja saas nähdä, miten kyseisen suunnitelman käy. Heinäkuussa perheemme piti suunnata ökyjahtiristeilylle Ponantin uusimmalla aluksella, mutta se kaatui varustamon päätettyä peruuttaa kokonaan risteilymme. Odotamme rahoja tällä hetkellä takaisin, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että olen todella pettynyt tapahtuneesta ja närkästynytkin. Kesästä voi kuitenkin tulla ihan mielenkiintoinen, sillä Aussikamu D tulee Eurooppaan kuukaudeksi. Tarkoitus olisi tavata jossain päin Eurooppaa ja saattaapi olla, että Aussikamun tuntien jotain ikimuistoista on taas tiedossa. Mistäpä sitä tietää, kuinka isosti kalenteri loppujen lopuksi täyttyykään ensi vuonna. Tyhjä kalenteri kun on pelkkiä mahdollisuuksia täynnä.

Blogiani voit seurata myös Facebookissa, Bloglovinissa, Blogit.fi -sivustolla ja Instagramissa. Facebookiin päivitän myös blogin ulkopuolisia kuulumisia, joten sieltä näet ajankohtaisemmin missä meikäläinen milloinkin menee.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Leila Saloniemi torstai, 9 tammikuun, 2020 at 14:19

  Kaupunkiloma

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 3 tammikuun, 2020 at 19:31

  Te selvästi tykkäätte risteilyistä! Meillä ei niistä ole oikeastaan lainkaan kokemusta yhtä Etelämantereen risteilyä lukuun ottamatta. Mikä on ollut teidän suosikkiristeilynne?

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 5 tammikuun, 2020 at 15:24

   Oi, minä en oikein osaa oikeasti sanoa, mikä on suosikkiristeilymme. Kaikissa on ollut niitä huippuhetkiä. Atlantin ylityksissä on mukavaa, kun on paljon meripäiviä, mutta yleisimmin ne sijoittuvat sellaiseen vuodenaikaan, jolloin ei ole kovin lämmintä (lue: Karibian kuumaa). Ehkäpä nuo Karibian risteilyt ovat olleet suosikkeja ilmaston ja vaihtelevien satamien takia. Tuosta mainitsemastrasi Etelämantereen risteily on bucket listillä ja sen me varmastikin teemme 3-4 vuoden sisällä. Pitää vaan hiukkasen aikaa säästää, sillä valitsemme varustamoksi Hapagg-Lloydin ja haluamme nimenomaan päästä maihin. Ei siis sellaista isolla laivalla tehtävää risteilyä, jossa ihaillaan vaan mereltä kohteita.

   • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 12 tammikuun, 2020 at 23:50

    Hapagg-Lloyd on varmasti hyvä vaihtoehto varustamoksi. Olen kuitenkin käsittänyt, että kaikilla Etelämantereen risteilyillä mennään päivittäin maihin. Maihin pääsee kerrallaan tosin korkeintaan 100 henkilöä, jolloin se on tietysti logistisesti sitä vaikeampaa, mitä enemmän matkustajia on. Mutta ilman muuta se maihin meno oli aina yksi päivän kohokohdista, vaikka ”kumivenesafarit” ja valaiden katselu laivan kanneltakin oli aina mukavaa puuhaa.

    • Reply Kthetraveller maanantai, 13 tammikuun, 2020 at 13:44

     Moi Mikko, kiitos vastauksesta. Oli ihan pakko googlettamalla tarkistaa ja valitettavasti se on todellakin niin, että isot laivat saavat pyöriä huudeilla, mutta maihin ei matkustajat pääse. Tämä koskenee nopeasti luettuna yli 500 matkustajan aluksia. Tuo lienee hyvä tieto niille, jotka metsästävät sitä edullista Antarktiksen risteilyä ja luulevat, että parilla-kolmella tonnilla saa ultimaattisen kokemuksen. Huoh, olisihan se helppoa, jos tuohon hintaan pääsisis mutta kun ei 🙁

     • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 15 tammikuun, 2020 at 22:02

      Omaa risteilyä valitessamme emme kyllä tuollaisiin törmänneet, mutta nyt kun itsekin googlettelin, niin ilmeisesti sitten useat yli 500 matkustajan laivoilla ei rantautumisia tehdä. Mutta tuollaisessa tapauksessa esimerkiksi pingviiniyhdyskunnat jäisi kokonaan näkemättä, joten en minäkään voisi tuollaista suositella, vaikka halvemmalla pääsisikin.

     • Kthetraveller torstai, 16 tammikuun, 2020 at 10:10

      Niinpä. Tuo on asia, jota sellainen asiaan vihkiytymättömämpi ei välttämättä huomaisi ja omasta mielestäni kannattaa sitten todeallakin pohtia, kannattaako tuollaiselle ”ei maihin päästävälle” risteilylle lähteä ollenkaan. Mutta jokainenhan tekee itse omat päätöksensä sen suhteen, mihin rahansa haluaapi pistää.

 • Reply Piyya keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 09:02

  Huikea ollut teidänkin reissuvuosi, loppuvuodesta ihan hengästytti välillä teidän puolesta 😉
  Ihanasti on saanut instan puolella olla kaikilla reissuilla mukana.
  Oikein hyvää tulevaa matkailuvuotta !

  • Reply Kthetraveller keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 15:35

   Kiitos Piyya! Aivan mahtravaa tulevaa matkailuvuotta sinnekin 🙂

  Leave a Reply